Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه اینترنتی رای الیوم که از لندن به روز می‌شود در سرمقاله خود به مسئله دومین مرحله آبگیری سد النهضه از سوی اتیوپی و تاثیرات آن بر دو کشور مصر و سودان و مشکلات آتی پرداخت.

این روزنامه نوشت: وقتی مدیریت سد الروصیرص در سودان امروز از کاهش ۵۰ درصدی ورودی آب از نیل آبی خبر می‌دهد این به آن معناست که مرحله دوم آبگیری مخزن سد النهضه که اوایل ماه ژوئیه جاری آغاز شد زیان بزرگی به دو کشور پایین دستی رود یعنی مصر و سودان وارد کرده است به ویژه آن که هیچ مذاکرات جدیدی برای دستیابی به راه حل مسالمت آمیز برای بحران بعد از ناکامی همه میانجیگری‌های سابق وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رأی الیوم افزود: تناقض اینجاست که در مصر تلاش‌هایی صورت گرفت از جمله دکتر مصطفی الفقی، دیپلمات و منشی حسنی مبارک، رئیس جمهور سابق مصر مراجعه به اسرائیل و میانجیگری و نفوذ تل آویو برای دستیابی به راه حلی برای اختلاف پیرامون سد النهضه را خواستار شد، زیرا اگر اسرائیل به حمایت از مصر در این بحران متقاعد شود موضع روسیه و آمریکا نیز به سبب نفوذ تل آویو بر آن‌ها تغییر خواهد کرد.

جاکی خوجی، تحلیل گر امور خاورمیانه در رادیو اسرائیل مدعی شد: تل آویو با درخواست میانجیگری مصر و اتیوپی به علت روابط رسمی و قوی با هر دو طرف مخالفت کرده است، زیرا ادامه این بحران و تشدید آن به نفع تل آویو است.

روزنامه مذکور نوشت: باور این ادعای اسرائیل به چندین علت برای خیلی‌ها دشوار است. از جمله بارزترین این علل آن است که اسرائیل با اتیوپی و آبی احمد، نخست وزیر آن در ساخت سد و آبگیری آن همسو است و با همه توان خود علیه مصر توطئه می‌کند تا مانع بازیابی نقش این کشور در میان کشور‌های عربی و منطقه شود. علاوه بر این با توجه به آن که نخست وزیر اتیوپی نیز همه میانجیگری‌ها از جمله میانجیگری آمریکا را رد کرده است این سوال مطرح می‌شود که اسرائیل قوی‌تر و تاثیرگذارتر از آمریکا و اتحادیه آفریقاست؟

مصر و سودان برای درخواست مداخله به شورای امنیت مراجعه کردند تا با ایفای نقش مانع تشدید این بحران و تبدیل آن به جنگ شود، اما هیچ نتیجه‌ای در بر نداشت، زیرا شورای امنیت به کلی از این بحران دست شست و مدعی شد که رسیدگی به آن در تخصصش نیست. سپس پرونده را به اتحادیه آفریقا بازگرداند و آن را به احیاء میانجیگری‌ها تشویق کرد و تا به اکنون هیچ شاخص مثبتی در این زمینه دیده نشده است.

بن بست کنونی و باقی ماندن این اوضاع به همین حالت بدون تغییر به نفع اتیوپی و سیاست آن برای قرار دادن سایرین در برابر عمل انجام شده یعنی آبگیری سد بدون در نظر گرفتن منافع دو کشور پایین دست رود است. اثرات این سیاست به شکل کمبود آب و در نتیجه گرسنه ماندن میلیون‌ها کشاورز در مصر و سودان و چه بسا سد العالی در اسوان مصر بعد از سد الروصیرص سودان بروز خواهد کرد.

رأی الیوم معتقد است که روز‌ها و هفته‌های آتی می‌تواند در تاریخ منطقه و به ویژه مصر و سودان خطرناک‌ترین باشد. هر لحظه ممکن است یک اتفاق غافلگیرکننده بیفتد و گزینه نظامی هم بعید نیست هرچند تلاش‌هایی برای پرهیز از آن صورت گرفت.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اتحادیه آفریقا بحران آب رژیم صهیونیستی مصر و سودان سد النهضه تل آویو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۷۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید نگرانی صهیونیست‌ها از بایکوت علمی اسرائیل در جهان

بعد از اقداماتی که دانشگاهیان کشورهای مختلف به ویژه اروپا برای بایکوت علمی و آکادمیک محققان صهیونیست به دلیل جنگ وحشیانه این رژیم علیه نوار غزه انجام داده‌اند، هشدارهای زیادی در محافل عبری درباره عواقب این تحریم‌ها مطرح شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در بحبوحه خیزش عظیم دانشجویی در آمریکا علیه رژیم صهیونیستی که به دانشگاه‌های سراسر جهان گسترش یافته است رسانه‌های عبری درباره تشدید بایکوت علمی و آکادمیک محققان و پژوهشگران اسرائیلی در دانشگاه‌های خارجی هشدار دادند.

رسانه‌های عبری به نقل از «یوآو کیش» وزیر آموزش و پرورش رژیم اشغالگر اعلام کردند که او قصد دارد در اسرع وقت یک طرح عملی برای مقابله با بایکوت آکادمیک اسرائیل در دانشگاه‌های خارجی ارائه کند اما چنین طرحی نیاز به بودجه زیادی دارد.

بعد از آغاز تظاهرات‌های گسترده علیه رژیم اشغالگر به خاطر جنایت‌های وحشیانه آن علیه مردم غزه در دانشگاه‌های بزرگ آمریکا هشدارهای زیادی درباره اینکه رژیم صهیونیستی با یک بایکوت دانشگاهی بی‌سابقه مواجه شود مطرح شده است.

رسانه‌های عبری در این زمینه اعلام کردند که چنین تحریمی علیه اسرائیل می‌تواند دانشگاه‌های آن را به خطر بیندازد و آسیب شدیدی به اقتصاد اسرائیل وارد خواهد کرد.

پروفسور «مانوئل تراخنبرگ» مدیر موسسه مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و رئیس سابق کمیته برنامه‌ریزی و بودجه شورای عالی آموزش این رژیم اعلام کرد که روابط بین‌المللی مجرای اکسیژن دانشگاه‌ها و دانشگاه‌ها لوله اکسیژن صنایع و امنیت هستند و اگر بخش آکادمیک آسیب ببیند صنایع اقتصادی و امنیتی نیز به شدت متضرر خواهد شد.

بیداری جهانی و باتلاقی که اسرائیل برای آمریکا ساختبیداری نسل جدید آمریکا و تأثیر آن بر آینده روابط با اسرائیلخیزش دانشجویان بحران سیاست خارجی آمریکا را فاش کرد

وب سایت تایمز اسرائیل نیز اعلام کرد که گزارش اخیر منتشر شده توسط وزارت نوآوری، علم و فناوری اسرائیل نشان می‌دهد که تمایل پژوهشگران دانشگاهی برخی کشورهای اروپایی برای همکاری با همتایان اسرائیلی خود بعد از 7 اکتبر یعنی جنگ غزه تاکنون به شدت کاهش یافته است.

این رسانه عبری تصریح کرد که بعد از گذشت نزدیک به 7 ماه از جنگ، وزارت نوآوری، علم و فناوری در حالی که هیچ برنامه‌ای ندارد می‌گوید که کمیته‌ای را برای مقابله با بایکوت آکادمیک که به رهبری دانشگاهیان کشورهای اروپایی علیه محققان اسرائیلی اعمال شده، تشکیل خواهد داد.

این وب سایت صهیونیستی اعلام کرد که نروژ، دانمارک، فنلاند، سوئد، ایسلند و ایرلند از جمله کشورهای پیشرو در تحریم آکادمیک محققان اسرائیلی هستند و به این لیست باید ایتالیا را هم اضافه کنیم که پیشتر سابقه طولانی و مهم در همکاری دانشگاهی با اسرائیل داشت. همچنین بلژیک نیز در زمره همین کشورها قرار دارد که در جامعه تحقیقاتی اروپا سرآمد است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار مدیریت بحران کرمانشاه در پی تشدید سامانه بارشی
  • هشدار مدیرکل مدیریت بحران استانداری در پی تشدید بارش‌ها در کرمانشاه
  • بدون خروج نیروهای پشتیبانی سریع ازمنطقه‌های اشغالی صلحی درکارنیست
  • ویرانی، آوارگی و فاجعه؛ سودان یک سال پس از جنگ
  • تشدید اختلاف نظر میان مقامات کابینه نتانیاهو/ ادعاهای نظامی تل‌آویو درهم شکست
  • تشدید اختلاف نظر میان مقامات کابینه نتانیاهو/ ادعاهای نظامی تلاویو درهم شکست
  • اژدهای زرد در مسیر صلح‌سازی / بررسی نوع بازیگری چین در حوزه میانجیگری میان گروه های فلسطینی
  • تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان
  • نبرد دیپلماتیک میان سودان و امارات
  • تشدید نگرانی صهیونیست‌ها از بایکوت علمی اسرائیل در جهان