Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@12:35:47 GMT

درمانی نوین و امیدبخش برای اندومتریوز

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۷۰۰۷۶

درمانی نوین و امیدبخش برای اندومتریوز

مدیرگروه سلول‌های بنیادی مزانشیمی جهاددانشگاهی قم با اشاره به تحقیقات این گروه پژوهشی مشتقات حاصل از سلول‌های بنیادی را راهکاری نوین و امیدبخش برای درمان بیماری اندومتریوز دانست.

به گزارش ایسنا، دکتر آذر شیخ الاسلامی در تشریح بیماری اندومتریوز گفت: اندومتریوز یک بیماری وابسته به هورمون خوش­خیم است که در آن بافت اندومتر در بافت‌ها و اندام هایی در خارج از رحم نظیر تخمدان، صفاق و فضای رکتوواژینال ایجاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیخ الاسلامی ادامه داد: بیشتر بیماران مبتلا به اندومتریوز در سنین باروری هستند و علائم مختلفی از جمله درد مزمن لگن، دردهای آزاردهنده و رنج آور در زمان قاعدگی و نزدیکی، و ناباروری را تجربه می‌کنند که اغلب کیفیت زندگی را به طور چشمگیری کاهش می­دهد.

وی گفت: از نظر آسیب شناسی، تشخیص اندومتریوز با حضور غدد و استرومای اندومتر در خارج از رحم، عمدتاً در تخمدان‌ها صورت می­گیرد. تاکنون پاتوژنز بیماری اندومتریوز به طور دقیق مشخص نشده است، با این وجود مهم ترین علت مورد قبول آن، برگشت جریان خون قاعدگی به داخل حفره‌­ی لگن و استقرار سلول­‌های موجود در خون قاعدگی در نواحی خارج از حفره‌ی رحم است.

شیخ الاسلامی افزود: با توجه به محدودیت­های رویکردهای درمانی فعلی برای درمان اندومتریوز که شامل هورمون تراپی و جراحی است و همچنین عود بیماری پس از طی دوره درمان، ضرورت ایجاد روش‌های جدید که در پیشگیری و یا درمان اندومتریوز موثر باشند به شدت احساس می‌شود.

عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی قم بیان کرد: بررسی‌ها نشان داده است که خون قاعدگی حاوی سلول­‌های بنیادی با خاصیت رشد و تکثیر فراوان و قدرت تمایزی بالا تحت عنوان سلول‌های بنیادی اندومتر (EnSCs) است که این سلول‌­ها در بیماران مبتلا به اندومتریوز از نظر عملکردی و بیوشیمیایی با زنان فاقد اندومتریوز متفاوت است و فنوتیپ تهاجمی‌­تر و پتانسیل تکثیری بالاتری از خود نشان می­دهند.

وی با بیان این که بسیاری از شواهد نشان می‌دهد که پاسخ ایمنی در اندومتریوز فعال می­شود گفت: این پاسخ ایمنی منجر به تغییرات سلولی در سلول‌های بنیادی اندومتر ناشی از خون قاعدگی‌ (MenSCs)می شود و در حقیقت سلول‌های بنیادی اندومتریال زنان مبتلا به اندومتریوز از لحاظ ژنتیکی با زنان سالم تفاوت دارند که می‌تواند گامی در جهت تشخیص پاتوژنز و فراهم ساختن راهکارهای درمانی موثر برای این بیماری باشد.

شیخ الاسلامی ژن‌های التهابی و ژن‌های مرتبط با خواص بنیادینگی را از جمله ژن هایی که در اندومتریوز تفاوت بیان نسبت به سالم نشان می‌دهند عنوان کرد و ادامه داد: امروزه استفاده از سلول‌های بنیادی و مشتقات آن در درمان بیماری­ها کاربرد وسیعی پیدا کرده است. یکی از مشتقات سلولی که فاقد سلول است و استفاده از آن مشکلات رد پیوند و مشکلات اخلاقی به دنبال ندارد محیط شرطی شده حاصل از سلول‌های بنیادی مزانشیمی است.

وی افزود: محیط شرطی شده حاصل از سلول‌های بنیادی مزانشیمی حاوی پروتئین‌ها و فاکتورهای ترشحی موثری است که طی متابولیسم این سلول‌ها از آن‌ها ترشح می‌شود و می‌تواند اثرات مفید سلول‌های بنیادی را بدون استفاده از خود سلول‌ها انتقال دهد.‌

مدیر گروه پژوهشی سلول‌های بنیادی مزانشیمی جهاددانشگاهی قم گفت: هدف گروه پژوهشی سلول‌های بنیادی مزانشیمی، بکارگیری محیط شرطی شده (Conditioned Medium) حاصل از سلول­‌های بنیادی مزانشیمی به منظور بهبود و تعدیل میزان بیان ژن‌های التهابی و ژن­های پرتوانی سلول‌­های مشتق از زنان اندومتریوز بوده است.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر آذر شیخ الاسلامی افزود: در این مطالعه، پس از تیمار سلول‌های اندومتریوزی بیمار با محیط شرطی حاصل از سلول‌های بنیادی اندومتریال سالم، تفاوت‌های چشمگیری از لحاظ ریخت شناسی (مورفولوژی)، بیان گیرنده‌های سطحی، و بیان ژن در سلول‌های بیمار مشاهده شد و آن‌ها را به طور معناداری به سمت سلول‌هایی با ویژگی‌های سالم تغییر داد.

وی تاکید کرد: تیم تحقیقاتی گروه پژوهشی سلول‌های بنیادی مزانشیمی همچنان در حال انجام بخش‌های تکمیلی این پروژه است تا با عنایت پروردگار، افقی روشن در درمان بیماری اندومتریوز در آینده‌ای نزدیک پیش روی بیماران و جامعه پزشکی قرار دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اندومتریوز جهاد دانشگاهی سلول های بنیادی مزانشیمی حاصل از سلول های بنیادی بیماری اندومتریوز شیخ الاسلامی گروه پژوهشی خون قاعدگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۰۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در خراسان شمالی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، گفت: درمان رایگان کودکان زیر هفت سال از ابتدای سال به صورت آزمایشی در خراسان شمالی آغاز و از امروز رسمی شد. - اخبار استانها -

جواد شاهین‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد، اظهار داشت: از امروز به صروت رسمی بستری، اعمال جراحی، اقدامات تشخیصی درمانی و ترخیص کودکان زیر هفت سال بیمه شده در بیمارستان‌های دولتی و واحد‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به صورت رایگان انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه این موضوع یک خبر خوب از حوزه وزارت بهداشت و درمان و دولت سیزدهم است٬ افزود: چنانچه کودکان به بیمارستان مراجعه کردند، از بدو پذیرش بستری تا انجام اقدامات تشخیصی و جراحی خدمات درمانی را به صورت رایگان دریافت خواهند کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه ابتدای امسال نوید ارائه گسترده و عادلانه خدمات بهداشتی، درمانی و آموزش پزشکی را اعلام کرده بودیم، گفت: کلنگ زنی و شروع ساخت بیمارستان مادر و کودک به عنوان بزرگ ترین پروژه درمانی استان و آغار درمان رایگان کودکان زیر 7 سال در دانشگاه در این راستا محقق شد.

شاهین‌فر تصریح کرد: اجرای طرح رایگان درمان کودکان زیر 7 سال، در استان خراسان شمالی از ابتدای سال به شکل آزمایشی آغاز شده  بود اما امروز به صورت رسمی و سراسری این اقدام اجرایی می شود.

انتهای پیام/311/

دیگر خبرها

  • یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد پلمب شد
  • درمان رایگان هدیه به کودکان
  • ویدیو/ درمان رایگان زیر ۷ ساله‌ها روی پیشخوان بیمارستان‌ها
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • آیا زالو واقعا می‌تواند درمان کننده باشد؟
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • زالو درمان می‌کند؟
  • آغاز درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در خراسان شمالی
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!