Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@02:26:37 GMT

نتایج اصلاح مزاج در کاهش ریزش مو

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۷۷۸۲۹

نتایج اصلاح مزاج در کاهش ریزش مو

ایسنا/چهارمحال و بختیاری محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری گفت: دلایل مزاجی یکی از عوامل مهم در ریزش مو است، اشخاصی که زودتر از سایر افراد به ریزش مو مبتلا می‌شود، عموما افراد گرم‌مزاج هستند، الگوی ریزش مو در افراد با مزاج صفراوی از قسمت جلوی سر و بالای پیشانی آغاز می‌شود و در افراد با مزاج دموی نیز ریزش مو در ناحیه وسط سر رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید ابوالفتح شیرمردی در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص عوامل شایع ریزش مو و راهکار برای قطع آن، اظهار کرد: ریزش مو ممکن است به دلایل مختلفی در افراد ظاهر شود، درحقیقت ریزش مو می‌تواند یک علامت برای پی بردن به مشکلات درونی بدن نیز باشد، یکی از مهم‌ترین عوامل ریزش مو وجود مشکل کم‌خونی در بدن افراد است.

این محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری افزود: در طب سنتی تعریف کم‌خونی نسبت به تعاریف طب نوین متفاوت است، در پزشکی نوین زمانی که هموگلوبین خون ۱۲ و بالاتر باشد فرد کم‌خون شناخته نمی‌شود، درصورتی که ممکن است میزان هموگلوبین خون فردی ۱۵ یا ۱۶ نیز باشد، اما از دیدگاه طب سنتی فرد دچار کم‌خونی باشد.

وی ادامه داد: کم‌خونی کبد یا قلب علایم بسیاری دارد که ریزش مو یکی از این علائم است، احتمال دارد زمان دریافت خون از فرد، سیاهرگ او در ناحیه بازو پرخون باشد، اما حجم کلی خون و به خصوص خون کبد کم باشد که این موضوع می‌تواند موجب ریزش مو شود، همچنین در صورتیکه میزان خون محدودی به ریشه یا فولیکول مو برسد به تدریج موجب بروز ریزش مو در فرد می‌شود.

شیرمردی عنوان کرد: روش تشخیص کم‌خونی افراد در طب سنتی نسبت به پزشکی نوین نیز متفاوت است، در پزشکی نوین با استفاده از آزمایش امکان تشخیص کم‌خونی وجود دارد، اما در طب سنتی لازم است علائم بالینی فرد بررسی شود، زیرا زیربنا و الفبای این دو نوع پزشکی با یکدیگر تفاوت دارد.

این محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: ضعف قوای بدن نیز یکی دیگر از عوامل ریزش مو محسوب می‌شود، همچنین دلایل مزاجی نیز در این خصوص بسیار مهم است، اشخاصی که زودتر از سایر افراد به ریزش مو مبتلا می‌شود عموما افراد گرم‌مزاج هستند، الگوی ریزش مو در افراد با مزاج صفراوی از قسمت جلوی سر و بالای پیشانی آغاز می‌شود و در افراد با مزاج دموی نیز ریزش مو در ناحیه وسط سر رخ می‌دهد.

وی یادآور شد: به هم ریختگی هورمون‌های بدن، چگونگی کارکرد غدد بدن مانند غده تیروئید، غدد فوق کلیوی، غدد مغزی و سایر موارد همچنین کاهش ویتامین‌های موجود در بدن مانند ویتامین‌های خانواده B در ریزش مو تاثیر دارد، برخی هورمون‌های موجود در بدن انسان در رنگ و استحکام مو نیز موثر است و کاهش یا افزایش میزان این هورمون‌ها یکی دیگر از علل ریزش مو محسوب می‌شود.

شیرمردی تصریح کرد: برخی عوامل خارجی مانند قارچ، شوره و چربی سر نیز می‌تواند منجر به ریزش مو شود.

این محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری بیان کرد: تمامی عوامل بیان شده برای ریزش مو ممکن است به دلایل ارثی در افراد ظاهر شود، زیرا مزاج نیز موضوعی است که براساس ارث و ژنتیک در افراد بروز پیدا می‌کند و بنابراین بیماری‌هایی که ریشه در مزاج دارند نیز به صورت ارثی انتقال پیدا می‌کنند.

کم خونی و کمبود زینک از علل سفیدی زودرس مو است

وی افزود: سفید شدن مو نیز موضوع مهمی است که ممکن است به دلیل سردمزاجی افراد بروز پیدا کند، همچنین در صورتیکه فرد دارای مزاج گرم باشد، اما مواد غذایی با طبع سرد مانند لبنیات، ماست، دوغ و همچنین ترشیجات مصرف کند، احتمال سفید شدن مو در این فرد افزایش پیدا می‌کند، کمبود زینک، مس و کم‌خونی نیز از دیگر علل موثر در سفیدی زودرس مو است.

شیرمردی ادامه داد: فکر کردن بیش از حد، همچنین داشتن غم و غصه نیز در سفیدی مو تاثیرگزار است زیرا طحال، کبد و غدد فوق کلیه فرد دچار مشکل می‌شود، سلامت غده تیروئید نیز در رنگ مو بسیار موثر است.

این متخصص طب سنتی در خصوص انواع مختلف ماسک‌های طبیعی موجود برای قطع ریزش مو و رویش مجدد آن، عنوان کرد: برخی از ماسک‌های طبیعی معمولا ویتامین‌های مفید برای سلامت مو را تامین می‌کنند و درحقیقت نوعی راهکار سطحی برای درمان ریزش مو محسوب می‌شوند، در صورتیکه حدود ۹۰ درصد علل ریزش مو ریشه در مشکلات درونی بدن افراد دارد و تا زمانی که این مشکلات برطرف نشود، استفاده از این نوع ماسک‌های طبیعی تاثیر چندانی ندارد و در واقع مانند داروهای مسکن به‌صورت مقطعی در درمان کمک می‌کنند.

وی اضافه کرد: برخی افراد با اشاره به موضوعات ارثی خود را محکوم به ریزش مو می‌دانند، به همین دلیل کار درمان خود را پیگیری نمی‌کنند، موضوع ارثی بودن ریزش مو صحیح است، اما موضوعات ارثی نیز به مزاج افراد بستگی دارد که در صورت اصلاح مزاج فرد می‌تواند موضوعات ارثی مانند ریزش مو را درمان کند.

شیرمردی در پایان خاطر نشان کرد: بالاترین سیاست درمان در ریزش مو این موضوع است که افراد علت آن را پیدا کنند و اقدامات درمانی مرتبط با عوامل ریزش مو را انجام دهند و پس از درمان اصولی ریزش مو به وسیله شامپو و سایر ابزار به بهبود روند رویش مو کمک کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی چهارمحال و بختياري ريزش مو سفیدی مو افراد با مزاج ریزش مو ریزش مو کم خونی کم خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۷۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌های کنترل قند خون صبحگاهی در افراد دیابتی

آفتاب‌‌نیوز :

تزریق انسولین به مقدار کم، کاهش قند خون نیمه شب، تغذیه نامناسب یا پرخوری، پدیده داوون و تزریق نادرست انسولین از دلایل افزایش قند خون صبحگاهی است.

 پدیده داوون به این جهت است که از حدود ساعت سه تا چهار صبح به بعد، قند خون افزایش می‌یابد که سه یا چهار بار در هفته، این مسئله رخ می‌دهد. علت این افزایش، ترشح هورمون‌هایی مانند هورمون رشد به ویژه در دوره بلوغ مبتلایان به دیابت نوع یک است و این هورمون‌ها مخالف انسولین عمل می‌کنند و باعث افزایش قند خون می‌شوند.

 در افراد دیابتی که انسولین تزریق می‌کنند، کاهش اثر انسولین که هنگام شب تزریق شده و نیز استرس و فشار‌های عصبی، به تشدید پدیده داوون می‌انجامد. برای اطمینان از بروز این پدیده، لازم است طی شب، چندین بار قند خون را اندازه‌گیری کرد.

 برای برطرف کردن این پدیده، از آن جا که نیاز به انسولین در هنگام صبح افزایش می‌یابد، با نظر پزشک، انسولین را باید دیرتر تزریق کرد.

با توجه به این که در کشور ما بسیاری از افراد دیر شام می‌خورند، قند خون ممکن است طی شب افزایش یابد. در این مورد نیز باید در طول شب، چندین بار قند خون را کنترل کرد و اگر متوجه شدید که قند خون در طول شب افزایش یافته، به احتمال زیاد، میزان انسولین برای تزریق شبانه کم است.

 میزان انسولین را باید زیر نظر پزشک معالج را افزایش دهید. کاهش قند خون در نیمه‌های شب نیز ممکن است سبب افزایش قند خون صبحگاهی شود؛ زیرا هنگامی که قند خون به شدت کاهش یابد، بدن انسان به طور خودکار هورمون‌هایی از جمله آدرنالین و گلوکاگن ترشح می‌کند که مخالف انسولین عمل کرده و باعث افزایش قند خون صبحگاهی می‌شوند.

 بیمار باید قند خون را چندین بار در طول شب کنترل کند تا متوجه کاهش احتمالی قند خون شود. میزان انسولین پایه و زمان تزریق آن باید زیر نظر پزشک تغییراتی داده شود و تغذیه نامناسب یا پرخوری نیز هر یک ممکن است به افزایش قند خون صبحگاهی بینجامد.

 برخی از افراد مبتلا به دیابت به جای شام، میوه زیاد مصرف می‌کنند یا به مقدار زیاد مواد پروتئینی، لبنیات و ماست می‌خورند که در طول شب، بخشی از این مواد در کبد تبدیل به قند یا گلوکز می‌شود و همین امر سبب افزایش قند خون صبحگاهی می‌شود.

 برای شام نباید مقدار فراوان پروتئین، مواد غذایی پر چرب و نیز مقدار زیادی میوه مصرف کرد. برای مهار افزایش قند خون صبحگاهی، اولین گام، تشخیص دلیل بروز آن است و در صورتی که قند صبحگاهی کنترل شود، کنترل قند خون در سایر اوقات روز نیز امری قابل دسترسی است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • حد کم کردن وزن چقدر است؟
  • واکنش عباس عبدی به سخنان مهدی نصیری: اصلاح‌طلبی و براندازی دو راهبرد غیر قابل جمع است
  • روش از بین بردن تیرگی زیر چشم از دید طب سنتی
  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد
  • چرا روند کاهش وزن به نقطه «ثابت» می‌رسد؟
  • چرا برخی زنان باردار مُهر می‌خورند؟
  • پزشکان قلابی طب سنتی در رشت دستگیر شدند
  • با سریع ترین روش های کاهش وزن آشنا شوید
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد
  • راه‌های کنترل قند خون صبحگاهی در افراد دیابتی