Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-03@21:20:00 GMT

لزوم روزآمد سازی قوانین مقابله با «قاچاق انسان»

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۹۳۰۳۱

لزوم روزآمد سازی قوانین مقابله با «قاچاق انسان»

هر انسانی حق دارد از امنیت برخوردار باشد. امنیت از مهمترین حق‌های بشری است که در قوانین و مقررات داخلی و بین المللی به آن پرداخته شده است. یکی از جرائمی که امنیت انسان‌ها را تهدید می‌کند قاچاق انسان است. قاچاق انسان می‌تواند کرامت، سلامت و امنیت انسان را به خطر بیندازد.

به گزارش «تابناک» کودکان و نوجوانان نسبت به بزرگسالان بیشتر در معرض این خطر قرار دارند و به همین دلیل نیازمند حمایت بیشتر دولت‌ها در جهت تامین امنیت آنها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به جهت اهمیتی که این موضوع دارد، نظام هنجاری ملی و بین المللی به بحث قاچاق انسان پرداخته است. قانون مبارزه با قاچاق انسان مصوب ۱۳۸۳ و قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب ۱۳۹۹ در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران از مهم‌ترین قوانینی هستند که به موضوع قاچاق انسان پرداخته اند. همچنین کنوانسیون حقوق کودک و پروتکل پالرمو در بین اسناد بین المللی را می‌توان از مهمترین قوانین و مقررات در حوزه مبارزه با قاچاق انسان نام برد. با بررسی قوانین و مقررات موجود ملاحظه می‌شود که مبارزه با قاچاق انسان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و در همین راستا دولت‌ها وظیفه دارند که امنیت افراد متبوع خود را تامین کنند.

در تعریف حداقلی، قاچاق انسان عبارت است از این که اگر افراد به صورت غیر قانونی از مرزهای یک کشور به خارج برده شوند یا به صورت غیرقانونی به مرزهای یک کشور دیگر وارد شوند قاچاق انسان صورت گرفته است. به عبارت دیگر ترانزیت غیرقانونی افراد به داخل و خارج از مرزهای کشورها به معنای قاچاق انسان است.

موضوعی که بسیار اهمیت دارد این است که کودکان و نوجوانان هم در معرض قاچاق قرار دارند. قاچاق کودکان و نوجوانان به دلایل گوناگون می‌تواند صورت گیرد. یکی از دلایل این است که افرادی که کودکان را قاچاق می‌کنند قصد به بردگی گرفتن کودک را دارند؛ کودکان را به منظور استفاده به عنوان برده قاچاق می‌کنند و به بردگی می‌برند. انسانی که آزاد افریده شده و کرامت انسانی‌اش اقتضا دارد آزادانه زندگی کند را به خدمت می‌گیرند و آزادی‌اش را سلب می‌کنند. همچنین در این باره باید گفت خرید و فروش و معامله کودک یکی دیگر از جرایمی است که کودک را به بردگی در آورده و آزادی او را از بین می‌برد. در واقع در حالت بردگی کودک همانند کالایی است که مورد معامله قرار گرفته و هیچ حقی حتی حقوق اولیه انسان را نخواهد داشت.

دلیل دیگر قاچاق کودک فروش اعضای بدن کودک است. افرادی مرتکب قاچاق کودکان و نوجوانان می‌شوند و پس از انتقال کودکان و نوجوانان از داخل مرزهای کشوری به کشور دیگر به فروش اعضای بدن آنها می‌پردازند. حق حیات کودک با این کار از او سلب خواهد شد و منجر به مرگ کودک می‌شود. خرید و فروش کودکان یا اعضای بدن آنها یکی از شایع‌ترین دلایل قاچاق انسان است

دلیل دیگری که می‌توان برای قاچاق کودکان بیان کرد بهره کشی از کودکان در موضوعات مختلف از جمله فحشا و جرایم جنسی است. کودکان به دلیل سن کمی که دارند، هیچ درک درست و اطلاعات و آگاهی کافی نسبت به جرائم جنسی ندارند. این موضوع زمینه را برای سواستفاده از آنها در ارتکاب اینگونه جرائم فراهم می‌کند. به کارگیری کودکان و نوجوانان در مراکز فحشا هم از نظر جسمی آسیب‌های زیادی به آنها وارد می‌کند و هم از نظر روحی آسیب‌هایی برای آنها دارد و ممکن است تا آخر عمر این آسیب‌ها جبران ناپذیر باشند.

استفاده از کودکان در ارتکاب جرایم مختلف از دیگر دلایل قاچاق کودکان و نوجوانان است. به عنوان مثال در خرید و فروش مواد مخدر یا برای تکدی گری یا سرقت و دیگر جرائم از کودکان و نوجوانان استفاده می‌شود. شاید دلیلش این باشد که سن کم کودکان و نوجوانان و عدم جلب توجه آنها، زمینه مناسبی برای ارتکاب جرم توسط مجرمین فراهم می‌کند.

قاچاق کودکان یکی از مهمترین جرایمی است که می‌تواند امنیت داخلی کشورها و همچنین امنیت بین المللی را به خطر بیندازد. در این زمینه در حقوق داخلی کشور‌ها نیازمند هنجار‌های سخت با ضمانت اجرای کافی و بازدارنده هستیم. جرم انگاری مناسب قاچاق انسان همراه با مجازاتی که جنبه بازدارنده داشته باشد و مجرمین را از ارتکاب جرم منصرف کند بسیار می‌تواند تاثیر گذار باشد. در این زمینه همکاری موثر قوای حاکمیتی با یکدیگر بسیار اهمیت دارد. قوه مجریه باید زمینه‌های قاچاق انسان را از بین ببرد و در جهت تامین امنیت اقدامات لازم را انجام دهد. قوه مقننه در اجرای وظیفه خود، قانونی مناسب وضع کند. قوه قضاییه هم با اجرای درست و قاطع قوانین ضمانت اجرای قانون را تضمین کند.

از طرفی دیگر تلاش‌های بین المللی در مبارزه با قاچاق انسان بسیار اهمیت دارد. همکاری کشور‌ها با یکدیگر در صحنه بین المللی در جهت جلوگیری و مقابله با قاچاق انسان نقش مهمی دارد. همچنین تلاش سازمان‌های بین المللی در مقررات گذاری و ایجاد همکاری بین کشور ها، حمایت از افراد انسانی در جهت کاهش جرم قاچاق انسان و در نهایت محو قاچاق انسان از صحنه بین المللی بسیار موثر خواهد بود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: بحران آب طالبان موج پنجم کرونا بحران آب خوزستان عید قربان قاچاق انسان قانون مجازات بحران آب طالبان موج پنجم کرونا بحران آب خوزستان عید قربان مبارزه با قاچاق انسان کودکان و نوجوانان قاچاق کودکان بین المللی قاچاق کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۳۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوزستان میزبان ‌جشنواره‌ هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان

ایسنا/خوزستان مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان خوزستان در اهواز برگزار می‌شود.

مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان خوزستان روز پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور هشت گروه نمایشی شرکت کننده در سالن نمایش مرکز فرهنگی هنری کانون شماره یک اهواز به اجرا درمی‌آید.

به گزارش ایسنا، مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان در حالی به میزبانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شماره یک اهواز روز پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد که در آن پنج گروه نمایشی کانونی و سه گروه نمایشی آزاد با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.

این نمایش‌های شرکت کننده در ۲ بخش عروسکی، صحنه‌ای و زنده عروسکی در نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان در استان خوزستان با شعار «این صحنه خانه‌ ماست» به رقابت می‌پردازند.

محورهای موضوعی این جشنواره شامل توجه به نامداران، امیدآفرینی، آیین‌های بومی، سنتی، مذهبی، طنز، محیط زیست و موضوعات آزاد هستند.

این جشنواره روز پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ از ساعت ۹ صبح کار خود را در سالن نمایش مرکز شماره یک کانون پرورش فکری اهواز به نشانی امانیه، پیچ استادیوم، پارک حجاب آغاز می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جشنواره‌ هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان در همدان
  • تمدید مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • معرفی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک
  • اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی تمدید شد
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • خوزستان میزبان ‌جشنواره‌ هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان
  • کانون ایلام جزء کانون‌های پیشرو کشور است