Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- وزیر نفت گفت: امروز مرحله اول از طرح خط لوله گوره-جاسک که ایرانی ترین و سریع ترین خط لوله است، به بهره برداری می رسد و در سال ۱۴۰۱ این طرح به بهره برداری کامل می رسد.

 

 بیژن نامدار زنگنه امروز در آئین بهره برداری از طرح‌های وزارت نفت، اظهار داشت: طرح خط لوله انتقال نفت گوره-جاسک و پایانه نفتی آن با اعتبار ۲ میلیارد دلار در شورای اقتصاد تصویب و ابلاغ شده بود که فرآیند ساخت و تأمین تجهیزات از سال ۹۷ آغاز و عملیات لوله گذاری رسمی برای این طرح در تیر ماه سال ۹۹ شروع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خط لوله با قطر ۴۲ اینچ یعنی ۱۰۶ سانتی متر و به طول هزار کیلومتر از گوره نفت خام سنگین و غیرسنگین به جاسک منتقل می‌کند.

وزیر نفت افزود: در پایانه جاسک ۲۰ مخزن با ۱۰ میلیون بشکه ذخیره سازی در دست اجراست. نفت خام با طی مسافت هزار کیلومتر به بندر جاسک رسیده است.

زنگنه گفت: در این طرح پنج ایستگاه پمپاژ، تجهیزات اندازه‌گیری و پایش، احداث مخازن ذخیره‌سازی و ساخت اسکله صادراتی اجرا شده و با اجرای آن، امکان انتقال روزانه یک میلیون بشکه نفت خام از پایانه نفتی گوره در استان بوشهر به منطقه جاسک در ساحل دریای عمان فراهم می‌شود و جاسک به عنوان دومین پایانه صادراتی نفت خام کشور، اهمیت راهبردی می‌یابد.

وی ادامه داد: تاکنون یک میلیار د و ۲۰۰ میلیون دلار در این طرح هزینه شده و در حال حاضر طرح پیشرفت ۸۲ درصدی یافته است.

زنگنه گفت: این طرح هم اکنون با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه بهره برداری می‌شود، از مهر تا آبان به ۴۰۰ هزار بشکه، از آبان تا دی به ۵۰۰ هزار بشکه و با آمدن تلمبه خانه‌ها و مخزن ذخیره در جاسک از دی تا اسفند به ۷۵۰ هزار بشکه و از اسفند به بعد به یک میلیون بشکه ظرفیت خواهد رسید. این طرح در سال ۱۴۰۱ به بهره برداری کامل می‌رسد.

وزیر نفت با بیان اینکه در تمامی بخش‌های این خط لوله الزامات ملی و بین المللی رعایت شده است، اظهار داشت: این طرح جلوه‌ای از درهم شکستن تحریم‌ها و تکیه بر توان داخلی بود. برای تأمین ۴۰۰ هزار تن مس ورق با شرکت‌های خارجی قرارداد بستیم اما این شرکت‌ها مقدار کمی ورق دادند و دیگر امکان تحویل نبود، از این رو شرکت ملی نفت ایران با دو شرکت فولادی داخلی برای تولید تختات و ورق مورد نیاز به تفاهم رسید و بخش اصلی ورق مقاوم در ایران تولید شد. همچنین ۶ شرکت پمپ ساز، ۵۰ پمپ این طرح را ساختند.

وی ادامه داد: این طرح زمینه ساز توسعه اقتصادی منطقه مکران است. طرح خط لوله گوره-جاسک ایرانی ترین و سریع‌ترین خط لوله و استراتژیک ترین طرح در این دولت است. ۲۵۰ شرکت بزرگ و کوچک داخلی در این طرح مشارکت و افزون بر ۱۰ هزار نفر در آن کار کردند.

گفتنی است، هدف از احداث این خط لوله، انتقال روزانه یک میلیون بشکه نفت تولیدی در خوزستان به سواحل مکران، ذخیره سازی نفت در کنار سواحل دریای عمان، صادرات نفت ایران از پایانه جدید، تضمین استمرار نفت خام، ارتقا جایگاه ایران در بازارهای بین‌المللی، تمرکززدایی از خارک و توسعه پایدار و اشتغال‌زایی در سواحل مکران عنوان شده است.

مهر

برچسب ها: بیژن زنگنه ، وزیر نفت ، وزارت نفت

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بیژن زنگنه وزیر نفت وزارت نفت بهره برداری میلیون بشکه هزار بشکه وزیر نفت خط لوله نفت خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۷۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران

مطابق با آمار صندوق بین‌المللی پول، تولید نفت ایران در سال گذشته میلادی (۲۰۲۳) با افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای نسبت به سال قبل از آن مواجه شد و به ۳.۱ میلیون بشکه در روز رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس آماری که صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران منتشر کرده، بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته رشد قابل توجه ۱۵ درصدی را به ثبت رساند.

طی سه سال فعالیت دولت سیزدهم رشد بخش نفتی اقتصاد ایران دو رقمی بوده است. این بخش در سال ۲۰۲۱ رشد ۱۰.۱ درصدی، در سال ۲۰۲۲ رشد ۱۰ درصدی و در سال ۲۰۲۳ رشد ۱۵ درصدی داشته است.

بر اساس این آمار، تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۳ با افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای نسبت به سال قبل از آن مواجه شد و به ۳.۱ میلیون بشکه در روز رسید. پیش بینی شده است در سال ۲۰۲۴ نیز تولید نفت ایران ۱۰۰ هزار بشکه افزایش یابد و به ۳.۲ میلیون بشکه در روز برسد.

تولید گاز ایران از معادل ۴.۸ میلیون بشکه در روز نفت طی سال ۲۰۲۲ به معادل ۵.۱ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۳ رسید و بر اساس پیش بینی صندوق بین‌المللی پول این رقم در سال ۲۰۲۴ با افزایش ۳۰۰ هزار بشکه‌ای به معادل ۵.۴ میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

بر اساس این گزارش، ایران ۱.۴ میلیون بشکه در روز طی سال ۲۰۲۳ نفت صادر کرده که ۵۰۰ هزار بشکه نسبت به سال قبل افزایش داشته و انتظار می‌رود در سال جاری نیز ۱۰۰ هزار بشکه به صادرات نفت ایران افزوده شده و به ۱.۵ میلیون بشکه در روز برسد.

ایران در سال ۲۰۲۳ معادل ۳۰۰ هزار بشکه در روز نفت، صادرات گاز داشته که انتظار می‌رود همین رقم در سال ۲۰۲۴ صادرات گاز داشته باشد.

کد خبر 748599

دیگر خبرها

  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • بهره‌برداری از طرح فروسیلیس منگنز ازنا تا چند ماه آینده
  • مهمترین فاکتورها برای تهیه لوله گازی چیست ؟
  • بهره‌مندی ۳۰۰ خانوار روستای سرپله آبدانان از نعمت آب شرب سالم و پایدار
  • مترو تهران؛ 25 سال تعهد به ایمنی
  • بهره‌برداری از یک جایگاه عرضه سوخت در کهگیلویه و بویراحمد
  • بهره‌برداری از پروژه فروسیلیس منگنز ازنا در چند ماه آینده
  • انتصاب مدیرعامل جدید شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی
  • بهره برداری ساختمان شرکت فولاد در سایت سنگان + عکس
  • بازدید مدیر عامل شرکت آبفای استان یزد از تصفیه خانه آب شهر میبد