Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@18:42:51 GMT

رمزارز ایرانی‌ها در دام صرافی‌های خارجی

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۶۸۶۲۹

رمزارز ایرانی‌ها در دام صرافی‌های خارجی

در پی بحران بازارسرمایه، بسیاری از سرمایه‌گذاران ایرانی به بازار ارزهای دیجیتال کوچ کردند.

به گزارش مشرق، صرفه‌ اقتصادی استخراج ارزهای دیجیتال همچون بیت‌کوین به دلیل تعرفه‌های بسیار ناچیز حامل‌های انرژی در ایران موجب شده تا کشورمان جزو رکوردداران تولید آن باشد. اما اخیرا پیاده‌سازی ساختار جدید احرازهویت از سوی صرافی‌های خارجی همچون بایننس با هدف شفافیت بیشتر و مسدودسازی اقدام‌های مشکوک زنگ هشدار را به صدا در آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صرافی بایننس به تازگی اعلام کرده«سیستم CipherTrace Travel را با هدف کنترل انطباق با قوانین و مقررات شبکه مقابله با جرایم مالی(FinCen) و گروه ویژه اقدام مالی(FATF) پیاده‌سازی کرده است. بدین‌ترتیب ایران به دلیل پیروی FATF از سیاست‌های اقتصادی آمریکا تاکنون به این کارگروه مالی ملحق نشده است؛ بنابراین با مشخص شدن هویت  کاربران ایرانی، بلوکه‌شدن سرمایه‌های ایرانی توسط صرافی‌های بین‌المللی قطعاً از جمله محدودیت‌های مطابق سیاست‌های FATF و اوفک خواهد بود. در نتیجه همین مسئله زنگ خطری برای کاربران ایرانی است که میلیون‌ها دارایی خود را وارد این بازی خطرناک نکرده یا حداقل با هوشیاری و ابزارهای شناختی کافی قدم در این مسیر بگذارند.

تحریم ۷۲هزار آدرس ایرانی از سوی اداره اوفک

احمد جانجان، پژوهشگر مسائل اقتصادی، اظهار کرد: در دنیا موضوع جدیدی ذیل بلاک‌چین تعریف ‌شده است. برخی کشورها و نهادهای مالی بین‌المللی همچون FinCEN که نهادی برای اعمال جریمه مالی است، براساس سازوکارهای جدید اقدام به شناسایی تهدیدات و فرصت‌ها می‌کنند و می‌گویند ذیل بلاک‌چین مسئله جدیدی مطرح ‌شده که ممکن است در آینده برای دلار مشکل‌ساز باشد. سیاست‌هایی که دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (اتحادیه اوفک) و FinCEN در نظر می‌گیرند، قطعاً در راستای تقویت ارز مالی و جهان‌شمول شدن دلار است و دوست ندارند هژمونی دلار از بین برود.

احمد جانجان افزود: بنابراین این نهادها دست‌به‌دست هم می‌دهند و قوانین و شرایطی را تدوین و پیاده‌سازی می‌کنند که در نتیجه‌ آن تهدید به وجود آمده را کمرنگ کرده یا از بین می‌برند. بدین‌ترتیب  شاهد هستید ذیل FATF، به سخت‌تر کردن قوانین و مقررات مبارزه با پولشویی و به‌روزرسانی‌هایی دست زدند. همچنین به تازگی اداره اوفک ۷۲هزار آدرس IP منحصربه‌فرد ایرانی را در فهرست تحریم‌ها قرار داده که به بیش از ۵/۴میلیون کد مرتبط با آدرس بیت‌کوین ارتباط  داشته است.

اعمال تحریم‌ها در پی ورود و کنترل فرایند تبدیل دلار

این پژوهشگر مسائل اقتصادی گفت: صرافی‌ها قرار است فعالیت بین‌المللی داشته باشند، اما زمانی که نهاد مالی کشوری اقدام مالی علیه کشور دیگری مانند ایران انجام می‌دهد، در طبیعی‌ترین حالت ممکن است اتفاقی مشابه ماجرای شرکت‌هایی همچون رنو و پژو در ایران رخ بدهد. در نتیجه در چنین شرایطی صرافی مجبور به قطع همکاری با کاربران ایران است تا خودش مورد تحریم قرار نگیرد؛ بنابراین اینجاست که مسئله احرازهویتی مطرح می‌شود؛ اما اینکه تا چه حد در عرصه احرازهویت موفق شوند، باید نتایج آن را در آینده مشاهده کرد؛ زیرا موضوعی که از ابتدا درباره کریپتو کارنسی‌ها یا حتی شبکه‌های ذیل بلاک‌چین مطرح شد، به دلیل همان آزادی تراکنش بوده است.

وی تصریح کرد: من تصورم این است که حساب فعالان ارزهای دیجیتال و مشتریان صرافی‌ها دارای روش و سازوکار مشخص‌تری می‌شود زیرا در نهایت بخشی از پول‌ها قابل‌ پیگیری است. به ‌هر حال نهادهای مذکور می‌توانند در مکان‌هایی که پروسه تبدیل دلار صورت می‌گیرد، ورود کرده و کنترل‌ها یا اعمال مجازات و تحریم‌ها را داشته باشند. در دنیا در دهه ۹۰میلادی ماجرای «بابل دات‌کام» یا «حباب‌دات‌کام» رخ داد که بر اثر آن فناوری‌های جدید در بازار سهام‌های جهانی به‌ویژه سهام آمریکا بسیار به چشم آمدند و مردم و شرکت‌ها به خرید سهام شرکت‌های فناوری‌محور اقدام کردند. در پی این موضوع اتفاقی که افتاد این بود آش چنان شور شد که حباب شرکت‌های اینترنتی و تجارت الکترونیکی ترکید، زیرا فناوری‌های جدید ذیل اینترنت یا شرکت‌های اینترنتی چندین برابر قیمت‌گذاری شدند.

تا حد امکان وارد این بازارها نشوید!

این تحلیلگر اقتصادی ادامه داد: در آن زمان اعتقاد بر این بود که آینده از آن اینترنت است. گرچه حدسشان درباره تصاحب جهان توسط اینترنت صحیح بود، اما آن زمان شرکت‌ها با قیمت‌های گزاف و چند برابر خریداری شد. این در حالی است که همان آینده‌ای که اکنون در آن قرار داریم، بسیاری از شرکت‌ها با هم ادغام شده و شرکت جدید و کامل‌تری تشکیل شد. بدین‌ترتیب اتفاق مهمی که به وجود آمد، همان شبکه بلاک‌چین است. جانجان بیان کرد: زمانی که نسبت به سرمایه‌گذاری در حوزه بیت‌کوین و آلت‌کوین هشدار می‌دادیم، به دلیل تحمیل ضرر و زیان‌ها و نیز مسدود شدن سرمایه یا منابع دلاری توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا علیه ایران است. بسیاری از مردم به دلیل بورس و شرایط  نابسامان بازارسرمایه، پول‌های هنگفتی را از دست دادند و در نتیجه آن دست به دامان بازار بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال شدند، اما نمی‌دانستند این حوزه حواشی فراوان و جنبه تحریمی نیز دارد. نسبت به صرافی بایننس نیز انتقادهای جدی مطرح است و وقتی مورد تحریم قرار بگیرد به راحتی می‌تواند سرمایه ایرانی‌ها را در اختیار بگیرد؛ زیرا سرمایه‌ تبدیل‌ شده به دلار به‌راحتی در اختیار آن قرار می‌گیرد؛ بنابراین در چنین شرایطی توصیه می‌کنیم مردم در صورت نداشتن اطلاعات و آگاهی کافی تا حد امکان وارد این بازارها نشوند.

منبع: قدس‌آنلاین

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان اینترنت وزارت خزانه داری آمریکا بازار ارزهای دیجیتال بایننس رمز ارزها ارزهای دیجیتال بلاک چین بیت کوین صرافی ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۶۸۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عباس علی‌آبادی، در افتتاحیه ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، با بیان اینکه اکنون ایران با وجود تحریم‌ها یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور شامل صادرات غیرنفتی، نفتی و واردات است که از این رقم نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی است.

  وی افزود: کشور‌های همسایه افریقایی، کشور‌های اسلامی و دوست در اولویت توسعه روابط و همکاری اقتصاد با جمهوری اسلامی ایران هستم ضمن اینکه عضو ناظر تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعامل سازنده‌ای با این پیمان‌های این کشور‌ها داریم.   علی‌آبادی بیان داشت: در سازمان همکاری اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم و موافقتنامه تجاری در حال پیگیری است با هشت کشور اسلامی در حال توسعه، موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و در حال اجرا هستیم. همچنین در سازمان همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقتنامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.   وی خاطرنشان کرد: با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا، موافقتنامه تجارت آزاد و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقتنامه تجارت ترجیهی به امضا رسیده و با برخی دیگر از کشور‌ها در حال مذاکره هستیم، ما آماده عامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشور‌ها و ملت‌های جهان را می‌فشاریم.   توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده در نمایشگاه اکسپو   وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ گفت: تلاش می‌کنیم این نمایشگاه بتواند با ارائه شفافیت توانمندی‌ها و شناسایی نیازمند‌های طرفین گام جدی را در توسعه اقتصادی بردارد.   علی‌آبادی ادامه داد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده است، ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیل گر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد.   وی بیان کرد: زمینه‌های همکاری را تسهیل می‌کند ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی دارد که می‌تواند تسهیل گر در حوزه راهبردی باشد همچنین چهره واقعی بخشی از توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و زمینه برای همکاری‌های اقتصادی فراهم می‌گردد.   حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا   وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا گفت: توجه به جایگاه ایران در کنار ظرفیت معدنی و کشاورزی و صنعتی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند در این راستا رویکرد اصلی برنامه‌های وزارت صمت مبتنی بر تعاملات در عرصه بین‌الملل و کسب و کار دانش بنیان است.   وی بیان داشت: برنامه ما در مرحله اول جهت‌دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی با محصولات فناورانه است، دوم توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی از دیپلماسی اقتصادی است.   اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری   علی‌آبادی با بیان اینکه اولویت‌دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری است گفت: تعامل سازنده با کشور‌های منطقه در انتقال فناوری و صنعتی مهم‌ترین اقدام است، فعال‌سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی ظرفیت صادرات به کشور‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه و بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و حوزه تامین است.   وی اضافه کرد: افزایش کارایی و فعال کردن رایزنان بازرگانی در حرکت رقبای ایران، ارائه اطلاعات کامل به بازرگانان ایرانی و تنوع‌بخشی به تجارت با کمک ارز‌های محلی، توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی با سایر کشور‌ها و بخش خصوصی در روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از مهم‌ترین اقدامات است.

دیگر خبرها

  • کدام کشتی گیران ایرانی با ملیت های خارجی در انتخابی المپیک شرکت می کنند؟
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • جریمه تا ۱۰۰ برابری در انتظار استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • برگزاری نشست‌های تخصصی برای تبادل تجربه بین شرکت‌های ایرانی و خارجی در نمایشگاه نفت
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد
  • ادعاهای مقام سابق موساد درباره جزئیات شبکه مالی مخفی ایران | ماجرای عجیب یک شرکت انگلیسی | ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد!