Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از آنکه «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد با آمریکا برای تأمین امنیت فرودگاه کابل به توافق رسیده است، گروه طالبان با انتشار اطلاعیه‌ای ضمن مخالفت به ادامه حضور نظامیان ترکیه در افغانستان، گفت که ادامه حضور نظامیان این کشور به منزله اشغال کشور است.

پایگاه خبری آمریکایی «اوراسیا رویوو»، در گزارشی به مساله تداوم حضور نیروهای نظامی ترکیه در فرودگاه کابل پس از خروج نظامیان آمریکایی پرداخته و نوشته است که این تصمیم آنکارا واکنش های مختلفی را در افغانستان در پی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بر پایه این گزارش، «حامد کرزی» رئیس جمهوری پیشین افغانستان در مصاحبه ای در تاریخ در ۱۳ ژوئیه ۲۰۲۱ در کابل گفت: ترکیه و افغانستان دارای روابط تاریخی و دوستانه طولانی هستند و آنها می‌توانند نقش مهمی را در حل منازعات افغانستان ایفا کنند.

با این حال، طالبان در بیانیه خود در تاریخ ۲۴ ژوئیه ۲۰۲۱ به ترکیه هشدار داد و گفت: حضور نیروی هر کشور تحت هر نام در افغانستان، اشغال است و در برابر آن می‌ایستد.

پایگاه خبری «فرانس ۲۴» نیز با اشاره به بیانیه منتشر شده از سوی طالبان نوشت: افغانستان و ترکیه روابط مذهبی، تاریخی و فرهنگی دارند و حضور نظامی این کشور احساس دشمنی و نفرت بین دو ملت را بر می‌انگیزد.

در این اطلاعیه همچنین از ترکیه خواسته شده است در تصمیم خود تجدید نظر کند.

بر اساس ادعای این رسانه آمریکایی، برخی از کشورها تلاش کرده اند مناطق شمالی افغانستان را به کانون تروریستی تبدیل کنند و می‌کوشند از این طریق سبب بروز ناآرامی‌ها در کشورهای آسیای میانه و چین شوند.

نگرانی چین و روسیه

بر اساس این گزارش، تصمیم آمریکا برای خروج نظامیان خود از افغانستان می تواند موجب افزایش نگرانی در روسیه و چین شود، چرا که تشدید ناامنی در افغانستان می تواند سبب کشیده شدن این ناآرامی ها به مرزهای این کشورها شود.

رویترز به نقل از یک دیپلمات سابق روسی و دو تحلیلگر نوشته است که خروج آمریکا از افغانستان برای مسکو دردسر ساز است. روسیه نگران است که بروز جنگ های گسترده در افغانستان سبب شود منطقه آسیای میانه به حیاط خلوت گروه های تروریستی تبدیل شود.

بر اساس این گزارش، با عقب نشینی نیروهای آمریکایی از افغانستان، ایالات متحده ممکن است بخواهد به تعدادی از اهداف ذیل دست یابد:

 اولاً، علائمی وجود دارد که نشان می‌دهد ایالات متحده و متحدانش به وضوح می خواهند یک بحران جهانی جدید در روسیه، چین و پاکستان ایجاد کنند که در این گزارش از آن به عنوان مثلث بحران یاد شده است.

این تصمیم آمریکا سبب می‌شود کشورهای مذکور با عواقب و مشکلات بعدی ناشی از خروج  نیروهای آمریکایی و بین المللی از افغانستان روبرو شوند.

ثانیا، شکاف امنیتی پس از خروج نیروهای آمریکایی و بین المللی از افغانستان افزایش می یابد و این مساله سبب می شود با تشدید ناامنی در منطقه طرح یک کمربند-یک جاده که یکی از ابتکارات چین به شمار می‌آید به حال تعلیق درآید.

به باور کارشناسان، عملی کردن این کمربند تنها در صورت ایجاد آرامش در افغانستان امکان پذیر است و این تصمیم آمریکا در برنامه‌های چین برای ایجاد این کمربند اختلال ایجاد می‌کند.

ثالثاً، ایالات متحده می‌خواهد به نوعی از بار سنگین مالی ناشی از نگاه داشتن نیروهای نظامی خود در افغانستان رهایی یابد و بیشتر بر اولویت‌های جهانی خود متمرکز شود و بحران را به کشورهای رقیب مانند روسیه و چین بکشاند.

بر پایه این گزارش به نظر می‌رسد بخش قابل توجهی از این بحران به کشور تاجیکستان کشیده شود که حدود ۹.۳ میلیون نفر جمعیت دارد و یکی از آسیب پذیرترین کشورها از نظر سیاسی، اقتصادی و امنیتی در منطقه آسیای میانه است.

این تصمیم آمریکا سبب می‌شود، روسیه به عنوان یکی از بزرگترین حامیان تاجیکستان درگیر یک جنگ فرسایشی شود و زمینه برای کشانده شدن جنگ به بقیه کشورهای آسیای میانه و چین، به ویژه استان سین کیانگ آن کشور فراهم شود.

به گزارش رویترز، «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهوری روسیه در تاریخ ۱۲ ژوئیه ۲۰۲۱ به "رحمان" همتای تاجیک خود گفت که مسکو در صورت لزوم به تاجیکستان کمک می کند تا از پس هرگونه حملات احتمالی برآید.

در حال حاضر تاجیکستان حدود ۲۰ هزار نیروی نظامی خود را در مرزهای خود با افغانستان مستقر کرده است و خواستار دریافت کمک نظامی از روسیه شده است.

از دیگر سو، تاجیکستان میزبان بزرگترین پایگاه نظامی روسیه است که تعداد قابل توجهی از تجهیزات نظامی مختلف از جمله تانک، بالگرد، هواپیمای بدون سرنشین و حدود ۶ هزار سرباز در آن مستقر هستند.

برچسب‌ها روسیه پاکستان طالبان ترکیه پروندهٔ خبری تحولات افغانستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روسیه پاکستان طالبان روسیه پاکستان طالبان ترکیه تصمیم آمریکا آسیای میانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۸۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است

وزیر دفاع روسیه امروز جمعه گفت: مسکو هرگز سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را تهدید نکرده و از نظر نظامی و ژئوپلتیکی (جغرافیای سیاسی) علاقه‌ای به حمله به کشورهای این ائتلاف ندارد.

به گزارش مشرق، خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: سرگئی شویگو در نشست وزیران دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای (SCO) در آستانه، افزود، ما فقط از مردم خود در سرزمین های تاریخی خود محافظت می کنیم.

شویگو گفت: روسیه همواره نهایت تلاش خود را بکار بسته تا توازن قوا و ثبات راهبردی در جهان را حفظ کند.

وزیر دفاع روسیه خاطرنشان کرد، قصد آمریکا برای استقرار زیرساخت های نظامی خود در آسیای جنوبی و شرقی، تهدیدی مستقیم علیه ثبات کشورهای سازمان همکاری شانگهای است.

وی در اظهارنظر درباره اوضاع در منطقه آسیا-اقیانوسیه گفت، ساختارهای نظامی و سیاسی دارای گرایش به آمریکا تلاش می کنند سیستم امنیتی منطقه را بازسازی کنند تا بر این بخش از کره زمین سلطه یابند.

وزیر دفاع روسیه خاطرنشان کرد، بازداشت تروریست های افراطی از خاورمیانه و شمال آفریقا به جنوب شرق آسیا زمینه را برای تنش جدید در منطقه ایجاد کرده است.

این مقام روسیه گفت: آمریکا از تاکتیک های دامن زدن به کانون های بی ثباتی در جهان، ایجاد تهدیدهای امنیتی استفاده و در عین حال، کمک های نظامی را به طور همزمان ارائه می دهد.

شویگو همچنین به پیامدهای فاجعه بار احتمالی ناشی از حملات مداوم اوکراین به نیروگاه هسته ای زاپوریژیا اشاره کرد و گفت حملات مداوم نیروهای مسلح اوکراین به نیروگاه هسته ای زاپوریژیا که می تواند به عواقب فاجعه بار منجر شود، نگران کننده است.

سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۰۱ تأسیس شد. هند، ایران، قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان، پاکستان و ازبکستان اعضای کامل آن هستند. افغانستان، بلاروس و مغولستان کشورهای ناظر آن را تشکیل می‌دهند. آذربایجان، ارمنستان، مصر، کامبوج، نپال، قطر، امارات، عربستان سعودی، ترکیه، سریلانکا، مالدیو، میانمار، بحرین و کویت شرکای گفت‌وگو هستند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • روسیه محل اقامت مزدوران ارتش اوکراین را بمباران کرد
  • آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ
  • ۶۶ پهپاد ارتش اوکراین در منطقه «کراسنودار» روسیه منهدم شدند
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • حمله نیروهای روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی
  • نیروهای روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی حمله کردند
  • شویگو: آمریکا برای تسلط بر منطقه آسیا و اقیانوسیه تلاش می کند
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر؛ پیروزی استراتژیک برای روسیه
  • افشاگری سی‌ان‌ان از فاجعه فرودگاه کابل هنگام خروج نظامی آمریکا
  • نظامیان فرانسوی کنار اوکراین علیه روسیه می‌جنگند