Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-04@03:11:41 GMT

کشف 33 نوع ویروس در یخچال 15 هزار ساله!

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۹۲۲۱۲

کشف 33 نوع ویروس در یخچال 15 هزار ساله!

به گزارش جام جم آنلاین، دانشمندان ویروس‌ هایی را از نمونه یخ‌ های تقریباً 15 هزار ساله یخچال‌ های طبیعی فلات تبت جمع آوری کرده‌اند و مشخص شده است که ده‌ها گونه از آنها برای دنیای علم ناشناخته هستند و کشف آنها می‌تواند نگاهی جذاب به تاریخ تکامل ویروسی ارائه دهد.

یخچال‌ های طبیعی در حفظ عمق تاریخ فوق العاده هستند، زیرا ذرات گرد و غبار، آثار گاز، میکروب‌ها و مواد گیاهی را از دوره‌های زمانی مختلف در خود به دام می‌اندازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجا که این لایه‌ها با گذشت زمان جمع می‌شوند، دانشمندان می‌توانند هسته‌ های این یخ‌ها را حفاری و مطالعه کنند تا اطلاعات زیادی در مورد آب و هوای دوران باستان و آنچه در جو بوده است و انواع زندگی در نقاط مختلف تاریخ کسب کنند.

در این مطالعه جدید تحت هدایت محققان دانشگاه ایالتی اوهایو، هسته‌ های یخی از کلاهک یخی موسوم به گولیا (Guliya) در فلات تبت حفر شده‌اند که قدمت آنها به 14 هزار و 400 سال قبل باز می‌گردد.

این تیم سپس این نمونه‌ها را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و دریافت که چند نوع ویروس در آنها وجود دارد. در نهایت کدهای ژنتیکی 33 نوع ویروس در آنها شناسایی شد و مشخص شد که چهار مورد از آنها به انواع شناخته شده باکتریوفاژ تعلق دارند (ویروس‌ هایی که باکتری‌ ها را شکار می‌کنند). اما حداقل 28 مورد از آنها با هیچ نوع شناخته شده‌ای مطابقت ندارند و کاملا جدید هستند.

محققان گمان می‌کنند که این ویروس‌ها احتمالاً از گیاهان و خاک سرچشمه گرفته‌اند، اما لزوماً بر اثر سرما خنثی نشده‌اند. در حقیقت به نظر می‌رسید که نیمی از آنها برای زندگی در یخ شرایط مناسبی دارند.

«متیو سالیوان» یکی از نویسندگان این تحقیق می‌گوید: این‌ها ویروس‌هایی هستند که در محیط‌های خشن رشد می‌کنند. این ویروس‌ها دارای ژن‌هایی هستند که به آنها کمک می‌کند سلول‌ها را در محیط‌های سرد آلوده کنند و دارای امضای ژنتیکی برای چگونگی زنده ماندن ویروس در شرایط شدید هستند.

آلودگی به میکروب‌ های مدرن یک مشکل جدی برای این نوع مطالعات است بنابراین محققان روش جدیدی برای استریل کردن هسته‌ های یخ ایجاد کردند.

آنها لایه نیم سانتی‌ متری خارجی نمونه‌ ها را با تکنیک‌های مختلف تراشیدند و سپس با شستشو با اتانول و در آخر با آب استریل کردند سپس بخش داخلی نمونه بدون احتمال آلودگی قابل بررسی بود.

تیم تحقیقاتی این فرآیند استریل سازی را ابتدا روی هسته‌ های یخی مصنوعی که دارای باکتری‌ها و ویروس‌ها بود، آزمایش کردند و دریافتند پس از آنکه این فرآیند سه مرحله‌ای استریل کردن انجام می‌شود، هیچ اثری از این عوامل آلاینده مشاهده نمی‌شود.

محققان می‌گویند توانایی مطالعه بهتر میکروب‌های باستانی می‌تواند دانشمندان را در درک بهتر تاریخ تکامل آنها و همچنین نحوه برخورد آنها با تغییر شرایط آب و هوایی در گذشته و همچنین احتمال موفقیت آنها در آینده کمک کند.

همچنین این روش استریل کردن می‌تواند برای یافتن ردی از توالی ژنتیکی ویروسی در نمونه‌های گرفته شده در ماه یا مریخ مفید باشد.

منبع: ایسنا

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: یخچال های طبیعی فلات تبت ویروس ویروس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۲۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟

آفتاب‌‌نیوز :

 براساس گزارش لایوساینس، اکثر مردم حداقل یک بار در سال سرما می‌خورند، اما انسان خردمند چه زمانی برای اولین بار سرماخورد؟ 

پاسخ به این سوال دشوار است، تا حدی به این دلیل که بسیاری از ویروس‌ها باعث سرماخوردگی می‌شوند و تعداد کمی از آن‌ها در بقایای انسان باقی می‌مانند. اما این امکان وجود دارد که برخی از انسان‌های خردمند حداقل ۳۰۰ هزار سال پیش سرما خورده باشند.

سرماخوردگی معمولی یک اصطلاح کلی برای گروهی از عفونت‌های تنفسی است. راینوویروس‌ها، کروناویروس‌ها و ویروس سنسیشیال تنفسی اغلب باعث این بیماری می‌شوند. اما قبل از اینکه این پاتوژن‌ها بین مردم پخش شوند، احتمالاً انسان آن‌ها را از مهره داران دیگر گرفته‌است.

جوئل ورتهایم، ویروس شناس تکاملی در دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو، گفت زندگی در نزدیکی حیوانات باعث ابتلا به ویروس جدید و تبدیل شدن آن به بیماری بومی بین انسان‌ها می‌شود.

معمولاً وقتی یک ویروس حیوانی به درون بدن انسان می‌رود، نمی‌تواند عفونت ایجاد کند، زیرا با میزبان جدید خود سازگار نیست. با این حال، یک ویروس گه گاه دارای مجموعه‌ای از ژن‌های مناسب برای جهش موفقیت آمیز و حتی انتشار در بین انسان‌ها می‌شود. به عنوان مثال، ویروس‌های کووید-۱۹ و آنفولانزای خوکی اینگونه پدید آمدند.

دانشمندان فرضیه‌های متفاوتی درباره زمان اولین ابتلای انسان به ویروس‌های سرماخوردگی دارند. برخی از محققان بر این باورند که ویروس‌ها می‌توانستند از حیوانات به انسان‌ها در طلوع تمدن بشری (تقریباً ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ سال پیش) شروع به انتشار کنند. آن زمان انسان‌ها شروع به زندگی در محل‌هایی کردند که پاتوژن‌ها می‌توانستند به راحتی پخش شوند و سپس شروع به پرورش حیوانات پر از ویروس کردند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • چگونه مصرف برق یخچال فریزر را کاهش دهیم؟
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • خودداری شهروندان ازخریدتخم‌مرغ‌های نگهداری شده در یخچال واحد‌های عرضه
  • شناسایی یک زنجیره توزیع تخم مرغ غیربهداشتی در مازندران
  • شناسایی و توقیف یک زنجیره توزیع تخم مرغ غیربهداشتی در مازندران
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • ۵۱۰ کارتن غیرمجاز تخم مرغ در مازندران کشف شد
  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!