Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@09:14:51 GMT

موضع گیری مقام نظامی اتیوپی درباره سدالنهضه

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۸۷۹۹۸

موضع گیری مقام نظامی اتیوپی درباره سدالنهضه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از النشره، برهانو جولا رئیس ستاد ارتش اتیوپی به موضع گیری درباره سد النهضه پرداخت.

بر اساس این گزارش؛ وی پایان آبگیری مرحله دوم سدالنهضه را به مردم این کشور تبریک گفت و افزود: مردم اتیوپی با همکاری و همدلی، سدالنهضه را به مرحله کنونی رساندند.

وی افزود: امروز روزی مهم برای همه اتیوپیهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس ستاد ارتش اتیوپی تاکید کرد: اتیوپی قصدی برای ضربه زدن به کشور دیگری را ندارد.

جولا از سوی دیگر با اشاره به تحولات داخلی این کشور اعلام کرد: جبهه مردمی برای آزادی تیگرای به اقدامات تحریک آمیز روی آورده است. این جبهه با سوء استفاده از آتش بس یکجانبه از سوی دولت که با هدف از بین بردن ترس جامعه بین المللی رخ داد، دست به اقدامات تحریک آمیز می زند.

وی تاکید کرد: نیروهای اتیوپی در اوج توان و آمادگی برای مقابله با این اقدامات تحریک آمیز قرار دارند.

گفتنی است که چند روز قبل، یک منبع در وزارت امور آبی اتیوپی از پایان مرحله دوم عملیات آبگیری سد النهضه خبر داده و تاکید کرده بود: مرحله دوم آبگیری سد بدون اینکه نیازی به بستن دریچه‌های سد باشد در مرحله نهایی خود قرار دارد.

پایان مرحله دوم آبگیری سد النهضه در حالی اعلام می‌شود که نمایندگان پارلمان مصر از دخالت تل‌آویو در مناقشه آبی میان اتیوپی، سودان و مصر پرده برداشته‌اند.

مصطفی بکری چهره رسانه ای و نماینده پارلمان مصر سه روز پیش فاش کرد که بحران سد النهضه یک بحران سیاسی است که با هدف انتقال آب رود نیل به رژیم صهیونیستی شکل گرفته است.

هشدارهای مصر و سودان به اتیوپی نسبت به آبگیری سد النهضه به سمت تهدید نظامی پیش رفته است؛ به گونه‌ای که اخیراً منابع مصری به نقل از عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر نوشتند که امنیت ملی این کشور خط قرمز بوده و هیچکس نمی‌تواند از آن عبور کند.

دولت اتیوپی پنجم ژوئیه اعلام کرد که دومین مرحله از آبگیری سد النهضه را آغاز کرده است؛ اقدامی که مصر، آن را تحولی خطرناک اعلام کرد.

مصر در تأمین ۹۰ درصد از آب شرب خود به رود نیل وابسته است و هرگونه کاهش سهم آبی این کشور از نیل، آثار اجتماعی و اقتصادی ویرانگری بر مصر خواهد داشت، این در حالی است که آدیس‌آبابا بر این باور است که سد النهضه با سرمایه‌گذاری ۴.۶ میلیارد دلاری در تبدیل شدن این کشور به قطب انرژی منطقه مؤثر است و می‌تواند علاوه بر درآمدزایی منجر به فقرزدایی در این کشور شود.

در این میان، اختلافات سه کشور بر سر مقدار آب رهاسازی شده از سوی اتیوپی در صورت بروز کم‌آبی متمرکز است. با عملیاتی شدن این سد، اتیوپی می‌تواند به بزرگترین کشور صادر کننده برق در آفریقا تبدیل شود.

سد النهضه در ۲۰ کیلومتری سودان واقع شده است. مصر نگران پایین آمدن سهم آب خود است؛ آبی که آن را برای شرب، زراعت و صنعت به کار می‌گیرد. تصمیم دولت اتیوپی برای آغاز مرحله دوم آبگیری سد النهضه با مخالفت شدید مصر و سودان مواجه شده است؛ دو کشوری که در تأمین آب خود به شدت به رود نیل وابسته هستند.

کد خبر 5262875

منبع: مهر

کلیدواژه: سد النهضه اتیوپی مصر ایالات متحده امریکا افغانستان عراق رژیم صهیونیستی لبنان روسیه فلسطین طالبان سوریه ترکیه ایران مسجدالاقصی اتحادیه اروپا عربستان سعودی آبگیری سد النهضه مرحله دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۸۷۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناراحتی سپاهانی‌ها از موضع‌گیری جدید در آنتن 

آفتاب‌‌نیوز :

یکی از قسمت‌های مصاحبه خسرو حیدری در استودیو آنتن به حرف‌های او درباره پشیمانی از پیوستن به سپاهان مربوط می‌شود؛ صحبت‌هایی که با عصبانیت و ناراحتی هواداران اصفهانی مواجه شده است.

حیدری در این بخش از مصاحبه‌اش می‌گوید: «یکی از دلایلی که در استقلال خداحافظی کردم این بود که خاطره تلخ رفتن به سپاهان و یک سال حضور در این تیم را از ذهن هواداران تیم پاک کنم. صد در صد رفتن به سپاهان اشتباه بود. با آقای قلعه‌نویی رفتم و چند بازیکن دیگر استقلال هم آنجا بودند.»

این صحبت‌های خسرو با واکنش سپاهانی‌ها مواجه شده و حتی روزنامه منتسب به باشگاه تیتر اول خود را به این موضوع اختصاص داده و نوشته: «خسرو جان! در آن سپاهان پرمهره بود و نبودت برای ما فرقی نداشت.»

حیدری در لیگ دهم با پیراهن سپاهان به میدان رفت و موفق شد با این تیم به مقام قهرمانی لیگ برتر هم دست پیدا کند، ولی بلافاصله به استقلال بازگشت و آخرین قهرمانی در لیگ برتر را با پیراهن آبی در لیگ دوازدهم تجربه کرد.

منبع: ورزش سه

دیگر خبرها

  • موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم
  • ناراحتی سپاهانی‌ها از موضع‌گیری جدید در آنتن 
  • پشت پرده سفر محرمانه ۲ مقام نظامی و امنیتی اسرائیلی به قاهره
  • موضع اهل سنت و جماعت در قبال حمله ایران به رژیم صهیونیستی
  • تکذیب خروج نظامیان ایران از سوریه
  • مستشاران ایرانی از سوریه خارج شدند؟
  • خروج مستشاران ایران از سوریه از سوی یک مقام محور مقاومت تکذیب شد
  • تکذیب خروج مستشاران ایران از سوریه
  • (ویدئو) لحظه هدف قرار دادن خودروی مقام نظامی حزب الله توسط اسرائیل
  • موضع‌گیری جدید عمار حکیم درباره غزه