Web Analytics Made Easy - Statcounter



هفته پیش فدا حسین مالکی نماینده مردم زاهدان با بیان اینکه نمکی مقصر اصلی افزایش مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا در استان سیستان و بلوچستان است، خواستار ورود قوه قضائیه به پرونده بررسی عملکرد وزیر بهداشت شد. همین اظهارات موجب واکنش نمکی و دعوای لفظی این مقام مسئول و نماینده مجلس شد.

سایت دیده بان ایران: دکتر امید رضا فراهی پزشک متخصص و فعال اجتماعی و پژوهشگر درباره وضعیت سیستان و بلوچستان گفت: آنچه ما در استان محروم سیستان و بلوچستان شاهد بودیم ترکیبی از ناکارآمدی، فرصت طلبی و مظلوم نمایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همان طور که نماینده شریف استان سیستان و بلوچستان گفته لازم است که وزیر بهداشت به دلیل اهمال غیر قابل جبران به قوه قضاییه معرفی شود.

این پزشک متخصص خاطر نشان کرد: نمکی ۶ ماه پیش قول داد تغییرات اساسی از نظر بهداشتی و درمانی در مناطق محروم از جمله استان محروم سیستان و بلوچستان صورت گیرد اما هنوز به وعده خود عمل نکرده و خود را با اظهار نظرهای سیاسی سرگرم کرده است. متاسفانه ما با ناکارآمدی مفرط در سیستم بهداشتی کشور روبرو هستیم و بیش از هر چیز مردم قربانی این بی تدبیری می شوند.

فراهی با اشاره به کمبود دارو دربیمارستان های سیستان و بلوچستان گفت: وزیر بهداشت مقصر اصلی افزایش مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا در استان سیستان و بلوچستان است. دستگاه قضایی باید به این موضوع ورود کند. دادستان زاهدان اخیرا ورودی به عملکرد وزیر بهداشت در این زمینه داشته که بحق درست است.

این پزشک متخصص با اشاره به عدم بهبود وضعیت بهداشت استان می گوید: وزیر در حالی از تخت‌های خالی سخن می‌گوید که شهروندان این استان از کمبودها از مرحله تشخیص کرونا تا بستری شدن بیمار و از تهیه دارو و سرم برای بیماران کرونایی هنوز می نالند. کجاست وزیر بهداشتی که روزی یک واکسن داخلی رونمایی می‌کند و با افتخار می‌گوید، ما آمادگی تأمین واکسن کشورهای دیگر را داریم. وزارت بهداشت در تامین یک سرم برای درمانگاه های استان عاجزند.

این فعال اجتماعی خاطر نشان کرد: بی تردید عادی‌انگاری و سهل‌انگای در ایجاد امکانات بهداشتی وعدم فراهم آوردن بیمارستان های مجهز علت اصلی شیوع گسترده ویروس کرونا در سیستان و بلوچستان و ادامه روند بیماری در این استان است؛ بنابراین لازم است مسئولان قضایی و دستگاه های نظارتی به ترک فعل مدیران وزارت بهداشت در سیستان و بلوچستان رسیدگی کنند.

امید رضا فراهی در انتقاد به دیدار نمایندگان مجلس با وزیر بهداشت و تقدیر از او گفت: وزیر بهداشت به سبب ضعف و بی سوادی در مدیریت و همچنین استفاده از الفاظ رکیک در جمع موکلین مردم سیستان و بلوچستان باید از مردم این استان و تمام کادر حوزه سلامت که با تلاششان مورد ستایش مردم هستند، عذر خواهی کند نمایندگان مجلس استان سیستان و بلوچستان آیا ضجه های مادر داغدیده ای که فرزند خود را به سبب کمبود امکانات و تجهیزات دیروز از دست داد، را ندیدند که لوح تقدیر به وزیر مجلس دادند. لذا بر نمایندگان استان هم واجب است به مردمی که آنها را حمایت کردند که شخصیت حقوقی نمایندگی را صاحب شوند، توضیح قانع کننده ای بابت این دیدار بدهند.

این فعال اجتماعی در پایان خاطر نشان ساخت: دیدارنمایندگان با وزیری که بی تدبیری و سهل انگاری او عامل قتل و عام هموطنان است کمکی به تطهیر ایشان و عملکردش نخواهد داشت. تمایندگان مجلس باید سعی کنند همانند دکتر مالکی از وزیر در خصوص آشفتگی های اخیر مطالبه گری داشته باشند نه اینکه با بیانیه و نامه بر هزاران کشته کرونا چشم ببندند و در پی گرفتن امتیاز از شخص باشند که فرصت خدمت را تبدیل به بحران اجتماعی کرد. لازم است نمایندگان مجلس بدون توجه به بهره گیری تبلیغاتی وزیر و مظلوم نمایی؛ خواستار برخورد قضایی با او شوند.

منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۱۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: سال گذشته در کشور روزانه بیش از ۲۸ نفر مبتلا به مالاریا شناسایی شده‌اند که بیشترین موارد شناسایی شده در استان سیستان و بلوچستان بوده‌است که با توجه به بارش‌های سال‌های گذشته و امسال در مناطق جنوبی که منطقه آندمیک مالاریا محسوب می‌شود، احتمال افزایش موارد ابتلا مورد انتظار است.

حامد جز جلالیان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه ۲۵ آوریل مصادف با ۶ اردیبهشت‌ماه به نام روز جهانی مالاریا نام‌گذاری شده است، افزود: سال ۲۰۲۲ در هر ثانیه ۷ مورد مبتلا به مالاریا در سطح جهان شناسایی و هر دقیقه یک نفر بر اثر بیماری مالاریا جان خود را از دست می‌دهد و همچنین طبق این آمار در ایران نیز ۱۰ هزار نفر در یک سال گذشته مبتلا به بیماری مالاریا شده‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خاطرنشان کرد: وظیفه سیستم بهداشت و درمان این است که با هوشیاری کامل در خصوص شناسایی و درمان مناسب افراد با ریسک خطر بالای مالاریا که شامل تب طول کشیده و سابقه سفر به مناطق مالاریا خیز از جمله استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان اقدام نمایند که در این راستا در سال گذشته نزدیک به ۳۰۰۰ نمونه از جمعیت تحت پوشش دانشگاه تهیه و یک مورد بیمار مبتلا به مالاریا شناسایی شد.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر اظهار امیدواری کرد: با اطلاع‌رسانی و آموزش هموطنان گرامی نسبت به علائم و مخاطرات بیماری مالاریا سطح اطلاعات عمومی جامعه نسبت به این بیماری و نشانه‌ها و علائم بیماری افزایش یابد.

وی با اشاره به ویژگی‌های مالاریا گفت: حملات بیماری از ویژگی‌های مالاریا است که سه مرحله لرز، تب و تعریق دارد و اگر بیمار در مراحل اولیه مراجعه کند و بیماری وی تشخیص داده و درمان شود، اغلب بهبود می‌یابد.

جز جلالیان، تشخیص سریع، درمان صحیح و کامل به همراه نظارت مستقیم، منجر به کاهش خطر انتقال مالاریا در جامعه، عدم پیشرفت بیماری و مقاومت دارویی و در نهایت کاهش مرگ و میر ناشی از آن می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: منطقه خراسان رضوی مالاریا خیز نیست و بیماران شناسایی شده اغلب یا سابقه مسافرت به مناطق مالاریا خیز را داشته‌اند یا وارده از مناطق مالاریاخیز هستند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: با توجه به اینکه در صورت عدم شناسایی و درمان به موقع مالاریا احتمال وقوع مرگ افزایش می‌یابد، توصیه می‌شود هر فردی که به اقتضاء شغل و یا مسافرت و... به خصوص سربازان، نیروهای نظامی و رانندگان با استان‌های جنوبی در ارتباط هستند در زمان مراجعه به محل سکونت، سریعاً به نزدیکترین مراکز خدمات جامع سلامت و خانه بهداشت به عنوان اولین سطح خدمات، مراجعه نماید.

وی افزود: با توجه به اینکه بیماری از طریق گزش پشه آنوفل انتقال می‌یابد در صورت حضور در مناطق با خطر مالاریا مانند استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان حتماً از لباس پوشیده و آستین بلند استفاده نمایید همچنین بهتر است که از دور کننده‌ها و سایر اقداماتی که منجر به کاهش گزش می‌شود مانند استفاده از پشه بند در موقع خواب استفاده شود.

پوشش ۱۰۰ درصدی طرح تکمیلی فلج اطفال

جز جلالیان در ادامه به اقدامات صورت گرفته در خصوص فلج اطفال اشاره کرد و گفت: با تلاش و زحمات تیم‌های سیار واکسیناسیون معاونت بهداشت نیشابور، مرحله اول عملیات واکسیناسیون طرح تکمیلی فلج اطفال در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور با پوشش ۱۰۰ درصدی جمعیت هدف کودکان زیر ۵ سال در مناطق واجد شرایط که در زمان عملیات در محل حضور داشته‌اند پایان یافت.

وی افزود: با توجه به اینکه بیماری فلج اطفال در کشورهای همسایه به خصوص همسایگان شرقی، به صورت اپیدمی درآمده، اجرای این طرح کشوری در سطح دانشگاه علوم پزشکی نیشابور مورد نیاز است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: در مرحله اول عملیات واکسیناسیون تکمیلی که از دوم لغایت چهارم اردیبهشت‌ماه سال جاری اجرا شد، ۱۱۸ کودک ایرانی و ۹۰ کودک غیر ایرانی زیر ۵ سال برعلیه این بیماری واکسینه شدند.

وی خاطرنشان کرد: اجرای عملیات تکمیلی واکسیناسیون خانه‌به‌خانه فلج اطفال را ۱۴ تیم عملیاتی در مناطق تیم سیار و بیش از ۳۰ مرکز خدمات جامع سلامت دارای جمعیت اتباع برعهده داشته‌اند.

جز جلالیان با اشاره به اینکه مرحله دوم طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال از ۳۰ اردیبهشت‌ماه لغایت یک خرداد در نیشابور اجرا خواهد شد، بیان کرد: این پوشش با مشارکت خوب همشهریان عزیز شهرستان‌های نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه و زحمات و تلاش‌های تمامی تیم‌های اجرایی و تیم‌های نظارتی که اجرای این طرح کشوری را برعهده داشته‌اند میسر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مشارکت مردم توسعه سیستان و بلوچستان را شتاب می‌بخشد
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • کاهش ۱۰ درصدی میزان حوادث ناشی از کار در سیستان و بلوچستان
  • فعالیت ۴۰۰ مسئول ایمنی در سیستان و بلوچستان
  • واکنش ضرغامی به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس/ وزیر میراث فرهنگی و گردشگری: این که گفته می‌شود سفر از سبد خانوار حذف شده حتما نادرست است و همان چیزی است که دشمن می‌خواهد
  • عملکرد دستگاه‌های اجرایی سیستان و بلوچستان بررسی شد
  • (ویدئو) واکنش مسعود ده‌نمکی به پیشنهاد وزیر شدن!
  • واکنش مسعود ده‌نمکی به پیشنهاد وزیر شدن! |‌ ویدئو
  • زاهدان میزبان گردهمایی مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور
  • رئیس‌کل جدید دادگستری سیستان و بلوچستان معرفی شد