Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، شرکت‌های مشهور خودروسازی در دنیا به طور فزاینده‌ای اهداف بزرگ و عمومی را برای توسعه وسایل نقلیه الکتریکی تعیین می‌کنند. در دهه‌ای که نیسان لیف به اولین خودروی الکتریکی معاصر و تولید انبوه تبدیل شده است، بسیاری از خودروسازان با خودرو‌های الکتریکی یا پلاگین‌های خود روی باند واگن EV پریده اند و هیبرید‌های خود شارژ مانند تویوتا پریوس کاملاً عادی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما تاکنون هیچ خودروساز مهمی تمام تمرکز خود را در سبد EV قرار نداده است که البته چه به دلیل نزدیک بودن اهداف نظارتی و چه افزایش علاقه عمومی به اتومبیل‌های برقی، به نظر می‌رسد که این رویه به زودی تغییر می‌کند. فقط زمان مشخص خواهد کرد که آیا وقایع پیش بینی شده در این گزارش واقعاً اتفاق خواهد افتاد یا همه این‌ها فقط وعده‌هایی برای جذب مخاطبان در آینده و کسب سودآوری بیشتر است.

به نقل از caranddriver، هنگامی که خودروسازان در مورد وسایل نقلیه الکتریکی صحبت می‌کنند، منظور آن‌ها خودرو‌های خودران، هیبرید‌های پلاگین، EV‌ها و در بعضی موارد وسایل نقلیه سلول سوختی هیدروژن است که مارک‌های مختلف تمایل دارند تا بتوانند با تجهیزات پیشرفته و بهره مندی از علم و دانش روز دنیا همه آن‌ها را تولید کنند. اگر یک مدل الکتریکی واحد دارای چندین نوع مختلف باشد (به عنوان مثال، مدل‌های هیبریدی و پلاگین Prius)، خودروسازان هر یک از این مدل‌ها را جداگانه در جهت اهداف الکتریکی خود حساب می‌کنند.

وعده‌های سال ۲۰۲۱

جنرال موتورز در ۱۴ فوریه ۲۰۲۲ خودروی Chevrolet Bolt EUV کاملاً جدید را روانه بازار خواهد کرد. تولید اتومبیل‌های برقی GMC Hummer نیز از پاییز آغاز می‌شود. در بعضی از مواقع امسال BMW اولین اتومبیل کاملاً برقی M را نشان می‌دهد که شاید یک نسخه اسپرت M از سدان الکتریکی i۴ باشد.

کمپانی Stellantis قصد دارد تا پایان سال ۱۰ مدل هیبریدی یا الکتریکی را در مارک‌های تجاری خود (از جمله پلاگین Wrangler) روانه بازار کند. جگوار لندرور می‌گوید آزمایش نمونه اولیه سلول سوختی هیدروژن را از اواخر سال ۲۰۲۱ یا اوایل سال ۲۰۲۲ آغاز می‌کند.

سال ۲۰۲۲

مرسدس قصد دارد تا پایان سال از طریق مارک EQ خود، ۱۰ خودروی جدید از جمله EQS ۲۰۲۲ را معرفی کند. فورد قصد دارد تا بهار ۲۰۲۲ تولید F-۱۵۰ Lightning، نسخه الکتریکی از پرفروش‌ترین خودروی آمریکا را آغاز کند.

سال ۲۰۲۳

انتظار می‌رود که EV هوندا ساخته شده با مشارکت GM، و کراس اوور های این دو غول خودروسازی جاهن به زودی تولید شوند. مزدا قصد دارد تا پایان سال حداقل دو پلاگین هیبرید پلاگین را به نمایش بگذارد. نیسان قصد دارد تا پایان سال هشت خودروی سواری الکتریکی را روانه بازار کند و امیدوار است سرعت فروش ۱ میلیون دستگاه خودروی هیبریدی یا الکتریکی در سال در سطح جهانی را داشته باشد.

وعده‌های مدیران شرکت‌های خودروسازی در سال ۲۰۲۴

Acura EV، با همکاری GM طراحی شده است و برای تولید آماده می‌شود. انتظار می‌رود لندرور اولین خودروی تمام برقی خود را به نمایش بگذارد. ولوو اعلام کرد که جانشین XC۶۰ کاملاً برقی خواهد بود. این اولین وسیله نقلیه خواهد بود که از فناوری توسعه یافته از طریق سرمایه گذاری مشترک با شرکت باتری سوئدی Northvolt استفاده می‌کند.

سال ۲۰۲۵

آئودی قصد دارد تا سال ۲۰۲۵، ۳۰ وسیله نقلیه برقی داشته باشد و ۲۰ مدل از این نوع خودرو‌ها، الکتریکی خواهد بود. بی ام و در اوایل سال ۲۰۱۷ گفت که انتظار دارد فروش خودرو‌های هیبریدی و الکتریکی ۱۵ تا ۲۵ درصد از فروش جهانی آن تا سال ۲۰۲۵ باشد. فورد می‌گوید تا سال ۲۰۲۵، ۲۹ میلیارد دلار در ماشین‌های الکتریکی سرمایه گذاری خواهد کرد.

جنرال موتورز اعلام کرد که تا سال ۲۰۲۵، ۲۷ میلیارد دلار در خودرو‌های الکترونیکی سرمایه گذاری خواهد کرد. این شرکت در نظر دارد ۳۰ دستگاه خودروی الکترونیکی در بازار داشته باشد که ۲۰ مورد از آن‌ها در آمریکای شمالی در دسترس خواهد بود. هیوندای وعده داده است که تا سال ۲۰۲۵، ۲۳ دستگاه خودروی الکترونیکی در سراسر جهان داشته باشد که زیربنای آن پلتفرم جدید E-GMP است که در اواخر سال ۲۰۲۰ رونمایی شد.

جگوار قصد دارد تمام برقی باشد. لندرور قول می‌دهد تا پایان سال شش خودروی الکترونیکی داشته باشد. تویوتا قصد دارد ۶۰ دستگاه خودروی هیبریدی، الکتریکی یا پیل سوختی جدید را تا پایان سال به بازار عرضه کند و انتظار دارد سالانه به فروش ۵.۵ میلیون پیشنهاد الکتریکی برسد. فولکس واگن قصد دارد تا پایان سال ۱.۵ میلیون دستگاه خودروی برقی در مارک‌های خود بسازد. ولوو متعهد شده است که تا پایان سال ۱ میلیون دستگاه خودروی هیبریدی یا الکتریکی را در جاده‌ها قرار دهد و انتظار دارد ۵۰ درصد از فروش جهانی آن از طریق خودرو‌های الکتریکی صورت گیرد.

قول‌های شرکت‌های مطرح خودروسازی در سال ۲۰۲۶

کیا وعده داده است که تا پایان سال ۱۱ دستگاه خودروی الکتریکی تولید کند. مزدا قصد دارد پلت فرم نسل جدیدی از وسایل نقلیه الکتریکی را در اوایل سال به نمایش بگذارد. جگوار لندرور قصد دارد پیشرانه‌های دیزلی را به طور کامل حذف کند. انتظار می‌رود ممنوعیت فروش خودرو‌های مجهز به گازوئیل و بنزین توسط انگلیس به مرحله اجرا در آید.

سال ۲۰۳۰

کیا پیش بینی کرده است که ۴۰ درصد از محصولاتش خودرو‌های الکترونیکی باشد. مزدا قصد دارد تا پایان سال برای هر پلاک خودرو یک نوع نام ترکیبی یا الکتریکی ارائه دهد. میتسوبیشی قصد دارد ۵۰ درصد از فروش جهانی خود را از طریق خودرو‌های هیبریدی یا برقی انجام دهد. سوبارو انتظار دارد ۴۰ درصد از فروش جهانی خود را از طریق خودرو‌های هیبریدی یا برقی انجام دهد. فولکس واگن ۶۰ درصد فروش هیبریدی یا EV را در بازار اروپا هدف قرار داده است.

سال ۲۰۳۳

آئودی اعلام کرده است که با انتقال به یک مجموعه کامل EV، تولید خودرو‌های با موتور داخلی را تا سال ۲۰۳۳ متوقف خواهد کرد. آئودی امکان تولید مدل‌های ICE داخلی را در چین باز گذاشته است، جایی که پیش بینی می‌کند تقاضا برای چنین خودرو‌هایی ادامه داشته باشد. فولکس واگن از سال ۲۰۳۳ تا ۲۰۳۵ فروش وسایل نقلیه با موتور داخلی را در اروپا متوقف خواهد کرد. این خودروساز تا کمی بعد فروش آن‌ها را در ایالات متحده و چین ادامه می‌دهد و به مدت طولانی‌تر وسایل نقلیه ICE را در بازار نگه می‌دارد.

سال ۲۰۳۵

سوبارو قصد دارد یک نسخه هیبریدی یا الکتریکی از هر وسیله نقلیه را در خط تولید خود قرار دهد. به گفته کلاوس زلمر، عضو هیئت مدیره VW، به نقل از سرویس خبری رویترز، GM قصد دارد نیروگاه‌های دیزلی و گازی را از خط سبک خود حذف کند.

آینده اتومبیل‌های الکتریکی در سال ۲۰۳۶

هدف جگوار لندرور قرار گرفتن تولید گاز‌های خروجی در نقطه صفر است.

سال ۲۰۴۰

GM قصد دارد کل عملیات خود را از نظر کربن خنثی کند.

سال ۲۰۵۰ و خودرو‌های برقی

مزدا، میتسوبیشی و نیسان گفته اند که قصد دارند به شبکه خالص انتشار کربن صفر برسند.

گذر زمان مشخص خواهد کرد که تا چه اندازه وعده‌های مسئولان کمپانی‌های مطرح خودروسازی جهان در مورد بازار ماشین‌های الکتریکی به حقیقت می‌پیوندد.

بیشتر بخوانید

آیا هیوندای نسخه شاسی بلند سوناتا را می سازد؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خودروی برقی خودروی الکتریکی وسایل الکترونیکی وسایل نقلیه عمومی خودروهای خودران قصد دارد تا پایان سال هیبریدی یا الکتریکی درصد از فروش جهانی دستگاه خودروی وسایل نقلیه تا سال ۲۰۲۵ خودرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۶۴۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می‌خواهند خودروی برقی وارد کنند؟

یک کارشناس صنعت خودرو گفت: واردات خودروی برقی هیچ نفع اقتصادی برای کشور ندارد. واردات خودروی برقی، قیمت‌ها در کف بازار را بالا می‌برد

به گزارش جماران، امیر حسن کاکایی، عضو هیات علمی دانشکده خودرو دانشگاه علم و صنعت، با اشاره به مباحث مطرح شده درباره واردات خودروی برقی، خاطرنشان کرد: توسعه یا پیشرفت باید متوازن باشد و اگر متوازن پیش نرویم، در نهایت اقتصاد کلان کشور با چالش مواجه خواهد شد و در کنار آن مسائل فرهنگی و اجتماعی هم ایجاد می‌شود. همان طور که سال ۹۱ در اوج تحریم‌های مرحله اول حدود، ۱۱۰ هزار خودرو وارد کشور شد که تعداد زیادی از آن‌ها، پورشه، بوگاتی و مازراتی بود.

ممکن است برخی بپرسند مگر واردات مازراتی، ماشین به این ایمنی و شیکی، چه ضرری دارد! باید گفت در جامعه‌ای که تحت شدیدترین تنشهای اقتصادی و اختلاف طبقاتی قرار دارد آیا این راه حل خوبی است؟!

واردات خودروی برقی هیچ نفع اقتصادی برای کشور ندارد

وی با تاکید بر اینکه این اقدام تنش اجتماعی را بالا می‌برد و هیچ نفع اقتصادی هم برای کشور ندارد، افزود: کسی نمی‌تواند بگوید خودروی برقی چیز بدی است، اما قاطعانه باید گفت ضمن اینکه هیچ تناسبی با وضعیت حمل و نقل، آلودگی‌ها و شرایط اقتصادی و فرهنگی مردم کشور ما ندارد، برای این اقتصاد لوکس محسوب می‌شود و عموم مردم نمی‌توانند آن را بخرند.

گزارشی از طرح گازسوزکردن خودروها ارائه شود

این کارشناس صنعت خودرو یادآور شد: طرح گاز سوز کردن خودروها را فراموش نکنیم، حرف قشنگی بود؛ اما چقدر در کشور اثرگذار شد! آیا گزارشی از آن بیرون آمد!؟ حتی بعضی کارشناسان هم گفتند باید ۳۰ درصد خودروها گازسوز می‌شد، چرا نکردید! مگر غیر از این است که مردم هزینه این طرح‌ها را دادند!؟ آیا این طرح توانست کمکی به آلایندگی‌ها کند!؟

واردات خودروی برقی، قیمت‌ها در کف بازار را بالا می‌برد

وی با بیان اینکه وقتی استانداردها را بالا می‌برند، بررسی آمارها نشان می‌دهد تعداد خودروهای فرسوده در حال استفاده بیشتر می‌شود، توضیح داد: کمک به کاهش آلایندگی زمانی می‌تواند معنی دار شود که فرض کنیم اگر یک میلیون خودرو برقی وارد کنیم، از سوی دیگر یک میلیون خودروی فرسوده از بازار کنار رود. در اینجا می‌توان گفت این اقدام باعث کاهش آلودگی می‌شود، اما وقتی یک میلیون خودروی برقی وارد می‌کنید، نه تنها از تعداد خودروهای فرسوده هم کاسته نمی‌شود، بلکه هر میزان تکنولوژی را بالا ببرید، قیمت کف بازار هم بالا می‌آید. مثلا وقتی پراید را حذف کردیم، چیزی جایگزین آن نشد. مردم ناچار شدند موتورسیکلت سوار شوند یا خودروی فرسوده‌ای که قبلا می‌خواستند کنار بگذارند را کنار نمی‌گذارند و آن‌ها را بیشتر نگه می‌دارند، چرا که ارزش بیشتری پیدا کرده است.

خودروی برقی، مصرف سوخت کشور بالا برد

کاکایی با تاکید بر اینکه هیچ کسی مدعی نیست که خودروی برقی، بد است، اما در مجموع باعث صرفه جویی در مصرف سوخت نمی‌شود، اضافه کرد: با توجه به سبد سوخت نیروگاه‌های ما و افت انرژی که در سیستمهای انتقال آن وجود دارد، بر اساس برآوردی که انجام شده، مصرف انرژی در مجموع در خودروهای برقی بالاتر می‌رود. به جای اینکه موتوری در داخل شهر سوخت بسوزاند، این اقدام در نیروگاه‌های اطراف شهر انجام می‌شود. تنها این مزیتش است، اما در مجموع مصرف سوخت کشور را بالا می‌برد.

تامین برق خودروهای برقی، بحران مازوت سوزی در نیروگاه‌ها را تشدید می‌کند

این عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت یادآورشد: ما همواره در پاییز با مشکل مازوت سوزی در نیروگاه‌ها و ایجاد آلودگی در شهرهایمان مواجه هستیم، اگر مصرف برق افزایش یابد، روشن است که مازوت سوزی‌مان باید بیشتر شود. اگر تئوریک صحبت شود، گفته می‌شود آلایندگی خودروی برقی صفر است، اما وقتی مساله را به صورت کلی می‌بینیم باید پرسید که چه کسی گفته آلایندگی‌اش بهتر است و مصرف سوخت کشور را پایین می‌آورد.

مسئولان به معضل‌های بزرگ توجه نمی‌کنند و حرفهای قشنگ می‌زنند

به گفته کاکایی؛ با پول یک اتوبوس برقی، حداقل می‌توانند دو اتوبوس خوب روز بگیرند، این هم مهم است که با این اعتبار چه چیزهایی می‌توان جایگزین کرد. اکنون باید پرسید مثلا اگر ۱۰ هزار خودروی سواری نو وارد کنیم بهتر است، یا با همان اعتبار هزار اتوبوس دیزل خوب بخریم! مجموعا هر کدام تا چه میزان برای کشور موثرتر است. مسلما وقتی اتوبوس وارد کنیم، چون وضعیت حمل و نقل بهبود می‌یابد، در مجموع به نفع همه است. اکنون مساله این است که متاسفانه مسئولان به این معضل‌های بزرگ توجه نمی‌کنند و فقط حرفهای قشنگ می‌زنند.

کاکایی، کارشناس صنعت خودرو: مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می‌خواهند خودروی برقی یک میلیارد و ۳۰۰ میلیونی وارد کنند؟

ترافیک علت اصلی مصرف سوخت و آلایندگی است نظام حمل و نقل عمومی توسعه یابد

وی تاکید کرد: آنچه که درباره خودروی برقی عنوان می‌شود، فقط بازی با الفاظ خوب است، اما دست کم ۲۰ سال طول می‌کشد تا آن ناوگان جایگزین ناوگان فعلی شود. در حالی که اکنون مشکل اصلی کشور ما در رابطه با مصرف سوخت و آلایندگی، ترافیک سنگین ناشی ازعدم توسعه یافتگی نظام حمل و نقل عمومی کشور شامل بار و مسافر و درون شهری و برون شهری است. از آنجا که نظام حمل و نقل ما فشل شده، این میزان خودروی سواری تک سرنشین داریم. روز به روز هم هزینه‌هایمان را بالا می‌برد.

شارژ خودروهای برقی چگونه تامین خواهد شد؟

کاکایی ادامه داد: گفته می‌شود حداقل قیمت این خودروهای برقی بین یک میلیارد و ۳۰۰ تا یک میلیارد و ۶۰۰ تومان خواهد بود، تصور کنید یک راننده تاکسی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان پول داشته باشد و آن را بخرد. مسئولان توجه نمی‌کنند این تاکسی شبها باید کجا شارژ شود؟!

رانندگان تاکسی ما که در برج‌ها زندگی نمی‌کنند! چگونه می‌خواهند آن را شارژ کنند، نیاز به پارکینگ مناسبی دارد. در همین مرحله هزینه‌ای به راننده تحمیل می‌شود. بعضی می‌گویند ما پارکینگ مرکزی ایجاد می‌کنیم تا شبها این خودروهای برقی را در آنجا پارک کنند. اما باید پرسید آیا این کار برای همه رانندگان میسر است! مگر می‌شود با هر مسافتی شب ماشین را در آن پارکینگ‌ها بگذارند و خودشان بدون ماشین به منزل برگردند!؟

این استاد دانشگاه با بیان اینکه مگر این تاکسی چقدر در ماه درآمد ایجاد می‌کند، گفت: اگر همین یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان را در بانک سپرده کنند، با سود ۲۴ درصد ۳۶۰ میلیون تومان در سال و ۳۰ میلیون ماهانه درآمد خالص خواهند داشت. آیا می‌توان تصور کرد درآمد خالص یک تاکسی دار در ماه ۳۰ میلیون تومان است. بنابراین این کار، غیراقتصادی است. ارزان‌ترین خودروی برقی که به عنوان تاکسی می‌خواهند وارد کنند، را یک میلیارد و ۳۰۰ قیمت‌گذاری کرده اند. مردم پول ندارند نمی‌توانند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند، هنوز که هنوز است «آر. دی» در تهران به عنوان تاکسی استفاده می‌شود، بعد می‌خواهیم با خودروی یک میلیارد و ۳۰۰ کدام مسیر را برویم و بیاییم!

وی گفت: اگر خیلی خوش بین باشیم، قرار است هتلهای ۵ ستاره یک سری خودروهایی برای پولدارهای کشور و توریستهای پولدار داشته باشند و با این خودرویی که دو برابر قیمت خودروی موجود است، مثلا مسیر تهران و فرودگاه را دو برابر قیمت حساب کنند.

کاکایی تاکید کرد: خودروی برقی خیلی هم شیک و خوب است، دستشان هم درد نکند، اما هیچ تناسبی با شرایط فعلی اقتصادی و نیازهای واقعی حمل و نقل و اقتصاد و محیط زیست ما ندارد. البته در حد آزمایشی و وارد کردن ۱۰ هزار خودرو می‌توانند انجام دهند و خودروی برقی را هم تجربه کنند. اما این سرگرمی‌ها نه راه حل مشکلات ما است و نه در شرایط فعلی کشور ما امکان‌پذیر است. برق مورد نیاز این خودرو‌ها را چگونه می‌خواهیم تامین کنیم! زیرساختهای لازم آن را نداریم. صرف تامین زیرساختها، مقادیر زیادی سرمایه‌گذاری می‌خواهد. فرض کنیم به اندازه کافی نیروگاه داریم و می‌خواهیم کابل کشی کنیم که شارژر مناسب بگذاریم، تامین همین زیرساخت هم هزینه زیادی لازم دارد.

هر جا کم می‌آورند، اسم مافیا را پیش می‌کشند

وی با انتقاد از مسئولانی که عنوان می‌کنند که مافیاها مانع واردات خودروهای برقی می‌شوند، گفت: کدام فشار! نتوانستند وارد کنند و بیهوده جنجال می‌کنند. مگر سال گذشته تمام نمایندگان عزمشان را برای واردات خودرو جزم نکردند! همه گونه مانع را برداشتند، کدام فشار و کدام مافیا مانع شد! علت اینکه به اندازه ۱۰۰ هزار خودروی وعده داده شده، وارد نکردند، این بود که در دنیا هم باید با در نظر داشتن ضابطه‌هایی در صف خرید بایستید. ضمن اینکه خرید خورو پول می‌خواهد، شما یک فشار عملیاتی نشان دهید که کسی جلوی واردات خودروی برقی را گرفته باشد. هر جا کم می‌آورند، اسم مافیا را پیش می‌کشند، بله همه جای دنیا دلال و بازرگان است و همه دنبال منافع خودشان هستند. اما وظیفه دولت‌ها این است که سیاست‌ها را به گونه‌ای هدایت کنند که منافع این گروه‌ها با منافع جامعه هم راستا شود.

کاکایی اظهارداشت: چه کسی مانع است! در شش ماه آخر سال گذشته که واردات خودروی برقی جزء اولویتهای درجه یک وزارت صمت بود. روشن کنند که چه مانع عملیاتی برای واردات خودروی برقی وجود دارد، شما که تعرفه‌های وارداتش را هم کاهش دادید! کسی برای خرید تاکسی در ایران یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون پول پول نمی‌دهد! گفتند وزارت نفت از محل صرفه جویی مصرف بنزین، ۱۰ هزار و ۵۰۰ دلار را پیش، پیش به این مساله اختصاص دهد. شاید گفته شود این مانع است. اما واقعیت این است که پول نیست.

به آن‌ها که دلشان برای تولید مملکت می‌سوزد، «مافیا» اطلاق می‌کنند

این کارشناس صنعت خودرو خاطرنشان کرد: به جای اینکه با ارزهای خارج از کشورمان، قطعات صنعتی و تکنولوژی وارد کنیم، با چینی‌ها قراردادی بسته‌اند تا کالای نهایی وارد کنند! این اقدام اشتباهی است. وقتی می‌توانیم اتوبوس را در داخل تولید کنیم، چرا محصول نهایی را وارد می‌کنید؟ بعد هم به آن‌ها که دلشان برای تولید این مملکت می‌سوزد، عنوان مافیا اطلاق می‌کنند. حمایت از تولید داخلی، عنوان مافیا گرفته است! مگر تولید داخل در اختیار دولت نیست، اگر کیفیتش ضعیف است، چرا درباره این صحبت نمی‌کنید که مافیایی وجود دارد که اجازه نمی‌دهد کیفیت این خودروها بالا رود. چرا این گونه صحبت می‌کنید! ما به عقلانیت ملی و توجه به منافع ملی نیاز داریم.

اینکه در این شرایط کشور، عده‌ای مرفه، پورشه یا خودروی برقی سوار شوند، مشکل مملکت نیست

وی تاکید کرد: اینکه در این شرایط کشور، عده‌ای مرفه، پورشه یا خودروی برقی سوار شوند، مشکل مملکت نیست. اکنون مشکل چیزهای دیگر است. ضمن اینکه هر میزان موانع را بردارید، چون اقتصاد ما جواب نمی‌دهد، این ماجرا با کندی پیش می‌رود، چون اقتصاد نمی‌چرخد.

کاکایی با بیان اینکه شاید واردات خودروی برقی در کوتاه مدت مقداری مردم را سرگرم کند، اما هیچ مشکلی از قیمت خودروها در کشور و مساله حمل و نقلمان حل نخواهد کرد، عنوان اظهار داشت: افزایش قیمت‌ها به دلیل کاهش ارزش ریال است. با واردات ما نیز ارز را از کشورمان خارج می‌کنیم و هزینه ارزیمان بالا می‌رود و در ازای آن چیزی در کشور تولید نمی‌شود. بنابراین روند کاهش ارزش ریال و در نتیجه آن افزایش تورم ادامه می‌یابد.

آقایان چرا درباره مافیا آدرس غلط می‌دهند!

به گفته این استاد دانشگاه؛ خودروی ۱۰هزار دلاری را وارد کشور می‌کنند، حق و حقوق صددرصدی دولت را هم می‌دهند، قیمت خودرو ۲۰ هزار دلار می‌شود، با ۱۰درصد سود هم می‌فروشند به رقم ۲۲ هزار دلار می‌رسد. بعد این وارد کننده می‌خواهد این مبلغ را برای ادامه خریدهایش از کشور خارج کند، بنابراین ۲۲ هزار دلار از کشور خارج می‌کند. یعنی ۱۲ هزار دلار خالص از کشور خارج می‌شود. اگر ما ارتباطات عادی جهانی داشتیم و پولمان شفاف جابجا می‌شد، این هزینه‌ها برای کشور سنگین به حساب نمی‌آمد، اما اکنون برای صرف یک جابجایی پول، مبالغ بزرگی پورسانت داده می‌شود. مافیا آنجاست و نه اینجا. آقایان چرا درباره مافیا آدرس غلط می‌دهند!

کاکایی اضافه کرد: اگر قرار باشد اسم سودهایی را مافیایی بگذاریم، این سودها است که از مسیرهای غیرشفاف ارزهای صادراتی را تبدیل به کالا می‌کنیم و سود بزرگی به جیب دلال‌ها و دور زنندگان تحریم‌ها روانه می‌شود و بعد از آن‌ها تشکر هم می‌کنیم! باید بدانیم که مسیر جابجایی این رقم‌های درشت کاملا غیرشفاف است. ماجرای مافیا اینجاست.

دیگر خبرها

  • (تصاویر) این خودروی چینی به جنگ تسلا می‌رود
  • خودروی جدید نیسان؛ کوچک، مانورپذیر و ساکت!
  • بلایی که یک ایرانی بر سر سوپر خودروی میلیون دلاری آورد! | فیلم
  • کشف دو خودروی سرقتی در سمنان
  • استراتژی جدید: نقشه بایرن برای مربیان معروف!
  • مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می‌خواهند خودروی برقی وارد کنند؟
  • نسل جدید خودروهای برقی چین در راه بازار
  • مهار حریق خودرو در بلوار یاسر شهرکرد
  • خودروهای برقی خطرناکند؟
  • خودروهای برقی به سرنشینان دیگر خودروها آسیب می‌رسانند