Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،‌سیدجواد جهرمی معاون عملیات و  نظارت بورس کالای ایران امروز گفت: امسال با عرضه سیمان در بورس کالا سعی کردیم قیمت واقعی‌تر شود در سال جاری تا پایان هفته 12 میلیون و 800 هزار تن سیمان در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت که نسبت به مدت مشابه سال قبل از رشدی معادل 25 درصد برخوردار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: یکی از دلایل افزایش قیمت سیمان قطعی برق و در نتیجه کاهش تولید و عرضه سیمان در بورس کالا باعث افزایش قیمت این محصول در بازار شد.

به گفته وی، 3 هلدینگ مهم تولید سیمان شامل هلدینگ شستا، هلدینگ غدیر و سیدکو محصولات کارخانه سیمانی خود را در بورس کالا عرضه کردند و انتظار داریم شرکت‌های دیگر سیمانی که سهام آنها در بورس معامله می‌شوند محصولات خود را از طریق بورس کالا همانند شستا ارائه کنند.

معاون عملیات و  نظارت بورس کالای ایران گفت: عرضه سیمان از خرداد ماه با عرضه 2.6 میلیون تن شروع شد که از این میزان 1.8 میلیون تن معادل 70 درصد معامله شد و روند هفتگی عرضه و تقاضای سیمان 75 هزار تن سیمان از 14 خرداد آغاز شد در 18 تیر ماه به 645 هزار تن در هفته رسید که 476 هزار تن آن معامله شد که متأسفانه بعد از قطعی برق سیمانی‌ها باعث شد عرضه سیمان در بورس کاهش پیدا کند.

وی گفت: در حال حاضر 37 شرکت سیمانی در بورس کالا عرضه می‌کنند و تعداد خریداران سیمان به 1391 مشتری رسیده است و تدابیری اندیشیده شده که علاوه بر مشتری‌های حقوقی افراد حقیقی هم بتوانند حداقل 10 تن سیمان در بورس کالا سفارش بدهند و خریداری کنند و مشتریان سیمان شامل انبوه‌سازان، شهرداری‌ها و حتی سازندگان خرد ساختمانی هستند که سیمان خود را از بورس کالا خریداری می‌کنند.

به گفته جهرمی،‌مشتریان پتروشیمی در بورس کالا 2500 نفر مشتریان ورق هزار نفر‌، در سیمان 1391 نفر شناسایی شدند و با توجه به گزارش کارگزاری‌ها تعداد مشتریان سیمان در حال افزایش است.

وی گفت:‌همچنین برای گرفتن کد معاملاتی در بورس کالا شرایط را آسان کردیم و تحصیلات فرد و صورت‌های مالی شرکت‌ها حذف شدند تا گرفتن کد معاملاتی آسان‌تر شود.

به گفته وی،‌ در این مدت که سیمان در بورس کالا عرضه شد قیمت هر کیلو سیمان تیپ 2 که 1.4 میلیون تن معادل 78 درصد معامله شده است به قیمت هر کیلو 373 تومان در هفته 18 تیر ماه ثبت شده همچنین رقم 442 تومان نیز در هر کیلو مورد تأیید قرار گرفته، در 18 تیر ماه که 85 درصد از سیمان عرضه شده معامله شده هر کیلو 548 تومان ثبت شده و میانگین قیمت معاملات 820 تومان بوده است.

وی گفت:‌ شرایطی فراهم می‌کنیم شرکت‌های تولیدکننده سیمان با ساز و کار عرضه محصول در بورس کالا آشنا شوند در این زمینه با انجمن سیمان و هلدینگ‌های عرضه‌کننده سیمان مذاکره می‌کنیم و برای هفته‌های آینده میزان عرضه سیمان مشخص شود و بورس کالا در واقع مکانیسم کشف قیمت را ارائه می‌کند و اگر سیمان در خارج از بورس کالا ارائه شود باید بر اساس قیمت اعلامی سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان باشد.

معاون عملیات و  نظارت بورس کالای ایران گفت: قیمت سیمان در خارج از بورس بین 80 تا 100 هزار تومان هم رسیده است که به علت شوک عرضه در بازار بوده است و بنابر این از اختلاف قیمت بورس و بازار دلالان منتفع می‌شوند.

به گفته وی، معاون برنامه‌ریزی وزیر صنعت در نشستی که شب گذشته با جهانگیری معاون اول برگزار کرده قرار است عرضه سیمان به صورت سلف برای پوشش دادن تقاضای آتی شرکت‌ها در بورس کالا انجام شود.

جهرمی همچنین گفت:‌برخی از محصولات فولادی مانند آهن اسفنجی که قابلیت نگهداری ندارند باید مکانیسم صادرات آن فراهم شود و اگر شوک قیمت ارز در بازار نباشد صادرات این محصولات رونق می‌گیرد.

وی تأکید کرد: بورس کالا عامل گرانی سیمان نیست و یکی از دلایل آن شوک عرضه بود که به خاطر برق بر بازار بود.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: افزایش قیمت بورس سیمان بازار سیمان در بورس کالا عرضه سیمان معامله شد هزار تن شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۶۹۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم ترکیه چقدر است؟

به گزارش صدای ایران از یورونیوز، بر اساس آخرین داده‌های موسسه آمار ترکیه، تورم سالیانه ترکیه در ماه آوریل به ۶۹.۸ درصد افزایش یافت. تورم سالیانه مربوط به قیمت مصرف کننده هم در این کشور در ماه گذشته نزدیک به ۷۰ درصد رسید که کمی کمتر از انتظار بود. این رقم بالاترین نرخ تورم را از نوامبر سال ۲۰۲۲، آن هم به دلیل افزایش شدید قیمت‌ها به ویژه برای هزینه‌های آموزشی، رستوران‌ها و هتل‌ها، به خود اختصاص داده است.

بانک مرکزی ترکیه در ماه مارس نرخ بهره کلیدی خود را به ۵۰ درصد افزایش داد و دلیل آن را ادامه نیاز به مقابله با افزایش تورم در این کشور دانست. این بانک در آن زمان در بیانیه‌ای با اعلام کاهش واردات کالا‌های مصرفی و طلا سایر شاخص‌ها از جمله چسبندگی در تورم خدمات، انتظارات تورمی، ریسک‌های ژئوپلیتیکی و قیمت مواد‌غذایی را عامل تداوم فشار تورمی دانست. بر طبق اعلام بانک مرکزی ترکیه، سیاست پولی انقباضی تا زمان کاهش تورم ماهیانه حفظ خواهد شد.

دیگر خبرها

  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • فروش ۱۹۰ کیلو شمش طلای استاندارد در مرکز مبادله ایران
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت؛ افت ۵ هزار واحدی شاخص کل
  • معامله ۲۷۰ میلیاردی سهام در بورس آذربایجان غربی
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت
  • افزایش قیمت جهانی موادغذایی
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم
  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • تورم ترکیه چقدر است؟