Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران، مقتدی صدر بازیگری در عرصه سیاست عراق که نامش همواره با هیاهوی رسانه‌ای و حاشیه‌سازی های متعدد مطرح شده است، مردی که رهبر ائتلافی به نام سائرون و جریانی به نام خانوادگی وی یعنی صدر است و طرفدارانش عمدتاً در مناطق و شهرهای جنوبی و شیعه نشین عراق حضور دارند.
صدر در آستانه انتخابات پارلمانی ۱۸ مهر بار دیگر با اقدام خود تلاش کرد توجه محافل سیاسی رسانه را به خودش معطوف سازد و البته با یک تاکتیک قدیمی و نخ نما شده که همان ادعای عدم مشارکت صدر در انتخابات پیش روی هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در دوره‌های گذشته نیز رهبر جریان صدر چنین موضوعی را مطرح کرد و مدعی شد که نباید در انتخابات مشارکت داشت و اقدامات دولت فعلی را قبول هم نکرد.
 او خود را از تصمیمات و اقدامات دولت‌های وقت که مسبب وضعیت موجود بودند تبرئه می‌کرد، گویی که هیچ نقش و سهمی در تصمیمات و اقدامات دولت های وقت نداشته است.
اما در دوره های گذشته نیز شاهد بودیم که صدر همواره از این موضع و نمایش سیاسی خود کوتاه آمد و در عرصه رقابت های سیاسی شرکت کرد و به صورتی جدی هم پایه کار ایستاد و سهم‌خواهی خودش را نیز در دولت های بعدی انجام داد.
یکی از نکته های قابل توجه در این خصوص آن است که، میزان مشارکت بالای مردم در انتخابات برای هر کشور دموکراتیک از اهمیت برخوردار است و عراق نیز از این قاعده مستثنا نیست.
 
بنابراین، در اینجا سوالی که پیش می آید آن است که آیا باید این اقدام و موضع گیری اخیر صدر را با سال ها سابقه فعالیت سیاسی تشکیلاتی و هدایت برخی شبه‌نظامیان وابسته به جریان صدر به حساب ساده انگاری وی در بازی سیاسی در نظر گرفت یا آنکه صدر متوجه این موضوع هست که این موضع سیاسی می‌تواند منافع و امنیت ملی عراق را به مخاطره بیاندازد؟!
شاید مقتدا صدر اهداف مختلفی را از مطرح کردن تحریم انتخابات مد نظر دارد که یکی از آنها می‌تواند فرار رو به جلو و شانه خالی کردن از مسئولیت برخی وزارتخانه هایی باشد که وزرای آن از سوی جریان صدر انتخاب شدند و عملکرد ضعیفی از خود داشتند.
به طور مثال وزارت بهداشت در عراق تحت مدیریت جریان صدر بود که نتوانست عملکرد مناسب و موفقی را در مدیریت سیستم بهداشت و درمان مردم عراق داشته باشد. شیوع گسترده کرونا و البته رشد برخی دیگر از بیماری های واگیردارنیز این عملکرد نامناسب را تشدید کرد.
یکی دیگر از اهداف صدر میتواند بازارگرمی سیاسی و جلب توجه جناح ها و شخصیت های سیاسی به خودش در کوران رقابت‌های انتخاباتی باشد.
برخی نیز بر این باور هستند که صدر در این هدف و بازی جدید سیاسی خود می‌خواهد پایگاه و جایگاه اجتماعی خودش را محکی بزند تا متوجه شود که چه میزان مقبولیت و مشروعیت عمومی جهت پذیرش وی از سوی مردم به عنوان مرجع آینده وجود دارد.
آنطور که از گزارشات و اطلاعات موثق برمی‌آید مقتدی صدر به پشتوانه برخی قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و البته با کنار گذاشتن مبلغ یک میلیارد دلار، خود را آماده کرده است که پس از آیت الله العظمی سیستانی بر مسند مرجعیت شیعیان عراق تکیه زند و همزمان هم در راستای سهم خواهی بیشتر از مناصب دولتی، نظامی و امنیتی گام بر می دارد.
بنابراین، با وراینکه صدر به راحتی از فرصت انتخابات پیش روی چشم پوشی کند خیلی سخت است.
امروز و در شرایطی که عراق با مشکلات متعدد سیاسی، امنیتی (حضور باقیمانده نیروهای تروریستی در خاک آن کشور) فساد اداری مالی، تبعیض، فشارهای خارجی، شیوع گسترده کرونا، شرایط ناسالم بهداشتی و درمانی در آن کشور و موارد دیگر دست به گریبان است، بهترین و مهمترین اقدام مسئولان و شخصیت‌های تاثیرگذار در داخل عراق حفظ اتحاد و انسجام میان خود و مردم است.
 
در این میان برخی چهره‌های سیاسی و مسئولین عالی رتبه عراق از جمله «مصطفی کاظمی» نخست وزیر فعلی، «حیدر العبادی» نخست وزیر پیشین عراق و «سید عمارحکیم» رهبر جریان حکمت ملی آن کشور تلاش کردند با پیام‌های جداگانه از مقتدی صدر بخواهند تا با انصراف از تصمیمش مبنی بر عدم مشارکت در انتخابات به افزایش سطح و میزان مشارکت مردمی در این فرآیند سیاسی دموکراتیک کمک کرده و نقش آفرینی مثبتی داشته باشد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: عراق مرجعیت شیعه مقتدی صدر مقتدی صدر جریان صدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۶۹۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه های انتخاباتی رئیسی در جلسه هیات دولت

آفتاب‌‌نیوز :

سید ابراهیم رئیسی صبح امروز چهارشنبه در جلسه هیات دولت با اشاره به نزدیک شدن زمان برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در برخی حوزه‌های انتخاباتی، بر ضرورت فراهم کردن زمینه حضور گسترده مردم در این مرحله از انتخابات و تمهید تمامی امکانات برای تکمیل حماسه‌آفرینی آنان در انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ تاکید کرد.

رئیس جمهور انتخابات را جلوه روشن مردم‌سالاری دینی دانست که آحاد جامعه در راستای عمل به تکلیف اجتماعی و شرعی در آن مشارکت کرده و معتمدین خود را برای قانونگذاری و بهبود روند امور انتخاب می‌کنند.

رئیسی در ادامه به موضوع ضرورت مشارکت مردم برای تحقق هدف جهش تولید اشاره کرد و افزود: تمهید مقدمات تحقق مشارکت مردم نیازمند اهتمام جدی همه بخش‌های دولت است؛ هر دستگاهی باید زمینه‌ها و راهکار‌های جذب مشارکت مردم در بخش خود را به شکل دقیق و با زمان‌بندی مشخص تدوین و اعلام کرده و اجرای آن را به شکل مستمر و گام به گام پایش کند.

رئیس جمهور در جلسه امروز هیات دولت همچنین ضمن تبریک فرارسیدن روز کارگر و روز معلم، نقش کارگران و معلمان در پیشرفت و آبادانی کشور را اساسی و مهم توصیف و تصریح کرد: مبنای خلقت عالم بر تعلیم و تربیت استوار است و لذا همه ما در هر زمان و با لحاظ برخورداری از هر سطحی از دانش، همچنان نیازمند دانش‌افزایی و علم‌آموزی بیشتر هستیم.

در جلسه امروز هیات دولت وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه هفته گذشته، هفته درخشش ورزشکاران کشورمان در میادین بین‌المللی بود، قهرمانی تیم ملی فوتسال در رقابت‌های جام ملت‌های آسیا، قهرمانی تیم ملی وشوو در رقابت‌های انتخابی جام جهانی، قهرمانی تیم ملی دختران کمتر از ۱۸ سال در تورنمنت کافا در تاجیکستان، قهرمانی تیم والیبال دانش‌آموزی ایران در رقابت‌های مدارس جهان، قهرمانی، شکستن رکورد و کسب مدال طلای خانم عیدیان در ماده ۴۰۰ متر دو با مانع قهرمانی آسیا، نائب قهرمانی تیم ملی تپانچه بادی کشورمان در مسابقات جام جهانی کره جنوبی و نائب قهرمانی تیم شطرنج امید کشورمان در مسابقات شهر‌های آسیا را از جمله این موفقیت‌ها برشمرد که باعث شادی و شعف عمومی در کشور شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری نیز با اعلام خبر دستیابی به فرمولاسیون، فرآیند و فناوری استحصال کود «تریپل سوپر فسفات» به عنوان یکی از کود‌های مهم و بسیار پرکاربرد در کشاورزی گفت: سالانه نیاز به واردات ۲۵۰ هزار تن از این نوع کود داشتیم که خوشبختانه تولید آن در کشور بومی‌سازی و خط تولیدی با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن راه‌اندازی شده که تا ۲۰۰ هزار تن قابل افزایش است و می‌تواند سالانه تا ۳۷ میلیون دلار صرفه‌جویی ایجاد کند.

وی ابراز امیدواری کرد با حمایت از تولیدات داخل، زمینه رونق تولید داخلی این محصول فراهم شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • انتخابات مهم‌ترین نماد مردم‌سالاری دینی است
  • ادعای ترکیه مبنی بر کشتن ۴۳ تروریست در یک هفته
  • نقد ادعای زیباکلام درباره آغازگر جنگ با مستندات تاریخی / روایت نماینده وقت عراق در سازمان ملل از آماده‌باش صدام برای آغاز جنگ علیه ایران
  • توصیه های انتخاباتی رئیسی در جلسه هیات دولت
  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • کارگران در خنثی‌سازی تحریم‌ها مشارکت داشته‌اند
  • چالش‌ها و راهکار‌های مشارکت سیاسی آگاهانه
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات
  • تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم
  • ادعای ناظران درباره اصابت موشک ساخت کره‌شمالی به خارکیف اوکراین