Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: دولت فعلی و قانون اساسی فعلی افغانستان برای جمهوری اسلامی ارجحیت داشته و جمهوری اسلامی همین سیستم را به حاکمیت طالبان بر افغانستان ترجیح می‌دهد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در نشست مجازی «رویکرد ایران در قبال تحولات اخیر افغانستان» که به همت دفتر مقاومت جهانی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد، محمد قادری کارشناس مسائل بین‌الملل و سردبیر پایگاه خبری نورنیوز به بررسی مسائل روز افغانستان پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



قادری در ابتدای سخنان خود، ضمن تشریح تحولات میدانی در افغانستان، گفت: دو بند توافق میان طالبان و آمریکا در دوحه از مهمترین علل آغاز فعل و انفعالات اخیر در افغانستان به شمار می‌روند.

وی افزود: نخست آنکه هیات سیاسی طالبان به رهبری ملا آخوند برادر، بندی به این مضمون که در صورت به قدرت رسیدن طالبان، امارت اسلامی تشکیل شده و دولت و قانون اساسی فعلی منحل خواهد شد را در این توافق گنجاندند که البته این بند با مخالفت دولت مرکزی کابل و همچنین برخی بازیگران منطقه‌ای همچون جمهوری اسلامی ایران مواجه شد.

سردبیر پایگاه خبری نورنیوز ادامه داد: مسئله دیگر نیز بند مربوط به خروج نیرو‌های نظامی آمریکا از افغانستان بود که با چراغ سبز ترامپ آغاز شد و بایدن نیز این مسیر را ادامه داد؛ البته نکته مهم آنجاست که خروج نیرو‌های آمریکایی، خروج کمی است، نه کیفی؛ به این معنا که نیرو‌های کارکشته‌تر در حوزه‌های گوناگون جایگزین نیرو‌های نظامی کمی گشته‌اند. این مسئله درباره نیرو‌های ناتو نیز صدق می‌کند.

قادری در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به نظرات گوناگون حول رویکرد فعلی طالبان، اضافه کرد: گرچه طالبان جدید دچار پوست‌اندازی شده، اما این دولت فعلی و قانون اساسی فعلی افغانستان برای جمهوری اسلامی ارجحیت داشته و جمهوری اسلامی همین سیستم را به حاکمیت طالبان بر افغانستان ترجیح می‌دهد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل ضمن تببین رابطه جمهوری اسلامی ایران با طالبان، گفت: دلیل تعامل مستقیم دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران با طالبان از سال گذشته و حضور هیات سیاسی طالبان در تهران این بود که جمهوری اسلامی پیش‌بینی تحرکات جدید طالبان را می‌کرد، تحرکاتی که طبق محاسبات، حتی میتوانست به سرنگونی دولت مستقر منجر شود. با این حال جمهوری اسلامی به طالبان درباره به قدرت رسیدن با زور سر نیزه هشدار داده است.

طبق اعلام برخی منابع خبری، تا کنون حدود ٧۵ درصد از ولسوالی‌های افغانستان، به دست طالبان افتاده و پیشروی‌های آنان همچنان ادامه دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دولت افغانستان قانون اساسی افغانستان حاکمیت طالبان بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق قانون اساسی فعلی جمهوری اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۰۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه آهن تهران

تین نیوز

راه آهن جمهوری اسلامی ایران با اعلام عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه آهن تهران، برای حمل محموله تجاری بعدی پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذی ربط از جمله مرزبانی و گمرک، اعلام آمادگی کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، روابط عمومی راه آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد:

«با وجود عدم اخذ مجوزات لازم و عدم هماهنگی با راه آهن جمهوری اسلامی ایران، ۱۰ واگن محموله صادراتی کشور افغانستان به ترکیه که لوکوموتیو آن توسط مجموعه موسوم به کنسرسیوم جدا شد و در مرز شمتیغ رها شده بود، روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت، توسط راه آهن جمهوری اسلامی ایران و با همراهی مرزبانی کشور به سمت مرز رازی در غرب کشور حمل شد.

همچنین راه آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را جهت حمل قطار دوم محموله تجاری پس از انجام تشریفات گمرکی و مرزبانی توسط صاحبان بار و شرکت فورواردر اعلام می کند.

در پی اطلاع رسانی های گذشته تاکید می شود متاسفانه مجموعه موسوم به کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، بدون طی روال قانونی اعم از اخذ مجوزات مرزبانی و گمرک و همچنین عدم اخذ مجوز از راه آهن جمهوری اسلامی ایران به عنوان متولی حمل و نقل ریلی کشور، اقدام به ارسال تعدادی واگن با محموله تجاری به مرز شمتیغ و سپس رها کردن این ۱۰ واگن در شمتیغ کرده و تلاش کرد با فشارهای رسانه ای و توسل به برخی ادعاهای بعضا کذب، نسبت به عبور این بار از مسیر ریلی جمهوری اسلامی ایران اقدام کند.

در این راستا راه آهن جمهوری اسلامی ایران به رغم ناپختگی و بی صداقتی صورت گرفته از سوی کنسرسیوم، با لحاظ کردن مصالح ملی و با حسن نیت، حمل بخش اول محموله تجاری را روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز کرد و این محموله روز گذشته (شنبه ۱۵ اردیبهشت) از تهران نیز عبور کرده و اکنون در مسیر مرز رازی واقع در شمال غرب کشور است. همچنین راه آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود جهت حمل محموله تجاری بعدی را پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذی ربط از جمله مرزبانی و گمرک اعلام می دارد.

راه آهن جمهوری اسلامی ایران تاکید می کند برقراری خط دائمی تبادلات تجاری ریلی با کشور افغانستان به ایران مستلزم انجام اصلاحات لازم روی خطوط ریلی افغانستان جهت رسیدن به استانداردهای مورد نیاز و همچنین انجام روال اداری و تشریفات قانونی لازم شامل اخذ مجوزهای مربوطه از مرزبانی، گمرک و راه آهن توسط فورواردرها خواهد بود.

راه آهن جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست دولت سیزدهم مبنی بر توسعه ارتباط با همسایگان، ضمن تاکید مجدد بر تمایل خود برای گسترش هرچه بیشتر حمل ریلی محموله های تجاری کشور افغانستان به صورت صادرات، واردات یا ترانزیت آمادگی خود جهت کمک به بهسازی و بازسازی خطوط مربوطه و تسریع در برقراری مبادلات تجاری ریلی میان دو کشور ایران و افغانستان را اعلام می دارد.»

 

در روزهای گذشته اخباری مبنی بر ورود و توقف اولین قطار ترانزیتی افغانستان ترکیه به خاک ایران منتشر شد. پس از آن راه آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد با توجه به رویکرد توسعه ای در حوزه کریدورهای بین المللی ریلی، اقدامات لازم جهت اعزام آزمایشی اولین قطار ترانزیتی از افغانستان به ترکیه انجام گرفت.

با وجود این هفته گذشته، جواد طاهرافشار معاون کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان در پاسخ به اینکه در صورت رفع مشکلات و انجام شدن تشریفات گمرکی، چرا همچنان بار متوقف است، گفته بود: تا زمانی که به ما اجازه ندهند لکوموتیومان به واگن متصل شود، یعنی مشکل هنوز حل نشده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • بارگیری غیراستاندارد محموله افغانستان توسط کنسرسیوم ریلی+عکس
  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران
  • محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران
  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند
  • ۱۰ واگن جدا شده محموله های ترانزیتی افغانستان به مرز رازی رسید
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه آهن تهران
  • بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه از تهران گذشت/ آمادگی راه‌آهن برای حمل محموله‌های بعدی
  • نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و اساسنامه‌های دولت + جزئیات
  • ایران ظرفیت پذیرش مهاجرین جدید را ندارد