Web Analytics Made Easy - Statcounter

پتر تاپیچکانوف بر این باور است که تغییرات بنیادینی در سیاست جهانی در حال روی دادن است. دنیای دو قطبی دوران جنگ سرد و نیز نظم تک قطبی پس از آن شکست خورده است و اکنون شاهد حرکت جدیدی به سوی مدل جدید و چند ملیتی_چند قطبی برای سازماندهی روابط بین‌المللی هستیم. خبرگزاری میزان - با ترسیم نمودار تحول نگرش روسیۀ پساشوروی به ایران، جابه جایی‌هایی با شدت نوسان گسترده قابل مشاهده است که در یک سوی آن، ایران به مثابه «متحدی مطمئن و قابل اتکا در منطقه و جهان» و «متحدی در برابر دشمان مشترک» و در سوی دیگر به عنوان «تهدید جنوبی و به منزله ابزاری برای تنظیم روابط با غرب» مورد شناسایی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یکی از جلوه‌های عملی این نوسان، در ارائه دو رای متفاوت و مهم در شورای امنیت سازمان ملل متحد در قبال ایران مشاهده می‌شود، مخالفت و وتوی قطعنامه ضد ایرانی شورای امنیت در ۲۶ فوریه ۲۰۱۸ و موافقت و رای به قطعنامه ضد ایرانی ۱۹۲۹ در ۹ ژوئن ۲۰۱۰ است.

«ایران در هندسه سیاست خارجی روسیه» عنوان کتابی به قلم محمد شاد است که وی در این اثر کوشیده است تصویری منطبق با واقعیت، از نحوه سیاستگذاری خارجی روسیه در مقابل ایران و عناصر دخیل در شکل‌گیری این سیاست‌ها ارائه دهد. خبرگزاری میزان در نظر دارد هر روز برشی از این کتاب را با خوانندگان خود به اشتراک بگذارد.   پتر تاپیچکانوف
تاپیچکانوف، که دکترای خود را از دانشگاه دولتی روسیه در زمینه مطالعات آفریقایی و آسیایی احد کرده، متخصص مباحث هسته‌ای و عضو انجمن‌ها ونهاد‌های مختلف هسته‌ای در روسیه است. او در سال‌های ۲۰۰۳-۲۰۰۴ عضو ارتش روسیه بود و در سال‌های ۲۰۰۷-۲۰۰۸ جایزه حمایت تحصیلی ریاست جمهوری را کسب کرد.
تاپیچکانوف در مقاله‌ای با عنوان «روسیه واقعاً در ایران چه می‌خواهد؟» به صورت خلاصه و تیتروار سناریو‌هایی را از نقش روسیه در فضای مذاکرات هسته‌ای ارائه داده و نتیجه گرفته است که علی رغم اختلافات عمیق موجود میان روسیه و غرب، این کشور در هیچ یک از مسائلی که غرب با آن‌ها مواجه است نقش مخرب نداشته و در موضوعاتی مانند مبحث هسته‌ای ایران، حتی نقش هماهنگ‌کننده و سازنده‌ای داشته است.   او با تبیین چهار فصل اشتراک پایه‌های اصلی این همراهی را برمی‌شمرد: ۱. روسیه به ایران دارای سلاح هسته‌ای تمایلی ندارد؛ ۲. روسیه از خطر‌های ایران هسته‌ای مطلع است؟ ۳. روسیه با مواجهه نظامی مخالف است که شامل حمله‌هوایی، موشکی سایبری می‌شود؛ و ۴. روسیه با افزایش تحریم‌های اقتصادی یکجانبه و چندجانبه علیه ایران مخالف است.
او بر این نظر است که برای حل پرونده هسته‌ای ایران باید میان ابعاد سیاسی این مسئله و ابعاد تکنولوژیک آن تفاوت قائل شد. تاپیچکانوف در مقاله‌ای در سال ۲۰۱۳ و در آستانه اولین دوره مذاکرات هسته‌ای استدلال می‌کند که برای رسیدن به دستاورد‌های هسته‌ای، باید گفتگو‌ها از سر گرفته شود و هدف اصلی، شفافیت کامل برنامه هسته‌ای ایران باشد.   اهداف بلندپروازانه‌ای که کشور‌های ۵+۱ برای این گفتگو‌ها در نظر گرفته‌اند. آن‌ها را به اهداف خود نمی‌رساند و در نهایت، به ایران اجازه می‌دهد که به کشوری که دارای سلاح هسته‌ای تبدیل شود.
این کارشناس بر این باور است که تغییرات بنیادینی در سیاست جهانی در حال روی دادن است. دنیای دو قطبی دوران جنگ سرد و نیز نظم تک قطبی پس از آن شکست خورده است و اکنون شاهد حرکت جدیدی به سوی مدل جدید و چند ملیتی_چند قطبی برای سازماندهی روابط بین‌المللی هستیم.
قدرت یکجانبه گرایانه ایالات متحده کاهش یافته و اتحادیه اروپا نیز ضعیف شده است؛ به طور کلی؛ ایالات متحده و غرب به طور فزاینده‌ای مسئولیت خود را برای یافتن راه‌حل‌هایی برای مشکلات در حال ظهور کاهش داده‌اند. او تأکید می‌کند که کشور‌هایی نظیر روسیه و ایران نقش مهمی در شکل‌گیری نظام نوین جهانی ایفا می‌کنند.
از نظر وی، بحران سوریه تأثیر قابل توجهی بر تغییر در محیط امنیت جهانی داشته است. همکاری روسیه و ایران می‌توانند از بحران جلوگیری کند. حل و فصل افغانستان مسئله مهم امنیتی جهانی است. ایجاد نظام امنیتی در منطقه و یا حتی در مقیاس جهانی، بدون حل و فصل مسائل افغانستان غیرممکن است.   همسایگان افغانستان از جمله روسیه و ایران، نقش مهمی در جلوگیری از فروپاشی این کشور و توقف رشد تهدیدات امنیتی منطقه‌ای و جهانی بازی خواهند کرد. او عنوان می‌کند که همکاری روسیه و ایران در خاورمیانه می‌تواند مبنایی برای همکاری استراتژیک دوجانبه داشته باشد؛ اما اگر همکاری‌ها بر پایه تنظیم روابط با غرب شکل گرفته باشند مبنای شکننده‌ای خواهند داشت.   انتهای پیام/  برچسب ها: روسیه ایران

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: روسیه ایران روسیه و ایران هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۶۴۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار روسیه درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان

معاون وزیر خارجه روسیه اظهارات مقامات لهستان درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا را اقدامی تحریک آمیز و یک بازی خطرناک دانست و هشدار داد: مسکو چنین تأسیساتی را بعنوان اهداف نظامی در نظر خواهد گرفت. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه اظهارات مقامات ورشو در مورد امکان استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در خاک لهستان را یک بازی خطرناک نامید.

او شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در این باره گفت: وضعیت عمیقا نگران کننده شده است. اظهارات در این باره بحث‌هایی تحریک آمیز  و تلاشی برای تشدید بیشتر تنش‌ها در منطقه است. در حال حاضر یک بحران شدید در منطقه یورو آتلانتیک وجود دارد که توسط واشنگتن و کشورهای ناتو تحریک شده است.

ریابکوف تاکید کرد که اگر لهستان مسیر تشدید بیشتر تنش را دنبال کند، "دور تنش بیشتری در منطقه رخ خواهد داد." دقیقاً این ارزیابی است که می‌توان از گفتگوها درباره استقرار احتمالی سلاح‌های هسته‌ای در لهستان داشت و جای تاسف دارد که «آنها هنوز به بازی کلامی با سلاح‌های هسته‌ای ادامه میدهند».

به عقیده معاون وزیر خارجه روسیه، به طور کلی، این بازی بسیار خطرناک است، عواقب آن را می توان تا حدودی پیش بینی کرد."

تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان به اهداف نظامی روسیه تبدیل خواهد شد

سرگئی ریابکوف روز گذشته در مصاحبه با خبرگزاری تاس نیز هشدار داد که در صورت استقرار دائمی تاسیسات هسته‌ای کشورهای ناتو در خاک لهستان، روسیه آنها را هدف نظامی خود قرار خواهد داد. 

این دیپلمات بلندپایه افزود: «همه آن سیاستمدارانی که اکنون به دلایل خاص مشتاقانه درباره چنین طرحی در لهستان و خارج از کشور بحث می‌کنند، باید درک کنند: تغییرات حاصله در این جهت گیری امنیت لهستان را افزایش نمی‌دهد و چنین تاسیساتی قطعاً به هدف نظامی برای روسیه تبدیل خواهند شد. و آنها در خط مقدم برنامه ریزی نظامی ما قرار خواهند گرفت.»

وی هرگونه ماموریت هسته‌ای ناتو را به همراه سایر کشورها را عامل بی ثبات کننده خوانده و تاکید کرد که نزدیک شدن تاسیسات هسته‌ای این ائتلاف به مرزهای روسیه یک خطر جدی امنیتی برای این کشور محسوب می شود. ریابکوف یادآور شد که مسکو از نزدیک روند توسعه اوضاع در مورد همکاری بین ناتو و لهستان در زمینه امنیت هسته‌ای را دنبال می‌کند.

چند روز قبل  آندری دودا، رئیس جمهور لهستان، از  مذاکرات بین مقامات ورشو و با همکاران آمریکایی در مورد امکان استقرار تسلیحات هسته‌ای ایالات متحده در این کشور صحبت کرد. او تاکید کرد که اگر چنین تصمیمی گرفته شود، ورشو "به سادگی سیاست کلی در این زمینه را اجرا خواهد کرد".  بعد از آن دودا گفت که هنوز هیچ تصمیمی در مورد استقرار سلاح‌های هسته‌ای در خاک لهستان اتخاذ نشده است.

در این رابطه، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین تاکید کرد که در صورت چنین تصمیمی از سوی ناتو، وزارت دفاع روسیه وضعیت مربوط به استقرار احتمالی تسلیحات هسته‌ای در خاک لهستان را تجزیه و تحلیل کرده و آماده انجام اقدامات تلافی‌جویانه خواهد بود.

اعلام آمادگی لهستان برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در خاک خودلهستان: اروپا در دوران پیش از جنگ قرار دارداستقرار بیش از 10هزار سرباز آمریکایی در لهستان

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • فشار نظامی به حماس شکست خورده است
  • افشای جزئیات توافق شکست خورده میان روسیه و اوکراین
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • زاخارووا: بازدارندگی هسته‌ای روسیه جای تردید ندارد
  • افغانستان با شکست عراق در یک قدمی صعود به جام جهانی فوتسال
  • امپراطوری رسانه ای دشمن در جنگ غزه شکست خورده است
  • میکس ریکرو ایران به نیمه نهایی کاپ جهانی نرسید
  • هشدار روسیه درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان
  • دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین