Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس اراک؛ عید قُربان که به عربی آن را عیدالأضحی می گویند آخرین مورد از دو عید اسلامی است که در کنار عید فطر هر ساله در سراسر جهان برگزار می‌شود.

این روز ابراز تمایل حضرت ابراهیم(ع) برای قربانی کردن پسرش اسماعیل را به عنوان عملی پیروی شده از فرمان خدا ارج می‌نهد.

حضرت ابراهیم پسرش اسماعیل را برای قربانی به قربانگاه بُرد با این حال خداوند بره ای فراهم می آورد تا به جای آن قربانی شود؛به یادبود این مداخله خداوند، حیوانات به‌طور آیینی قربانی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ایثار و عشق پیامبر به انجام فرمان خدا، فریضه ای برای حجاج می گردد تا در این روز قربانی کنند و از این طریق برای یتیمان و تهیدستان خوراکی فراهم سازند.

عید قربان به عنوان بزرگترین اعیاد مسلمانان نزد عموم مسلمانان جهان و به ویژه مردم مسلمان ایران اسلامی از منزلتی والا برخوردار است.

مسلمانان به تاسی از دستورات قرآن و احادیث نبوی قربانی کردن را برای زائران خانه خدا واجب می دانند، برای خود سنت موکد می شمارند و با آداب و آیین خاصی به برپایی مراسم عید قربان می پردازند.

آنان ضمن به جا آوردن غسل عید، خواندن دعا، آداب قربانی کردن را که نماد اصلی عید قربان است به جا می آورند.

حضرت ابراهیم(ع) با تسلیم شدن در برابر اراده پروردگار، آموزگار درس بزرگ و مهمی برای بشریت شد و این سنت ارزشمند را به یک فریضه واجب برای حاجیان در روز عید قربان تبدیل کرد تا این مهم نمادی برای مبارزه با نفس و خواسته های دنیوی باشد.

عید قربان در کشورهای اسلامی، تعطیل رسمی است و مسلمانان در این روز به جشن و شادی و دید و بازدید می پردازند.

در شهر تاریخی نراق در قدیم هم مانند حال مراسم دعای عرفه همه ساله در مساجد برگزار می گردید و در روز عید قربان که مصادف با دهم ذی الحجه بود به همراه امام جماعت نماز عید قربان را مانند نماز عید فطر در محلی باز و غیر مسقف در بیابانی به نام پا سنگ مُلا بر گزار می کردند. در فصل سرما این مراسم در مسجد جامع شهر اقامه می شد.

مراسم قربانی و قربانی نمودن در این عید برای همه افرادی که بر اساس فقه اسلامی اعمال حج را به جا آورده بودند الزامی است.

حجاج نراقی با قربانی کردن گوسفند و تقسیم نمودن گوشت آنها بین فقرا و مستمندان و حتی همسایگان به این کار خیر مبادرت می نمایند و این سنت حسنه را به بهترین نحو به جا می آورند.

مردم نراق پس از انجام عبادات با پوشیدن لباس های نو به دید و بازدید و جشن و سرور می پرداختند. این مراسم مانند عید نوروز و پذیرایی با شربت و شیرینی ادامه داشت. از همه مهمتر اگر مادری در روز عید قربان وضع حمل می کرد علاوه بر گذاشتن نام مناسب او را حاجی صدا می کردند و به اصطلاح به او «حاجی شکمی» می گفتند چرا که در روز عید حاجیها متولد شده بود. برای دختر هم نام حاجیه تعیین می نمودند.

اگر در خانواده ای نوعروس وجود داشت خانواده داماد به همراه داماد برای عروس خانواده کادویی می بردند وعید را به یکدیگر تبریک می گفتند و ساعاتی را دور هم به خوشی و شادمانی می گذراندند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عید قربان آداب و رسوم عید فطر عید قربانی کردن روز عید عید قربان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۳۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در اندونزی

به گزارش قدس آنلاین، روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مراسمی با حضور میهمانان و مقامات رسمی در اندونزی گرامی داشته شد.

در این مراسم که با حضور ده ها نفر از میهمانان خارجی برپا شد، مقامات رسمی و گروهی از فرماندهان نیروهای مسلح اندونزی، همچنین دیپلمات های ارشد و رایزنان نظامی مقیم جاکارتا از کشورهای گوناگون شرکت کردند.

بروجردی سفیر جمهوری اسلامی ایران در جاکارتا در این مراسم ضمن تمجید از قدرت و اراده نیروهای مسلح در دفاع از حاکمیت ملی، عملیات وعده صادق را در پاسخ به حمله اسرائیل به کنسولگری کشورمان در دمشق سوریه بعنوان یکی از مصادیق آن یاد آور شد و بر تعهد تهران به ادامه حمایت از مبارزات مردم فلسطین تاکید کرد.

سرهنگ موحد رایزن نظامی کشورمان نیز در این مراسم گفت به شهادت تاریخ و در مقطع کنونی نیز دکترین نظامی جمهوری اسلامی ایران دفاعی و قاطع در برابر دشمنان بوده است و با وجود تحریم‌های ظالمانه برخی کشورهای استعمارگر، امروز نیروهای مسلح ایران در زمره قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستند و از ظرفیت مدرن‌ترین تجهیزات تسلیحاتی برخوردارند.

در آغاز این مراسم، آیات کلام الله مجید و سرود مقدس جمهوری اسلامی طنین انداز گردید و برنامه با اجرای سرود سلام فرمانده توسط نوجوانان اندونزیایی خاتمه یافت. درحاشیه مراسم نیز نمایشگاهی از تصاویر تسلیحات بومی دفاعی جمهوری اسلامی ایران برپا شد.

این مراسم بنا به دعوت سفارت جمهوری اسلامی ایران در جاکارتا و به علت تعطیلات عید فطر در اندونزی، شامگاه دهم اردیبهشت ماه جاری برگزار شد و در سایت های خبری این کشور نیز بطور قابل توجهی بازتاب یافت.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در اندونزی
  • برگزاری آیین سوگواری شهادت امام صادق‌(ع) در باغ موزه انقلاب
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • آیین «زنگ سپاس معلم» در مشهد برگزار شد
  • برخی به دنبال تضعیف دستاوردهای مدیریت شهری هستند
  • فرمانده کل سپاه، پیام صادر کرد +جزئیات
  • برگزاری آیین معارفه مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همدان
  • برگزاری آیین معارفه مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همدان
  • همایش ملی «نماز، دانشگاه، بایسته‌ها و شایسته‌ها» برگزار می‌شود
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟