Web Analytics Made Easy - Statcounter

مریم سرخوش - روزنامه همشهری - سرنوشت واکسن اسپوتنیک‌وی تولید داخل که اوایل تیرماه رونمایی شد، همچنان مبهم است. قرار بود بلافاصله پس از رونمایی، با تولید و توزیع یک میلیون دوز، این واکسن در سبد واکسیناسیون عمومی کشور قرار گیرد، اما با گذشت نزدیک به یک ماه، هنوز خبری از تولید نیست. این در حالی است که مسئولان این شرکت، وعده تولید ماهانه 900 هزار دوز واکسن می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر بر اساس تفاهم‌نامه‌های قبلی، شرکت تولیدکننده روسی، وعده تحقق 60 میلیون دوز واکسن را تا پاییز امسال داده بود، تنها دو ماه به شروع پاییز مانده و هنوز واردات میزان ناچیزی از این محموله هم محقق نشده است.

مجموع این اتفاقات اما با انتقادات فراوانی همراه شد تا جایی که یکشنبه شب، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در کلاب‌هاوس، اعلام کرد: «روسیه خط‌های مختلف را تحت لیسانس خود به کشورهای دیگر داده اما خطی به ایران داده که به درد ما نمی‌خورد. اگرچه واکسن‌های اسپوتنیک‌وی به طورمشترک در ایران تولید می‌شود و ایران در اولویت دریافت این واکسن‌هاست اما قطعی و حتمی این واکسن‌ها برای ایران نیست و ما روی آن حساب نکرده‌ایم.»

رضا مستوفی، مدیرعامل شرکت دارویی اکتوور(طرف قرارداد شرکت گامالیای روسیه)، در پاسخ به این انتقادات به همشهری می‌گوید: «کاملا طبیعی و درست است که برنامه‌ریزی وزارت بهداشت برای تهیه و توزیع واکسن، بر اساس واکسن‌هایی که تاییدیه‌ها را دریافت کرده‌اند باشد، در حالیکه واکسن اسپوتنیک‌وی هنوز این تاییدیه‌ها را ندارد.» او دلیل در دسترس قرار نگرفتن این واکسن را، نداشتن این تاییدیه ها می‌داند و می‌گوید: «تولید انبوه این واکسن در حال انجام است اما تا گرفتن تاییده‌های نهایی از وزارت بهداشت و طی شدن مراحل کنترل کیفی زمان نیاز داریم. این واکسن تمام آزمایشات را با موفقیت سپری کرده و پس از عبور از مراحل قانونی به بازار عرضه می‌شود.» از سوی دیگر بر اساس اعلام شرکت طرف قرارداد با گامالیای روسیه، فرآیند تولید واکسن اسپوتنیک‌وی در خطوط تولیدی اکتوور با موفقیت به پایان رسیده و قرار است 900 هزار دوز واکسن اسپوتنیک وی یا 3.5 میلیون دوز واکسن اسپوتنیک لایت در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد.

کد خبر 615577 برچسب‌ها واکسن اسپوتنیک

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: واکسن اسپوتنیک واکسن اسپوتنیک وزارت بهداشت دوز واکسن واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۲۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض جانبی واکسن

پس از شکایت ده‌ها خانواده از شرکت آسترازنکا به دلیل عوارض جانبی واکسن این شرکت، آسترازنکا برای اولین بار اعتراف کرد این واکسن در مواردی آسیب جدی به شخص وارد می‌کند.

به گزارش مشرق، آسترازنکا برای اولین بار اعتراف کرد که واکسن آن علیه ویروس کرونا می‌تواند عوارض جانبی خطرناکی ایجاد کند. بر اساس آنچه روزنامه انگلیسی «تلگراف» منتشر کرده است، این غول داروسازی به دلیل ادعای اینکه واکسن آن که با دانشگاه آکسفورد ساخته شده است در ده‌ها مورد باعث مرگ و آسیب‌های جدی شده است، به همین دلیل در یک دادخواست دسته‌جمعی تحت پیگرد قانونی قرار گرفت. وکلا می‌گویند که واکسن عوارض جانبی ایجاد کرد که تأثیر مخربی بر تعداد از انسان‌ها داشته است.

براساس گزارش الشرق الاوسط، اولین پرونده علیه آسترازنکا سال گذشته توسط پدر دو فرزند، جیمی اسکات، که پس از دریافت این واکسن در آوریل ۲۰۲۱ دچار خونریزی مغزی شد، به دادگاه ارائه شد. آسترازنکا این دعاوی را به چالش می‌کشد، اما در یک سند قانونی که در فوریه به دادگاه عالی ارائه شد، پذیرفت که واکسن این شرکت علیه کروناویروس در مواردی، باعث ایجاد لخته خون و کاهش پلاکت خوان در افراد شده است.

۵۱ پرونده علیه آسترازنکا در دادگاه عالی مطرح شده است که قربانیان و بستگان آنها خواهان غرامتی به ارزش ۱۰۰ میلیون پوند هستند. اعتراف آسترازنکا که در دفاع قانونی از پرونده دادگاه عالی آقای اسکات بیان شد، در پی کشمکش‌های حقوقی شدید صورت گرفت. اگر شرکت دارو گواهی دهد که واکسن در موارد خاص قانونی باعث بیماری جدی و مرگ شده است، این می‌تواند منجر به پرداخت خسارت شود.

آسترازنکا در پاسخ نامه‌ای که در می ۲۰۲۳ به وکلای آقای اسکات ارسال شده است، ادعا کرد که واکسن در سطح کلی باعث لخته شدن خون نمی‌شود. اما در یک سند قانونی که در فوریه به دیوان عالی ارائه شد، این شرکت گفت: مشخص شده است که واکسن در موارد بسیار نادری می‌تواند باعث ایجاد لخته خوان شود. مکانیسم علت ناشناخته است. علاوه بر این، در غیاب واکسن آسترازنکا (یا هر واکسنی) نیز لخته می‌تواند ایجاد شود. در مقابل وکلا استدلال می‌کنند که واکسن آسترازنکا در افزایش سرعت لخته خوان بسیار فعال عمل کرده است، چیزی که شرکت به شدت آن را رد می‌کند.

چند ماه پس از معرفی واکسن آسترازنکا، دانشمندان عوارض جانبی بالقوه جدی را شناسایی کردند. سپس توصیه شد که یک واکسن جایگزین به افراد زیر چهل سال داده شود، زیرا خطر واکسن آسترازنکا بیشتر از آسیب ناشی از ویروس کرونا است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

دیگر خبرها

  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • تضمین خوراک پتروشیمی‌ها با ورود بخش خصوصی به بالادست صنعت نفت
  • تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض جانبی واکسن
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میادین نفت و گاز غرب کارون
  • تسریع و تسهیل انواع تست کمک‌فنر‌ها با تولید مولتی‌تستر ایرانی ممکن شد