Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی استان خوزستان سدسازی بی رویه در این استان، عدم تامین آب تالاب بین المللی شادگان، تخلیه زباله های شهری،  تخلیه پساب های پتروشیمی و پساب های نیشکر در این تالاب و به طور کل اعمال سیاست های غیرکارشناسی و نادرست توسط وزارت نیرو را دلیل اصلی بروز مشکلات در بخش کشاورزی و دامداری این استان دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هوشنگ مقامسی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه چندین سال است با بحران تنش آبی مواجه هستیم که این بحران بر تمام بخش های کشاورزی و دامداری استان های کشور اثر گذاشته است، گفت: به علت عدم تامین آب برای نخیلات توسط وزارت نیرو روز به روز ازتعداد نخل های موجود در شهرستان شادگان کاسته می شود؛ به طوری که براساس آمارها در سال ۱۳۶۳ در این شهرستان ۶.۵میلیون اصله نخل داشتیم ولی در حال حاضر این تعداد به ۲میلیون اصله نخل رسیده است.

وی ادامه داد: زراعت نیز در این شهرستان به مشکلات بسیاری مواجه شده است. آب زمین های زراعی درتابستان و پاییز تامین نمی شود. ۵۰ هزار هکتار زمین قابل کشت در این شهرستان وجود دارد که در حال حاضر بر روی ۲۰ هزار هکتار آن کشت می شود. این ۲۰ هزارهکتار هم در تابستان آب ندارند و در پاییز هم در صورت بارش باران کشت صورت می گیرد.

زمین های زراعی به زمین های بایر تبدیل شده اند

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی شادگان  اضافه کرد: شهرستان شادگان در انتهای رودخانه جراحی قرار گرفته است که آب این رودخانه از سد مارون تامین می شود. عمده فعالیت در شهرستان شادگان باغات نخیلات، زراعت و دامداری است. وزارت نیرو موظف است آب نخیلات و زمین های زراعی این شهرستان را تامین کند ولی متاسفانه به دلیل سیاست های غلط و غیرکارشناسی وزارت نیرو، زمین های قابل کشت به زمین های بایر تبدیل شده اند.

تلفات گاومیش ها به دلیل شوری آب

وی در ادامه به وضعیت دامداری در این شهرستان اشاره کرد و گفت: شهرستان شادگان از جمله شهرستان هایی است که به پرورش گاومیش روی آورده است اما به علت شوری زیاد آب تالاب شادگان، عدم تامین آب تالاب و عدم رشد علوفه مناسب متاسفانه گاومیش ها در این شهرستان در حال تلف شدن هستند و هنوز هیچ تمهیداتی برای خروج از این وضعیت توسط دولت اندیشیده نشده است. اگر این شرایط ادامه دار باشد تمام دام ها در این شهرستان تلف می شوند.

 تالاب شادگان در حال نابودی است

مقامسی در ادامه با اشاره به اینکه تالاب بین المللی شادگان جزو یکی از ۵ تالاب بزرگ در جهان  و عضو کنوانسیون ملی رامسر است، اظهار کرد: این تالاب براثر تخلیه زباله های شهری،  تخلیه پساب های پتروشیمی و پساب های نیشکر و سد سازی بی رویه درحال از بین رفتن و خروج از این کنوانسیون است  و دولت و وزارت نیرو باید هرچه سریعتر تمهیداتی برای احیای این تالاب انجام دهند.

وی در بخش دیگری از صحبت هایش به احداث سد بر روی رودخانه مارون اشاره کرد و گفت: آب تالاب شادگان از  رودخانه های کارون و مارون تامین می شود. بر روی رودخانه مارون در بهبهان سد مارون افتتاح شده است که با این احداث شهرستان های پایین دست شدیدا متضرر شدند. اما در حال حاضر قرار است بالاتر از سد مارون بهبهان،  سد مارون ۲ را افتتاح کنند و اگر این سد به بهره برداری برسد شهرستان های رامهرمز،  رامشیر، ماهشهر و شادگان زراعتشان از بین می رود و روستاییان مجبور به مهاجرت خواهند شد و فاجعه زیست محیطی نیز به وجود می آید.

به گفته دبیر نظام صنفی کشاورزی شادگان دولت باید احداث سد را متوقف کند و اجازه ندهد جریان طبیعت با دستکاری به هم بریزد.

احداث صنایع عظیم در کویر، کشاورزی کل کشور را با مشکل مواجه کرده

وی در پایان گفت: تالاب ها به عنوان ریه های تنفسی استان ها هستند. این ریه ها از کار افتاده اند. باید این تالاب ها احیا شوند و دولت به جای سد سازی و احداث صنایع عظیم پتروشیمی در مرکز کویر، اقدام به احداث آنها در حاشیه خلیج فارس کند و از آب خلیج برای صنایع استفاده شود.  متاسفانه با سیاست های نادرست در مراکز کویر  صنایع احداث شدند و همین امر برای کشاورزی کل کشور مشکل ایجاد کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منطقه خوزستان بی آبی خوزستان تالاب شادگان دامداري زراعت شهرستان شادگان تالاب شادگان وزارت نیرو آب تالاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۱۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونق و توسعه گردشگری شادگان با اختصاص اعتبار

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، جمال صالح زاده گفت: تخصیص ۶۰ میلیارد تومان اعتبار که در سفر رئیس جمهوری به شادگان مصوب شد، می‌تواند رونق خاصی به حوزه گردشگری شهرستان داشته باشد.

وی افزود: هم افزایی که بین شورای اداری و دکتر خنفری منتخب مردم شریف شادگان در مجلس شورای اسلامی که الحق و الانصاف در مدت یکماهه پیگیری‌های بسیار خوبی در سطح شهرستان و استانی و کشوری انجام دادند شایسته تقدیر است.

صالح زاده به ریل گذاری شهرستان در سال جدید در اولین جلسه شورای اداری اشاره کرد و ادامه داد: از مجموعه شورای اداری شهرستان انتظار می‌رود با تعیین اولویت‌های پیگیری ادارات شهرستان بصورت تیمی و در یک راستا باشد که این موضوع با سرعت عمل بیشتری به نتیجه برسد.

فرماندار شادگان با اشاره به اتفاقات خوب و مهم شهرستان در سال ۱۴۰۲، اضافه کرد: در اوایل سال گذشته سفر رئیس جمهور به شهرستان انجام شد که بعضی از موضوعات مهم و از دغدغه‌های مردم شهرستان بود که با ریاست جمهور مطرح شد.

صالح زاده می‌گوید: یکی از موضوعات مهم شهرستان ۲۵ درصد معافیت سود بازرگانی برای بندر شادگان در مراحل پایانی قرار گرفته که میطلبد دکتر خنفری پیگیر این مصوبه در سطح وزارت اقتصاد و امور دارایی باشند تا بزودی قابلیت اجرا خواهد داشت.

نماینده عالی دولت در شادگان با اشاره به اینکه پروژه‌های مختلفی در سال گذشته در حوزه‌های بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، عمران شهری و روستایی و... به بهره برداری رسیده بود، گفت: از مهمترین پروژه‌های بجا مانده تصفیه خانه آب دارخوین که سالیان سال راکد بود الحمدلله با دستور آیت الله رئیسی ریاست محترم جمهور افتتاح شد.

وی هم افزایی شورای اداری و منتخب مردم در مجلس شورای اسلامی در پیشرفت پروژه‌های عمرانی را حائز اهمیت دانست و خواستار ایجاد یک ساختار ارتباطی مسئولین ادارات با نماینده منتخب مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی شد.

صالح زاده افزود: با یک ساختار ارتباطی بین دفتر نماینده با فرمانداری و مجموعه مدیران ادارات شهرستان برای پیگیری مشکلات شهرستان با استفاده از ظرفیت دکتر خنفری ایجاد شود.

خنفری، منتخب مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی گفت: مدیران شهرستان مردم دار باشند و لازم است با تمام توان برای خدمت به مردم تلاش مضاعف داشته باشند.

وی با بیان اینکه پیگیری مشکلات بصورت همفکری و تیمی انجام شود، افزود: ادارات باید مصوبات را بجد تا حصول نتیجه پیگیری کنند.

خنفری ادامه داد: به امید خدا مشکلات مردم را به حداقل برسانیم و این منوط به عملکرد مسئولین است که رضایت بخش باشد.

دیگر خبرها

  • تامین زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل
  • دستگیری قاتل سه نفر از اعضای خانواده در شادگان
  • زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل تامین می‌شود
  • تامین زمین ۲۰۰ مشمول جوانی جمعیت در نجف آباد
  • دستگیری قاتل در شادگان/ ۳ نفر کشته شدند
  • احیا قنات‌ها در قم بی‌وقفه دنبال می‌شود
  • قاتل سه عضو یک خانواده در شادگان دستگیر شد
  • واگذاری ۱۱۰۰ قطعه زمین نهضت ملی مسکن به متقاضیان گنابادی
  • گردشگری در شادگان رونق و توسعه یابد
  • رونق و توسعه گردشگری شادگان با اختصاص اعتبار