Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@23:37:20 GMT

اهمیت بهبود کیفیت هوا در شهرها

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۹۵۵۵۷

اهمیت بهبود کیفیت هوا در شهرها

اپیدمی دائمی آلودگی هوا پس از شیوع بیماری کووید-۱۹ از اهمیت بیشتری در میان مردم جهان برخوردار شد چرا که اثرات آن بر شدت یافتن بیماری به وضوح مشاهده می‌شد؛ همین امر، مقامات و مردم را به اتخاذ رویکردهایی برای بهبود هر چه بیشتر کیفیت هوا سوق داد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، شاید به جرأت می‌توان گفت که تا پیش از شیوع بیماری کووید -۱۹ اثرات آلودگی هوا دست کم در کشورهایی نظیر برزیل نادیده گرفته می‌شد و هر ساله مرگ بیش از ۵۱ هزار نفر را در پی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از محققان، نرخ بالای تأثیرپذیری مردم این کشور از کرونا را به آلودگی هوا در آن نسبت داده‌اند چرا که این بحران تضعیف سیستم ایمنی مردم را در پی داشته است. از سوی دیگر، تحقیقاتی که دانشمندان در مورد شیوع بیماری کرونا در ایالات متحده انجام دادند حاکی از آن بود که نرخ مرگ‌های کرونایی در این کشور تنها به واسطه آلودگی هوا ۱۱ درصد افزایش یافته بود زیرا مردم آن از سال‌ها پیش در معرض تنفس ذرات آلاینده در هوا بوده‌اند.

در واقع، شیوع بیماری کووید -۱۹ باعث شد یک بار دیگر مسئله آلودگی هوا و اثرات آن بر سلامت بشر و کره خاکی با اهمیت بیشتری مورد توجه قرار گیرد و جدی‌تر به حل آن پرداخته شود. تا پیش از گسترش کرونا، این بحران یکی از بزرگترین خطرهای زیست‌محیطی برای بشر به شمار می‌رفت که هر ساله علاوه بر مبتلا کردن افراد مختلف به بیماری‌های قلبی‌-عروقی، مرگ زودهنگام جمعیت زیادی از جهان را نیز در پی داشت. اما چیزی که در این بین بسیار جالب به نظر می‌رسید اینکه اغلب مدیران شهری از توجه به این مسئله سر باز می‌زدند و اقدام ویژه‌ای برای به حداقل رساندن اثرات آن در پیش نمی‌گرفتند.

گروهی از محققان برزیلی بر اساس الگوهای آلودگی در سال ۲۰۱۶، پیش‌بینی کرده‌اند که اگر مدیران اقدام خاصی برای کاهش اثرات این بحران اعمال نکنند، آنگاه بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۵، بیش از ۱۲۸ هزار نفر از مردم این کشور جان خود را بر اثر آلودگی از دست خواهند داد که این اتفاق، خسارتی حدود ۸. ۹ میلیارد دلار نیز در پی خواهد داشت.

نکته جالب توجه دیگری که اخیراً محققان به آن پی برده‌اند اینکه مردم برزیل از شدت آلودگی در محیط اطراف خود باخبر نیستند چرا که تنها ۷. ۱ درصد کلانشهرهای کشور به ویژه در منطقه جنوب شرقی از تجهیزات کنترل سطح آلودگی هوا برخوردار است. به همین دلیل در سایر نقاط کشور، مردم بدون هیچ نگرانی خاصی از ذرات معلق محیط اطراف خود تنفس می‌کنند.

البته این شرایط تنها محدود به شهرهای برزیلی نیست و در بسیاری از نقاط دیگر دنیا نیز رایج بوده چرا که در آن‌ها استانداردهای کیفیت هوا به درستی رعایت نشده است. با این حال، در برزیل نبود منابع کافی در سطح فدرال برای ایالات مختلف باعث شده است مدیران نیز نسبت به مسئله آلودگی هوا نسبتاً بی‌توجه باشند و اقدام شفافی برای به حداقل رساندن آن اعمال نکنند. بنابراین، مثلاً در بخش حمل و نقل قوانین ویژه‌ای وجود ندارد و تردد بی چون و چرای خودروهایی با بیشترین میزان آلاینده کیفیت هوا را تشدید کرده و اثرات خود بر سلامت را افزایش داده است.

بدیهی است که مدیریت نقش اصلی را در حل بحران آلودگی در کشورهایی نظیر برزیل ایفا می‌کند و پیامدهای مثبت آن می‌تواند سایر کشورهای جهان را نیز تحت تأثیر قرار دهد. در این راستا، مدیران می‌توانند علم داده‌ها در زمینه کیفیت هوا را تقویت کنند، سیستم‌های نظارت بر هوای کشور را بهبود بخشند، مناطقی با بیشترین آلودگی را از تمرکز ویژه برخوردار کنند، از پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌های روز دنیا برای حل بحران آلودگی بهره ببرند و در نهایت، با نظارت بیشتر بر بخش حمل و نقل، گازهای آلاینده منتشر شده از این خودروها را به حداقل برسانند.

توجه به این مسئله که دو بحران آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی با هم در ارتباط است نیز بسیار حائز اهمیت است. به عنوان مثال، آتش سوزی بزرگ جنگل‌های آمازون منجر به تولید سطح بالای آلاینده‌ها در هوا شد به طوری که به ازای هر متر مکعب، ۵۰۰ میکروگرم گاز آلاینده در هوا منتشر شد که این مقدار ۲۵ برابر میزان معمولی آن بود.

بدیهی است که آگاهی از این واقعیت می‌تواند مقامات شهری را به اعمال اقداماتی برای حل هر دو بحران سوق خواهد داد و شهرنشینان را نیز به اتخاذ سبک زندگی سالم تشویق کند.

کد خبر 508867

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کشورهای جهان تغييرات اقليمي آلودگی هوا کاهش آلودگی هوا برزیل آمازون ویروس کرونا کیفیت هوا کنترل کیفیت هوا کرونا و آلودگی هوا مبارزه با آلودگی هوا آلودگی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شیوع بیماری آلودگی هوا کیفیت هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۵۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش انتشار کربن، همچنان یک نگرانی مهم زیست‌محیطی

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی در مارس ۲۰۲۳ حاکی از این است که انتشار کربن ۰.۹ درصد معادل ۳۲۱ میلیون تن افزایش یافته و به بالاترین حد خود یعنی ۳۶.۸ گیگا تن رسیده است. از این میزان افزایش، ۶۰ میلیون تن را می‌توان به افزایش تقاضای سرمایش و گرمایش ناشی از تغییرات آب‌وهوا نسبت داد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، پیشرفت بشر در قرن گذشته بدون هزینه نبوده است. هرچند استانداردهای زندگی با حدود ۱۰۰ هزار پرواز روزانه که مسافران را بر فراز آسمان جابه‌جا می‌کنند، ۱.۵ میلیارد خودرو در جاده‌ها و محصولات بی‌شماری که هر روز از کارخانه‌ها خارج می‌شوند، بالا رفته است اما همراه با این افزایش، میزان انتشار کربن جهانی نیز افزایش یافته است.

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) در ماه مارس سال ۲۰۲۳ حاکی از این است که انتشار کربن ۰.۹ درصد معادل ۳۲۱ میلیون تن افزایش یافته و به بالاترین حد خود یعنی ۳۶.۸ گیگا تن رسیده است. از این ۳۲۱ میلیون تن افزایش دی‌اکسید کربن، ۶۰ میلیون تن را می‌توان به افزایش تقاضای سرمایش و گرمایش ناشی از تغییرات آب‌وهوایی شدید و ۵۵ میلیون تن را به نیروگاه‌های هسته‌ای نسبت داد. بر اساس گزارش مؤسسه ملی علوم بهداشت محیطی، انتشارات حاصل از وسایل نقلیه، تولید مواد شیمیایی، نیروگاه‌های زغال‌سنگ و استفاده از گاز طبیعی برای گرم کردن خانه‌ها منابع اولیه آلودگی هوا توسط انسان هستند که متعاقباً منجر به تشدید پدیده گرمایش جهانی می‌شوند. گزارش‌ها نشان می‌دهد که ۹۸ درصد از جمعیت جهان بین ژوئن تا سپتامبر ۲۰۲۳ در معرض گرمایش جهانی قرار گرفتند.

انتشار گازهای گلخانه‌ای حاصل از نفت تأثیر بسیاری در افزایش آلودگی‌ها داشته و با ۲.۵ درصد معادل ۲۶۸ میلیون تن به ۱۱.۲ گیگا تن در سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است. حدود نیمی از این افزایش مربوط به حمل‌ونقل هوایی است که از زمان همه‌گیری کووید -۱۹ اولویت اول افراد برای مسافرت شد.

اقدامات شرکت‌های بزرگ برای کنترل آلودگی

چندین شرکت بزرگ در سال‌های اخیر اقداماتی را برای کنترل آلودگی و حفاظت از محیط زیست انجام داده‌اند. برای نمونه شرکت مایکروسافت در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که برای کاهش آلودگی ناشی از پروازهای تجاری کارکنان خود، اعتباراتی برای سوخت پایدار مخصوص هوانوردی برای پروازهای بین سیاتل و سانفرانسیسکو، سن‌خوزه و لس‌آنجلس خریداری می‌کند زیرا سفرهای کاری این شرکت سه درصد از انتشار کربن شرکت در سال ۲۰۱۹ را تشکیل می‌داد.

شرکت آمازون نیز در سپتامبر سال گذشته در فناوری جذب مستقیم ذرات از هوا (DAC) سرمایه‌گذاری کرد که جو را از گازهای گلخانه‌ای پالایش می‌کند. این شرکت اعلام کرد که که طی ۱۰ سال آینده هزینه حذف ۲۵۰ هزار تن کربن را پرداخت می‌کند زیرا معتقد است که این تصمیم به تحقق هدف آن برای انتشار خالص کربن صفر تا سال ۲۰۴۰ کمک خواهد کرد.

شرکت اوبر طرح‌های خود را با نیازهای محیطی هماهنگ کرده است و با هدف تمرکز بر پایداری، در سال ۲۰۱۸ طرح انتقال از تاکسی به اسکوتر و دوچرخه الکترونیکی را ارائه داد و دوچرخه‌های الکترونیکی را در ایالات متحده راه‌اندازی کرد. این شرکت در سال ۲۰۱۹ در یک استارت‌آپ اشتراک دوچرخه و در سال ۲۰۲۰ در یک شرکت اسکوتر برقی سرمایه‌گذاری کرد. پس از راه‌اندازی موفقیت‌آمیز دوچرخه‌های الکترونیکی در اروپا و آمریکای شمالی، در آگوست ۲۰۲۳ وارد بازارهای آفریقا شد.

آلوده‌ترین کشورهای جهان

آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش مربوط به میزان افزایش آلودگی در سال ۲۰۲۲، تجزیه‌وتحلیل دقیق و منطقه‌به‌منطقه‌ای روی کشورهای با بیشترین میزان آلودگی انجام داده است که اطلاعات گسترده‌ای در مورد مصرف انرژی، شاخص‌های اقتصادی و آب‌وهوا را در بر می‌گیرد. بر اساس این اطلاعات و با استفاده از دو معیار آلودگی هوا و کیفیت آب، آلوده‌ترین کشورهای جهان به شرح زیر معرفی می‌شوند. لازم به ذکر است که امتیاز هر کشور میانگین امتیاز آن در کنترل آلودگی هوا و کیفیت آب آشامیدنی است.

چاد با امتیاز یک، آلوده‌ترین کشور جهان است. غلظت ذرات معلق در هوای این کشور بالای ۸۹.۷ میکروگرم بر مترمکعب است که در سطح هشدار جدی قرار دارد و همچنین از نظر کیفیت آب به‌عنوان آلوده‌ترین کشور رتبه‌بندی می‌شود.

بورکینافاسو با امتیاز پنج یکی از آلوده‌ترین کشورها در زمینه هوا و آب است و غلظت ذرات معلق در هوای آن به ۶۳ میکروگرم در متر مکعب رسیده است.

پاکستان با امتیاز هفت سومین کشور آلوده جهان است که این رتبه به دلیل غلظت بالای آلاینده‌ها در حد ۷۰.۹ میکروگرم بر متر مکعب در هوا و امتیاز ۱۷.۴ از ۱۰۰ برای آب آشامیدنی و بهداشت است. لاهور یکی از بزرگترین شهرهای پاکستان است که در سال ۲۰۲۲ نیز به عنوان آلوده‌ترین شهر جهان اعلام شد.

نیجریه با امتیاز ۱۰ به دلیل تخلیه زباله‌های خانگی و صنعتی در رودخانه‌ها و نشت نفت به منابع آب، پایین‌ترین رتبه در جهان بعد از چاد را در زمینه کیفیت آب دارد.

در رتبه پنجم، هند با امتیاز ۱۰.۵ قرار دارد و نام آن در میان کشورهایی با خطرناک‌ترین کیفیت هوا به چشم می‌خورد و از نظر کیفیت آب نیز وضعیت خوبی ندارد. در مارس ۲۰۲۳، ۱۲ شهر از ۱۵ شهر آلوده در آسیای جنوبی و مرکزی، شهرهای هند بودند.

رواندا با امتیاز ۱۱.۵ دهمین کشور آلوده جهان از نظر کیفیت آب است و از نظر آلودگی هوا در رتبه سیزدهم بدترین کشورها قرار دارد. طوفان‌های گردوغبار، آتش‌سوزی‌های جنگلی، فوران‌های آتشفشانی و کاهش پارک‌ها، جنگل‌ها و تالاب‌ها از عوامل اصلی چالش‌های زیست‌محیطی پیش روی این کشور هستند.

امتیاز بنگلادش در این فهرست ۱۲ است که به دلیل غلظت بالای ذرات معلق در هوا در حد ۶۵.۸ میکروگرم بر مترمکعب است. بر اساس شاخص زندگی کیفیت هوا در سال ۲۰۲۳، ساکنان بنگلادش به دلیل آلودگی، شاهد ۶.۸ سال کاهش در شاخص امید به زندگی هستند.

سودان به دلیل درگیری‌های مسلحانه، تخریب زمین، جنگل‌زدایی و آلودگی هوا و آب با یک بحران کامل زیست‌محیطی مواجه است و امتیاز ۱۳.۵ از نظر آلودگی دارد.

اتیوپی با امتیاز ۱۴ در رتبه پنجم بدترین کشورها از نظر کیفیت آب قرار دارد. بیش از ۹۷ میلیون نفر در این کشور از بهداشت مناسب بهره نمی‌برند و بیش از ۶۲ میلیون نفر تحت تأثیر بحران آب قرار دارند که معادل ۷.۵ درصد از کل مردم مواجه با بحران آب در جهان است.

رتبه دهم این لیست به اوگاندا با امتیاز ۱۴.۵ تعلق می‌گیرد. طبق گفته سازمان جهانی بهداشت، احتمال مرگ اوگاندایی‌ها در اثر آلودگی هوا دو برابر بیشتر از شهروندان کنیا است.

کد خبر 751612

دیگر خبرها

  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • انجام بیش از ۸۲۰هزار آزمون کلرسنجی از شبکه های توزیع آب در گلستان
  • کیفیت هوای تهران امروز چگونه است؟
  • افزایش انتشار کربن، همچنان نگرانی زیست‌محیطی اصلی جهان
  • افزایش انتشار کربن، همچنان یک نگرانی مهم زیست‌محیطی
  • اهمیت مدیریت استرس در جهان امروز
  • هشدار مدیریت بحران درخصوص بازگشت آلودگی هوا به پایتخت
  • ناسا هر ساعت تمام آلاینده‌های هوا را اندازه‌گیری می‌کند
  • تهران از ابتدای امسال چند روز هوای پاک داشته است؟
  • اثرات مقاومت در آن سوی آتلانتیک