Web Analytics Made Easy - Statcounter

فهرست موفقیت های سارا جمال، طولانی است و اکنون این مهندس عمران و بسکتبالیست مصری با داوری مسابقات، بدعت تازه ای در تاریخ المپیک به جا می‌گذارد.

به گزارش بی بی سی، او اولین زن مسلمان با حجابی است که در المپیک توکیو داور مسابقات بسکتبال است.

علاوه بر این، شکلِ بسکتبالی که او در توکیو داوری می کند نیز در نوع خود بی سابقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسکتبال سه نفره یا سه به سه، در سراسر جهان بیش از هر ورزش تیمی دیگری که در شهرها و عمدتا در پارک ها و تفرج گاه‌ها بازی می شود، طرفدار دارد.

حدس زده می شود که تعداد بازیکنان بسکتبال سه نفره در ۱۸۲ کشور جهان، به ۴۳۰ هزار نفر برسد.

سارا می گوید رفتن به المپیک برای او یک رویا بوده و سعی می کند در دستیابی به این رویا از تمام توانایی های خود استفاده کند.

سارا می گوید در دوران داوری، ایمانش او را هدایت و راهنمایی کرده است

به دلیل اپیدمی کرونا معلوم نبود که مسابقات المپیک برگزار خواهد شد.

"ما در مورد این که آیا این مسابقات برگزار خواهد شد یا نه خیلی نگران بودیم ولی بالاخره شروع شد."

سارا می گوید تمام خانواده اش به او افتخار می کنند ولی آگاه است که به دلیل یک چنین موفقیت بزرگی انتظارات هم سنگین است.

"وقتی شما نه تنها نماینده خودتان هستید (نماینده جهان عرب و آفریقا هم هستید) این مسئولیت سنگینی است و کار ساده ای نخواهد بود ولی من می خواهم نماینده خوبی برای آنها باشم و به همین جهت حد اکثر تلاشم را می کنم."

سارا تنها چند ساعت پس از بازگشت از داوری یک مسابقه بسکتبال در رومانی با من صحبت می کرد:

"هر بار موفقیتی به دست می آورم و فکر می کنم کار مهمی کرده ام، خداوند من را شگفت زده می کند و درِ فرصت های تازه ای را که حتی بزرگتر از گذشته است به رویم باز می کند.

"فصل گذشته من برای داوری یک مسابقه نیمه نهایی لیگ مردان مصر نامزد شدم. این به نوبه خود دستآورد مهمی بود."

در این فصل موفقیت های سارا حتی بیشتر از قبل بوده. او در باره داوری در مسابقه نهایی جام بسکتبال مردان در مصر و لیگ بسکتبال آفریقا برای مردان صحبت می کرد:

"اینها گام های بزرگی برای من و سایر داورهای زن در مصر بود چون اولین بار بود که در مصر داور مسابقات نهایی مردان، یک زن بود."

حرکت در دو جاده

با وجود موفقیت های اخیر، سارا برای رفتن به المپیک راه درازی را پیموده.

سارا جمال اولین داور بسکتبال عرب، از آفریقا و با حجاب در المپیک خواهد بود

سفر او با تماشای بازی بسکتبال خواهر بزرگش زمانی که دختر کوچکی بود و همراهی کردن خواهرش در جلسات تمرین شروع شد. هنگامی که پنج سال بیشتر نداشت شروع به بازی بسکتبال کرد و ۱۵ ساله بود که داور مسابقات شد.

مدت پنج سال سارا هم یک بسکتبالیست بود و هم داور. او می گوید این تصمیم که بازی را کنار بگذارد وفقط روی داوری تمرکز کند، برای او بزرگترین چالش بود.

سارا معتقد است شخصی که می خواهد اولین کسی باشد که کار جدیدی را شروع می کند، باید شهامت زیادی داشته باشد ولی اگر به چیزی باور دارد و در آن مسیر قدم برمی دارد، موفق خواهد شد.

او عادت دارد که چندین کار را با هم انجام دهد. او هنوز به عنوان مهندس عمران کار می کند و رویای دنیای بسکتبال را در حین پنج سال تحصیل دنبال کرده.

"این یک چالش بود ولی من حمایت خانواده ام را داشتم که به من یاد داده بودند چطور بتوانم حین حرکت در دو مسیر، توازن را حفظ کنم."

حالا همکاران او از جمله کسانی هستند که او را تحسین می کنند.

"آنها مسابقات من را تماشا می کنند و البته در المپیک از من حمایت خواهند کرد."

سارا می‌گوید رفتنش به المپیک توکیو برایش مانند یک رویا بود حمایت پروردگار

سارا می گوید اعتقاد و ایمانش به مذهب سبب شده که خودش را گم نکند و کنترل زندگی اش را از دست ندهد.

"من معتقدم اگر در هر مورد به بهترین نحو کارم را انجام دهم، بهترین چیز هم برای من اتفاق خواهد افتاد. شما باید حد اکثر سعی خودتان را بکنید و با خودتان بگویید من آنچه در توانم بود انجام دادم و بقیه را به خدا واگذار می کنم. خداوند راهنمای شما در طول سفرتان خواهد بود."

او قبل از هر مسابقه به خداوند روی می آورد: "من دعا می کنم و می گویم خدایا به من کمک کن تا این یک مسابقه یا دور مسابقات عالی باشد."

و به دلیل همین ایمان و اعتقادش است که در زمین بازی حجاب را رعایت می کند. سارا اولین داور فدراسیون بین المللی بسکتبال است که پس از تغییر مقررات در سال ۲۰۱۷، در مسابقات بین المللی با حجاب حاضر می شود.

به عقیده او واکنش ها کاملا مثبت بوده و حتی برخی از بازیکنان گفته اند پوشش او معرکه و جالب است.

سارا از این که توانسته برای داورهای زنی که به دینشان ایمان داشته ولی در عین حال به دنبال تحقق رویاهایشان هستند راه را هموار کند، خوشحال است.

او می گوید در مصر زنان جوانی که داور هستند غالبا برای او نامه می نویسند و می گویند آنها فکر می کردند "هیچ شانسی برای این که در مسابقات بزرگ شرکت کنند یا به سراسر جهان سفر کنند، ندارند.

"به آنها می گویم شما می توانید بهتر از من کار کنید. شما می توانید به تمام هدف هایتان در هر جایی که بخواهید برسید. شما قدرت این کار را دارید.

"این افتخار بزرگی است که آنها می توانند خودشان را در آینده یک داور ببینند و درک کنند که اگر سخت کوشش کنند به تمام رویاهایشان دست خواهند یافت."

و به همین جهت است که سارا می خواهد دختران مسلمانی که در سراسر جهان او را در توکیو در کنار زمین بازی می بینند از موفقیت های او درس بگیرند.

"تمام توجه خود را روی بهترین بودن متمرکز کنید و اهداف عالی داشته باشید، در آن موقع به بالاترین موقعیت دست خواهید یافت. به عقیده من زنان قدرت های جادویی دارند. ما خیلی، خیلی قوی هستیم."

منبع: فرارو

کلیدواژه: بسکتبال سارا می گوید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۷۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورزشکاران معترض دوومیدانی بالغ‌ هستند/المپیک جای نخبگان است

مسابقات دوومیدانی قهرمانی جوانان آسیا از پنجم اردیبهشت به میزبانی امارات برگزار شد و تیم ملی ایران که با ۹ نماینده در این رویداد آسیایی حاضر بود در نهایت با کسب دو مدال طلا و نقره به کار خود پایان داد.

در جریان این مسابقات نازنین فاطمه عیدیان در دوی ۴۰۰ متر مانع با ثبت حد نصاب ۵۸.۸۶ ثانیه برای اولین بار موفق به کسب مدال طلا شد. این نخستین باری بود که در رده سنی جوانان آنهم در بخش زنان ایران صاحب مدال طلا می‌شد.

مهدی هفت‌چشمه دیگر دونده ایران نیز در ماده پرتاب چکش با ثبت حد نصاب ۶۶.۶۴ متر نشان نقره این مسابقات را به دست آورد تا دومین مدال آور تیم ایران در مسابقات قهرمانی آسیا باشد.

لیلا ابراهیمی، قهرمان پیشین دوومیدانی و اولین مدال‌آور دوومیدانی زنان ایران بعد از انقلاب در مورد عملکرد تیم ملی جوانان در این دوره از رقابتها اظهار داشت: مسابقات با توجه به کیفیتی که داشت برای ما حائز اهمیت بود و خوشبختانه ملی پوشان جوان ما هم عملکرد مناسبی داشتند هر چند که من معتقد هستم در این رده سنی بیشتر بچه‌ها را باید با هدف کسب تجربه اعزام کنیم ولی جای خوشحالی دارد که آنها موفق شدند از این فرصتی که در اختیارشان قرار داده شده بود استفاده کنند و صاحب مدال شوند.

وی افزود: نازنین فاطمه عیدیان عملکرد بسیار خوبی داشت و موفق شد رکورد ایران را در 400 متر با مانع جابجا کند. همه از او انتظار مدال داشتند ولی کمتر کسی فکر می‌کرد او بتواند مدال طلا بگیرد. عیدیان دونده بسیار خوبی است و با انگیزه کار می‌کند. کسب این مدال باعث می‌شود نگاه ما به رده‌های پایین‌تر تغییر کند و حتی ورزشکاران در سن پایین هم انگیزه پیدا می‌کنند چون به این خودباوری می‌رسند که در صورت تلاش می‌توانند نتیجه زحماتشان را در رویدادهای بین المللی ببینند.

قهرمان پیشین دوومیدانی در پاسخ به این پرسش که فکر می‌کنید عیدیان در صورت اعزام به مسابقات قهرمانی جهان بتواند آنجا هم نتیجه خوبی کسب کند؟ گفت: به این سادگی نمی‌توان در این مورد صحبت کرد. اصولا اینگونه است که قبل از اعزام و به دست آمدن ورودی این رقابتها از ورزشکاران اعزامی تست گرفته می شود و یا به شکلی انتخابی برای آنها برگزار می شود تا آخرین رکوردی که می‌توانند بزنند را ارزیابی کرد. شاید عیدیان الان در اوج آمادگی باشد و بتوان گفت او می‌تواند در سطح جهانی هم خوب ظاهر شود اما مهم است که یک ورزشکار در آستانه اعزام به یک رویداد مهم آمادگی لازم را داشته باشد. علاوه بر این در دوومیدانی هیچ چیز قابل پیش بینی نیست. ورزشکاران اگر انگیزه داشته باشند و شرایط خوبی برایشان فراهم باشد می‌توانند مدال‌های خوش رنگی را در مسابقات متعدد به دست بیاورند.

ابراهیمی در ادامه با اشاره به وضعیت فرزانه فصیحی و حمیده اسماعیل نژاد برای حضور در بازی‌های المپیک پاریس عنوان کرد: فرزانه در چند رویداد اخیری که برگزار شده نشان داده که شرایط ایده آلی دارد و نتایج خوبی را هم کسب کرده است. حمیده هم ورزشکار پرتلاشی است و امیدوارم این روند را ادامه دهد تا بتوانیم با دو نماینده زن در پاریس حضور پیدا کنیم.

وی در واکنش به اینکه آیا فصیحی می‌تواند طلسم مدال نگرفتن دوومیدانی ایران در المپیک را بعد از سال‌ها بشکند؛ گفت: المپیک جای نخبگان ورزشی است و مدال گرفتن در آن کار آسانی نیست. برای رسیدن به مدال المپیک فدراسیون حداقل باید 10 سال روی ورزشکار برنامه ریزی کند آن ورزشکار هم باید بتواند ابتدا مدال‌های آسیایی و سپس مدال‌های جهانی را به کارنامه‌اش اضافه کند تا بعد بتوان در مورد کسب مدال او در المپیک پیش بینی کرد.

این مربی دوومیدانی در پایان درخصوص حواشی زیاد دونده‌های المپیکی گفت: ورزشکاران ما که در رده سنی بزرگسالان هستند بالغ اند و خودشان خوب می‌دانند که در مورد چه چیزی صحبت می‌کنند و اعتراض‌شان به چیست. صحبت هایشان بر پایه عقل است و حالا اینکه فدراسیون چه تکنیکی برای کنترل آنها باید داشته باشد و یا در نظر دارد را نمی‌دانم و نظری ندارم.

کد خبر 6093161

دیگر خبرها

  • سکوت دبیر و ادامه جولان چاقوکش‌ها در کشتی
  • جنجال‌سازان مسابقات کشتی مازندران در انتخابی تهران!
  • ذوب آهن قهرمان بسکتبال دختران جوانان ایران
  • آخرین شانس کشتی آزاد به المپیک می‌رسد/ جدال سخت سرلک با مدعیان
  • گزارش سایت آمریکایی از رقیب‌ ایرانی لی در استانبول
  • عکس| خانم بازیگرِ تلویزیون، برای همیشه ایران را ترک کرد
  • هدف فدراسیون کشتی از اعزام یزدانی/ نگرانی برای تکرار اتفاق تلخ
  • با 11 مدال طلای کشتی، توقع یک طلا از تیم ملی، واقعا بی‌انصافی است
  • ورزشکاران معترض دوومیدانی بالغ‌ هستند/المپیک جای نخبگان است
  • مهم‌ترین اخبار ورزشی ۱۱ اردیبهشت