Web Analytics Made Easy - Statcounter

در مجموعِ سه مسابقه گزینشی، کشتی ایران به ۱۱ سهمیه رسید و این امیدواری وجود دارد کاروان گوش شکسته‌ها چند مدال در توکیو به دست آورد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مسابقات جهانی 2019 نورسلطان نقطه آغاز کسب سهمیه‌ها برای کشتی بود که شهریور 1398 در قزاقستان به انجام رسید. در این دوره، مسابقه جهانی و دو گزینشی قاره‌ای و جهانی برای تقسیم سهمیه‌های المپیک تعیین شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*یک سهمیه و کاپ چند ماه بعد از نورسلطان به ایران رسید

در رشته آزاد مسابقات جهانی 2019 طی روزهای 28 تا 31 شهریور در سالن باریس شهر نورسلطان برگزار شد و در پایان تیم ایران با مدال طلای حسن یزدانی در وزن 86 کیلوگرم، نقره علیرضا کریمی در وزن 92 کیلوگرم و 2 مدال برنز بهنام احسان‌پور و یونس امامی در وزن‌های 61 و 70 کیلوگرم و تنها با یک امتیاز اختلاف با تیم سوم، با 93 امتیاز در آن وقت به عنوان چهارمی رسید.

در نورسلطان ایران تنها در دو وزن 57 کیلوگرم با پنجمی رضا اطری و در 86 کیلوگرم با طلای حسن یزدانی سهمیه المپیک به دست آورد؛ اما چند ماه بعد، در روز سی ام بهمن ماه اتحادیه جهانی کشتی خبر داد که با مثبت شدن آزمایش دوپینگ دو کشتی گیر سنگین وزن ازبکستان و سوریه، یدالله محبی در جمع 5 کشتی گیر برتر وزن خود قرار گرفته و علاوه بر کسب سهمیه المپیک، تیم ایران نیز به مقام سومی مسابقات جهانی رسیده است.

این خبر در شرایطی اعلام شد که هنوز کرونا ایران را فرا نگرفته و شاگردان غلامرضا محمدی برای حضور در دو مسابقه گزینشی چین و بلغارستان در اردو بودند. تیم ایران باید در سه وزن 65، 74 و 97 کیلوگرم سهمیه می‌گرفت که البته در دو وزن ابتدایی، کار خیلی سخت به نظر می‌رسید.

*کار کشتی آزاد در آلماتی تمام شد

در شرایطی که تیم‌ها بعد از آسیایی دهلی به خانه کشتی برگشته بودند با اعلام ستاد مقابله با کرونا در ورزش، اردوهای ملی تعطیل شد و در ادامه نیز با اوج گیری کرونا در سراسر دنیا، مسابقات گزینشی یکی پس از دیگری و سپس بازی‌های المپیک به تعویق افتادند.

به تبع تصمیم بزرگ IOC، کشتی‌گیران نزدیک به 6 ماه در خانه و شهرهای خود تمرین کردند تا بار دیگر تقویم اتحادیه جهانی کشتی اعلام شد.

کادرفنی تیم ملی در این مدت چندین کشتی گیر را در این اوزان در مسابقات مختلف محک زد تا در نهایت امیرمحمد یزدانی، یونس امامی و محمدحسین یزدانی را برای حضور در مسابقه گزینشی آسیایی که فروردین ماه در آلماتی برگزار شد را انتخاب کرد.

هر سه کشتی‌گیر موفق به کسب سهمیه در آلماتی قزاقستان شدند تا با سه سهمیه‌ای که قبلا در نورسلطان قزاقستان به دست آمده بود، تیم غلامرضا محمدی با ترکیب کامل راهی المپیک شود.

قزاقستان برای کشتی آزاد خوش یمن بود، دو سهمیه ابتدایی و عنوان چهارمی در نورسلطان چندی بعد به سه سهمیه و عنوان سومی رسید و سه سهمیه باقی مانده نیز بار دیگر در همین کشور از آن آزادکاران شد.

*سه سهمیه دار به خانه رفتند

از بین کسانی که سهمیه گرفتند، سه نفر توانستند حضورشان را در المپیک قطعی کنند؛ رضا اطری، حسن یزدانی و محمدحسین محمدیان، اما در سه وزن دیگر به جای امیرمحمد یزدانی، یونس امامی و یدالله محبی که سهمیه گرفته بودند، مرتضی قیاسی، مصطفی حسین خانی و امیرحسین زارع روانه توکیو خواهند شد.

*امیدواری به اوزان بالا در توکیو

چیزی که مشخص است شانس کسب مدال تیم کشتی آزاد ایران در سه وزن بالا، بالاتر از سه وزن پایین است. هرچند که در المپیک اتفاقات عجیب و غریب زیاد رخ می‌دهد و هر سه ملی پوش اوزان پایین ایران می‌توانند یکی از مدال آوران توکیو باشند.

رضا اطری با تجربه چندین مسابقه جهانی و نزدیک شدن به مدال جهانی، مرتضی قیاسی با نیروی جوانی و انگیزه بسیار بالا برای موفقیت در اولین سال ملی‌پوش شدن و مصطفی حسین‌خانی با کوله باری از تجربه در میان وزن و استفاده از آخرین شانسش برای کسب مدال المپیک، هر سه می‌توانند حتی با وجود رقبای سخت و عنوان دار، مدال بگیرند؛ اما در سه وزن 86، 97 و 125 کیلوگرم شانس بیشتری می‌توان برای تیم در نظر گرفت.

حسن یزدانی نفر اول رنکینگ وزن 86 کیلو، فاصله زیادی با حریفانش دارد و این روزها همه صرفا دیوید تیلور آمریکایی را رقیب او می‌دانند. محمدحسین محمدیان در بازگشت دوباره به کشتی بعد از 4 سال محرومیت، از انگیزه بالایی برای کسب نتیجه برخوردار است و امیرحسین زارع هم در دو سال اخیر نشان داده می‌تواند بهترین‌های سنگین وزن دنیا را از پیش رو بردارد.

کشتی فرنگی اما روزهای 22 تا 26 شهریور 98 سهمیه بیشتری در مقایسه با کشتی آزاد در زمان برگزاری جهانی 2019 در نورسلطان گرفت. تیم جوان محمد بنا، با علیرضا نجاتی سه وزن المپیکی 60 کیلو، محمدعلی گرایی در 77 کیلو و امیر قاسمی منجزی در 130 کیلو موفق به کسب سهمیه شد. ضمن اینکه نجاتی و گرایی هر دو در نورسلطان به مدال برنز جهان رسیدند. سعید عبدولی دیگر مدال آور ایران در نورسلطان بود که در وزن غیرالمپیکی 82 کیلو برنز گرفت.

تیم بنا باید برای کسب سه سهمیه باقی مانده تلاش می‌کرد و کار این تیم برای رسیدن به هر سه سهمیه در مسابقه گزینشی آسیایی هموار بود.

*گرایی و ساروی سهمیه گرفتند؛ ناکامی بزرگ حسین نوری

محمد بنا برای گزینشی قاره‌ای، محمدرضا گرایی، حسین نوری و محمدهادی ساروی را در سه وزن 67، 87 و 97 کیلوگرم انتخاب کرد. گرایی که از 72 کیلو به وزن پایین آمده و نزدیک به دو سال وزنش را پایین نگه داشت، عملکرد فوق العاده امیدوارکننده‌ای در آلماتی داشت. او و هادی ساروی به فینال و مدال طلای گزینشی المپیک رسیدند اما حسین نوری با اشتباه بزرگش، درحالیکه از حریف چینی پیش بود، در ثانیه‌های پایانی شکست خورد و به فینال نرسید. به این شکل تیم المپیکی محمد بنا در قزاقستان کامل نشد.

*علیزاده مدال گرفت اما سهمیه نگرفت

بنا برای مسابقه گزینشی دوم، ناصر علیزاده جوان را انتخاب کرد. کشتی گیری که بعد از درخشش در لیگ، به چرخه المپیک راه پیدا کرده و در آسیایی آلماتی خوش درخشیده بود.
علیزاده هرچند در مسابقه گزینشی جهانی هم عملکرد خوبی داشت و به مدال برنز رسید، اما نتوانست سهمیه 87 کیلوگرم را بگیرد و مانند المپیک‌های قبلی، تیم کشتی فرنگی ایران کامل نشد.

*فقط یک نفر از بین سهمیه داران به توکیو نمی‌رود

بنابراین کشتی فرنگی ایران سه سهمیه در نورسلطان و دو سهمیه در آلماتی گرفت و دست خالی از صوفیه به ایران بازگشت. نجاتی و محمدعلی گرایی و قاسمی منجزی در گزینشی 2019 و محمدرضا گرایی و ساروی هم در آلماتی سهمیه المپیک گرفتند. از بین کشتی گیرانی که موفق به کسب سهمیه المپیک در فرنگی شدند، همه جز یک نفر راهی توکیو می‌شوند.
تنها امیر قاسمی منجزی است که با شکست در جام لهستان، دوبنده تیم ملی را از دست داد و به جایش امین میرزازاده 21 ساله در ژاپن نماینده سنگین وزن فرنگی ایران است.

*همه شانس مدال دارند

در مورد شانس مدال کشتی فرنگی، به واقع و به دور از کلیشه، هر پنج نفر توان و شایستگی کسب مدال در المپیک را دارند، هرچند که حریفان سختی در انتظار آنها خواهند بود.

شاید روی کاغذ شانس نجاتی به واسطه عملکرد فوق العاده‌اش در دو سال اخیر، علی گرایی به خاطر تجربه‌اش و ساروی به خاطر کارنامه چند مسابقه اخیرش بیشتر از دو نفر دیگر باشد اما وضعیت آمادگی و انگیزه بالای فرنگی کاران ایران در عین حال که تیمی بسیار جوان راهی توکیو می شود، نوید اتفاقات خوبی را در المپیک می‌دهد؛ هرچند که باز هم باید تاکید کرد که المپیک می تواند اتفاقات شگفت انگیز و غیرمنتظره ای را رقم بزند، هم برای تیم ایران و هم رقبایش. در هر حال کشتی ایران همیشه در المپیک حرف برای گفتن داشته و این باز نیز چشم امید مردم به تلاش آزاد و فرنگی‌کاران در توکیو است.

 

ایران در المپیک 2020| شمشیربازی به دنبال دشت مدال در توکیو

ایران در المپیک 2020| بار 5 رشته روی دوش 5 ورزشکار/ به امید موفقیت!ایران در المپیک 2020| تلاش کاراته برای حضور در دایره قهرمانی ورزش ایرانایران در المپیک 2020| آرمان فدراسیون والیبال در مقابل معجزه کمیته ملی المپیکایران در المپیک 2020| بسکتبالِ پرحاشیه و رودرروی غول‌هاایران در المپیک 2020| تکواندو در انتظار پایان طلسم 13 سالهایران در المپیک 2020| دوومیدانی؛ ناامید از کسب مدال، به امید شگفتی‌سازیایران در المپیک 2020| توکیو، فرصتی برای تاریخ‌سازی بوکس؟ایران در المپیک 2020| قایقرانی به دنبال کسب نتیجه مطلوب بدون قایق!


انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشتی المپیک 2020 توکیو المپیک 2020 توکیو کشتی کشتی المپیک 2020 توکیو المپیک 2020 توکیو کشتی ایران در المپیک 2020 مسابقه گزینشی سهمیه المپیک حسن یزدانی کشتی فرنگی کشتی آزاد تیم ایران کسب سهمیه سه وزن کسب مدال سه سهمیه کشتی گیر کسب سه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۸۶۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رنگرز: نباید برای مدال المپیک فشاری روی کشتی باشد/ کسب یک طلا نتیجه خوبی است

سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی تاکید کرد: نباید با انتظارهای بالا باعث ایجاد فشار روانی به کشتی‌گیران در المپیک شویم.

به گزارش ایسنا، حسن رنگرز در حاشیه برگزاری رقابت‌های کشتی فرنگی جام تختی در اهواز درباره کامل‌شدن سهمیه‌های کشتی فرنگی ایران در المپیک پاریس گفت: خوشحالم که کشتی فرنگی با شایستگی توانست شش سهمیه باقیمانده المپیک را کسب کند و با یک انسجام تیمی و بدون دغدغه موفق شد مسیر ناهموار و سخت آماده‌سازی را پشت سر بگذارد. البته الان هم حرف چند ماه گذشته را تکرار می‌کنم. از ابتدا هم اولویت و هدفگذاری ما صرفاً کسب شش سهمیه نبود؛ کمااینکه در المپیک هم شما با ۱۰۰ ورزشکار شرکت کنید، خیلی به تعداد و کمیت امتیاز نمی‌دهند و کیفیت نتیجه‌ها و به طور مشخص به رنگ مدال‌ها نگاه ویژه‌ای می‌شود. امیدوارم بتوانیم بهترین نتایج را در المپیک رقم بزنیم.

سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی درباره رقابت کشتی‌گیران ۶۰ و ۶۷ کیلوگرم برای المپیک پاریس گفت: چرخه انتخابی تیم ملی کاملاً مشخص است. در ۶۰ و ۶۷ کیلوگرم مسیرهایی برای ارزیابی فنی کشتی‌گیران تعریف و مشخص شد که چهار کشتی‌گیر باید در وزن‌های ۶۰ و ۶۷ کیلو در تورنمنت رنکینگ مجارستان شرکت کنند تا ارزیابی نهایی برای حضور در المپیک انجام شود.

رنگرز درباره رقابت حساس میان سعید اسماعیلی و محمدرضا گرایی در وزن ۶۷ کیلوگرم برای رسیدن به دوبنده تیم ملی در المپیک گفت: قطعاً رقابت‌ها بسیار حساس خواهد بود. ما دو ارزیابی در چرخه انتخابی تیم ملی تعریف کردیم. بخشی از ارزیابی‌ها، نه فقط در خصوص این دو وزن، ارزیابی‌های داخلی است که رقابت‌های قهرمانی کشور را شامل می‌شود. صرفاً قهرمانی در مسابقات کشوری به منزله پوشیدن پیراهن تیم ملی نیست. کشتی‌گیر باید در رقابت‌های بین‌المللی نیز نشان بدهد می‌تواند کسب افتخار کند. بنابراین ارزیابی‌های داخلی و کلی مکمل همدیگرند.

او درباره صحبت‌های علیرضا دبیر مبنی بر اینکه نباید انتظارها از کشتی در المپیک بالا باشد، خاطرنشان کرد: منهای رقابت‌های ۲۰۱۲ لندن، در همه ادوار المپیک اگر یک مقایسه تطبیقی انجام دهیم، کاروان کشتی ایران سهم خود را با یک نشان طلا ادا کرده است. اگر به هر دلیلی بخواهیم فشار را روی کشتی بیش از فضای متعارف خودش تحمیل کنیم و بار اضافه روی دوش کشتی‌گیران بگذاریم نه‌تنها کمک‌کننده نخواهد بود بلکه بازدارنده است.

رنگرز گفت: صحبت‌های دبیر را ۱۰۰درصد درست می‌دانم. توقع از کشتی‌گیران ما باید یک مدال طلا باشد. این به معنای این نیست که قهرمانان ایران تلاش برای مدال‌های بیشتر نداشته باشند ولی آن چیزی که باید مورد مطالبه قرار گیرد کسب یک مدال طلاست.

رنگرز درباره انتخاب امین میرزازاده به عنوان برترین ورزشکار سال ایران گفت: از دوستان تشکر می‌کنم زیرا برنامه خوبی تدارک دیدند. فدراسیون کشتی نیز با توجه به عملکردش در حوزه مدال‌آوری و ساخت‌وساز به عنوان فدراسیون برتر شناخته شد. درباره امین میرزازاده هم توقع غیر از این نبود. دو نشان طلا در آسیا، یک نشان طلا در بازی‌های آسیایی و یک نشان طلا در مسابقات قهرمانی جهان‌، آقایی ورزش کشور برازنده امین میرزازاده است. قطعاً یک نشان زیبا در المپیک در کارنامه‌اش خالی است که قطعا به دست خواهد آمد.

سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی در پایان درباره سطح کیفی مسابقات جام تختی گفت: یکی از تورنمنت‌های ریشه‌دار و باسابقه ما جام تختی است و تلاش ما باید معطوف به این باشد که در بهترین سطح برگزار شود. این رقابت‌ها امسال تحت تاثیر مسابقات کسب سهمیه قرار گرفته و خیلی از تورنمنت‌های دنیا نیز با کیفیت و مشابه رقابت‌های جام تختی برگزار می‌شود. این رویداد برای ما یک میدان جدید است. داشته‌هایمان را برای چهار وزن غیر المپیکی ارزیابی فنی می‌کنیم و هم برای تیم ملی امید از درون این مسابقات نفرات برتر را انتخاب خواهیم کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • استارت فرنگی‌کاران برای المپیک پاریس
  • احتمال حضور ۵ کشتی‌گیر خوزستانی در مسابقات المپیک
  • میرزازاده: مسئولان به آرامش کشتی در المپیک کمک کنند
  • کشتی فرنگی در چه اوزانی در المپیک شانس مدال دارد؟
  • ملاک اصلی جام تختی انتخاب تیم ملی امید است/ شانس کسب ۲ مدال طلا در المپیک
  • کشتی فرنگی ایران برای دومین بار در تاریخ با سهمیه کامل در المپیک
  • رنگرز: نباید برای مدال المپیک فشاری روی کشتی باشد/ کسب یک طلا نتیجه خوبی است
  • بررسی وضعیت دوومیدانی‌کاران ایران برای رسیدن به سهمیه المپیک
  • حسن یزدانی با عبور از هادی ساعی بهترین المپین ایران می‌شود
  • چشم کاروان ایران در المپیک به عملکرد گوش شکسته‌ها