Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@11:57:43 GMT

مجسمه‌سازی با تاروپود شاهکارهای ادبی

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۹۶۴۳۱

مجسمه‌سازی با تاروپود شاهکارهای ادبی

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا از روزنامه گاردین، این طراح که استفن دویل (Stephen Doyle) نام دارد، در کودکی پرستاری داشت که روزنامه را به صورت افقی می‌خواند تا با آرایش جدید حروف، معانی جدید خلق کند. این بازی جالب با کلمات تا بزرگسالی در ذهن دویل ماند و الهام‌بخش او شد تا از کتاب‌ها مجسمه‌های منحصربه‌فرد بسازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گرافیست خوش‌ذوق می‌گوید: ساخت این مجموعه را زمانی آغاز کردم که «اَبَرمَتن» یک اصطلاح نوظهور در اینترنت بود. آن زمان پیوند دادن یک متن به متن دیگر در ناهمگونی به سبک کارهای هنری مکتب دادایسم می‌ماند. می‌خواستم بدانم اگر خطوط یک صفحه کتاب با خطوطِ دیگر صفحه‌ها پیوند داده شوند، چه چیزی از آب درمی‌آید.

دویل از آن زمان تاکنون برای نشریات مختلف از جمله نیویورکر، با کتاب مجسمه ساخته است.

کتاب «مرد نامرئی» از اچ.جی. ولز

برخی ممکن است این کار را بی‌حرمتی به کتاب تلقی کنند اما دویل که همیشه قبل از آن که به جان یک کتاب بیفتد آن را کامل و دقیق می‌خواند، عقیده دیگری دارد. وی می‌گوید: این مجسمه‌ها گواهی بر قدرت زبان هستند و من آن‌ها را به شکل تجسم ایده‌های موجود در کتاب می‌بینم.

در ادامه برخی از شاخص‌ترین کارهای این هنرمند را مشاهده می‌کنید: 

«تاوان» از ایان مک‌یوون «امواج» نوشته ویرجینیا وولف «یادداشت‌های زیرزمینی» از فئودور داستایفسکی «در» اثر ماگدا سابو «پیله‌ور، خیاط، سرباز، جاسوس» از جان لوکاره «صد سال تنهایی» اثر گابریل گارسیا مارکز «روانشناسی تحلیلی» از زیگموند فروید «میراث اوتیسم» به قلم استیو سیلبرمن «خشم و هیاهو» از ویلیام فالکنر «اینجا نیویورک است» از ای. بی. وایت

برچسب‌ها روزنامه گاردین مجسمه سازی حوزه هنری کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روزنامه گاردین مجسمه سازی حوزه هنری روزنامه گاردین مجسمه سازی حوزه هنری کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۶۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر برنامه‌ریزی و توسعه گردشگری روستایی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: در نشست هم‌اندیشی و هم افزایی با اهالی حوزه فرهنگ و هنر بخش کدکن تربت‌حیدریه افزود: "گردشگری ادبی" که برخاسته از جاذبه‌های وابسته به حوزه زبان و ادبیات است، یکی از حلقه‌های مفقوده در صنعت گردشگری این استان و به خصوص شهرستان تربت‌حیدریه است.

حسن گیاهی افزود:  گردشگری ادبی نقش مهمی در حفظ و حراست از میراث زبانی دارد و با توجه به تامل و تفکر در ریشه‌های فرهنگی می‌توان آن را فرهنگی‌ترین نوع گردشگری نامید.

مدیر برنامه‌ریزی و توسعه گردشگری روستایی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: این شاخه از گردشگری با توجه به ادبیات، به ویژه ادبیات سنتی و محلی که برانگیزاننده حس نوستالژیک است علاقه مندان و طرفداران زیادی را به خود جلب کرده‌ است.

گیاهی افزود: کدکن در کنار کوچه باغ‌های عبیرآمیز و مُشک‌سار و کوه‌های سر به فلک کشیده خود، بهتران و مهترانِ عرفان و ادب ایران زمین همچون "فریدالدین ابوحامد عطار نیشابوری"، استاد دکتر "محمدرضا شفیعی کدکنی"، "ابراهیم ابن اسحاق (پدر عطار)" و بسیاری از دیگر از مفاخر را پرورانده است.

وی اظهار کرد: از این روی اگر بگوییم از این منطقه عِطر و طعم فرهنگ و ادب و عشق و عرفان و شعر و شور به مشام جان عاشقان می‌رسد، سخن به گزافه نگفته‌ایم.

او ضافه کرد: این شهر (بخش) که در دامنه رشته کوه کوهسرخ (ملکوه) و تقریبا درست در میانه نیشابور و تربت‌حیدریه قرار دارد، هرچند اکنون یکی از چهار بخش شهرستان تربت‌حیدریه به شمار می‌رود، اما در گذشته از مضافات ابرشهر نیشابور کهن (بخشی از جغرافیای نیشابور کهن) بوده و لهجه مردم آن نیز به گویش نیشابوری نزدیکتر است.

این کارشناس میراث فرهنگی گفت: امروز مقبره شیخ ابراهیم ابن اسحاق (پدر عطار نیشابوری) که در فضایی باز بین مزارع سرسبز باران خورده قرار دارد، محل توقف بسیاری از ادیبان و پژوهشگرانی است که در سفر به جنوب خراسان رضوی، اندکی در این مکان بیتوته می‌کنند.

گیاهی افزود: مجموعه معماری تاریخی شیخ حیدر (باغ مزار)، موزه باستان‌شناسی و نیز مسجد جامع تاریخی و زیبای حاج حسن کدکنی از دیگر ظرفیت‌های موجود برای تبدیل این منطقه به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه است.

بخش کدکن به مرکزیت کدکن با مساحت ۸۷۶ کیلومترمربع دارای ۱۷ روستا، ۲ دهستان و بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت کنونی آن حدود ۱۴ هزار نفر در ۶۵ کیلومتری شمال غربی مرکز شهرستان تربت‌حیدریه واقع است. از این میزان جمعیت، افزون بر سه هزار نفر ساکن شهر و بقیه ساکن روستاها هستند و این جمعیت از ۲ قومیت فارس و ترک تشکیل شده‌ است.

مرکز شهرستان ۲۲۴ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

دیگر خبرها

  • فیلم| چفیه انداختن دانشجویان بر مجسمه جرج واشنگتن
  • فیلم/ چفیه بر دوش مجسمه جرج واشنگتن در دانشگاه آمریکایی بیروت
  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی
  • تبریک روز معلم به همکار با ۴۰ متن ادبی، زیبا و رسمی
  • عصر شعر شیراز در کتابخانه رئیسی اردکانی برگزار می‌شود
  • نوجوان سمنانی به بخش داستانِ باشگاه ادبی «قاف» راه یافت
  • اسامی ۵۳ نوجوان راه‌یافته به باشگاه قاف اعلام شد
  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • نقد کتاب مویه های آمو
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟