Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@20:16:28 GMT

باور ۳۷۳، رقابت ۹ به یک از نوع ایرانی + فیلم

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۹۲۷۵۷

باور ۳۷۳، رقابت ۹ به یک از نوع ایرانی + فیلم

‍‍‍‍‍‍

‌به گزارش  خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، جمهوری اسلامی ایران و نیرو‌های مسلح آن در سال‌های اخیر به ویژه پس از پایان جنگ تحمیلی تاکنون توانسته‌اند دستاورد‌های مهمی در حوزه تجهیزات و ارتقای توان رزمی به دست بیاورند.

خودکفایی و ایجاد قدرت درون زا با طراحی و ساخت انواع تجهیزات نظامی بومی در سال‌های اخیر به قدری سرعت یافته که حیرت بسیاری از ناظران بین المللی را به همراه داشته و باعث شده توان نظامی کشورمان هر سال بیش از سال‌های گذشته رشد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه این دستاورد‌ها موید این مطلب است که فرماندهان و مسئولان نیرو‌های مسلح کشورمان به خوبی اهمیت خودکفایی و حفظ اسرار تجهیزات نظامی را متوجه شده‌اند. پدافند هوایی و تجهیزات مورد استفاده در آن یکی از این حوزه‌های مهم در نیرو‌های مسلح کشورمان است که در خط مقدم دفاع از کشور قراردارد.

پدافند هوایی؛ عرصه‌ای مهم که باید بومی باشد

پدافند هوایی از جمله موضوعاتی است که دائما مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده و به دلیل اشتراک این حوزه میان ارگان‌های نظامی (ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و بسیج) از حساسیت و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. کشف، رصد، پایش، درگیری و انهدام اهداف هوایی به ویژه پهپاد‌ها و حتی نشاندن و سالم گرفتن آن‌ها از جمله قابلیت‌های نرم و سخت پدافند هوایی است که نمونه‌های متفاوتی از آن را طی سال‌های اخیر شاهد بودیم.

مسئولان دفاعی کشورمان در نخستین روز‌های دفاع مقدس و با حمله رژیم بعث و همچنین ضعف سیستم پدافندی ایران به این فکر افتادند که صرف اتکا به سامانه‌های پدافندی بومی اطمینان بخش نیست و باید برای تامین امنیت آسمان ایران اسلامی به سراغ ساخت سامانه‌های بومی بروند. شاید بتوان یکی دیگر از علت‌های اصلی این موضوع علاوه بر نیاز به سامانه بومی، مواجه شدن با تحریم‌های بی سابقه آمریکا در همه زمینه‌ها از جمله زمینه نظامی دانست. پدافند هوایی که از مهم‌ترین بخش‌های کشورمان در دفاع سراسری بود نیز آماج این تحریم‌ها قرار گرفت و در تامین قطعات اصلی با مشکل روبرو شد. به همین دلیل هم مسئولان دفاعی کشورمان با مهندسی معکوس قطعات و همچنین آغاز طراحی سامانه‌های بومی به سوی ساخت این سامانه‌ها حرکت کردند.

ارتش و سپاه؛ بازوان قدرتمند پدافندی ایران در برابر دشمنان

ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در همکاری با یکدیگر به عنوان ید واحده از ایران اسلامی حراست می‌کنند، این همکاری پدافندی را در قالب قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) آغاز کرده‌اند و تاکنون نیز با موفقیت ادامه داده‌اند. حاصل این همکاری‌ها امنیت بسیار بالای آسمان ایران اسلامی در قالب شبکه یکپارچه پدافندی هوایی کشور است، شبکه‌ای که با دارا بودن لایحه‌های مختلف و متعدد امنیت بسیار بالایی را برای کشورمان فراهم کرده‌اند.

یکی از این سامانه‌های بومی که کشورمان را در حوزه پدافند هوایی در جهان به شهرت بسیاری رساند، سامانه باور ۳۷۳ است که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم.

کدام سامانه پدافندی بومی ایران، کشورمان را سربلند کرد؟

نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران سال‌ها به دنبال بومی سازی بخش‌های پدافندی بودند و توانسته بودند تا دهه ۹۰ زیرساخت‌های مناسبی را فراهم کنند تا بتوانند اقدامات موثری را در ادامه کلید بزنند. ایران در آن سال‌ها توانسته بود سامانه‌های کوتاه برد و میان برد را بومی سازی کرده و خط تولید این سامانه‌ها را در وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح به عنوان متولی اصلی بخش دفاعی ایجاد کند. اما کشورمان هنوز سامانه پدافندی بلند برد نداشت و باید برای تکمیل شبکه یکپارچه پدافندی خود به سراغ تهیه این سامانه‌ها می‌رفت، مسئولان دفاعی کشورمان دست به کار شدند و به روسیه رفتند تا این کار را محقق کنند.  

مسئولان دفاعی کشورمان که به روسیه رفته بودند سامانه پدافند موشکی برد بلند S ۳۰۰ را انتخاب کرده و ضمن عقد قرارداد مبالغ مربوط به آن را پرداخت کردند. اما به دلایلی این سامانه در زمان مقرر به ایران تحویل نشد. آن‌ها که نمی‌توانستند بیشتر از این برای دستیابی به چنین سامانه‌ای صبر کنند تصمیم گرفتند تا مشابه چنین سامانه‌ای را در داخل کشورمان طراحی کرده و بسازند.   البته ایران به علت عدم تحویل به موقع این سامانه از سوی روسیه توانست غرامت دریافت کند. چند سال بعد نیز این سامانه به کشورمان تحویل شد.

باور ۳۷۳ چگونه ساخته شد؟

اگر بخواهیم درباره چگونگی حرکت به سوی ساخت باور ۳۷۳ صحبت کنیم باید گفت که این کار در سال ۱۳۸۷ آغاز شد. دانشمندان و متخصصان دفاعی کشورمان در روز ولادت حضرت رسول اکرم (ص) دست به کار شدند و برای این که باور کنیم که می‌توانیم نام «باور» را برای آن انتخاب کردند، عدد ۳۷۳ را هم که ابجد یکی از القاب پیامبر اعظم است به آن اضافه کردند. این پروژه به قدری برای کشورمان اهمیت داشت که رهبر انقلاب و فرمانده کل قوا درباره آن گفته بودند که ایشان گفته بودند من به این پروژه امید دارم. 

امیر سرتیپ صادق نژاد، مشاور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درباره پیگیری رهبر انقلاب درباره ساخت این سامانه گفته بود که حضرت آقا بار‌ها از مسئولین نظامی کشور پیگیر ساخت سامانه باور ۳۷۳ بودند و این پروژه با دستور ایشان ساخته شد.

مراسم رونمایی از سامانه جدید بومی پیشرفته پدافند هوایی «باور ۳۷۳» صبح پنجشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ با حضور حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور، امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع و جمعی از فرماندهان نیرو‌های مسلح برگزار شد. البته پیش‌تر نیز در سال ۱۳۹۵ نیز رئیس جمهور کشورمان از این سامانه بازدید کرده بود.

ویژگی‌های باور ۳۷۳ از توان هدف‌گیری ۹ هدف به طور همزمان تا برتری نسبت به S ۳۰۰

هنگامی که سامانه باور ۳۷۳ را با دقت بررسی می‌کنیم این سامانه به نحوی طراحی شده است که نسبت به S ۳۰۰ روسی برتری دارد و در واقع نمونه ارتقا یافته آن محسوب می‌شود. در این راستا، بُرد آن تا  ۱/۵ برابر افزایش داشته و نوع موشک‌های آن تغییراتی پیداکرده است. 

رادار باور ۳۷۳ نیز همچون سایر بخش‌های آن بومی بوده و معراج ۴ نام دارد که از رادارهای کنترل آتش بُرد بلند آرایه فازی است. 

موشک‌های صیاد ۳ و صیاد ۴ موشک‌های اصلی این سامانه هستند که پس از شلیک از پرتابگر‌های عمودی خود توانایی انهدام اهداف مورد نظر در فاصله ۲۰۰ کیلومتری و ارتفاع ۲۷ کیلومتری را دارا هستند. رادارهای باور ۳۷۳ نیز می‌توانند ۳۰۰ هدف را در فاصله ۳۵۰ کیلومتری شناسایی کنند، در حالیکه رادراهای سامانه S ۳۰۰ روسی فقط قادر به شناسایی ۱۰۰ هدف در برد ۳۰۰ کیلومتری هستند. 

رهگیری در پدافند هوایی اهمیت بسیاری دارد که این سامانه می‌تواند ۶۰ هدف را در برد ۲۵۰ کیلومتری رهگیری کند. اگر این شاخص را نیز با سامانه S ۳۰۰ روسی مقایسه کنیم باید گفت که این سامانه روسی فقط می‌تواند ۱۲ هدف را در برد کم‌تر از ۲۰۰ کیلومتری رهگیری کند. البته باور ۳۷۳ ویژگی مهم دیگری دارد که در S ۳۰۰ روسی و پاتریوت آمریکایی وجود ندارد و آن هدف گیری ۹ هدف به طور همزمان است. در حالیکه این شاخص در سامانه روسی ۶ هدف و در سامانه آمریکایی نیز فقط یک هدف عنوان شده است. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی فیلم آزمایش موفق سامانه باور۳۷۳

ویژگی‌هایی همچون سهولت در آماده سازی و نگهداری، عمر انبارداری بالا و ضریب ایمنی اپراتوری، ضریب بالای برخورد، عملیات در شرایط حملات شیمیایی، میکروبی و هسته‌ای، قیمت کمتر نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی و حجم آتش زیاد از دیگر مزیت‌های سامانه باور۳۷۳ است. 

مهم‌ترین نکته ای که در طراحی و ساخت این سامانه وجود دارد این است که کدهای این سامانه در همه بخش‌ها اختصاصی و محرمانه هستند که دشمن از آن‌ها بی اطلاع است. 

کدام خودروی ایرانی باور۳۷۳ را حمل می‌کند؟

سامانه پدافند موشکی باور۳۷۳ توسط خودروی تاکتیکی ذوالجناح حمل و جابجا می‌شود. این خودرو دارای ۵ محور (۱۰چرخ) فعال است و قابلیت عبور از رودخانه تا عمق ۱/۵ متر با حداکثر ظرفیت بار ۳۰ تن را دارد. البته ذوالجناج می‌تواند محموله‌ای با طول ۱۰/۵ متر را جابجا کند. از دیگر قابلیت‌های ذوالجناح می‌توان به حرکت بر روی حداکثر شیب ۳۵ درصد، حداکثر شیب طولی ۲۰ درصد با وزن خالص ۲۱ تن و سامانه تعلیق مستقل اشاره کرد.

این سیستم را می‌توان مکمل راهبردی و استراتژیک سامانه اس۳۰۰ نامید؛ چرا که توان و کارایی این سیستم را به چند برابر افزایش می‌دهد. این سیستم تاکنون چندین بار مورد آزمایش قرارگرفته؛ اما اولین آزمایش موفقیت آمیز این سامانه در شهریور ۹۳ توسط امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی فرمانده وقت قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیا (ص) صورت گرفت.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پدافند هوایی ارتش باور 373 تجهیزات نظامی اقتدار موشکی سامانه موشکی سامانه پدافند سامانه ها نیرو های مسلح پدافند هوایی سامانه باور S ۳۰۰ روسی باور ۳۷۳ بخش ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۲۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امین مدنی:‌ «وعده صادق»؛ عبور از قوی ترین نقطه پدافندی جهان

یک پژوهشگر مسائل نظامی در ویدئویی تحلیلی اظهار داشت عملیات وعده صادق توانست سامانه پدافندی و رادرای مشترکی میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی را به چالش بکشد و با عبور از چهار لایه پدافندی به اهداف موردنظر خود اصابت کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،  «سید پژمان امین مدنی»، کارشناس مسائل نظامی در ویدئویی تحلیلی به تشریح دلایل ناکارآمدی سامانه‌های پدافندی رژیم صهیونیستی در خلال عملیات «وعده صادق» و ابتکاری که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جریان این عملیات به کار بست، پرداخت.

 

.

 


امین مدنی ضمن اشاره به روند در حال شکل گیری پدافند مشترک میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی به رهبری آمریکا در منطقه، به  تبیین دلایل شکست سامانه های پرهیاهوی  پدافندی رژیم صهیونیستی در خلال عملیات وعده صادق پرداخت و گفت: آمریکا سعی کرد سیستم پدافندی مطلوب خود در منطقه را ایجاد نماید. سامانه پدافندی مدنظر آمریکایی ها چندین لایه داشت اما ایران توانست تا در جریان عملیات وعده صادق، از تور پدافندی این سامانه های راداری قدرتمند عبور کند.

این کارشناس مسائل نظامی به تشریح لایه های مختلف پدافند مستقر در آسمان سرزمین های اشغالی پرداخت و در تبیین نحوه عملکرد لایه های مختلف پدافندی رژیم صهیونیستی گفت: سیستم پدافندی صهیونیست ها از چهار لایه تشکیل شده است که عبارتند از:
نخست؛ پدافند برد بلند: که برای موشک های بالستیک تهیه شده است و خارج از جو با استفاده از نیروی جنبشی با کلاهک موشک بالستیک درگیر می شود؛

دوم؛ پدافند آرو 2 و 3: که در لایه ی دو و سه هزار کیلومتری با مهاجمین برخورد می کند که تکنولوژی آن از آمریکا گرفته شده و رژیم صهیونیستی آنها را ارتقاء داده است؛

سوم؛ فلاخن داوود: که در بردهای کوتاه تری نسبت به آرو 2 و 3 استفاده می شوند؛

و چهارم یا مرحله ی نهایی گنبد آهنین است که برای موشک های برد کوتاه بهره برداری می شود که در عملیات فعلی از این سامانه بهره گیری نشد و تنها ممکن است که این سامانه با کلاهک های بارشی موشک های سپاه برخورد کرده باشند.

امین مدنی با اشاره به اذعان رسانه های صهیونیستی به اصابت پهپادها و موشک های ایرانی به پایگاه های نظامی ارتش رژیم صهیونیستی از جمله نواتیم گفت: در شب عملیات وعده صادق، چتر پدافند هوایی آمریکا و متحدان غربی بر روی سرزمین های اشغالی و به ویژه مناطق حفاظت شده مانند پایگاه نواتیم به شکل چشمگیر و گسترده ای فعال بود، با این حال اصابت موفق پهپادها و موشک های ایرانی به این پایگاه نشان از موفقیت آمیز بودن عملیات 14 آوریل دارد.
 

فیلم| اگر جنگ فراگیر شود پدافند اسرائیل از کار می‌افتدموشک‌های سپاه از 5 لایه سامانه پدافندی اسرائیل عبور کرد




وی در ادامه افزود: در منطقه ما سیستم های راداری مختلفی وجود داشت که در این عملیات به آزمایش گذاشته شد و با استفاده از اطلاعات راداری مشترک سعی کردند با پهپادها مقابله کنند. ما در جریان عملیات وعده صادق نشان دادیم که می توانیم حتی بعد از این عملیات، عملیات های وسیع تری که به نابودی سامانه های راداری بینجامد دست بزنیم اما در برهه کنونی از این اقدام صرف نظر کردیم.

سید پژمان امین مدنی در بخش پایانی این ویدئوی تحلیلی اظهار داشت: ایران هیچگاه روی سیستم پدافندی خود مانور نداده است، چرا که ما به سبب وسعت بالای جغرافیایی و ویژگی های توپوگرافی کشورمان همچون وجود کوه ها و مناطق مرتفع، مزیت خود را بر روی حوزه های آفندی متمرکز کرده ایم و این مسئله به وضوح در راهبردهای نظامی جمهوری اسلامی ایران با هدف ایجاد بازدارندگی نمایان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تلاش بلینکن برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران
  • امروز پدافند هوایی در اوج آمادگی است
  • امروز ارتش و به‌ویژه پدافند هوایی در اوج آمادگی است
  • تلاش آمریکا برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران
  • همدلی نیروهای مسلح مثال‌زدنی است
  • «حجت عباسی» فرمانده پدافند هوایی شرق شد
  • افزایش قدرت در حوزه نظامی عملیات «وعده صادق» را رقم زد
  • امین مدنی:‌ «وعده صادق»؛ عبور از قوی ترین نقطه پدافندی جهان
  • ترکیب تیم دو و میدانی جوانان ایران برای حضور در رقابت‌های قهرمانی آسیا
  • شلیک موشک ناو هواپیمابر «شارل دوگل» در ماموریت مدیترانه