Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون «آموزش، تحقیقات و فناوری» مجلس شورای اسلامی گفت: ما باید کنکور را برای صندلی‌های غیر رقابت‌پذیر حذف کنیم چراکه ۸۵ درصد از صندلی‌های دانشگاه‌ها نیاز به رقابت و کنکور ندارد. اگر اینگونه شود، مافیای کنکور خود به خود حذف می‌شود و کلاس‌های کنکور هم کاهش پیدا می‌کند. «محمد وحیدی» در گفت‌وگو با میزان، درباره حذف کنکور، اظهار داشت: در حال حاضر نهاد‌های دیگری مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی هم روی مسئله حذف کنکور کار می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: در سال‌های گذشته، مجلس درباره کنکور قوانینی را تصویب کرده، اما مدتی است که شورای عالی انقلاب فرهنگی هم به موضوع کنکور ورود کرده است.

عضو «کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری» مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حرف ما این است که، چون کمیسیون آموزش مجلس پیش از این وارد بررسی مسئله کنکور شده است، نباید شورای عالی انقلاب فرهنگی به این موضوع ورود کند یا حداقل باید با مجلس همکاری کنند.

نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته، چون رئیس جمهورر در رأس شورای عالی انقلاب فرهنگی است و رأی دولتی‌ها هم در آنجا بیشتر است، تاکیدشان آن است که این موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین تکلیف شود.

وحیدی با بیان اینکه چهره‌های نخبگانی هم تمایل دارند که نظرات کارشناسی شان در آنجا مطرح و مورد پذیرش قرار گیرد، گفت: ما مخالفتی با نظرات کارشناسی نداریم، اما عدم تعامل شورای عالی انقلاب فرهنگی با مجلس در این موضوع شرایط را برای آینده سخت می‌کند.

عضو «کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری» مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: لازم است که تعامل مثبتی بین مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره ساماندهی کنکور برقرار شود.

نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی در این موضوعات باید تصمیم گیری کلی کرده و استراتژی تعریف کند نه اینکه قانون بنویسد و آیین نامه تدوین کند.

وحیدی بیان کرد: بنده معتقدم که حداقل ۸۵ درصد از مجموع رشته‌ها و دانشگاه‌ها باید بدون آزمون، دانشجو پذیرش کنند و در بیشتر رشته‌ها با سوابق تحصیلی دانشجو پذیرش شود و فقط پذیرش در دانشگاه‌ها و رشته‌های برتر از طریق کنکور انجام شود.
عضو «کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری» مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حذف کنکور از رشته‌ها و دانشگاه‌هایی که رقابت و تقاضا برای آن‌ها زیاد است ممکن نیست، گفت: ما باید کنکور را برای صندلی‌های غیر رقابت‌پذیر حذف کنیم چراکه ۸۵ درصد از صندلی‌های دانشگاه‌ها نیاز به رقابت و کنکور ندارد. اگر اینگونه شود، مافیای کنکور خود به خود حذف می‌شود و کلاس‌های کنکور هم کاهش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: در مقابل، صندلی‌های خاص دانشگاه به معنای این است که چندین برابر ظرفیت آن صندلی‌ها رقابت وجود دارد و در آنجا ما نمی‌توانیم کنکور را حذف کنیم چرا که حق عده‌ای ضایع می‌شود و حق مناطق محروم هم نادیده گرفته می‌شود و باعث می‌شود که در درازمدت، تمام صندلی‌ها به یک بخشی از کشور و یا مرکز کشور اختصاص یابد و اکثریت استان‌ها بی بهره می‌شوند و برای همین باید در این بخش، رقابت ایجاد کنیم.

نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: عدالت آموزشی پیشران اصلی عدالت اجتماعی است و اگر در جامعه می‌بینیم که عدالت اجتماعی برقرار است، باید خوشحال باشیم که قبلاً عدالت آموزشی در آن ایجاد شده است.

وحیدی با تاکید بر اینکه سطح کیفی آموزش در مناطق محروم هم باید به اندازه نقاط برخوردار باشد، گفت: دانش آموزانی در تهران و یا برخی از استان‌های برخوردار هستند که خانواده هایشان ۵۰ برابر هزینه یک فرد در استان‌های محروم صرف هزینه آموزشی می‌کنند و این مسئله باعث می‌شود که سطح کیفیت آموزشی آن دانش آموز به شدت افزایش یابد.

وی تاکید کرد: باید برنامه‌ریزی کنیم و اگر در آینده نگاهمان به حذف کنکور است، باید فرصت‌های قبل از کنکور برای همه دانش آموزان در نقاط مختلف کشور برابر باشد و ایجاد فرصت‌های برابر آموزشی و یادگیری ضرورت اساسی دارد.   بیشتر بخوانید: نمره دیپلماسی اقتصادی و سیاسی دولت دوزادهم قابل قبول نیست   انتهای پیام/ برچسب ها: مجلس شورای اسلامی مجلس یازدهم

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی مجلس یازدهم شورای عالی انقلاب فرهنگی مجلس شورای اسلامی تحقیقات و فناوری کمیسیون آموزش دانشگاه ها ۸۵ درصد حذف کنکور صندلی ها رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۳۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ماراتن کنکور هنر و زبان‌های خارجه

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزای علم و فناوری آنا، یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول کنکور سراسری ۱۴۰۳ نام نویسی کردند که ۶۳ درصد از آن‌ها زن و ۳۷ درصد مرد هستند.
 
در آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو- معلم نیز ۶۶۰ هزار و ۳۹۳ نفر نام نویسی کرده‌اند که از این تعداد ۶۶ درصد زن و ۳۴ درصد مرد هستند.
امسال، آزمون دروس اختصاصی و سوابق تحصیلی داوطلب هر کدام ۵۰ درصد تأثیر قطعی دارند.

داوطلبان که در آزمون پذیرش دانشجو - معلم ثبت نام کرده اند باید علاوه بر پاسخ دادن به دفترچه‌های گروه آزمایشی اصلی باید به دفترچه سوالات تعلیم و تربیت اسلامی، هوش و استعداد معلمی شامل ۴۰ سوال در ۶۰ دقیقه پاسخ دهند.

هم اکنون رقابت گروه آزمایشی هنر با ۵۲ هزار و ۸۱۹ داوطلب و گروه زبان‌های خارجه با ۸۴ هزار و ۵۶۷ داوطلب در نوبت اول کنکور آغاز شده است. 

تعداد سوالات و زمان پاسخگویی

 گروه آزمایشی هنر: یک دفترچه اختصاصی شامل درک عمومی هنر، درک عمومی ریاضی فیزیک و خلاقیت تصویری و تجسمی با ۱۰۰ سوال و ۱۱۵ دقیقه زمان پاسخگویی

گروه آزمایشی زبان‌های خارجی: یک دفترچه اختصاصی شامل آزمون زبان تخصصی (انگلیسی، آلمانی، فرانسه، روسی و ایتالیایی) با ۷۰ سوال و ۱۰۵ دقیقه زمان پاسخگویی

در اولین روز از نوبت اول کنکور سراسری یعنی صبح روز پنج‌شنبه ۶ اردیبهشت، داوطلبان ریاضی و علوم انسانی به رقابت با یکدیگر پرداختند، هم اکنون رقابت داوطلبان گروه هنر و زبان‌های خارجه آغاز شده است. 

صبح روز فردا، ۷ اردیبهشت نوبت اول کنکور سراسری با رقابت داوطلبان تجربی به پایان می‌رسد. 

نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در ۴۱۲ شهرستان و بخش مختلف کشور، ۶۲۴ حوزه امتحانی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و ۱۹۹۳ حوزه فرعی در حال برگزاری است.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • روایت عضو شورای عالی کار درباره دستمزد کارگران/ فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • چه کسی بر صندلی ریاست مجلس دوازدهم تکیه می‌زند؟
  • ماراتن علمی در کردستان
  • پایان برگزاری نوبت اول کنکور در هرمزگان
  • خسروپناه: تقلب در کنکور سراسری صفر است
  • آغاز رقابت داوطلبان نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در رشته علوم تجربی
  • رقابت داوطلبان پرمتقاضی‌ترین گروه آزمایشی کنکور آغاز شد
  • آغاز رقابت نوبت اول کنکور سراسری در سیستان و بلوچستان
  • برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۳ در نوبت اول
  • آغاز ماراتن کنکور هنر و زبان‌های خارجه