Web Analytics Made Easy - Statcounter

وقتی کودکی با کابوس از خواب بیدار می‌شود، دوباره به خواب رفتن برایش دشوار است. حتی بعضی کودکان برای این که دیگر خواب بد نبینند، از رفتن به رختخواب اجتناب می‌کنند.

خبرگزاری میزان - باشگاه خبرنگاران نوشت: کابوس‌های شبانه در کودکان یکی از مشکلات بسیار رایج است. این مشکل اغلب در کودکان پیش دبستانی بیشتر دیده می‌شود، چرا که در این سن است که ترس‌های طبیعی ایجاد می‌شوند و تخیل کودکان بسیار فعال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی مطالعات نشان می‌دهد که نیمی از بچه‌ها در این سن کابوس دارند، که شامل رویا‌های ترسناک و ناخوشایندی است که باعث ناراحتی یا مشکلاتی در زندگی روزمره می‌شود.

آسیه اناری روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه درباره کابوس کودکان گفت: شایع‌ترین اختلالات خواب در کودکان دو نوع است. اختلال کابوس‌های شبانه و دیگری اختلال از خواب بیدار شدن ورفتن به اتاق والدین.

وی بیان کرد: رایج‌ترین سن کابوس در کودکان تقریبا بین ۳ تا ۶ سالگی است که کودکان دچار کابوس‌های شبانه می‌شوند. در این دوره ممکن است بچه‌ها دندان قوروچه داشته باشند و خواب‌های بد ببینند و از خواب بیدار شوند با گریه، پدر و مادرشان را بخواهند.

این روانشناس تصریح کرد: تنها کاری که پدر و مادر باید انجام دهند این است که هول نکنند و با آرامش به سمت کودکشان بروند و کودک را در آغوش بگیرند، اورا آرام کند. کودک در این حالت ممکن است وحشت زده باشد و دیر آرام گیرد، ولی وظیفه والدین این است که سعی کنند فرزندشان را سرجایش بخوابانند.

اناری ادامه داد: به پدر و مادران توصیه نمی‌شود بعد از این که کودک از خواب بیدار شد، او را به اتاق خودشان بیاورند و بخوابند، زیرا این کار سبب تقویت رفتار کودک می‌شود. این کابوس‌ها با افزایش سن در ۶-۷ سالگی به مرور از بین می‌رود.

کابوس دیدن کودک به طور معمول، کاملا از خواب بیدار می‌شود و می‌تواند به هنگام صبح هر آنچه را دیده و پس از آن برایش اتفاق می‌افتد به یاد آورد. کابوس کودکان از بزرگسالان بزرگ‌تر و ترسناک‌تر است.

وی خاطرنشان کرد: ممکن است والدین شاهد یک دوره‌ی به هنجار و طبیعی کابوس‌های شبانه به همراه دندان قوروچه کودکان باشند. اگر تعداد کابوس‌ها زیاد باشد و وحشت زدگی در بیدار شدن طوری باشد که کودک بعد از این اتفاق نتواند بخوابد حتما برای ارزیابی اضطراب ومشکلات دیگر به یک روانشناس کودک مراجعه کنند.

این روانشناس در ادامه گفت: در سن ۳ الی ۶ سالگی مسئله از خواب بیدار شدن شبانه، گریه کردن و خواستن والدین در کودک بیشتردیده می‌شود. کودک خواستار این است که یا پدر و مادر پیش او بخوابد یا خود پیش آن‌ها برود و این رفتار را نباید تقویت کرد. والدین نباید کودک را به علت از خواب بیدار شدن دعوا کنند، بلکه باید با آرامش به سمت اوبروند.

راه حل

اناری بیان کرد: به طور کلی راهکار کلیدی کاهش مشکلات خواب در کودکان، این است که کودکان فعالیت فیزیکی بیشتری در روز داشته باشند. کودکانی که فعالیتشان کم و مدام موبایل دستشان است و پای تلویزیون هستند و پارک نمی‌روند، بیشتر در معرض اختلالات خواب قرار می‌گیرند، زیرا انرژی فیزیکیشان به طور کامل تخلیه نمی‌شود.

وی افزود: در خانواده‌هایی که مدام مشاجره‌های لفظی و غیرلفظی و فیزیکی اتفاق میفتد و فضای خانه و خانواده متشنج است، کودکان خانواده بیشتر دچار اختلالات خواب و کابوس می‌شوند.

اناری در پایان گفت: پدر و مادران به یاد داشته باشند که به کودکان خود در این شرایط امر و نهی نکنند و او را نترسانند و مدام تهدید به رفتن وجدایی به خاطر کار‌های بدشان نکنند و با کودک وقت بگذراند.

گروهی دیگر از محققان معتقدند که کودکان حین خواب حوادث ناراحت کننده‌ای که در طول روز برایشان اتفاق افتاده است را در ذهن خود کاوش می‌کنند. از این رو بیش‌تر کابوس‌های شبانه مربوط به استرس است.

با این حال، اگر کابوس‌ها آن قدر تکرار شوند که در عملکرد کودک اختلال ایجاد کند، ممکن است دچار اختلال کابوس شود. اختلال کابوس‌های شبانه در بین دختران بیشتر از پسران رایج است که وقوع آن معمولا قبل از ۱۰ سالگی شروع می‌شود.

زمانی که والدین متوجه این می‌شوند که کابوس‌های کودک به علت مشغولیت ذهنی او است باید دقت کنند چه مسأله‌ای در زندگی کودک تغییر پیدا کرده است. برای یافتن این سوال باید از خود کودک کمک گرفت و اجازه داد خود او برایمان تعریف کند.

بچه‌ها در تمام سنین از کابوس شبانه می‌ترسند، اما والدین می‌توانند آموزش‌هایی رابه فرزندانشان بیاموزند تا آن‌ها راحت ت ر و بدون دیدن هیچ گونه کابوسی به خواب راحت بروند.

بیشتر بخوانید: توصیه‌هایی برای درمان «استرس پس از سانحه»

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: کابوس خواب کودکان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کابوس خواب کودکان کابوس های شبانه خواب بیدار بیدار شدن کابوس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۶۴۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان

سازمان نجات کودکان (Save the Children) اعلام کرده است ۹۲ تُن دارو برای معالجه حدود ۶۷۵ هزار تن به شمول ۴۰۰ هزار کودک مبتلا به بیمار‌های خطرناک، اما قابل پیش‌گیری وارد افغانستان شده است.

سازمان نجات کودکان روز سه‌شنبه، ۱۱ ثور، با نشر اعلامیه‌ای گفته است این محموله پس از افزایش عفونت‌های تنفسی و سرخکان در سال جاری وارد افغانستان شده است.

این سازمان افزوده است که در چهار ماه اول سال جاری میلادی بیش از یک هزار کودک زیر پنج سال به دلیل بیماری‌های تنفسی جان‌های‌شان را از دست داده‌اند که ۸۸ درصد از کل مرگ‌ومیرهای ناشی از عفونت تنفسی را شامل می‌شود.

در این اعلامیه آمده است: «طی سه ماه گذشته تیم‌های سیار سازمان نجات کودکان که در ۸ ولایت کار و نزدیک به ۶۹ هزار مورد عفونت حاد تنفسی را در کودکان زیر پنج سال درمان کرده‌اند.»

از سویی، ارشد مالک، رییس سازمان نجات کودکان در افغانستان گفته است: «بسیاری از کودکان در افغانستان به دلیل بیماری‌های قابل پیش‌گیری می‌میرند. ورود این دواها به این معنا است که بیش از ۴۰۰ هزار کودک در برخی از دورافتاده‌ترین مناطق کشور زیر درمان بالقوه نجات‌دهنده قرار خواهند گرفت.»

این سازمان ارزش کمک‌های پزشکی را حدود ۵۹۰ هزار دلار گفته است که از سوی نهاد اتحاد امداد هالند (DRA)، کمک‌های بشردوستانه اتحادیه اروپا (ECHO)، وزارت امور خارجه آلمان، اداره توسعه بین‌المللی امریکا و دیگر سازمان‌ها اهدا شده است.

پیش از این، سازمان صحی جهان گفته بود که عدم دسترسی به خدمات صحی باکیفیت، یک چالش اساسی در افغانستان است.

این سازمان افزود که ۱۸ میلیون تن در افغانستان به کمک‌های صحی وابسته‌اند.

گفتنی است که سازمان نجات کودکان از سال ۱۹۷۶ به این‌سو از جوامع و از حقوق کودکان در سراسر افغانستان حمایت می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • کنعانی: آهِ کودکان و زنان غزه وجدان‌های بیدار را به حرکت درآورده است
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • در طول روز چرت بزنیم یا نه؟
  • ۵ مورد از معایب بی‌خوابی و شب‌بیداری را بدانید
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • آب آلبالو چه کمکی به دیابتی‌ها می‌کند؟