Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگردر شرایطی قرار دارید که به دلایل بیماری و یا مشکلات تنفسی نیازمند یک دستگاه سی پپ یا بای پپ و یا اجاره اکسیژن ساز هستید، قطعا اولین سوال مهم شما این خواهد بود که آیا عملکردشان مشابه یکدیگر بوده یا دارای تفاوت هایی در این زمینه هستند؟ در ادامه ی این مقاله به آن خواهیم پرداخت.

به گزارش برنا، اگر در شرایطی قرار دارید که به دلایل بیماری و یا مشکلات تنفسی نیازمند یک دستگاه سی پپ یا بای پپ و یا اجاره اکسیژن ساز هستید، قطعا اولین سوال مهم شما این خواهد بود که آیا عملکردشان مشابه یکدیگر بوده یا دارای تفاوت هایی در این زمینه هستند؟

برای پاسخ به این سوال مهم شما، باید بگوییم که شاید برای درمان یک بیماری به کار گرفته شوند اما از بعضی جهات دارای تفاوت هایی با یکدیگر می باشند که در ادامه ی این مقاله به آن خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عملکرد دستگاه اکسیژن ساز چگونه است؟

به طور خلاصه اگر بخواهیم برای کسانی که خواهان خرید دستگاه اکسیژن سازهستند طرزکار این دستگاه را شرح دهیم، می توانیم بگوییم که با جذب هوایی که در محیط وجود دارد و فیلترکردن نیتروژن آن، اکسیژن خالص را به بیرون انتقال می دهد و درواقع همان طور که از نامش پیداست، تولید اکسیژن بیشتر نسبت به هوای بیرون از کاربردهای مهم این دستگاه می باشد.

در افرادی که بنا به شرایط خاصی مانند مشکلات ریوی، اکسیژن بیشتری از آنچه در هوای محیط وجود دارد نیاز دارند، اجاره دستگاه اکسیژن ساز خانگی و یا خرید آن جزو موارد ضروری و مهم می باشد زیرا این دستگاه درصد اکسیژن محیط را برای تنفس بیمار به 87 و یا گاهی 100درصد نیز می رساند که این میزان اکسیژن از طریق یک ماسک که روی بینی فرد بیمار گذاشته می شود استنشاق می شود.

عملکرد دستگاه سی پپ (CPAP):

این دستگاه برای برای افرادی که با مشکلاتی همچون: آپنه خواب یا وقفه ی تنفسی مواجه هستند طراحی گردیده است گرچه گاهی متخصص بیماری های ریوی بنا به شرایط ضروری در بیمارستان نیزازآن بهره می گیرد.

مکانیزم آن به این صورت است که هوای محیط را فشرده کرده واین فشارایجادشده به وسیله ی لوله به ماسک که روی بینی فرد قرار گرفته به ریه ها انتقال می یابد که مانند یک استنت که در گلوی فرد گذاشته شده مانع انسداد گلوو کاهش اکسیژن رسانی می گردد.

در بیماری آپنه خواب انسدادی، گلوی فرد در هنگام خواب مسدود شده و همین مسئله، خر وپف را ایجاد می کند که این امر در بلند مدت مانع اکسیژن رسانی به ریه ها شده و با کاهش سطح اکسیژن خون، خطرات زیادی را برای فرد به وجود می آورد.

عملکرد دستگاه بای پپ (BiPAP یا BPAP):

عملکرد دستگاه بای پپ نیز مشابه سی پپ است و تنها تفاوت آن این است که برخلاف دستگاه سی پپ که فشار یک طرفه (برای دم) اعمال می کند این دستگاه فشار دو طرفه (برای دم و بازدم) به راه هایی تنفسی بیمار را فراهم می نماید.

بنابراین برای افرادی که به آپنه خواب با شدت بیشتری مبتلاهستند این دستگاه مناسب تر است.

تفاوت دستگاه اکسیژن ساز با دستگاه‌های سی‌پپ و بای‌پپ چیست؟

کسانی که قصد اجاره دستگاه اکسیژن سازرا دارند و از طرفی برای خرید سی پپ و بای پپ مردد هستند بهتر است تفاوت های مهم این دستگاه ها را که در ادامه به آن اشاره می نماییم بدانند:

-غلظت اکسیژن هوای تولید شده

-مقدار فشارهوایی که در لوله دستگاه در حال جریان است

همان طور که گفتیم اجاره دستگاه اکسیژن سازبه کسانی پیشنهاد می گردد که افزایش میزان اکسیژن هوای محیط برایشان ضروری بوده و با مشکل کمبود اکسیژن مواجه هستند اما دستگاه سی پپ یا بای پپ مقدار اکسیژن هوا را افزایش نمی دهد و تنها بسته به نوع دستگاه، فشاری بیشترازفشار هوا به صورت یک طرفه ویا دوطرفه تولید می کند اما میزان اکسیژن موجود درهوا که همان 21 درصد است را ثابت نگه داشته و افزایش نمی دهد.بهتر است مطلب اکسیژن سازرا هم بخوانید.

بنابراین نمی تواند جایگزین خوبی برای کسانی که قصد اجاره دستگاه اکسیژن اکساز دارند باشد و تنها در شرایطی خاص که فرد مبتلا به ورم ریوی و آپنه خواب باشد به طور همزمان اکسیژنی که توسط دستگاه اکسیژن ساز تولید می گردد، به لوله دستگاه سی پپ افزوده شود تا کمک بیشتری به تنفس بیمار نماید

فرایند جداسازی جذبی در دستگاه اکسیژن ساز به چه صورت می باشد؟

یکی از کارهایی که دستگاه اکسیژن ساز برای تولید اکسیژن انجام می دهد، فرایند جدا سازی جذبی می باشد. در این  فرایند گاز اکسیژن از دیگر گاز های موجود در هوا جدا سازی می شود. این فرایند به دستگاه اکسیژن ساز کمک می کند  تا اکسیژن با خلوص بالا تولید کند. در این فرایند ملکول های موجود در هوا فشرده سازی می شوند و با به کار گیری گرانول ها جداسازی انجام می شود. بعد از اشباع شدن گرانول ها، فشار موجود کم می شود و عملیات احیاء دوباره انجام می شود.

این فرایند جداسازی توسط دستگاه اکسیژن ساز از چندین مرحله تشکیل شده است. این مراحل عبارتند از:

 فشرده کردن هوا برای وارد کردن به اکسیژن ساز:

اولین مرحله برای فرایند جداسازی، دمیدن و فشروده کردن هوا می باشدو یعنی در این مرحله هوا به درون کمپرسور مکیده می شود، سپس این هوای مکیده شده بعد از وارد کردن فشار زیارد به داخل خشگ گم های هوا می رود. بعد از گذراندن این مراحل برای فیلتراسیون از فیلتر های مشخص شده عبور داده می شود  تا روغن، مواد جامد و آلودگی های موجود در هوا کاملا جداسازی شوند.

جذب گازهای اضافی هوا:

مرحله ی دوم  فرآیند جداسازی، جذب گاز های اضافی هوا می باشد. پس از اینکه هوا فشرده سازی شد و فیلتراسیون انجام شد، هوا وارد محفظه هایی که پر از دانه های ریز زئولیت می باشد، می شود. در این محیط مولکول های نیتروژن و دیگر مولکول های موجود در هوا جذب دانه های زئولیت می شوند و اکسیژن از آنها عبور داده می شود. تا هنگامی که محفظه هاس دانه های زئولیتت اشباع نشده باشند، تولید اکسیژن توسط دستگاه اکسیژن ساز ادامه خواهد یافت. بعد از اشباع شدن این محفظه برای تولید اکسیژن از یک محفظه ی دیگر استفاده می شود.

 زمانی که محفظه ی اول اشباع شد و برای ساخت اکسیژن از محفظه ی دوم استفاده می شود، محفظه اول شروع به احیا شدن می کند تا در صورت اشباع شدن محفظه ی دوم، دوباره از محفظه ی اول برای تولید اکسیژن استفاده شود. این عملیات تا زمانی که دستگاه اکسیژن ساز روشن است ادامه دارد.

دفع گازهای جذب شده به محفظه

مرحله سوم فرایند جدا سازی در دستگاه اکسیژن ساز، دفع گاز های جذب شده به محفظه می باشد. در واقع به این مرحله احیای گرانول زئولیت نیز می گویند. محفظه ی زئولیت که در مرحله ی قبل اشباع شده بود در این مرحله توسط کاهش فشار، گاز هایی را که جذب کرده بود را آزاد می کند تا برای استفاده ی مجدد آماده سازی شوند. سپس گاز های آماده شده به داخب مخزن هوا وارد می شوند. یکی از دلایل دو مخزنه بودن دستگاه اکسیژن ساز همین مسئله است.

 یعنی یک مخزن برای ذخیره سازی اکسیژن تولید شده به وسیله دستگاه اکسیژن ساز و مخزن دیگر برای ذخیره کردن گاز های اضافی مورد استفاده قرار میگرد، که از تجهیزات و لوازم پزشکی به حساب می ایند.

 ذخیره اکسیژن در مخزن:

مرحله ی سوم فرایند جداسازی در دستگاه اکسیژن ساز، ذخیره اکسیژن در مخزن است. بعد از گذشت همه ی مراحلی که در بالا ذکر شد، اکسِزن خالص در مخرنی ذخیره می شود تا نیاز بیمار را برطرف کند. درصد خبوص اکسیژن تولید شده توسط دستگاه اکسیژن ساز معمولا 95 الی 97 درصد می باشد.

ویژگی های فرایند جداسازی جذبی:

موجب می شود دستگاه کاملا اتوماتیک شود

داشتن وزن کم و اندازه مناسب

راحتی نصب در دستگاه اکسیژن ساز

موجب می شود ماندگاری دستگاه اکسیژن ساز بیشتر شود.

موجب سهولت در استفاده از دستگاه می شود.

 ایمنی و کیفت دستگاه را افزایش می دهد

بهترین قیمت در مقایسه با سایر روش ها

تولید بدون وقفه ی اکسیژن

سهند بهامین طب تکیه گاه شماست

تماس با ما

۰۲۱-۸۸۹۸۲۴۵۸-۹

 ۰۹۱۲۳۳۳۳۴۹۱

تهران، خیابان مطهری، خیابان ترکمنستان، نبش کوچه سپیدار، پلاک ۴ طبقه اول

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تجهیزات پزشکی لوازم پزشکی اکسیژن ساز اکسیژن ساز خانگی بای پپ توسط دستگاه اکسیژن ساز دستگاه اکسیژن ساز موجود در هوا فرایند جداسازی عملکرد دستگاه تولید اکسیژن آپنه خواب اشباع شد محفظه ی بای پپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۰۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قلیان با گاز خنده!

  این وزارتخانه که نگرانی اصلی‌‌اش سلامت مردم است، حالا از جوانان به‌عنوان موش آزمایشگاهی استفاده می‌کند. این موضوع در حالی است که مصرف این قلیان‌ها در سال ۹۷ هم در قهوه‌خانه‌های پایتخت به چشم می‌خورد و گفته می‌شد وزارت بهداشت مجوزی برای آن صادر نکرده اما چرا اجرای طرح مطالعاتی وزارت بهداشت پس از گذشت این سال‌ها به پایان نرسیده است؟گرچه وزارت بهداشت همیشه در طرح‌های مربوط به جمع‌آوری قلیان‌‌ها و ممنوعیت استفاده از آنها در اماکن پیشتاز بوده اما با این حال هیچ ابلاغیه‌ای از سوی این وزارتخانه به پلیس برای برخورد با این موضوع ارسال نشده. البته وزارت بهداشت مدعی است این طرح به سبب افزایش مصرف قلیان، گسترش بی‌‌رویه مراکز عرضه قلیان و ضعف در اجرای قانون ممنوعیت استعمال دخانیات در حال اجرا شدن است اما با وجود ماده نیتروز اکسید در این قلیان‌ها که به‌عنوان گاز خنده شناخته می‌شود، عوارض جبران‌ناپذیر زیادی را برای مصرف‌کنندگان به همراه دارد. نکته تعجب‌برانگیز دیگر هم این است که بهزاد ولی‌‌زاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت در گفت‌وگویش با تسنیم به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: قهوه‌خانه‌ها و کافی ‌شاپ‌‌هایی که این طرح در آنها اجرا می‌شود نیز تعهدنامه‌هایی اخذ می‌‌کنند و این مراکز صنفی نیز با رضایت خودشان در این طرح مشارکت می‌کنند و به‌دلیل سود اقتصادی عرضه این قلیان در این مراکز، توجیهی ندارد که بخواهند تخلفی در این زمینه داشته باشند.
 
ثبت اختراع با قلیان اکسیژن!
ماجرا به حدی تعجب‌برانگیز است که اصلا قابل توصیف نیست. بررسی‌ها حاکی از آن است که قلیان حاوی اکسیژن توسط مبتکری طراحی و ساخته شده است. جالب‌تر این که مجوز اختراعش را هم از متولیان حوزه بهداشت کشور یعنی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه شهید بهشتی دریافت کرده است. این وسیله ثبت اختراع شده و بعد از این‌که تأییدیه آن از سازمان غذا و دارو گرفته شد به‌عنوان تجهیزات پزشکی ثبت شده و در سازمان غذا و دارو استانداردهایی برای آن در نظر گرفته شده است. 
 
حس خلأ با مصرف قلیان اکسیژن
بسیاری از کافه‌داران بر این باورند که این قلیان نه‌فقط مضراتی ندارد بلکه یک ضدافسرده قوی محسوب می‌شود و برای گردش خون هم مفید است. البته طبق گفته یکی از مصرف‌کنندگان، این قلیان برای او یک حالت خلأ و حس سرخوشی ایجاد می‌کند اما نظر دکتر جهانپور، سخنگوی سابق وزارت بهداشت و از مسئولان ارشد سابق سازمان غذا و دارو چیز دیگری است و او توضیح می‌دهد: افراد پس از مصرف گاز نیتروز موجود در این قلیان، ممکن است دچار کاهش فشار خون شوند و علائمی همچون سرگیجه پیدا کنند. البته بهزاد ولی‌‌زاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت بر این باور است که گازهای اکسیژن و N۲O اعتیادی برای مصرف‌کننده ایجاد نمی‌کند و به ‌محض این ‌که مصرف متوقف می‌شود ‌فرد نیازی برای مصرف مجدد احساس نمی‌کند، بنابراین مصرف قلیان اکسیژن وابستگی‌آور نیست. 
 
گاز نیتروز چیست؟
 گاز نیتروز اکساید یکی از مهم‌ترین گازها در پزشکی محسوب می‌شود که در بیهوشی و بی‌حسی کاربرد دارد و به همین دلیل به آن گاز بیهوشی نیز می‌گویند. همچنین از این گاز به علت خاصیت ضد درد، جهت تسکین درد و همچنین در دندانپزشکی برای ایجاد بی‌حسی استفاده می‌شود. گاز نیتروز در گذشته‌ نسبتا دور ابتدا توسط آمریکاییان استفاده شد اما به‌دلیل تأثیر بی‌‌دردی آن، مصرف این گاز در مراکز درمانی و تحت نظر پزشک نیز مدنظرقرارگرفت‌ اما استفاده ازآن درخارج از چرخه بیمارستانی به‌دلیل عوارضی که دارد، ممنوع است‌. مطالعات اخیرنشان می‌‌دهد این گازمی‌تواندباعث آسیب به سلول‌های عصبی شود و پزشکان نسبت به مصرف آن در بین عموم هشدار داده‌اند.گویا وزارت بهداشت طبق مثل معروف ما ایرانی‌ها، آمده ابروی این کار را درست و قلیان‌های اکسیژن را با قلیان‌های دخانی حاوی تنباکو جایگزین کند اما زده چشمش را هم کور کرده است! جوانانی که نمی‌دانند بازیچه طرح وزارت بهداشت شدند و به بهانه سرگرمی و تفریح از این قلیان استفاده می‌کنند. به هر حال مسئولان وزارت بهداشت موظف هستند درخصوص چنین مسأله پر ابهامی، پاسخ صریح و روشن دهند. 

دیگر خبرها

  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران چیست؟
  • ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها چیست؟/ جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن»
  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران | این دستگاه تاییدیه نهایی ندارد | وجود گاز خنده در این قلیان‌ها صحت دارد؟
  • ماجرای گاز «خنده» در قلیان اکسیژن صحت دارد؟/ قلیان اکسیژن اعتیاد آور نیست؟
  • جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن» / ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها
  • آثار جنسیت زنانه بر رشد عرفانی و معنوی
  • فیلم ضدحال خنده‌دار دختر دانش آموز به معلم بابت ماه تولد
  • میزان تمرکزت رو محک بزن؛ سه تفاوت دو عکس رو ۳۳ ثانیه‌ای بگو
  • گاز N۲O در قلیان اکسیژن لقب روانگردان نیز دارد
  • قلیان با گاز خنده!