Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی انتقاد از نبود قانون ثبت کنسرسیوم های صادراتی و لزوم استفاده از تجربیات موفق در زمینه تشکیل این نوع مجموعه ها، از مهم ترین موارد مطرح شده در جلسه کمیته کارشناسی امکان سنجی تشکیل کنسرسیوم های صادراتی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز بود.

سید یوسف حسینی، رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی تبریز در جلسه کمیته کارشناسی امکان سنجی تشکیل کنسرسیوم های صادراتی با موضوع «تعیین الگوی کاری کنسرسیوم صادراتی با توجه به تجارب داخلی و خارجی، بررسی هزینه و فایده، بخش ستادی و دبیرخانه کنسرسیوم و تعیین برنامه زمان‌بندی شکل‌گیری کنسرسیوم» با اشاره به اینکه موضوع کنسرسیوم‌های صادراتی از سال‌ها پیش مطرح شده است، اظهار کرد: اتاق بازرگانی در تلاش است پس از سال‌ها بحث در خصوص امکان سنجی تشکیل کنسرسیوم، این موضوع را عملیاتی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این جلسه از تجربه افراد درگیر در بحث خوشه های صنعتی و صادراتی و تجربه مشابه انجمن قطعه سازان خودرو تبریز در ایجاد برندی واحد برای فروش محصولات در حوزه داخلی و خارجی استفاده می‌شود.

وی افزود: امیدواریم با کمک و بهره‌گیری از این تجربیات بتوانیم به الگوی مناسب شکل‌گیری مجموعه حقوقی برای کمک به توسعه صادرات واحدهای کوچک و متوسط برسیم.

در ادامه جلسه یکی از فعالان در خوشه خشکبار استان طی سخنانی گفت: کنسرسیوم به‌عنوان سوژه برآمده از تجربه خوشه‌های کسب‌وکار سازمان جهانی یونیدو برای حل مشکلات کسب‌وکارهای کوچک و متوسط مطرح است.

اکبر قاسمی ادامه داد: کنسرسیوم‌ها برای حل مشکلات این واحدها در حوزه کمبودهای مالی و دانش، عدم انطباق با الزامات طرف‌های خارجی و افزایش قدرت کمی و کیفی تولید کالا، اشتراک دانش و منابع و تقویت پتانسیل ورود به بازارهای جهانی به دو صورت کنسرسیوم ترویجی و تبلیغی و کنسرسیوم فروش شکل می‌گیرند.

وی در ادامه با اشاره به تجربیات خود، مراحل مختلف شکل‌گیری کنسرسیوم از فراخوان، فیلتر افراد و گروه‌بندی و مشخص کردن شرکت‌های مشابه و همگن تا تجهیز دفتر مشترک را تشریح کرده و در ادامه از موانع قانونی کنسرسیوم سخن گفته و این مشکلات را مانعی در جهت اجرایی شدن موضوع کنسرسیوم دانست.

همچنین اکبری به‌عنوان عامل توسعه خوشه فرش تبریز و تابلو فرش سردرود با اشاره  به تجارب خود در موضوع امکان سنجی کنسرسیوم های صادراتی و مقاومت های صورت گرفته در ابتدای امر گفت: در بسیاری از نشست‌های تجاری با طرف خارجی، بر سری سازی و سفارش پذیری فرش تاکید می‌شد که تولیدکنندگان ما قادر به تحقق این امر نبودند.

وی ادامه داد: با ایجاد خوشه فرش، هر کدام از تولیدکنندگان بخشی از کار را بر عهده گرفته و بدین ترتیب می توان شاهد افزایش رضایتمندی مشتریان و تحقق خواسته‌های آنها بوده و میزان صادرات این محصول را بالاتر برد.

در ادامه یونس اکبرپور پایدار و بهراد فرشاد نیز از تجربیات خود در در ایجاد شرکت سهامی از دل انجمن قطعه سازان خودرو و برنامه صادراتی این شرکت به کشورهای عراق، سوریه و قزاقستان سخن گفته و از نبود قانون ثبت کنسرسیوم انتقاد کرده و از اتاق بازرگانی تبریز خواستار پیگیری این موضوع از طریق مراجع ذیربط شدند.

عضو هیأت مؤسس کنسرسیوم صادراتی نیز در ادامه دلیل بی‌میلی به شکل‌گیری کنسرسیوم را بحث ثبت و مشکل مالیات بر ارزش‌افزوده دانست و نحوه شکل‌گیری تجربه انجمن قطعه سازان را یک راهکار برای دور زدن این مشکل دانست.

عبدالرحمن ارشدی مشکل صادرات در قطعات خودرو را فرسودگی خطوط تولید، عقب‌ماندگی تکنولوژیکی، عدم توجه به مزیت‌های نسبی و رقابتی دانسته و همچنان بر ضرورت آموزش و افزایش مهارت در هر حوزه تاکید کرد.

حسن صدیقی، دیگر عضو هیئت مؤسس کنسرسیوم صادراتی نیز تجربه خوشه قطعات خودرو را برای آغاز امر تشکیل کنسرسیوم در اتاق مناسب دانسته و گفت: کنسرسیوم های صادراتی باید مشکلات صادرات را به روش های مختلف حل کنند و در این زمینه یکسری خلاهای قانونی باید از بین بروند.

خلیل قلی‌پور، دیگر عضو هیئت مؤسس کنسرسیوم صادراتی نیز تعیین زمان‌بندی برای تأسیس شرکت، مشخص کردن سهامداران، استفاده از ظرفیت بورس در برنامه‌ریزی‌ها، تفکیک شرکت سرمایه‌گذاری و شرکت صادراتی و در نهایت تشکیل شرکت سهامی عام را به عنوان مراحل کاری این هیئت پیشنهاد کرد.

به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز، در این جلسه مقرر شد با توجه به اقدامات اولیه برای تشکیل دبیرخانه هیأت مؤسس کنسرسیوم، هزینه‌های مطالعاتی و اجرایی آن تا جلسه آتی پیش‌بینی شده و در خصوص محل تامین این هزینه ها تصمیم گیری شود؛ همچنین تصویب موضوعات مربوط به این کنسرسیوم در جلسه هیات نمایندگان اتاق تبریز و برگزاری منظم جلسات هیات موسس این کنسرسیوم نیز از دیگر مصوبات این جلسه بود.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی اتاق بازرگاني کنسرسیوم های صادراتی کنسرسیوم صادراتی تشکیل کنسرسیوم اتاق بازرگانی کنسرسیوم ها امکان سنجی شکل گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۸۲۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنسرسیوم ریلی افغانستان زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی نیست

به گزارش خبرگزاری مهر، شهرام جعفری، مدیرکل بازرگانی خارجی راه‌آهن، درباره برخی ادعاهای مطرح شده از سوی کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، گفت: شرکت‌های بخش خصوصی ایران در پروژه‌های مختلف بین‌المللی در کشورهای مختلف مشغول فعالیت‌اند اما هیچ شرکت خصوصی نمی‌تواند ادعا کند که زیر مجموعه وزارتخانه یا دولت جمهوری اسلامی ایران یا مجموعه‌های دولتی است و هزینه کردن از عنوان وزارت راه و شهرسازی و نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان برای توجیه خطای صورت گرفته است.

وی ادامه داد: کنسرسیوم مورد اشاره، با انتساب خود به مجموعه‌های دولتی همچون وزارت راه و شهرسازی و راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، نزد ذینفعان مختلف داخلی و بین المللی، از جمله راه‌آهن افغانستان، وجهه حاکمیتی برای خود ایجاد کرده که مورد تایید راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، به‌عنوان مرجع رسمی حمل و نقل ریلی کشور نیست.

مدیرکل بازرگانی خارجی راه‌آهن افزود: ادعای تشکیل کنسرسیوم ذیل وزارت راه و شهرسازی و راه آهن جمهوری اسلامی ایران، یک ادعای واهی است، زیرا چنین امری به لحاظ قانونی اساساً امکان‌پذیر نیست، به طوری که یک شرکت خصوصی زیر مجموعه یک بخش دولتی باشد.

وی گفت: علاوه بر مشکل قانونی این ادعا، مشکل دیگر این است که مدیریت این کنسرسیوم با حاشیه‌هایی که از بابت اعزام یک رام قطار باری از مبدا ایستگاه روزنک افغانستان به سمت ایران ایجاد کرد و نشان داد تجربه و تخصص لازم را جهت بهره‌برداری از شبکه ریلی کشور افغانستان را ندارد، زیرا بر اساس رویه تعریف شده جهت حمل و نقل بین المللی لازم است تمامی فرایند اجرای کار از طریق شرکتهای فوروادری که مورد تایید شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران انجام پذیرد و در این مورد خاص با توجه به اینکه بر اساس خبرهای رسیده مقصد حمل بار کشور ترکیه تعیین شده است و از طرفی این حمل با واگنهای ایرانی انجام پذیرد بنابراین لازم است موافقت اولیه راه‌آهن ترکیه با توجه به نوع محموله و نوع واگن اخذ شود، لذا جدا از عدم اخذ تاییدیه شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در خصوص اعزام این قطار به سمت ایران، کشور مقصد هم به‌دلیل عدم انعکاس مراتب به آن راه آهن بدیهی است موافقتی برای این حمل صادر نکرده است.

جعفری ادامه داد: حمل بار از طریق خطوط ریلی، تابع شرایط و مقررات مشخصی است و همه بارهای بین المللی بر اساس همین پروتکل ها حمل می‌شوند اما کنسرسیوم مذکور به جای هماهنگی با راه‌آهن ایران و طی روال قانونی، مسیر فشار رسانه ای را انتخاب کرد و همین امر موجب ایجاد چالش در این مسیر شده است.

وی گفت: البته با وجود عدم هماهنگی با راه‌آهن و همچنین طی نشدن مسیر قانونی لازم، جهت مساعدت حمل این محموله تجاری، مدیرعامل راه‌آهن دستور حمل این بار را از ۷ روز قبل صادر کرد؛ اما کنسرسیوم مذکور پس از چند روز هنوز اقدامات لازم از جمله انجام تشریفات گمرکی را تکمیل نکرده است و به محض وصول تاییدیه گمرک، سیر واگن‌ها انجام خواهد شد.

جعفری تاکید کرد: شرکت راه‌آهن قطعاً از توسعه ارتباط ریلی با کشور افغانستان استقبال می‌کند اما بدون لحاظ ایمنی تردد ناوگان و همچنین طی روال قانونی لازم، این امر امکان پذیر نیست و امیدواریم با توجه به این دو مولفه، هرچه زودتر اقدامات لازم جهت آغاز بهره برداری تجاری از مسیر ریلی ایران و افغانستان فراهم شود.

کد خبر 6093049 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • کنسرسیوم ریلی افغانستان زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی نیست
  • بهره‌برداری از ۸۰ درصد پروژه‌های آموزشی تبریز
  • لایحه بودجه و برنامه در دستورکار مجلس/اسامی غایبان جلسه
  • کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است
  • ثبت نام چهارمین دوره حفظ قرآن کریم دختران در آذربایجان شرقی
  • تمایل زیمبابوه به استفاده از صنعت تراکتورسازی ایران
  • سایه ناظر مالی روی امضاهای مدیرعامل پرسپولیس
  • حضور اسکواش باز البرزی در اردوی تیم ملی دختران جوان و نوجوان
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد آذربایجان‌شرقی و شرکت مهندسی معدنی نوآوران مس 
  • سامانه بارشی وارد آذربایجان شرقی می‌شود