Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@21:52:15 GMT

مرمت بد، مرمت بدتر!

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۰۰۸۶۰

مرمت بد، مرمت بدتر!

ایسنا/اصفهان طی روزهای گذشته، گروهی از طرف استانداری اصفهان به همراه چند تن از موافقان و مخالفان مرمت گنبد شیخ لطف‌الله از این بنای ثبت جهانی شده بازدید کردند و در این بازدید، یکی از موافقان این مرمت، در دفاع از کار انجام شده اعلام کرد که وضعیت مرمت گنبد مسجد جامع عباسی، به مراتب بدتر از گنبد مسجد شیخ لطف‌الله است!

فریماه هوشیار، کارشناس ارشد مرمت بناها و بافت‌های تاریخی که در این بازدید حضور داشته، به ایسنا گفت: متأسفانه داربست گنبد شیخ لطف‌الله را طوری نصب کرده‌اند که مهار لازم را برای حفظ ایمنی اشخاصی که روی آن کار می‌کنند ندارد و به همین دلیل، هیأت اعزامی از استانداری نتوانستند از نزدیک وضعیت کاشی‌ها را ببینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته محیط نیز پاک‌سازی‌شده بود و گونی‌هایی که کاشی‌ها را در آن نگهداری می‌کردند، دیگر در محل وجود نداشت.

وی ادامه داد: در این بازدید، هوشنگ رسام پیشکسوت کاشی‌کاری با برشمردن ایرادات موجود در مرمت گنبد شیخ لطف‌الله تأکید کرد که در تاریخ معماری، مرمت آثار شاخص با حضور گروهی از استادکاران خبره انجام می‌شده و مشخص نیست چرا نگین فیروزۀ جهان اسلام را باید به شخصی بسپارند که تخصص لازم و کافی را برای این کار ندارد.

این مرمتگر بناهای تاریخی یادآور شد که حسین احمدی، رئیس دانشکدۀ حفاظت و مرمت دانشگاه هنر اصفهان و یکی از موافقان مرمت گنبد مسجد شیخ لطف‌الله، در این بازدید، با اشاره به وضعیت گنبد مسجد جامع عباسی، اعلام کرده که کاشی‌های این گنبد کاملاً نوسازی شده، اندازۀ ترک‌های آن درست نیست، گنبد منبسط‌شده، و تلاش آن‌ها این بوده که چنین مشکلاتی برای گنبد مسجد شیخ لطف‌الله تکرار نشود.

هوشیار افزود: رئیس دانشکدۀ حفاظت و مرمت دانشگاه هنر اصفهان توضیح داد که به پیشنهاد او، برای مرمت گنبد مسجد شیخ لطف‌الله، ترکی که وضعیت بهتری نسبت به سایر ترک‌ها داشته برای الگوسازی برداشته‌شده و محاسبات و برداشت قوس نیز توسط نیما ولی بیگ، به‌صورت نقطه‌به‌نقطه برداشته و مستندنگاری شده است؛ چراکه هدف، حفظ اصالت بنا بوده و نوسازی‌ای انجام‌نشده که به یک استاد کاشی‌کاری برای مرمت گنبد شیخ نیاز باشد.

وی خاطرنشان کرد: هوشنگ رسام اما در واکنش به این سخنان گفت که گنبد مسجد شیخ لطف‌الله  نیز دچار انبساط شده و ترک مرمت‌شده استاندارد نیست و علی داستان پور، دیگر کاشی‌کار حاضر در جمع هم، با تائید این سخنان یادآور شد که ترک مرمت‌شدۀ گنبد شیخ لطف‌الله نیز دارای تو رفتگی و برآمدگی است.

این دانش‌آموختۀ مرمت بناهای تاریخی گفت: بسیار ناراحت‌کننده است که اساتید ما، سر کلاس‌هایشان بر لزوم انجام مطالعات کامل پیش از شروع مرمت تأکید می‌کنند اما در عمل، ضرورت بررسی و آسیب‌شناسی دقیق همۀ اجزای بنایی به این اهمیت را نادیده می‌گیرند و معتقدند که نیازی به انجام مطالعات نیست.

هوشیار، با اشاره به دیگر وقایعی که حین این بازدید رخ‌داده توضیح داد: بعدازاینکه مسعود نیک‌آیین، مدیرکل تشریفات استانداری اصفهان دربارۀ نقش معماری ایرانی در گردشگری سخن گفت و تأکید کرد که نباید اجازه داد رسانه‌های معاند با بهره‌گیری از اخبار ناگوار چهرۀ اصفهان و ایران را خراب کنند، مرمتگر گنبد شیخ لطف‌الله در محل بازدید حاضر شد و تأکید داشت که بهترین مرمت جهان را انجام داده و ناظر ارشد مرمت فاز دوم مرمت گنبد شیخ لطف‌الله نیز در تائید سخنان این مرمتگر، نقد منتقدان را به یک دعوای صنفی تقلیل داد و گفت به این دلیل که مرمت را به آن‌ها نسپرده‌ایم منتقد وضع موجود هستند!

وی تصریح کرد: اگر مرمتگران و مدافعان مرمت گنبد شیخ لطف‌الله، با زبان علمی و به‌صورت شفاف از مطالعات و مستندات موجود حرف می‌زدند، جایی برای توهین و ناسزا باقی نمی‌ماند و مخالفان و موافقان این مرمت می‌توانستند به زبان مشترکی برای حل مشکل برسند اما با روندی که در پیش‌گرفته شده، گنبد مسجد شیخ لطف‌الله نیز دچار همان وضعیتی می‌شود که گنبد مسجد جامع عباسی و مدرسه چهارباغ شده‌اند؛ گنبدی محصور دائمی داربست‌ها.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری گنبد مسجد شیخ لطف الله مرمت گنبد مسجد شیخ لطف الله مرمت گنبد شیخ لطف الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۰۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست بهسازی و مرمت راه عشایری قره داغ اهر ارسباران


به گزارش شهروند خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، کوچ عشایر قره داغ از قشلاق‌های دشت مغان شروع میشود و به ارتفاعات شهرستان‌های اهر، هریس، ورزقان، سراب وکلیبر ختم می شود و به تعلیف جمعیت دامی خود می‌پردازند. هر ساله پس از ارائه درخواست عشایر، کارشناسان استانی از محل بازدید کرده و در صورتی که تعداد خانوار‌های مستقر در منطقه بیش از ۲۰ خانوار باشند راه قبل از کوچ قشلاقی عشایر، برای عبور وسائط نقلیه برطبق مشخصات استانداراد بهسازی و مرمت می‌شود. 

متن پیام شهروند خبرنگار ما:
درخواست اصلاح راه عشایران زحمت کش قره داغ اهر ارسباران
با خطر مواجه ایم. خیلی خطرناک‌ است، لطفاً پیگیری کنید.
با تشکر از مسئولین محترم شهروندخبرنگار جمهوری اسلامی ایران
اهر ییلاق روستای کقالق بطرف کمربندی اهر تبریز

دیگر خبرها

  • بالوتلی: چالهان اوعلو و هواداران میلان؟ اگر من بودم هزار برابر بدتر رفتار می‌کردم!
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • درخواست بهسازی و مرمت راه عشایری قره داغ اهر ارسباران
  • بازدید آیت‌الله رئیسی از کارخانه ایران خودرو دیزل
  • اسب‌های خراسان شمالی در کورس گنبد کاووس خوش درخشیدند
  • فعالیت ۶۲ شعبه سیار در دومین مرحله انتخابات گنبد
  • بازسازی ۷۵ درصدی گنبد یخدان میرفتاح ملایر
  • تصاویری از رهبر انقلاب در خلیج فارس
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید