Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، علیرضا ناجی عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا طی یادداشتی در روزنامه جام جم نوشت:

حدود ۱۸ ماه است که ویروس کرونا در کشورمان شناسایی و فراگیر شده است، در این مدت پیک‌های کرونا به دلیل فراگیر شدن واریانت‌های مختلف در کشور، مشکل‌ساز شده است. به همین دلیل این روزها کم نیستند شهروندانی که می‌ترسند با واریانت‌های جدید و ترکیبی رو‌به‌رو شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنانچه بخواهیم به این مساله بپردازیم، باید بگوییم تابه‌حال سه واریانت آلفا، بتا و دلتا در کشور شناسایی شده ‌است. در واقع عمده ویروس کرونایی که در کشور در حال انتشار است، شامل این سه نوع واریانت می‌شود.

با وجود شدت سرایت و نیز بیماری‏‏زایی بالای این سه واریانت، اما احتمال ترکیب آنها با هم وجود ندارد، چراکه پایش و شناسایی واریانت‏های جدید در آزمایشگاه‎های وزارت بهداشت و درمان، به صورت مستمر انجام می‏شود و هنوز مطالعه رسمی که نشان دهد واریانت نوترکیبی از ترکیب این سه واریانت در کشور به وجود آمده، منتشر نشده است. اما این ماجرا نباید منجر به عادی‌انگاری شود، زیرا کرونا همچنان قربانیان زیادی در کشورمان می‌گیرد.

براساس آماری که از سوی مرکز روابط‎عمومی و اطلاع‎رسانی وزارت بهداشت و درمان منتشر شده، روز گذشته ۲۵هزار و ۴۴۱ نفر به بیماری کرونا مبتلا شدند و آمار افراد مبتلا با شرایط حاد در این مدت افزایش  یافت و به بیش از ۴۳۰۰ نفر رسید. با نگاه به آمار دو روز گذشته اما اطلاعات جدیدی به دست می‎آید. در این مدت تعداد افراد مبتلا با شرایط حاد افزایش پیدا کرده است. این آمار به‌خوبی نشان می‎دهد که پیک پنجم ویروس کرونا سرعت شیوع زیادی دارد.

بهمن سال گذشته وقتی واریانت آلفا (کرونای انگلیسی) در کشور شناسایی شد، همه کارشناسان و مدیران سلامت حدس زدند که پیک چهارم کرونا، با شیوع واریانت آلفا در کشور همراه خواهد بود، اتفاقی که البته صحت آن ثابت شد. بعد اما زمانی که واریانت‌های بتا و دلتا در کشور شناسایی شد، احتمال شروع پیک پنجم با واریانت دلتا که نسبت به واریانت‌های دیگر شدت سرایت و بیماری‏زایی بیشتری دارد، افزایش پیدا کرد. این درحالی است که آمارهای وزارت بهداشت نیز ‌از افزایش ابتلا و بیماران بستری در کشور حکایت دارد. بنابراین باید تاکید کرد‌ به احتمال زیاد، واریانت دلتا این روزها به واریانت غالب ‌کشور بدل شده است.‌

بنابراین باید بیش از گذشته پروتکل‌های بهداشتی در کشور جدی گرفته شود. مساله‌ای که به نظر می‌رسد این روزها در جامعه جدی گرفته نمی‌شود و این خطر وجود دارد که در روزهای آینده با مشکلات بیشتری رو‌به‌رو شویم. فراموش نکنیم که ‌پیک پنجم ویروس کرونا در کشور‌ ابتدا استان‌های جنوبی و جنوب‌شرقی را درگیر کرد و رفته رفته پایش به سایر شهرهای کشور نیز باز شد.

به همین دلیل باتوجه به تعطیلات پیش رو باید از شهروندان و مسؤولان خواست بیش از گذشته به پروتکل‌های بهداشتی پایبند باشند و سلامت خود را قربانی سفر نکنند‌، چراکه نتایج افزایش سفرها خیلی زود در قالب افزایش آمار بیماران و درنهایت قربانیان کرونا خبرساز می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سلامت وزارت بهداشت شناسایی ویروس کرونا پیک پنجم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۸۱۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبات کمیسیون اصل نود برای افزایش کیفیت نان

سخنگوی کمیسیون اصل نود با اشاره به مصوبات این کمیسیون برای افزایش کیفیت نان در کشور گفت: در این جلسه مقرر شد دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نسبت به ارائه برنامه جامع توسعه نان کامل اقدام کند.

به گزارش مشرق، علی خضریان در توضیح جلسه کمیسیون اصل نود گفت: این نشست با موضوع بررسی افزایش کیفیت، غنی‌سازی و کاهش ضایعات نان و همچنین بررسی عملکرد دستگاه‌ها در خصوص زنجیره ارزش نان و ارتقای بهره‌وری با حضور مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی، مدیران وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهاد کشاورزی، کشور، امور اقتصادی و دارایی، سپاه پاسداران، سازمان ملی استاندارد و کارشناسان دانشگاهی و مراکز پژوهشی برگزار شد.

وی‌ توضیح داد: آرد تصفیه شده (سفید) برای سلامت انسان ضررهایی دارد که در این باره مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش کارشناسی به استناد مطالعات داخلی و خارجی به آن پرداخته است. این موضوع باعث نارضایتی‌هایی در اذهان مردم نیز شده است؛ بر همین اساس کمیسیون اصل نودم قانون اساسی پیرو اظهار نظر کارشناسی مرکز پژوهش‌ها به موضوع ورود کرد و با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی جلسه‌ای تشکیل داد.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این جلسه کمیسیون اصل نود مصوباتی داشت که به موجب آن مقرر شد اقدامات قابل نظارت با محوریت شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور توسط دستگاه‌های مسئول در اسرع وقت و با قید فوریت انجام شود.

وی، تدوین استاندارد نان کامل و ابلاغ آن، تدوین شیوه نامه پخت نان کامل و نظارت بر اجرای آن توسط نانوایی‌ها، فرهنگ‌سازی مصرف نان کامل، حمایت از راه‌اندازی کارخانجات آرد کامل در سطح استان‌های کشور، توسعه استفاده از آرد کامل در صنف نانوایی، افزایش تعداد نانوایی‌هایی که از آرد کامل استفاده می‌کنند، اقتصادی کردن تولید آرد کامل و پخت نان کامل را از جمله مصوبات اصلی کمیسیون عنوان کرد.

خضریان اظهار کرد: با وجود زحمات قابل تقدیری که دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشیده است، هنوز با وضعیت مطلوب فاصله زیادی وجود دارد. لذا در این جلسه تاکید شد که باید آرد کامل نرخ‌گذاری صحیحی داشته باشد تا کارخانجات آرد برای ورود به این حوزه تشویق شوند. همچنین بیان شد که قیمت تمام شده نان کامل به نحوی باشد که اقشار مستضعف نیز بتوانند از این نعمت بهره‌مند شوند. باید کارگروه‌های نظارتی در سطح استان‌ها امکان نرخ گذاری متفاوت برای واحدهای پخت نان کامل را فراهم کنند.

وی اضافه کرد: در این جلسه تاکید شد که هر چه سریعتر دستورالعمل پخت نان کامل به صورت فراگیر ابلاغ و بر اجرای آن نظارت کامل اعمال شود چرا که عدم رعایت نکات فنی تخمیر سلامت مردم را به خطر می‌اندازد. از این رو باید اقدامات اساسی برای فرهنگ‌سازی مصرف نان کامل و ایجاد هدفمند و برنامه‌ریزی شده مطالبه مردمی در این زمینه انجام شود. از سوی دیگر دستگاه‌های مربوطه به ویژه وزارت بهداشت باید نسبت به افزایش سطح آگاهی مردم در زمینه اصول پخت نان کامل در نانوایی‌ها اقدام کند تا از این طریق امکان نظارت فراگیر و مردمی فراهم شود و اطلاعیه‌ای در این زمینه در نانوایی‌ها نصب شود.

خضریان ادامه داد: در این نشست مطرح شد که موضوع پخت نان کامل باید به عنوان هنر-صنعت، مجددا در روستاهای کشور با رعایت موازین بهداشتی احیاء شود تا ضمن ایجاد اشتغال، منجر به بهبود هر چه بیشتر سلامت مردم شود. باید نانوایان طی یک نامه مشخص، در خصوص نحوه پخت نان کامل و رعایت اصول مربوطه آموزش حرفه‌ای ببینند. همچنین فراهم سازی دسترسی نانوایان علاقه‌مند به پخت نان کامل چه در روستا و چه در شهر به آرد کامل توسط شرکت بازرگانی دولتی در اسرع وقت فراهم شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بر اساس مصوبه کمیسیون، دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی می‌بایست ظرف یک ماه نسبت به ارائه برنامه جامع توسعه نان کامل مشتمل را بر اهداف کمی و زمان‌بندی به کمیسیون اقدام کند. از سوی دیگر وزارت کشور نیز ظرف دو ماه اقدامات لازم برای قیمت‌گذاری صحیح آرد و نان کامل را به عمل آورده و مقرر شد سازمان ملی استاندارد حداکثر تا خردادماه آیین نامه مربوط به کارخانجات تولید آرد کامل را تصویب کند و وزارت بهداشت نتایج مطالعه اثرات مصرف نان کامل بر سلامت مردم را در اسرع وقت بررسی و اقدام به فرهنگ‌سازی کند. سازمان ملی استاندارد نیز ظرف دو ماه نسبت به بازنگری و کاهش درصد سبوس‌گیری با تأکید بر نان لواش و تافتون اقدام کند.

دیگر خبرها

  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • استفاده از فیبر نوری قدمی برای افزایش سرعت اینترنت
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • مصوبات کمیسیون اصل نود برای افزایش کیفیت نان
  • افزایش سرعت وزش باد در جنوب کشور
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • موارد مطرح شده شهروندان در تماس با سامانه پاسخگو ستاد معاینه فنی تهران