Web Analytics Made Easy - Statcounter

 سیاوش سلیمی رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان شیرخشک در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تاثیر گرانی شیرخام بر صادرات شیرخشک اظهار کرد: در ۱۲ اسفند سال گذشته طی جلسه ای که با حضور مقامات ذی ربط سازمان حمایت تشکیل شد، ۱۶ هزار تومان به ازای صادرات هر کیلو شیرخشک مابه التفاوت تعیین شد که تولیدکننده یا صادرکننده باید به صندوق دولت پرداخت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: گرچه نرخ مصوب شیرخام ۴ هزار و ۲۰۰ تومان است، اما کارخانجات با نرخ ۵ هزار و ۲۰۰ تومان خریداری می کنند که به رغم افزایش حقوق و دستمزد و خرید با نرخ بالاتر جلسه ای تشکیل نشد.

سلیمی با اشاره به اینکه به ازای هر ۱۲ کیلو شیرخام، یک کیلو شیرخشک تولید می شود، بیان کرد: با افزایش سایر هزینه ها همچون حقوق و دستمزد و انرژی، مابه التفاوت ۱۶ هزار تومانی به ازای هر کیلو صادرات باید تعدیل می شد که متاسفانه جلسه ای تشکیل نشد و در نهایت این امر منجر به کاهش صادرات شد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک ادامه داد: با افزایش قیمت هر کیلو شیرخام به مرز ۶ هزار و ۴۰۰ تومان درب گاوداری قیمت تمام شده شیرخشک بالا می رود که با این وجود امکان صادرات یک کیلو شیرخشک هم وجود ندارد.

وی موجودی شیرخشک کارخانه ها را ۱۰ هزار تن اعلام کرد و افزود:  با آزاد کردن صادرات شیرخشک و دریافت تعرفه ۱۶ هزار تومانی به ازای صادرات هر کیلو شیرخشک، بازار به علت محدود بودن صادرات به کشورهای منطقه کشش لازم را ندارد؛ بنابر این مسائلی که مطرح می شود با آزاد سازی صادرات، سفره مردم از لبنیات ضعیف می شود، صحت ندارد.

سلیمی ادامه داد: بنابر محاسبات صورت گرفته، قیمت تمام شده هر کیلو شیرخشک ۴۵ هزار تومان تمام می شود که به طور میانگین در یک تا ۲ ماهه اخیر شرکت های لبنی با نرخ ۵۵ هزار تومان صادر کرده اند، درحالیکه قیمت تمام شده با تعرفه ۱۶ هزار تومانی ۶۱ هزار تومان تمام می شود که با توجه به بازگشت ارز به سامانه نیما، صادرکننده حدود ۹ هزار تومان زیان می کند که با افزایش قیمت شیرخام به رقم ۶ هزار و ۴۰۰ تومان درب کارخانه، حدود ۱۷ هزار تومان دیگر باید به این رقم اضافه شود که در صورت عدم صادرات کره، امکان صادرات شیرخشک هم به بازارهای هدف وجود ندارد.

این مقام مسئول درباره آخرین جزئیات مصوبه اخیر وزیر جهاد مبنی بر آزادسازی صادرات کره بیان کرد: با توجه به آنکه تاکنون واردکننده کره بودیم، از این رو صادرات کره همانند دیگر محصولات نیست چرا که ماشین های زیر صفر حداقل منفی ۱۸ درجه می خواهد که با این وجود صادرات مکانیزمی دارد که تا رسیدن به بازارهای هدف راه طولانی پیش روست.

وی ادامه داد: علی رغم‌مصوبه اخیر وزیر مبنی بر آزادسازی صادرات شیرخشک، اما هنوز به گمرکات اعلام نشده و مکانیزم لازم در این خصوص تعریف نشده است، ضمن آنکه به علت حضور رقبا در بازارهای هدف راه دشواری پیش روست، اما برای رونق گاوداری و صنایع کره راهی جز صادرات وجود ندارد.

سلیمی با بیان اینکه با افزایش قیمت شیرخام، کارخانه های شیرخشک به علت ضریب تبدیل بالا در معرض فشار قرار می گیرند، گفت: گرانی شیرخام به نفع هیچ صنعتی نیست، اما به دلیل تورم و گرانی دامدار چاره ای ندارد.

رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان شیرخشک در پایان تصریح کرد: با افزایش قیمت شیرخام، دولت از دهک های ضعیف جامعه باید حمایت کند و اجازه ندهد لبنیات از سفره خانوار حذف شود چرا که این موضوع تبعات بدتری دارد و از طرفی به علت کاهش سراته مصرف لبنیات و تبدیل شیرخام مازاد به شیرخشک، صادرات به بازارهای هدف باید صورت گیرد، در غیر این صورت صنعت نابود می شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قیمت شیرخام محصولات لبنی صادرات شیرخشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۹۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم نزولی قیمت طلا و سکه

به گزارش حوزه سایر رسانه ها خبرگزاری تقریب،  قیمت هر قطعه سکه طرح جدید در معاملات امروز (۸ اردیبهشت) در بازار طلای تهران نسبت به معاملات پنج‌شنبه (۶ اردیبهشت) ۴۲ میلیون و ۱۵۰ هزار با افت ۵۰۴ هزار تومانی به ۴۱ میلیون و ۹۴۶ هزار تومان رسید.

همچنین سکه بهار آزادی طرح قدیم نیز نسبت به قیمت پایانی آخرین روز معاملاتی هفته گذشته ۳۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان با کاهش ۴۸۵ هزار تومانی، ۳۸ میلیون و ۷۱۵ هزار تومان معامله شد.

براساس این گزارش، امروز نیم سکه نسبت به قیمت پایانی معاملات (۶ اردیبهشت) ۲۴ میلیون و۸۰۰ هزار تومان با کاهش ۱۴۰ هزار تومانی ۲۴ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان و ربع سکه با افت ۱۶۰ هزار تومانی، ۱۴ میلیون و ۸۴۰ تومان به فروش رفت.

قیمت سکه گرمی ۶ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان دادوستد شد که نسبت به نرخ آخرین معامله ۸۰ هزار تومان کاهش را ثبت کرد.

هر گرم طلای ۱۸ عیار امروز در بازار طلای تهران سه میلیون و ۴۹۳ هزار تومان فروخته شد که نسبت به قیمت پایانی پنج‌شنبه ۱۰۰ هزار تومان کاهش را تجربه کرد.

بهای هر اونس طلا در بازارهای جهانی امروز ۲ هزار و ۳۳۸ دلار رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • بازگشت سکه به کانال ۴۰ میلیون تومان
  • ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت‌های فردا
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سکه بهار ۳۸ میلیونی شد
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت
  • متقاضیان خودرو دست نگه دارند
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات
  • تداوم نزولی قیمت طلا و سکه
  • رفع ابهام حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور و مفاصا حساب در خوزستان+فیلم
  • شوک شدید به بازار طلا / زیان سکه‌بازان سنگین شد