Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از رادیو ورزش، شیوع کرونا در ۲ سال گذشته، اقتصاد ورزش را در سراسر جهان با مشکل مواجه کرده است. شاید بیشترین ورزشی که در این مدت آسیب اقتصادی دیده است، فوتبال باشد. حذف تماشاگران از مسابقات فوتبال، باعث شد بسیاری از باشگاه‌های جهان با مشکلات اقتصادی مواجه شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال، آرسنال انگلستان در سال حدودا ۲۴ درصد از درآمد خود را از حضور تماشاگران تامین می‌کرد؛ اما در این ۲ سال ضرر ۱۴۴ میلیون پوندی را در این بخش تجربه کرد و همین امور باعث شد در پرداخت دستمزد ۲۳۰ میلیون پوندی به کارکنان و بازیکنان خود با مشکل مواجه شود.

بارسلونا و رئال مادرید هم که اقتصاد پویایی داشتند، در این ۲ سال به سختی افتادند؛ از جمله این که رئال راموس کهنه کار را از دست داد و مسی هم دستمزدش به نصف کاهش یافت. در حالی که اقتصاد ورزش دنیا در شرایط آسیب است، می توان حدس زد ورزش ایران که هیچ گاه به مثابه یک صنعت اقتصادزا به آن توجه نشده است، در چه شرایطی به سر می‌برد!

مجتبی قدمی، سرپرست گروه اقتصاد ورزش اداره کل ورزش و جوانان، درباره اقتصاد ورزش در کشورمان گفت: اقتصاد ورزش در کشور ما رقم قابل توجهی نیست. قبل از کرونا هم آن چنان رونق خاصی در این عرصه نداشتیم و سهم ورزش از تولید ناخالص ملی کمتر از یک درصد بود؛ این در حالی است که در کشور‌های پیشرفته این رقم به چهار درصد می‌رسد.

وی افزود: در کشور ما ۲۸ هزار باشگاه ورزشی فعال وجود دارند که به دلیل همه گیری کرونا در این دو سال، بار‌ها و بار‌ها در مدت های زمانی طولانی تعطیل بوده اند. باشگاه‌هایی که حداقل ۵ نفر از درآمد هر یک ارتزاق می‌کنند، اما در این دو سال نه تنها درآمد نداشته اند؛ بلکه اجاره هم پرداخت کرده اند.

قدمی تصریح کرد: مدیریت ورزش در کشور ما در شرایط بحرانی بسیار ضعیف عمل کرد؛ می‌شد با مذاکره و تهیه برخی دستورالعمل‌ها، رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، افزایش ساعت کار و کاهش ورزشکاران باشگاه‌های ورزشی در این دوران مشغول به کار باشند و حداقل درآمد خود را کسب کنند.

او در ادامه بیان کرد: متاسفانه تعدد بخش‌های تصمیم گیری در کشور ما، باعث می‌شود طرح‌های این چنینی و تلاش برای اقدام موثر در شرایط بحرانی به نتیجه نرسد. بسیاری از بخش ها، هم افزایی و حمایت لازم را از یکدیگر ندارند و همکاری در اجرای برنامه‌ها نمی‌کنند. ساختار‌های نامناسب، موازی کاری‌ها و در هم تنیدگی مسئولیت‌ها باعث شده است که در حوزه ورزش نه تنها در این دو سال شیوع کرونا که در شرایط پیش از آن هم اقتصاد قوی شکل نگیرد.

در ادامه عباس ناظریان، رئیس پیشین گروه اقتصاد ورزش در وزارت ورزش و جوانان، اظهار کرد: تا زمانی که ورزش را صنعت ندانیم و سهم آن در اشتغال اقتصاد محور را تعریف نکنیم، به جایی نمی‌رسیم. در دنیا، ۵ هزار رشته و شغل ورزشی وجود دارند. ۸۰ درصد افراد جوامع مختلف به نوعی با ورزش در ارتباط هستند و در کشور ما کمترین توجه به آن می‌شود.

وی افزود: ما نیازمند طراحی مدل‌های برخورد با صنعت و اقتصاد ورزش هستیم. چند واحد اقتصاد صنعت ورزش و سرفصل‌های کارآفرینی ورزش و... در دانشگاه ما تدریس می‌شود؟! هنوز هم سرفصل‌های آموزشی که سی سال قبل تعریف شده اند، در فضا‌های آکادمیک ما تدریس می‌شود و این رویه ما را به جای خوبی نمی‌رساند.

بیشتر بخوانید

آغاز اردوی تیم ملی آلیش بانوان از ۱۶ مردادماه پس از تست کرونا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا مشکلات اقتصادی اخبار ورزشی اقتصاد ورزش کشور ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۱۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورزش باید مثل دارو تجویز شود

ایسنا/ایلام عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور ایلام گفت: همان طور که بیمار به دکتر مراجعه می‌کند، نسخه می‌گیرد و بعد نسخه را به داروخانه می‌برد و داروهای خود را دریافت می‌کند، در مورد نسخه تمرینات ورزشی هم باید همین اتفاق بیافتد.

دکتر «افشین مقدسی» در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به مزایای مثبت شرکت در ورزش و فعالیت بدنی، کالج پزشکی ورزشی آمریکا ( ACSM ) و انجمن پزشکی آمریکا به همراه چند دانشکده علوم ورزشی، در تاریخ ۵ نوامبر ۲۰۰۷، دست به خلق یک ابتکار جدید با عنوان «ورزش دارو است» زدند که هدف آن تجویز نسخه ورزشی از سوی پزشکان به عنوان بخشی استاندارد از الگوی درمان و پیشگیری از بیماری در جهت ارتقای سطح سلامت افراد جامعه بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور ایلام گفت: این گروه از پزشکان و متخصصان علوم ورزشی از آن زمان تلاش دارند تا یک تحولی را در سیستم پزشکی و یک پل ارتباطی بین باشگاه‌های ورزشی، بیمارستان‌ها و مطب پزشکان ایجاد کنند و مربیان ورزشی را وارد تیم‌های درمانی کنند.

وی ادامه داد: آن‌ها از پزشکان خواسته‌اند تا در کنار نسخه‌ها و روش‌های دارویی برای درمان، نسخه‌های ورزشی را نیز تجویز کنند و بیماران با پیروی از نسخه‌ها و دستورات پزشکان به باشگاه‌های ورزشی مراجعه نمایند.

این استادیار حرکات اصلاحی و آسیب‌شناسی ورزشی گفت: همان طور که بیمار به دکتر مراجعه می‌کند، نسخه می‌گیرد و بعد نسخه را به داروخانه می‌برد و داروهای خود را دریافت می‌کند، در مورد نسخه تمرینات ورزشی هم باید همین اتفاق بیفتد تا بیماران پس از دریافت نسخه ورزشی پزشک، به باشگاه ورزشی مراجعه و آن را به مربی ورزش بدهند.

وی ادامه داد: یک سال بعد یعنی سال ۲۰۰۸ اولین کنگره جهانی «ورزش دارو است" برگزار شد و در این کنگره طرح به صورت جهانی اعلام شد. از آن زمان تا کنون این طرح به بیش از ۴۰ کشور در قاره‌های مختلف گسترش یافته است. در ایران، تقریباً هیچ اقدام مؤثری در این خصوص صورت نگرفته است و از بسیاری از کشورها عقب هستیم. در حالی که آمار بیماری‌های غیر واگیر از قبیل بیماری‌های قلبی- عروقی، تنفسی، دیابت، سرطان، سکته‌های قلبی و مغزی، مالتیپل اسکلروزیس، آلزایمر، چاقی و ... روز به روز در کشور ما در حال اضافه شدن است.

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور ایلام گفت: بدون شک اجرای ملی طرح «ورزش دارو است» در ایران می تواند به پیشگیری از این بیماری‌ها و بهبود سلامت افراد جامعه کمک زیادی کند و از بار وارده بر سیستم درمان کشور بکاهد. واقعاً با داشتن بسیاری از شواهد علمی، زمان آن فرا رسیده است که پزشکان و متخصصین علوم ورزشی کشورمان با هم، همراهی و هم‌افزایی کنند تا بیماران و همه افراد جامعه قرص ورزش خود را دریافت و آن را به درستی مصرف کنند.

مقدسی تصریح کرد: بدون شک، ورزش یک دارو است و حتی با توجه به مزایای بیشماری که دارد اگر بگوییم که ورزش فراتر از دارو هم هست گزاف نگفته ایم. تصور کنید اگر قرصی وجود داشت که تمامی مزایای تأیید شده‌ای که ورزش برای سلامتی دارد را یکجا داشت، آیا همه‌ی تلاش خودمان را برای دستیابی به این داروی شگفت انگیز بکار گرفته‌ایم؟! پس نظام پزشکی و همه دست اندرکارانی که در امر ورزش فعال هستند باید یک جنگ تمام عیار را علیه کم تحرکی اعلام کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور ایلام در پایان گفت: تأکید می‌کنم که حرکت بیشتر و نشستن کمتر مزایای زیادی برای سلامتی دارد و تقریباً به نفع همه است. امیدوارم روزی فرا رسد که ورزش جزیی از فرهنگ و کارهای روزمره همه ایرانیان باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش وزیر ورزش و جوانان به تغییر نام باشگاه های استقلال و پرسپولیس
  • انحلال دو فدراسیون ورزشی/ بازگشت بادبانی به فدراسیون قایقرانی
  • درگذشت مجری سرشناس ورزشی صداوسیما
  • مسعود اسکویی گوینده ورزشی درگذشت
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • گشتی در اقتصاد ایران ؛ تلاش برای رفع ناترازی انرژی
  • ورزش باید مثل دارو تجویز شود
  • اعزام ۱۰ تیم ورزش نابینایان البرز به مسابقات قهرمانی کشور
  • جهش در اقتصاد کشور نیازمند نوآوری و فناوری‌های جدید است
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود