Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، معمولاً سیر بالینی عفونت با بیشتر ویروس های عامل هپاتیت شامل ویروس هپاتیت A ، B و C در حاملگی تغییری نمی کند ولی اگر خانم حامله ای دچار هپاتیت E شود ممکن است علائم بالینی آن شدید تر از سایر افراد باشد. شانس انتقال ویروس های هپاتیت از مادر به جنین در زمان حاملگی بستگی به نوع ویروس دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مریم کاشانیان  استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران، جراح و متخصص زنان در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بارداری با داشتن هپاتیت نوع ب اظهار کرد: هپاتیت ویروسی حاد شایع‌ترین دلیل زردی در دوران بارداری بوده یا حتی علائم بیماری کبدی است. این نوع هپاتیت یک عفونت مهم است که در زمان بارداری معمولا به صورت خفیف دیده می‌شود و افزایش مرگ و میر و خطرات جدی برای جنین به همراه ندارد؛ بنابراین اگر با مبتلا شدن مادر بخواهیم مانع بارداری شویم، مطلقا اشتباه است.

او گفت: با این حال گزارش‌هایی شده که این نوع بیماری ممکن است اثراتی بر روی جنین مانند کاهش وزن و نارس بودن، همچنین زایمان زودرس داشته باشد. به همین دلیل اگر مادری به هپاتیت مبتلا شده باشد می‌تواند حدود ۱۰ درصد در مشکلات زایمان موثر باشد.

کاشانیان بیان کرد: میزان انتقال در صورت عفونت حاد می‌تواند در نزدیکی زمان زایمان اتفاق بیفتد؛ بنابراین باید مادر در حین بارداری کنترل شوند و اگر مادر ازنظر بیماری هپاتیت مثبت است باید جنین در زمان مقرر هموگلوبین مورد نیاز را دریافت کند و ظرف ۱۲ ساعت ابتدایی واکسن را هم دریافت کنند، زیرا بتوانیم میزان ریسک را کاهش دهیم. البته درمان‌های ضد ویروسی هم می‌توانند میزان بار ویروسی را در مادر کاهش دهند. البته می‌دانیم هپاتیت می‌تواند مسیر مزمنی را طی کند و این تبدیل می‌تواند به شدت روی جنین اثر بگذارد.

او گفت: زنانی که سیروز دارند که فرم مزمنی از کبد بوده و می‌تواند در افزایش ریسک مادر و فرزند به این نوع بیماری نقش زیادی داشته باشد. درکنار این‌ها ممکن است عفونت داخل رحمی و در نهایت مرگ داخل رحمی اتفاق بیفتد. حاملگی معمولا برای خانمی که هپاتیت ب دارند، خوب تحمل می‌شود البته در صورتی که کبد به شدت درگیر نشده باشد.

کاشانیان بیان کرد: برخی تست‌ها در همان ابتدا بارداری برای تمام زنانی که درریسک بالایی به سر می‌برند صورت می‌گیرد. در این بین اگرفرزندی که با این نوع بیماری به دنیا بیاید و تمام مراحل واکسینه او انجام شود حدود ۹۵ درصد بیماری رفع خواهد شد. جلوگیری ازاین بیماری سزارین یا زایمان طبیعی او تصریح کرد: برای جلوگیری از این بیماری صرفا نباید سزارین صورت بگیرد این تفکرات اشتباهی است که بسیاری از مادران دارند.

آیا زنان مبتلا به هپاتیت می‌توانند شیر به فرزند خود دهند؟

او گفت: انتقال هپاتیت از طریق شیردهی بعید به نظرمی رسد به خصوص بچه‌هایی که هموگلوبین و واکسن دریافت کرده اند.

کاشانیان بیان کرد: تست برای همین منظور اتفاق می‌افتد تا در صورت مبتلا بودن مادر تمام مراحل و کار‌ها انجام شود، یعنی از طریق واکسینه شدن می توانیم هپاتیت را درمان کنیم تا براساس میزان بار منفی ویروسی که بلافاصله فرزند به دنیا می‌آید جلوگیری می‌کنیم.

بیشتر بخوانید

شایع‌ترین علت ناباروری زنان که زمینه ارثی دارد

زهرا انصاری کارشناس حوزه ناباروری و پزشکی زنان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،اظهار کرد: هپاتیت خودایمن، نوعی هپاتیت مزمن و معمولا پیشرونده هست که در اثر نوعی عامل محیطی (ویروس یا دارو)، موجب تحریک سلول‌های ایمنی بر علیه بافت کبد می‌شوند و منجر به تخریب سلول‌های کبدی می‌شوند. در بعضی از بیماران سیروز کبد (نارسایی کبد) یا کارسینوم سلول کبدی بوجود می‌اید.

او گفت: این بیماری در خانم‌ها شایعتر هست. معمولا حالت تحت بالینی دارد، اما گاهی بیماری شعله ور می‌شود و علائم خستگی و کسالت ناتوان کننده می‌دهد.

انصاری بیان کرد: به طور کلی پیامد‌های بارداری در زنان مبتلا، نامطلوب هستند. (مسمومیت حاملگی، پیوند کبد در حاملگی، سپسیس و حتی مرگ)، اما در صورتی که بیماری خوب کنترل شده باشد، پیش اگهی خوبی خواهد داشت.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هپاتیت b مادران باردار او گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۹۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه آزمایش غربالگری بیماری‌های ویروسی در قم به بهره‌برداری رسید

مدیرکل انتقال خون قم روز دوشنبه گفت: به همت و تلاش مسئولان با مستقر شدن دستگاه Alinity i در سازمان انتقال خون استان قم، آزمایش‌های غربالگری برای بیماری‌های HIV، هپاتیت B، هپاتیت C و سیفلیس به روش کمی لومینسانس و با کمترین زمان انجام می‌شود.

مهدی پهلوانی افزود: نمونه خون‌های اهدایی پس از انجام آزمایش و مشخص شدن نتایج مورد استفاده قرار می‌گیرد.

او گفت: دستگاه Alinity i از شرکت Abbott یک سیستم تشخیص پزشکی پیشرفته است که برای استفاده در آزمایشگاه‌های بالینی طراحی شده است.

مدیرکل انتقال خون قم اضافه کرد: این دستگاه بخشی از خانواده وسیع‌تری از سیستم‌های آزمایشگاهی Alinity است و برای افزایش بهره‌وری، ساده‌سازی فرآیند‌ها و بهبود کیفیت نتایج آزمایش‌های پزشکی طراحی شده است.

به گفته پهلوانی، دستگاه Alinity i به خصوص برای آزمایشات ایمونولوژی (سنجش و تجزیه و تحلیل سیستم ایمنی) به کار می‌رود.

مدیرکل انتقال خون قم با اشاره به هزینه ۷۰ میلیارد ریالی خرید این دستگاه، گفت: از ویژگی‌های بارز این دستگاه می‌توان به سرعت بالا، دقت عالی و قابلیت ادغام با سایر سیستم‌های آزمایشگاهی اشاره کرد؛ این دستگاه با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته، قادر به انجام طیف وسیعی از آزمایش‌های ایمونولوژیکی است.

پهلوانی مزایای استفاده از دستگاه Alinity i را، کارایی بالا، دقت عالی، انعطاف‌پذیری، ساده‌سازی فرآیند‌ها و کاهش نیاز به فضای فیزیکی برشمرد.

مهدی متقیان سرپرست هماهنگی امور عمرانی استانداری و مدیرکل پدافند غیرعامل قم در پایان مراسم، به مناسبت روز ملی خلیج فارس خون خود را اهدا کرد.

دستگاه اتوماسیون تعیین گروه‌بندی خون، نیز سوم اردیبهشت‌ماه جاری با حضور حسن نادری معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری قم در اداره کل انتقال خون این استان به بهره‌برداری رسیده بود.

با استفاده از دستگاه اتوماسیون تعیین گروه‌بندی خون، جدا از گروه‌بندی اصلی خون، تمام گروه‌های فرعی خون نیز به‌صورت هوشمند و تمام الکترونیک تعیین می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • احتمال ابتلای مادران باردار به آلرژی در فصل بهار چقدر است؟
  • تا کنون موردی از بیماری «تب کریمه کنگو» در لرستان مشاهده نشده است
  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • ثبت نام ۲۴ هزار مادر دارای سه فرزند در طرح بیمه رایگان
  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • دستگاه آزمایش غربالگری بیماری‌های ویروسی در قم به بهره‌برداری رسید
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی