Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-03@14:45:55 GMT

درخواست گمرک از وزارت جهاد کشاورزی

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۹۶۰۵۶

به دنبال جریان پیش آمده در رابطه با واردات موز، گمرک ایران از وزارت جهاد کشاورزی خواسته که تکلیف واردات موز را فورا مشخص کند چرا که در حال حاضر حجم زیادی از این کالا فسادپذیر در گمرک وجود دارد. ناطقان: در تازه‌ترین مکاتبه گمرک ایران با وزارت جهاد کشاورزی، جریان اعلام موضع  وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در مورد نحوه واردات موز و همچنین مصوبه سال قبل که واردات این کالا را مشروط به صادرات سیب دانسته بود، مورد توجه قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این مکاتبه از سوی جمال ارونقی (معاون فنی گمرک ایران) به گیلان پور (معاون صنایع تبدیلی و کسب و کارهای وزارت جهاد کشاورزی) اعلام شده  که معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت طی نامه ای به گمرک ایران اعلام کرده است که «از نظر این معاونت واردات موز با مکانیسم ها و مقررات ابلاغی صادرات و واردات بلامانع بوده و ضروری است با توجه به قانون انتزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی، موضوع از سوی وزارت جهاد کشاورزی کسب تکلیف شود.» بر این اساس معاون فنی گمرک در ادامه با اشاره به حجم چند هزار تنی موز موجود در گمرک، از معاون وزارت جهاد کشاورزی خواسته تا با توجه به فسادپذیر بودن کالا و وضعیت جوی که در گمرکهای جنوبی وجود دارد موضوع بررسی و به قید فوریت نتیجه اطلاع داده شود.
ماجرای مکاتبات ‌و واردات موز در مقابل صادرات سیب
این ماجرا به مصوبه سال گذشته ستاد تنظیم بازار برمی گردد که در رابطه با واردات موز مصوب کرد  واردات این کالا به شرط صادرات سیب و با انجام ثبت سفارش و دریافت کد رهگیری بانک انجام شود.
اما چندی پیش بود که گمرک ایران طی مکاتبه ای با وزارت صمت اعلام کرد آن چه که اکنون اتفاق می‌افتد این است که جریان ثبت سفارش و تامین ارز واردات موز  از سوی دستگاه های مربوطه از جمله وزارت صمت و بانک مرکزی صورت می گیرد، در حالی که صادرات سیب به ازای آن اتفاق نیفتاده است؛ از این رو درخواست شده بود تا تکلیف واردکنندگان موزهایی که صادرات سیب انجام نداده‌اند، مشخص شود.

به دنبال آن معاونت داخلی وزارت صمت به گمرک اعلام کرده بود که این مصوبه در راستای تشویق صادرات سیب و از سویی تنظیم بازار موز در پایان سال قبل بوده و در حال حاضر زمان عرضه سیب درختی سپری شده و از این مصوبه هم گذشته است، بنابراین فرآیند تجارت صادرات سیب درختی و واردات موز باید طبق مقررات جاری صادرات و واردات انجام شود.

اما معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت که در اعلام خود به نوعی تاکید داشت که از نظر این وزارتخانه  و در شرایط موجود امکان واردات موز بدون صادرات سیب وجود دارد، باز هم از گمرک خواسته بود که در این رابطه از وزارت جهاد کشاورزی استعلام گرفته و تکلیف را مشخص کند.

براین اساس در حالی اکنون گمرک ایران از وزارت جهاد کشاورزی درخواست تعیین تکلیف فوری دارد که در حال حاضر حدود ۳۰۰۰ تن موز در گمرک دپو شده یا در حال حمل و رسیدن به کشور است؛ در حالی که با وجود ثبت سفارش و تعیین منشا ارز ، صادراتی به ازای سیب انجام نشده است.

معاون فنی گمرک پیش از این گفته بود چون این کالاها ثبت سفارش شده و منشا ارز آن تایید و از تخفیف استفاده نکرده است، گمرک می تواند نسبت به ترخیص کالا به جهت ممانعت از فسادپذیری آن اقدام کند. منبع: ایسنا برچسب ها: گمرک ، وزارت جهاد کشاورزی ، درخواست

منبع: ناطقان

کلیدواژه: گمرک وزارت جهاد کشاورزی درخواست وزارت جهاد کشاورزی صادرات سیب واردات موز گمرک ایران وزارت صمت ثبت سفارش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۶۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت کلزا از مناطق گرمسیری برای اولین بار

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمدعلی نیکبخت روز سه‌شنبه در گردهمایی مدیران بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان‌های ملی و استانی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: استفاده از ظرفیت بازرسی و نظارت مردمی گامی مهم به سوی شفافیت و حرکت به سوی بهره‌وری است.

وی، تولید صادرات‌محور و عامل فراوانی در داخل کشور را بسترساز راهبرد «کشاورزی اقتصادی» دانست و گفت: تحقق این راهبرد به حاکمیت کشاورزی برای دستیابی به امنیت غذایی پایدار منجر می‌شود.

امنیت غذایی تأمین رسالت اصلی وزارت جهاد کشاورزی

نیکبخت با یادآوری اینکه تأمین امنیت غذایی پایدار مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامی و بنابراین رسالت اصلی وزارت جهاد کشاورزی است، اظهار داشت که حفظ و تداوم این راهبرد نیازمند هماهنگی و پایش دقیق همه ارکان مدیریت کلان این وزارتخانه است.

وزیر جهاد کشاورزی، شرایط اقلیمی و چهار فصل را «موهبت بزرگ سرزمینی» ایران دانست و با تاکید بر اینکه در تولید محصولات اساسی هیچ محدودیتی نداریم، گفت: این ویژگی عامل تعیین کننده در کاهش نوسان تولید و قیمت محصولات در سراسر سال است.

وی به نامگذاری سال ۱۴۰۳ به «جهش تولید با مشارکت مردم» اشاره و تصریح کرد: جهش تولید و تحول در کشاورزی و دست یافتن به اهداف کلان در این حوزه با مشارکت مردم و حضور بخش خصوصی محقق می‌شود.

نیکبخت افزود: ایران می‌تواند صادر کننده پایدار برخی محصولات کشاورزی باشد مشروط به اینکه به مردم و تشکل‌ها فرصت و نقش دهیم و موانع و محدودیت‌ها رفع و اجرای سیاست‌ها تسهیل شود.

نقش‌آفرینی مردم در افزایش بهره‌وری

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه برای حفظ منابع پایدار و زیرساخت‌ها باید به آبخیزداری، آبخوانداری و طرح‌های کوچک زودبازده اولویت دهیم، اظهار داشت: اگرچه دانش و مهندسی اجرای طرح‌ها و زیرساخت‌ها در کشور بومی شده و توسط کارشناسان داخلی انجام می‌شود، اما مشارکت مردم برای اجرا، نگهداری، افزایش بهره‌وری و جبران عقب‌ماندگی‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی یکی دیگر از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی را «سرمایه‌گذاری در شیلات» اعلام و خاطرنشان کرد: صید و صیادی و آبزی‌پروری بخصوص پرورش ماهی در قفس با توجه به سواحل طولانی و منابع آبی ویژه پرورش ماهی سردابی و گرمابی بدون نیاز به تغییر کاربری امکان‌پذیر است.

نیکبخت از تعداد زیاد متقاضیان به عنوان ویژگی و ظرفیت بخش تولیدات گلخانه‌ای یاد و تصریح کرد که گره خوردن تولید با کارآفرینان کشاورز، صنعت کشاورزی را در مسیر رشد و گسترش قرار می‌دهد.

برداشت کلزا در مناطق گرمسیری

وزیر جهاد کشاورزی به «برداشت کلزا در مناطق گرمسیری برای نخستین بار اشاره کرد و افزود: برای حمایت از تولید داخلی، کارخانه‌ها و وارد کنندگان دانه‌های روغنی و روغن خام برای ثبت سفارش و واردات به خرید دانه‌های روغنی تولید داخل ملزم شده‌اند.

وی اضافه کرد که این شرایط برای واردات برنج و چای هم حاکم است و واردات در صورت خرید محصول کشاورز مجوز دریافت می‌کند.

کد خبر 6094415

دیگر خبرها

  • ترکیه رسماً توقف تجارت با اسرائیل را تأیید کرد
  • صادرات سیب لرستان به روسیه، ترکمنستان و حاشیۀ خلیج فارس
  • برداشت کلزا از مناطق گرمسیری برای اولین بار
  • بازدید وزیر جهاد کشاورزی از بزرگ‌ترین رویداد تولید،تجارت و صادرات
  • بلوک بندی اراضی کشاورزی/ بذر در مازندران تولید می شود
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • کارهای زیربنایی برای نگهداری استاندارد محصولات کشاورزی در مازندران اجرا شود
  • امنیت غذایی پایدار و رونق صادرات محور؛ نقشه راه تولیدات کشاورزی است
  • وزیر صمت: تراکتورهای وارداتی توان رقابت با تولیدات داخلی را ندارند
  • صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری کشاورزی در ۱۴۰۲/ واردات گندم نصف شد