Web Analytics Made Easy - Statcounter

موقعیت سنگاپور به عنوان تامین کننده اصلی سوخت دریایی در آسیا با رقابت جدی چین روبرو شده است که با توسعه سریع بنادر و تاسیسات پالایشگاهی، کشتیهای بیشتری را به سواحل خود جذب می کند.

به زارش «انرژی امروز» از ایسنا، فروش سوخت دریایی چین که در صنعت به عنوان بانکرینگ معروف است، طی پنج سال گذشته تقریبا دو برابر شده و این کشور روی جذب کشتیهایی که به بنادر نزدیک در اقتصادهای بزرگی مانند کره جنوبی و ژاپن سفر می کنند، حساب باز کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه سنگاپور همچنان موقعیتش را به عنوان تامین کننده اصلی این بخش در بازار آسیا که بیش از ۳۰ میلیارد دلار ارزش دارد، حفظ کرده اما رشد چین شتاب گرفته است.

مرکز بانکرینگ چین، مجمع الجزایر ژوشان در جنوب سواحل شرقی شانگهای است. بعضی از جدیدترین و بزرگترین پالایشگاههای نفت چین در این منطقه ساخته شده اند و همزمان این کشور مشوقهای مالیاتی را معرفی کرده که سوختهای چینی را رقابتی تر می کند.

سنگاپور که بزرگترین قطب سوخت گیری مجدد کشتیها در جهان است، سال گذشته حدود ۵۰ میلیون تن سوختهای بانکر فروخت که معادل یک پنجم از این صنعت جهانی است. شرکت مشاوره «اویل چم» برآورد کرده که فروش چین برای پنجمین سال متوالی رشد کرده و به ۱۶.۹ میلیون تن رسیده است. آژانس اطلاعات دریایی «سی کِرد» ارزش بازار سوخت بانکر آسیا را ۳۱ تا ۳۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ ارزیابی کرده است.

پرازدحام ترین بنادر جهان در چین قرار دارند که به مدد صنعت تولید عظیم این کشور و افزایش ظرفیتهای بانکرینگ است که از فعالیتهای این بخش حمایت کرده است. دولت محلی برای توسعه لنگرگاه و ساخت کانالهای جدید کشتیرانی در ژوشان ۵۲۰ میلیون یوان (۸۰ میلیون دلار) هزینه کرده است. پالایشگاهها هم حجم بالاتر نفت کوره حاوی سولفور اندک را تولید می کنند که اکنون تحت مقررات جهانی کشتیرانی برای استفاده از سوختهای پاکتر ضروری است.

چین بیش از ۱۰ مجوز بانکرینگ به شرکتهایی صادر کرده که در منطقه تجاری آزاد ژوشان فعالیت می کنند و قرارداد معاملات آتی نفت کوره حاوی سولفور اندک را در بورس انرژی بین المللی شانگهای به منظور بهبود شفافیت قیمت گذاری معرفی کرده است. طبق آمار بورس بانکر دریایی، نفت کوره حاوی سولفور اندک (LSFO) روز دوشنبه در بندر ۵۴۶ دلار در هر تن فروخته شد که سه دلار بالاتر از سنگاپور بود در حالی که در آوریل قیمت چین ارزانتر از سنگاپور بود.

ایوون ریتفلت، مدیر تامین بانکر شرکت کشتیرانی استنا بالک که نفت و فرآورده های نفت را حمل می کند، اظهار کرد: ژوشان امسال با قیمتهایش رقابتی بوده و کشتی های استنا بالک که به چین سفر می کنند، احتمالا از این بندر برای سوخت گیری مجدد سوخت به دفعات بیشتری استفاده خواهند کرد. با این حال سنگاپور از نظر تحویل به موقع و کارآمد سوخت مطمئنتر است.

سنگاپور در گذرگاهی قرار گرفته که قرنها مسیر تجاری متصل کننده آسیا به اروپا، خاورمیانه و منطقه گلف کاست آمریکا بوده و از این نظر از برتری جغرافیایی برخوردار است. ساخت نخستین بندر کانتینری جنوب شرقی آسیا در سال ۱۹۷۲ کمک کرد این کشور جایگاه تامین کننده برتر سوخت دریایی را پیدا کند و در حال حاضر سرگرم برنامه ریزی برای بزرگترین پایانه اتومات جهان است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، سنگاپور شبکه وسیعی از مخازن و پالایشگاهها را برای ثابت نگه داشتن روند تامین سوخت کشتیها دارد و شفافیت و مقررات سخت گیرانه ای که به اجرا گذاشته، به کشتی داران درباره کیفیت سوختی که خریداری و دریافت می کنند، اطمینان می دهد.

برچسب هابانکرینگ چین سنگاپور

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: بانکرینگ چین سنگاپور آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۴۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احمدعباسی: بزرگ‌ترین رؤیایم بازی در فینال جام جهانی فوتسال است

بازیکن تیم ملی فوتسال گفت: یکی از بزرگ‌ترین آرزوها و رؤیاهای من بازی در فینال جام جهانی است؛ مطمئن باشید تمام تلاش‌مان را می‌کنیم که این مهم رقم بخورد.

سید احمد عباسی در گفت و گو با ایسنا درباره قهرمانی ایران در جام ملت‌های فوتسال آسیا، اظهار کرد: مسابقات در سطح بالایی برگزار شد البته ما بازی‌ها را خوب شروع نکردیم اما خیلی عالی این رقابت‌ها را به پایان رساندیم. پله پله پیش رفتیم و بهتر شدیم و توانستیم به فینال برسیم و تیم تایلند را مقابل ۱۲ هزار هوادار خود شکست دهیم.

وی ادامه داد: به تایلند اصلاً فرصت ندادیم در بازی فینال سر خود را بالا نگه دارد و این تیم را در فینال با اختلاف سه گل شکست دادیم. کار بزرگی انجام دادیم زیرا فوتسال آسیا واقعاً پیشرفت کرده است.

این بازیکن تیم ملی فوتسال ایران خاطرنشان کرد: جام جهانی فوتسال بسیار نزدیک است و امیدوارم حمایت‌ها از تیم ملی بیشتر شود و مسئولان فکری کنند.

او درباره آقای گلی خود در رقابت‌های جام ملت‌های آسیا، عنوان کرد: آقای گلی ام را به خانواده‌ام تقدیم می‌کنم که در دوران ورزشیم بسیار از من حمایت داشتند و هر جایی که من می‌خواستم کم بیاورم کنارم بودند. مدال و جام قهرمانی  این دوره از رقابت‌ها را نیز به مردم عزیزمان تقدیم کردم.

وی درباره جام جهانی فوتسال، گفت: تلاشمان را می‌کنیم که روی سکو برویم البته تلاش من حضور در بازی فینال است و یکی از بزرگترین آرزوها و رویای من بازی در فینال جام جهانی است. مطمئن باشید تمام تلاشمان را می‌کنیم که این مهم رقم بخورد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طلای جهانی سقوط کرد
  • قیمت جدید طلا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / طلا سقوط کرد
  • یزد میزبان والیبال باشگاه‌های مردان آسیا شد
  • میزبانی یزدی‌ها برای باشگاه‌های آسیا قطعی شد
  • رسمی: میزبانی جام باشگاه‌های آسیا به ایران رسید
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • درخشش تنیسور سمنانی در رقابت های غرب آسیا
  • جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا؛ حذف کننده ایران به المپیک رسید
  • احمدعباسی: بزرگ‌ترین رؤیایم بازی در فینال جام جهانی فوتسال است
  • برگزاری رقابت‌های تنیس دختران ۱۲ غرب آسیا