Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از "اسپوتنیک"، گروه "تروییکا" که شامل روسیه، چین، پاکستان و آمریکا می‌شود از سال ۲۰۱۹ تاکنون هشت بار تشکیل جلسه داده است و آخرین جلسه آن در تاریخ ۳۰ آوریل سال جاری در دوحه قطر برگزار شد. 
در بیانیه پایانی این گروه از طالبان خواسته شد سطح خشونت‌ها در افغانستان را کاهش دهد و به دنبال حمله گسترده در این کشور نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
دیمیتری سولودوو سخنگوی سفارت روسیه در دهلی نو اعلام کرد که حضور ایران و هند در این گروه می‌تواند ظرفیت آن را افزایش دهد. 
وی توضیح داد: با توجه به وخامت اوضاع در افغانستان، وظیفه رسیدن به اجماع منطقه‌ای برای حمایت از مذاکرات صلح افغانستان حیاتی‌تر می‌شود. 
سخنگوی سفارت روسیه در هند اظهار داشت که "همکاری اختصاصی مسکو با دهلی نو به عنوان یک شریک فعال در مکانیسم گفتگوها در مورد مسائل افغانستان "طبیعی، قابل اعتماد و آینده نگر است. "
پیشنهاد مسکو برای عضویت ایران و هند در این سازمان چند روز پس از اظهارات سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در اجلاس تاشکند با موضوع پروژه‌های ارتباطی منطقه، مطرح می‌شود. 
وزیر امور خارجه روسیه در این اجلاس گفته بود که امکان گنجاندن بازیکنان خارجی با نفوذ در تروییکای مذاکرات صلح افغانستان درحال بررسی است. 
در این اجلاس اس جایشانکار وزیر امور خارجه هند و سید رسول مهاجر معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران شرکت کرده بودند. 
در همین حال، اس جایشانکار وزیر امور خارجه هند روز چهارشنبه از گفت و گوی تلفنی خود با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران خبر داد. 
مقامات آگاه اعلام کردند که در این گفت و گو دو طرف در مورد مسائل افغانستان و همکاری منطقه‌ای گفت و گو کردند. 
گروه طالبان از اواسط ماه اردیبهشت امسال حملات تهاجمی خود را در چند جبهه مهم آغاز کرد. اما همزمان با تشدید حملات طالبان، آمریکا و ناتو در حال خروج نیروهای خود از افغانستان هستند. 
آمریکا هفته گذشته بخش مهمی از نیروها و سربازان خود را از پایگاه نظامی بگرام خارج کرد. اما گفته شد حدود ۶۰۰ سرباز آمریکایی همچنان در افغانستان حضور دارند تا از سفارت این کشور در خاک افغانستان محفاظت کنند.

برچسب‌ها هند روسیه افغانستان ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هند روسیه افغانستان هند روسیه افغانستان ایران وزیر امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۲۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار نشست معاونان وزرای خارجه بریکس با محوریت بررسی تحولات منطقه

نشست معاونان وزیران امور خارجه و نمایندگان ویژه کشورهای عضو گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس، روز پنجشنبه و با دستور کار بررسی تحولات منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا آغاز به کار کرد.

به گزارش ایسنا، هیات جمهوری اسلامی ایران به ریاست «علی باقری» معاون سیاسی وزارت امور خارجه در این نشست حضور پیدا کرده است.

روسیه که ریاست دوره‌ای گروه بریکس را در سال جاری میلادی (۲۰۲۴) برعهده دارد، میزبان این اجلاس است.

این نشست با سخنان «میخائیل بوگدانوف» نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه در امور کشورهای منطقه و معاون وزیر امور خارجه این کشور آغاز به کار کرده است.

در ادامه این نشست،‌ نماینده سازمان ملل متحد به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت غزه و بحران انسانی در فلسطین و نیز حملات به کارکنان سازمان ملل پرداخت.

رایزنی باقری و بوگدانوف

بر اساس آنچه که سفارت ایران در روسیه اعلام کرده است، قرار است باقری نیز در این نشست، مواضع جمهوری اسلامی ایران را درباره تحولات خاورمیانه در شرایط تداوم کشتار مردم بیگناه فلسطین از سوی رژیم اشغالگر قدس و تجاوزهای اخیر این رژیم به کشورهای منطقه از جمله به کنسولگری سفارت ایران در دمشق مطرح کند.

باقری قبل از حضور در این نشست با میخائیل بوگدانوف معاون وزیر امور خارجه روسیه درباره مسائل مورد نظر گفت‌وگو کرد.

«کاظم جلالی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، معاون وزیر امور خارجه را در این نشست همراهی می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تحولات «غزه»، محور سفر وزیر خارجه ترکیه به ریاض
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • انگلیس سفیر روسیه را احضار کرد
  • روسیه : از پیوستن بولیوی به «بریکس» حمایت می‌کنیم
  • اوضاع غزه، موضوع مذاکرات وزرای خارجه بریکس در مسکو
  • بررسی تحولات خاورمیانه و شمال‌آفریقا با حضور اعضای بریکس در مسکو
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس با حضور ایران در مسکو
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس در مسکو
  • ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است
  • آغاز به کار نشست معاونان وزرای خارجه بریکس با محوریت بررسی تحولات منطقه