Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، دیوان بین المللی دادگستری دیروز پنجشنبه اعلام کرد طی حکمی که ۲۱ ژوئیه (۳۰ تیر) صادر شده، مهلت آمریکا برای تنظیم لایحه جوابیه در پرونده شکایت ایران را تا ۲۲ نوامبر ۲۰۲۱ تمدید کرده است.

طبق اعلام دیوان بین المللی دادگستری دولت آمریکا با توجه به در جریان بودن مذاکرات هسته‌ای با ایران در وین خواستار تمدید مهلت برای تنظیم لایحه جوابیه خود در پرونده شکایت ایران از این کشور به دلیل نقض پیمان مودت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حکم دیوان بین المللی دادگستری آمده است دولت آمریکا در نامه‌ای که ۹ ژوئیه ارسال کرده است از این نهاد خواسته است که مهلت تنظیم لایحه جوابیه را تا ۲۱ دسامبر تمدید کند. این در حالی است که دیوان بین المللی دادگستری آن را برای ۲۲ نوامبر سال جاری میلادی تمدید کرده است.

آمریکا مدعی است که این کشور در سه ماه گذشته مشغول مذاکره برای احیای توافق هسته‌ای ایران بوده و نتیجه این مذاکرات می‌تواند بر محتوای جوابیه آمریکا تاثیر مستقیم داشته باشد. واشنگتن همچنین ادعا کرده است افراد مهمی که باید جوابیه دولت آمریکا را تنظیم کنند مشغول انجام مذاکرات هستند و این امر تهیه پیش نویس لایحه را با مشکل مواجه می‌سازد.

دیوان بین المللی دادگستری رونوشتی از این نامه را به نماینده ایران ارسال کرده است. در همین راستا، نماینده جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای که دیروز ۲۲ ژوئیه (۳۱ تیر) صادر شد با درخواست آمریکا برای تمدید مهلت تنظیم جوابیه مخالفت و اعلام کرده است که نتایج مذاکرات تاثیری بر روند رسیدگی به این پرونده ندارد.

در پی خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران و اعمال تحریم‌های یکجانبه علیه این کشور، تهران طبق «پیمان مودت» علیه آمریکا به دیوان بین المللی دادگستری شکایت کرد و خواستار لغو تحریم‌ها شد.

دولت ترامپ از بدو شروع کار در ژانویه ۲۰۱۷، بی‌تعهدی خود را نسبت به توافقات مهم بین‌المللی از جمله برجام، توافق آب و هوایی پاریس، پیمان تجاری دو سوی اقیانوس آرام (ترنس-پسیفیک) و قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی (نفتا) به اثبات رسانده، و پس از آن برای فرار از تبعات حقوقی نقض پیمان مودت با ایران و پرهیز از اجرای حکم موقت دادگاه لاهه در رفع برخی تحریم‌ها و محدودیت‌های تجاری علیه کشورمان از جمله در زمینه صادرات اقلام دارویی، مواد غذایی و قطعات یدکی هواپیما اعلام کرد که از پیمان مودت با ایران خارج می‌شود.

در ۸ مه ۲۰۱۸ دیوان بین المللی دادگستری با بررسی شکایت ایران آمریکا را به رفع تحریم‌های دارویی، انسان دوستانه، هوافضا و کشاورزی ملزم و خواستار ممانعت از هر نوع مناقشه شد. با این حال، دولت آمریکا تاکنون به تعهدات خود به موجب دستور موقت دیوان عمل نکرده است و دولت ایران این فرصت را دارد به دلیل عدم ایفای تعهدات آمریکا بر مبنای دستور موقت، از دیوان درخواست جبران خسارت کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پیمان مودت دیوان بین المللی دادگستری تحریم های آمریکا دیوان بین المللی دادگستری شکایت ایران دولت آمریکا پیمان مودت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۹۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوان بین‌المللی کیفری بدون حمایت آمریکا نمی‌تواند علیه اسرائیل اقدام کند

به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، یک منبع دیپلماتیک اسرائیلی به جروزالم پست مدعی شد که دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC) نمی‌تواند بدون حمایت آشکار و تاکتیکی آمریکا علیه نخست ‌وزیر اسرائیل و مقامات ارشد آن اقدام کند.
 
وی ادامه داد: «جو بایدن [رئیس جمهور آمریکا] کجاست؟ چرا او ساکت است؟»
 
این اظهارات در حالی بیان شد که بنا بر گزارش‌ها، اسرائیل نگران احتمال صدور حکم بازداشت بین‌المللی علیه شخصیت‌های ارشد و ارتش رژیم صهیونیستی از جمله نتانیاهو است.
 
در این میان نتانیاهو گفته بود که اسرائیل تحت رهبری من هیچ تلاشی را از سوی دیوان کیفری بین‌المللی برای تضعیف حق ذاتی خود در دفاع را نخواهد پذیرفت.
 
کریم خان، دادستان ارشد دیوان بین‌المللی کیفری در نوامبر 2023 تایید کرد که در حال انجام تحقیقاتی درباره جنایات جنگی احتمالی در کرانه باختری، غزه و بیت‌المقدس شرقی است که تاریخ آن به 13 ژوئن 2014 بازمی‌گردد.
 
خان گفت که این تحقیقات به تشدید خصومت‌ها و خشونت‌ها از زمان حملاتی که در 7 اکتبر 2023 روی داد، ارتباط دارد.
 

دیگر خبرها

  • دادگاه بین‌المللی دادگستری در خصوص پرونده نسل‌کشی آلمان در غزه رای می‌دهد
  • آفریقای جنوبی: از نزدیک تحقیقات دادگاه لاهه را دنبال می‌کنیم
  • طرح کنگره آمریکا علیه دیوان کیفری بین‌المللی
  • کنگره آمريکا دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرد
  • احتمال صدور مخفیانه حکم بازداشت مقامات اسرائیل
  • کاهش مدت زمان رسیدگی به پرونده‌های شکایت کارگران در گلستان
  • دیوان بین‌المللی کیفری بدون حمایت آمریکا نمی‌تواند علیه اسرائیل اقدام کند
  • ترکیه خواستار تشکیل پرونده دیوان کیفری بین‌المللی علیه اسرائیل شد
  • وحشت نتانیاهو از صدور حکم بازداشت از سوی دیوان بین‌المللی دادگستری
  • منتظری: کاهش زمان رسیدگی‌های قضایی مورد توجه قرار بگیرد