Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرکل عصائب اهل حق عراق در سخنانی آمریکا را مسئول قتل شهروندان عراقی و افزایش تحرکات اخیر داعش در این کشور دانست.

به گزارش ایسنا، به نقل از شفق نیوز، قیس الخزعلی، دبیرکل عصائب اهل حق عراق در سخنانی در واکنش به انفجار اخیر در شهرک صدر بغداد اظهار کرد: آمریکا پشت افزایش تحرکات اخیر داعش است و ما این کشور را مسئول قتل شهروندان عراقی می‌دانیم و ضمن پاسخ به جنایات واشنگتن به آن نسبت به تداوم قتل غیر نظامیان هشدار می‌دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هیچگاه چیزی درباره نقش دستگاه اطلاعات آمریکا در کمک به عراق برای بازداشت تروریست‌های داعش نشنیده‌ایم.

الخزعلی ادامه داد: دلیل هدف قرار دادن شهر صدر همدستی امنیتی و اطلاعاتی از سوی افراد مشخص است و مسئول دانستن رهبران امنیتی توسط الکاظمی ظلم بزرگی است که هدف آن فاش نشدن هویت مقامات واقعی است.

وی تصریح کرد: وی با بیان اینکه "ما صریحاً اعلام می‌کنیم که دولت آمریکا می‌خواهد فریبکاری را تحت پوشش دولت عراق انجام دهد و کمیته هماهنگی مقاومت عراق پیش از این اعلام کرده بود که مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق ناتوانی‌اش را در خواست از آمریکا برای خارج کردن نیروهایش ازکشور را ثابت کرده است.

الخزعلی گفت: مذاکرات عراق و آمریکا موفقیت آمیز به تصویر کشیده می‌شود و آمریکا با درخواست دولت برای خروج نیروهایش موافقت خواهد کرد.

وی در ادامه مذاکرات میان بغداد و واشنگتن را مصداق بارز ضرب المثل "خندیدن به ریش دیگران" دانست.

دبیرکل عصائب اهل حق عراق همچنین تاکید کرد: هواپیماهای آمریکایی با هدف جاسوسی در مناطقی پرواز می‌کنند که عناصر داعش در آنجا حضور ندارند و به بهانه داعش بر حریم هوایی عراق مسلط شده‌اند.

وی ادامه داد: گفته می‌شود ۳۵۰۰ نظامی آمریکایی در عراق حضور دارد اما این عدد صحیح نیست و هیچ کس نمی داند چه تعداد آمریکایی در عراق حضور دارند و حتی نخست‌وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح نیز نمی‌تواند وارد پایگاه‌های آمریکا شود و نیروهای آنها را بشمارد.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش تاکید کرد: سرویس اطلاعاتی عراق برای جعل نتایج انتخابات به روند کار کمیسیون عالی انتخابات کشانده شده است و متأسفانه وظایف اطلاعاتی آن به جمع آوری اطلاعات درباره گروه‌های مقاومت و سیاه نمایی سیاسی تبدیل شده است و به دلیل عدم صحت در انتقال خبر مردم اعتماد خود را نسبت به آن از دست داده‌اند.

وی افزود: ما از اعضای محترم پارلمان خواستیم تا دولت و نخست‌وزیر را استیضاح کنند و تعداد قانونی کافی را برای استیضاح دولت جمع کرده‌ایم و در برابر به تعویق انداختن این پرونده قاطعانه ایستاده‌ایم.

الخزعلی در پایان دولت کنونی عراق را "بازنده‌ترین دولت" در طول تاریخ عراق خواند و گفت: میلیون‌ها عراقی از گرانی رنج می‌برند و دولت هیچ راه حلی برای حل بحران اقتصادی ارائه نداده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اخراج آمریکا از منطقه قیس الخزعلی مصطفی الکاظمی عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۸۷۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت سیزدهم طلسم بهره‌برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟

به گزارش خبرنگار مهر با شکل‌گیری حکومت جدید در عراق پس از سقوط صدام حسین در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی، روابط دو کشور همسایه ایران و عراق در همه ابعاد به‌خصوص اقتصادی و فرهنگی ارتقا یافت؛ به گونه‌ای که در سال‌های اخیر تجارت دو کشور به بیش از ۱۰ میلیارد دلار و تبادل زائر و گردشگر نیز به حدود سالانه ۹ میلیون نفر رسیده است. این در حالی است که زیرساخت‌های ارتباطی مناسب به‌خصوص در حوزه مسیر ریلی میان دو کشور وجود ندارد.

وجود مسیر ریلی که از نظر میزان حمل مسافر، بار و هزینه‌های نقل‌وانتقال نسبت به سایر مسیرها برتری دارد، می‌تواند روابط سطح بالای اقتصادی و فرهنگی کنونی را ارتقا دهد. اهمیت ایجاد خط ریلی در اوایل دهه ۹۰ شمسی با افزایش تبادلات اقتصادی و گردشگری بین دو کشور نمود پیدا کرد. در میان مسیرهای ریلی که می‌تواند میان دو کشور احداث شود خط ریلی شلمچه-بصره در اولویت قرار دارد؛ زیرا این مسیر برای تکمیل به هزینه و نیز عملیات عمرانی کمتری نیازمند است. در حال حاضر خط ریلی شلمچه-بصره تنها نیازمند حدود ۳۲ کیلومتر عملیات عمرانی و ریل‌گذاری است که از این مسافت حدود ۱۶ کیلومتر نیز نیاز به مین‌روبی دارد.

توافق‌های پی‌درپی و بی‌نتیجه

در سال ۹۰ در زمان تصدی دولت دهم یک تفاهم‌نامه برای احداث خط ریلی مذکور میان دو کشور منعقد شد. این تفاهم‌نامه به دلایلی از جمله پایبند نبودن طرفین به مفاد تفاه و نیز بحران داعش در عراق به مرحله اجرا نرسید. با تغییر دولت در ایران و روی کار آمدن دولت دوازدهم به دلیل اهمیت پروژه مذکور، اجرای آن مجدداً در دستور کار قرار گرفت و در سال ۹۳ یک تفاهم‌نامه جدید میان دو دولت به امضا رسید. بااین‌حال به دلیل عدم ایفای تعهدات از سوی دولت عراق این تفاهم نیز حاصلی نداشت. در سال‌های ۹۶ و ۹۹ نیز تفاهم‌نامه‌هایی میان دو طرف شکل گرفت که هیچ‌کدام نتایجی درپی نداشت و نتوانست طلسم راه‌اندازی این خط ریلی را بشکند.

پس از این ناکامی‌ها دولت سیزدهم تلاش کرد با برطرف‌کردن موانع، این پروژه ملی و بر زمین‌مانده را اجرا کند. از همین رو با سفر وزیر وقت راه و شهرسازی در دی‌ماه ۱۴۰۰ به عراق یک توافق جدید میان طرفین شکل گرفت. وزیر وقت راه و شهرسازی پس از این توافق اعلام کرد: «طلسم سال‌ها تفاهم‌نامه و مذاکره شکسته شد و این توافقنامه دارای یک زمان‌بندی مشخص است و یکی از بندهای آن این است که طی یک ماه آینده عملاً عملیات اجرایی شروع خواهد شد. توافق کلی به این شیوه است که شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی و شرکت راه‌آهن عراق به طور مشترک این پروژه را اجرا می‌کنند و ظرف ۲ ماه شرکت مشترک تشکیل خواهد شد.» در نهایت پس از حدود ۲ سال در شهریورماه ۱۴۰۲ با حضور محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور ایران و شیاع‌السودانی، نخست‌وزیر عراق، سنگ بنای احداث این خط ریلی گذاشته شد. مطابق وعده مسئولان مقرر شده تا این پروژه در طی ۱۸ ماه به بهره‌برداری برسد. با این وجود باگذشت حدود ۹ ماه از زمان تعیین شده، بررسی‌ها حکایت از آن دارد که عملیات‌های عمرانی از جمله مین‌روبی و حتی انجام مطالعات کافی برای احداث پل بر روی اروند نیز متوقف است. حال باید دید آیا دولت سیزدهم می‌تواند با اجرای این پروژه در زمان باقی مانده طلسم بهره‌برداری از آن را بشکند؟

کد خبر 6093884 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • حمله به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • تحرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل
  • تمرین شاداب سرخپوشان در ورزشگاه کاظمی
  • حمایت جهانی از فلسطین طوفان الاقصی دوم است/ اسرائیل بازنده اصلی
  • حمایت جهانی از فلسطین «طوفان الاقصی» دوم است/ اسرائیل بازنده اصلی
  • حملات داعش در عراق شروع شد
  • شناسایی یک زنجیره توزیع تخم مرغ غیربهداشتی در مازندران
  • «حشاشین» سریالی بر اساس تحریف تاریخ است
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • دولت سیزدهم طلسم بهره‌برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟