Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

روزنامه امریکایی "واشنگتن پست" در یادداشتی درباره لزوم بهبود روابط ایران و امریکا و حصول توافق هسته‌ای میان دو کشور می نویسد: "برجام بی‌عیب و نقص نبود. این توافق به گونه‌ای طراحی نشده بود که به تمام نقاط مورد اختلاف میان امریکا و ایران بپردازد. با این وجود، همزمان خطر وقوع یک جنگ دیگر در خاورمیانه را کاهش داده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ واشنگتن پست افزوده است: از همه مهمتر آنکه طبق نظر ناظران سازمان ملل متحد، ایران به تعهدات خود براساس توافق هسته‌ای پایبند مانده بود. با این وجود، ترامپ رئیس‌جمهوری پیشین امریکا، آن کشور را از توافق هسته‌ای خارج ساخت و از آن زمان به بعد تنش میان امریکا و ایران به شکل خطرناکی افزایش یافت.

در اوایل سال 2020 میلادی امریکا ژنرال سلیمانی را ترور کرد؛ اقدامی که مغایر با قوانین بین المللی تلقی شد و منجر به بالا گرفتن دامنه خطر قرار گرفتن دو کشور در آستانه جنگ شد.

آخرین دور خشونت‌ها در اواخر ماه ژوئن زمانی آغاز شد که امریکا حملات هوایی علیه شبه نظامیان مورد حمایت ایران در سوریه و عراق را آغاز کرد.

امروز دیپلماسی و صلح کماکان تنها فرصت‌های باقی‌مانده اما بسیار لرزان و بر روی رشته‌ای نازک آویزان مانده‌اند. اگر امریکا واقعا قصد دستیابی به صلح با ایران را دارد باید هر چه سریع‌تر به توافق هسته‌ای بازگردد این نقطه آغاز است.  در این میان اما کنگره نباید موانع تازه‌ای ایجاد کند.

واشنگتن پست نوشته است: تا زمانی که توافقی وجود نداشته باشد ما در مسیر جنگ و رویارویی با ایران باقی خواهیم ماند. مقام‌های مذاکره‌کننده در وین هشدار داده‌اند که گفتگوها نمی‌توانند به طور نامحدود ادامه یابند. شرایط شکننده این گفتگوها با فشار نمایندگان کنگره -در این‌باره که بایدن باید به توافقی با ایران دست یابد که موضوعات غیر هسته‌ای چون حقوق بشر و حمایت آن کشور از بازیگران منطقه‌ای را نیز شامل شود- پیچیده‌تر و بغرنج‌تر شده است.

این روزنامه در ادامه می‌افزاید: می‌توان به این مسائل نیز پرداخت اما برجام باید نقطه آغاز باشد نقطه ورود به دیپلماسی با ایران. نمی توان به راحتی کتاب را در صفحه اول آن و خوانده نشده بست. جهان بدون توافق هسته‌ای با ایران ناامن‌تر خواهد بود. ایران فعالیت هسته‌ای اش را افزایش داد و کارزار فشار حداکثری دولت ترامپ پیامدهای وحشتناکی برای ایران به همراه داشته است: اعمال تحریم‌های گسترده از سوی امریکا و ایجاد بحران برای اقتصاد ایران و تضعیف توانایی ایران برای مقابله با شیوع ویروس کرونا. بازگشت سریع به توافق هسته‌ای با ایران بهترین و تنها گزینه امریکا برای ایران است چرا که کارزار فشار حداکثری ترامپ شکست خورده است. باید از بایدن بخواهیم تا دیپلماسی و نه لفاظی‌های سخت‌گیرانه و فشار حداکثری را در اولویت خود قرار دهد.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: توافق هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۹۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای قرارداد ساخت تجهیزات سکوهای فشار افزا به زودی

گزارش خبرنگار مهر، محسن خجسته‌مهرمدیر عامل شرکت ملی نفت ایران در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم است، بیان کرد: به‌دلیل اینکه شرکت‌های پتروشیمی نیازمند تأمین خوراک خودشان هستند و از طرفی درآمد مستمر دارند، تصمیم گرفتیم برای توسعه ۱۶ مخزن گازی به ارزش ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار با شرکت‌های پتروشیمی تفاهم‌نامه امضا کنیم.

وی ادامه داد: با امضای این تفاهم‌نامه‌ها درعمل کار مطالعات ۱۶ مخزن گازی آغاز و در حداقل زمان ممکن پیشنهاد فنی و اقتصادی این هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید بررسی می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه هم‌اکنون مذاکراتی را درباره بعضی از بندهای مندرج در قراردادها آغاز کرده‌ایم، بیان کرد: با اجرای این قراردادها، در مجموع روزانه حدود ۱۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه می‌شود.

خجسته‌مهر گفت: این اتفاق گامی مهم برای شرکت‌های پتروشیمی است تا افزون بر استفاده حداکثری از ظرفیت‌های خالی خود، در خلال برنامه هفتم توسعه که قرار است حدود ۳۰ میلیون تن به ظرفیت آن‌ها اضافه شود، با تأمین خوراک خوشان این توسعه را محقق کنند.

وی با اشاره به اینکه بخش عمده مردم جزو سهام‌داران خرد و کلان این واحدهای پتروشیمی هستند، افزود: شرکت ملی نفت ایران نخستین گام را برای اجرای شعار سال و فرمایش‌های مقام معظم رهبری در سال ۱۴۰۳ برداشته است.

امضای حدود ۱۳ میلیارد دلار قرارداد در سال ۱۴۰۲

مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه پارسال در این شرکت حدود ۱۳ میلیارد دلار قرارداد امضا شد که سرمایه‌گذاران آن‌ها بانک‌ها بودند، تصریح کرد: با این دو گام اقدام‌هایی منحصربه‌فرد در مسیر سرمایه‌گذاری بخش‌های خصوصی رقم خورد.

خجسته‌مهر با اشاره به اینکه در اجرای طرح بزرگ و ملی فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی چهار قرارداد امضا شد، بیان کرد: با اجرای کامل این طرح از افت تولید روزانه حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب گاز در پارس جنوبی جلوگیری می‌شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا تجهیزات مورد نیاز از شرکت های داخلی تامین می شود یا به تجهیزات خارجی نیاز داریم، افزود: ظرفیت سرمایه‌گذاری این قراردادها حدود ۲۰ میلیارد دلار است و با امضای این قراردادها درعمل کار فشارافزایی را در پارس جنوبی آغاز کرده‌ایم. مهم‌ترین تجهیزات موردنیاز اجرای این طرح، تأمین توربوکمپرسور و سکوهای فشارافزایی است و با توجه به توانی که در داخل کشور وجود دارد، در آینده‌ای نزدیک بعضی از قراردادهای جانبی مربوط به ساخت توربوکمپرسور و سکوهای فشارافزایی امضا می‌شوند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در ادامه با بیان اینکه طرح ملی فشارافزایی پارس جنوبی هفت قطب دارد، ادامه داد: با رقابتی که بین بخش خارجی و داخلی به وجود آمده، هر بخش بتواند سریع‌تر توربوکمپرسور و سکوهای فشارافزایی را بسازد، عملیات نصب نخستین قطب زودتر آغاز می‌شود.

خجسته‌مهر با بیان اینکه اگر یک واحد پتروشیمی نیاز به تخصیص خوراک داشته باشد در قرارداد دیده می‌شود، گفت: هم‌اکنون در نسل سوم قراردادهای بالادستی هستیم و در آینده قراردادها بهبود می‌یابند. همان‌طور که الگوی تازه قراردادهای نفتی نسبت به قراردادهای پیشین تغییرهایی داشته است و این تغییرها جذابیت بیشتری برای بخش خصوصی دارد، در دولت سیزدهم به نسبت دولت‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون بیشترین حضور بخش خصوصی در کسب‌وکار شرکت ملی نفت ایران دیده می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه از همه ظرفیت بخش داخلی بهره می‌گیریم، بیان کرد: سازندگان ایرانی توانسته‌اند بیشتر کالا و تجهیزات اساسی را که زمانی از خارج کشور تأمین می‌شد، با تلاش و کوشش و دانش فنی بسازند. برای نمونه هم‌اکنون برای شیرین‌سازی گاز، از توربوکمپرسورهای داخلی در سایزهای مختلف و توان متفاوت استفاده می‌کنیم. با توجه به ظرفیت شرکت‌های داخلی این فرصت به آن‌ها داده شده است و باید به بخش خصوصی و سازندگان داخلی میدان بدهیم، زیرا آن‌ها قادرند بعضی از نیازهای ما را تأمین کنند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه هفت میدان نفتی شادگان، کوپال، آبان، پایدار غرب، دال‌پری، پایدار شرق و چشمه‌خوش سرمایه‌گذار خارجی دارند، گفت: الگوی تازه قراردادهای نفتی بدون واگذاری حق مالکیت و حاکمیت امضا و فقط سرمایه‌گذاری و خرید خدمت از سوی شرکت ملی نفت ایران انجام می‌شود.

کد خبر 6093058 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • بلینکن: اکنون زمان آن است که حماس وارد عمل شود
  • گمانه زنی درباره تصمیم مهم اسرائیل برای 48 تا 72 ساعت آینده/ هیات حماس قاهره را ترک کرد
  • صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ صهیونیست‌ها در انتظار نتیجه مذاکرات
  • امضای قرارداد ساخت تجهیزات سکوهای فشار افزا به زودی
  • ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت آینده اشغالگران درباره توافق یا حمله به رفح تصمیم‌ می‌گیرند
  • اعلام زمان آغاز بیست‌ودومین حراج شمش طلا
  • ویترین تسنیم شماره ۶۵۶/زنگزور بایگانی شد؟
  • تحلیلگر اسرائیلی:زمان آن رسیده تا این جنگ متوقف شود/ دیوان کیفری در حال آماده شدن برای صدور حکم بازداشت نتانیاهو/ یدیعوت آحارانوت: این نتانیاهو است که توافق مبادله اسرا را به تاخیر می‌اندازد+ عکس و فیلم
  • حمله شدید اللحن روزنامه نگار مشهور اسرائیلی به نتانیاهو
  • آحارونوت: زمان آن رسیده کابینه نتانیاهو کنار برود