Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور به تشریح زلزله خشت و گسل فعال کازرون در این منطقه پرداخت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از   شیراز ، براساس اطلاعات موجود مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور، کمربند لرزه‌خیزی زاگرس در جنوب و غرب استان فارس قرار گرفته است که یک نمونه از این موضوع عصر روز گذشته در منطقه خشت شهرستان کازرون رخ داد و هنوز پس لرزه‌های آن ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این زلزله که به بزرگی 5.7 ریشتر بود، در ساعت 19:04 رخ داد و بزرگی زلزله به‌گونه‌ای بود که در شهرستان‌های اطراف از جمله شیراز و ممسنی نیز احساس شد. از عصر روز گذشته تا صبح امروز 21 پس لرزه در منطقه خشت رخ داده که بزرگترین آن 3.9 و کوچکترین آن 2.4 ریشتر بوده است. 

براساس اطلاعات موجود در مرکز لرزه‌نگاری کشور در کمربند زاگرس گسل‌های بزرگ و فعالی وجود دارد که از روند چین‌های زاگرس پیروی نمی‌کنند و همین مسئله سبب پیچیدگی در تحلیل منشا زمین‌لرزه‌های این منطقه از زاگرس شده است. 

کمربند چین خورده - رانده زاگرس در حاشیه شمالی صفحه عربستان و در جنوب غرب ایران منطقه وسیعی در معرض تغییر شکل است که از گسل‌های مهم این منطقه گسل کازرون و گسل پیشانی زاگرس است. 

طهمورث یوسفی، مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور در گفت‌وگو با تسنیم به بیان ویژگی‌های زلزله خشت و گسل کازرون پرداخت. 

وی با بیان اینکه زلزله روز گذشته در منطقه خشت ادامه زلزله گناوه در اردیبهشت ماه امسال بود، اظهار داشت: این زلزله‌ها به دلیل گسل‌های زاگرس است که اصطلاحا به آن گسل پیشانی زاگرس می‌گویند که گسل‌های فشاری هستند. 

یوسفی با بیان اینکه زلزله گناوه، خشت و برخی از زلزله‌هایی که از اردیبهشت ماه در این  منطقه رخ داده است، به دلیل همین گسل بوده است، گفت: زلزله امروز کنار ساحل نیز از همین گسل پیشانی زاگرس است. 

مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور با بیان اینکه یکی از خوبی‌های زلزله خشت این بود که در مناطق کوهستانی و با تراکم پایین جمعیت رخ داد، افزود: 8 سال پیش زلزله‌ای که در برازجان روی داد و منجر به خسارت جانی شد روی همین گسل بود اما در منطقه با تراکم جمعیتی بالا رخ داد که منجر به خسارت شد. 

وی با تکرار این مسئله که دلیل کم بودن خسارت مالی و نبود خسارت جانی در زلزله خشت کمی تراکم جمعیت بوده است، بیان کرد: این زنگ خطری است که متوجه باشیم در مناطقی که گسل وجود دارد در طرح توسعه شهر و روستا ساخت و ساز انجام نشود. 

یوسفی با بیان اینکه زمین به ما آلارم هشدار می‌دهد، عنوان کرد: در منطقه کازرون نیز گسلی با نام گسل کازرون فعال است که البته مسبب زلزله خشت این گسل نبوده است بلکه همان گسل پیشانی زاگرس است. 

زلزله هیچ خسارتی به تاسیسات گازرسانی خشت وارد نکردثبت 17 پس‌لرزه در منطقه خشت/ بیمارستان‌ها در حالت آماده‌باش‌پیش‌بینی سوخت‌رسانی به منطقه زلزله‌زده خشت‌بازدید از تمام  روستاهای خشت کازرون برای برآورد خسارت احتمالی زمین‌لرزه ادامه دارد

مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور با بیان اینکه گسل کازرون تراکم جمعیتی زیادی دارد، تصریح کرد: منطقه غرب کازرون، نورآباد و تعدادی از روستاهای پرجمعیت روی گسل کازرون قرار دارند که این گسل در حال حاضر نیز فعال است و باید برای پیشگیری از خسارت احتمالی فرهنگ‌سازی شود. 

وی با بیان اینکه زلزله بلا نیست بلکه یک رخداد طبیعی است، گفت: گسل کازرون هر 10 سال یک بار یک زلزله 6 ریشتری دارد که کاملا طبیعی است اما تاکید می‌کنم که مسبب زلزله خشت نبوده است اما امکان تحریک شدن گسل کازرون نیز وجود دارد. 

یوسفی با بیان اینکه 3 فاکتور برای پیش‌بینی زلزله نیاز است، افزود: زمان، مکان و بزرگی زلزله برای پیش‌بینی ملاک است که امکان پیش‌بینی هر سه با هم وجود ندارد تنها صورت بالقوه می‌توان مکان زلزله را اعلام کرد یعنی چنین گفت که این مکان ظرفیت و پتانسیل زلزله را  دارد اما زمان و بزرگی و حتی مکان دقیق قابل پیش بینی نیست.

مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور با بیان اینکه توان لرزه‌زایی گسل کازرون 6 تا 6.5 ریشتر است، گفت: بنابراین پیش‌بینی باید سازه‌های ساختمانی مهندسی باشد به گونه‌ای که زلزله‌های در ردیف متوسط نتواند خسارت بزند. 

وی با بیان اینکه کشور ایران و استان فارس به ویژه غرب آن روی کمربند زلزله قرار دارند، اظهار داشت: باید سازه‌ها مقاوم ساخته شوند چون درباره گسل‌ها اطلاع و علم داریم مهندسین باید توجه داشته باشند که ساخت‌وسازها با فعالیت زمین سازگار باشد. 

یوسفی تصریح کرد: نقاط خوش آب و هوا و نزدیک آب نقاط ضعف زمین است در حالی که عمده ساخت و سازها در این نقاط رخ می‌دهد بنابراین باید خطرات آن را بدانیم، فرهنگ‌سازی کنیم و در ساخت و ساز نیز این موضوع را مدنظر داشته باشیم. 

انتهای پیام/424 / ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: منطقه خشت زلزله خشت پیش بینی گسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۱۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت با ایده‌هایی عملگرایانه سیاست‌های جمعیتی را تقویت کند

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود پاک نیت بازیگر شناخته شده سینما، تئاتر و تلویزیون عنوان کرد: قطعاً سیاست های جمعیتی برای فرزندآوری موثر است منتها دولت می تواند این سیاست ها را تقویت کند و زمینه‌هایی برای فرزندآوری بیشتر با ایده‌هایی عملگرایانه فراهم کند.

وی در ادامه عنوان کرد: الان از دغدغه های زوج ها امرار معاش و معیشتشان است، هر زوجی نیاز به حداقل‌هایی برای خانه و مسکن و مادیات دارد. اضافه کردن نسل هم مشکلات خاص خود را دارد اما قطعاً مشکلاتش کمتر از پیری جمعیت است

وی با اشاره به غریزه قوی مادری در بین زنان جوان گفت: زنان جوان ایرانی همه فرزند دوست هستند، نباید طوری شود که نسل آتی در زمان کهنسالی هیچکس را نداشته باشد که به او رسیدگی کند. زوجین جوان باید به این مسایل توجه کنند که همانطور که گذشته های ما نیاز به فرزند در سنین بالا داشتند، نها هم همینطور هستند.

وی با اشاره به تهدیدات پیری جمعیت در جامعه اظهار داشت: وقتی سن ازدواج بالا می رود و جوانان ازدواج کرده هم تمایل به فرزند پیدا نمی‌کنند به مروری کهن سالی جمعیت رخ می دهد. باید برای سال های آتی تمهیدی بیاندیشیم تا مشکلاتی از این دست گریبان جامعه مان را نگیرد، هنرمندان هم پای کار بیایند تا ترسیمی از فضای درست خانوادگی برای نسل جوان داشته باشند. به هر حال هنرمندان هم الگوی جامعه هستند.

ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت به طور کامل

همچنینانسیه شاه حسینی کارگردان و فیلمنامه نویس با تأکید بر سرعت افزایش جمعیت سالمندان در جامعه گفت: این امر باعث می‌شود که کاهش زاد و ولد به چشم بیاید و یک زنگ خطر برای کارشناسان حوزه سلامت و جمعیت محسوب شود و سال‌هاست که در این عرصه هم صحبت‌های زیادی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه قانون جوانی جمعیت باید به طور کامل و درست اجرا شود، گفت: همین جایزه می‌تواند راهگشایی در این عرصه باشد هر چند که حل مسئله نیست بلکه یک راهبرد است

شاه حسینی با اشاره به اینکه دستگاه‌های مسئول در اجرای قانون جوانی جمعیت باید نهایت تلاششان را اتخاذ کنند، یادآور شد: این مسوولیت هم تنها با یک دستگاه نیست، دستگاه‌های زیادی می‌توانند فعال شوند.

خود فرهنگ‌سازی در جامعه خیلی اثرگذار است تا این شعار دو فرزندی یا تک فرزندی که بلای جامعه شده، از اذهان پاک شود. شاه حسینی در پاسخ به این سوال که اگر فیلمی در این رابطه به او پیشنهاد شود، می‌پذیرد، گفت: بله قطعاً در این فضا که هر کشوری برای خود سیاستی دارد هنرمندان ما هم بنا اقتضائات جامعه کاری انجام دهند.

وی با اشاره به تهدیدات نیروی کار جوان در سال‌های آتی و بحران سالمندی اظهار داشت: این را در نظر داشته باشیم که تنها شعار خانواده محوری و نگرانی کاری از پیش نمی‌برد، قانون جوانی جمعیت می‌بایست به طور کامل اجرا شود خوشبختانه دبیرخانه ستاد ملی جمعیت هم این روزها خیلی خوب مشغول به فعالیت است.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش های خانواده، رسانه، سازمان های مردم نهاد، دستگاهای اجرایی، شرکت ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سایت jameyat.ir مراجعه کنند.

کد خبر 6092956

دیگر خبرها

  • تعرض تحریک‌آمیز شهرک‌نشینان صهیونیست به مسجدالاقصی+ عکس
  • ادعای کره جنوبی درباره ارتباط کره شمالی و جنبش حماس
  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • دولت با ایده‌هایی عملگرایانه سیاست‌های جمعیتی را تقویت کند
  • ناسا یک پیام از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین دریافت کرد
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • بافق دارای بالاترین میزان تراکم دانش آموزی در استان یزد
  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت
  • هشدار دانشمندان در مورد «سندرم غرق شدگی» شهر‌های ساحلی جهان 
  • بازدید مدیر عامل از شعبه صندوق تامین خسارت های بدنی استان فارس