Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس حقوق حمل نقل و هوایی گفت: بر اساس بند «ج» ماده ۶ قانون هواپیمایی کشوری، متولی تعیین نرخ بلیت هواپیما در پروازهای داخلی فقط شورای عالی هواپیمایی کشوری است و هرگونه افزیش قیمت باید با تأیید این شورا باشد.

به گزارش قدس آنلاین معین شرقی اظهار داشت: به تازگی سرپرست‌ سازمان هواپیمایی کشوری در اظهارنظری اعلام کرده است که هرگونه افزایش نرخ بلیت هواپیما، غیر قانونی و بدون مصوبه شورای عالی هواپیمایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اما متاسفانه انجمن شرکت های هواپیمایی به استناد قانون منقضی برنامه پنجم توسعه، خواستار آزادسازی نرخ بلیت هواپیما است و با طرح آن قانون منقضی، مدعی متولی نرخ گذاری بلیت هواپیما است.

کارشناس حقوق حمل نقل و هوایی افزود: انجمن شرکت‌های هواپیمایی در اقدامی عجیب و بدون مصوبه شورای عالی هواپیمایی اقدام به افزایش نرخِ سلیقه‌ای کرده است و در راستای توجیه‌ عمل خود به اصل ١٦٣ قانون اساسی که مرتبط با قوه قضائیه است تمسک جسته است.

شرقی اضافه کرد: بر اساس بند «ج» ماده ٦ قانون هواپیمایی کشوری، متولی تعیین نرخ بلیت هواپیما فقط شورای عالی هواپیمایی کشوری است که ریاست شورا با رئیس سازمان هواپیمایی کشوری است.

وی اظهار کرد: همچنین تبعیت انجمن شرکت‌های هواپیمایی از مصوبه نرخ بلیت در سال گذشته که به تصویب شورای عالی هواپیمایی رسید، حاکی از پذیرش قانون دارد اما تمسک مجدد به قوانین منقضی و استدلال‌های بلاوجه موجب سردرگمی شهروندان شده است

کارشناس حقوق حمل نقل و هوایی توضیح داد: قانون برنامه پنجم توسعه، جز قوانین مدت‌دار و مقید به مهلت است، استناد انجمن شرکت‌های هواپیمایی به این قانون در خصوص اعمال آزادی نرخ بلیت هواپیما در پروازهای داخلی، فاقد محمل قانونی است، بر اساس بند «ب» ماده ١٦١ قانون پنجم توسعه، قانونگذار آزادسازی نرخ بلیت هواپیما را تجویز کرده بود اما در حال حاضر این مصوبه به جهت انقضای مهلت اجرا، قابل استناد نیست.

شرقی ادامه داد: اجرای قوانین بر عهده قوه مجریه است و دولت به عنوان عالی‌ترین مقام نظارت بر حسن اجرای قوانین باید اعمال نظر جدی داشته باشد، قطعاً صلابت وزیر راه و شهرسازی در خصوص ورود به موضوع بر مبنای قانون می‌تواند مشکلات پیش آمده حاضر را عادلانه حل و فصل کند.

وی با تأکید بر اینکه وظیفه قیمت‌گذاری عادلانه بر عهده شورای عالی هواپیمایی کشوری است، افزود: تصمیم‌گیری این شورا در برهه زمانی حاضر، فصل الخطاب تشتت و پایان نظرات اختلافی است.

کارشناس حقوق حمل نقل و هوایی تأکید کرد: اعمال نظر شرکت‌های هواپیمایی نباید وسیله زیان شهروندان قرار گیرد، مطابق اصل ٤٠ قانون اساسی «هیچ کس نمی تواند اعمال حق خویش را وسیله اضرار به غیر یا تجاوز به منافع عمومی قرار دهد».

شرقی با اشاره به اینکه جوامع پیشرو مقهور قانون هستند، گفت: ‌نباید به واسطه افزایش قیمت ارز که مقطعی است، منافع عمومی به چالش کشیده شود و دست آویز زیان مسافران قرار گیرد.

وی اضافه کرد: حمایت های دولتی از شرکت‌های هواپیمایی در شرایط فعلی شیوع ویروس کرونا، به منظور تسهیل امور مالی آنها است و این نکته نیز باید در نظر شورای عالی هواپیمایی لحاظ شود، در این راستا ضروری است صورت وضعیت مالی شرکت‌های هواپیمایی جهت تنویر اذهان عمومی منتشر شود.

کارشناس حقوق حمل نقل و هوایی اظهار کرد: انجمن شرکت های هواپیمایی، یک مجموعه صنفی است که بر اساس ماده ١٣١ قانون کار و آیین نامه انجمن های صنفی تشکیل شده است، مهمترین وظیفه این انجمن بر مبنای اساسنامه آن، پیگیری حقوق مشروع و تلاش برای حفظ حقوق و منافع صنفی اعضای خود یعنی شرکت‌های هواپیمایی است و این نهاد کاملا خصوصی هیچگونه صلاحیتی بابت تعیین نرخ بلیت هواپیما را ندارد و فقط از حیث حفظ حقوق شرکت‌های هواپیمایی صرفا می‌تواند پیشنهادات خود را به متولی قانونی و دولتی یعنی سازمان هواپیمایی کشوری ارائه دهد و در نهایت تصمیم گیرنده نهایی سازمان بر اساس نظر شورای عالی هواپیمایی (بر اساس بند ج ماده ٦ قانون هواپیمایی کشوری) است.

شرقی ادامه داد: ‌اقدام انجمن شرکت‌های هواپیمایی به وضع نرخ‌نامه بلیت هواپیما خارج از قانون‌، به هر حال تمسک به قانونی که مدت اجرای آن از سال ٩٦ منقضی شده است شاید ناشی از ‌تفسیر قانون برای منافع باشد.

وی با اشاره به اینکه افزایش بی رویه نرخ بلیت هواپیما موجب آسیب به صنعت توریست گردشگری می‌شود، افزود: به هر حال جلوگیری از افزایش بی‌رویه نرخ بلیت پروازهای داخلی می‌تواند به پیشروی اقتصاد داخلی، جلوگیری از خروج ارز، توسعه سفرهای داخلی و رشد صنعت گردشگری کمک کند.

کارشناس حقوق حمل نقل و هوایی با تأکید بر اینکه ضرورت دارد دولت و سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان حاکمیت صنعت، حمایت عادلانه حقوق عامه را در دستور کار قرار دهند، اضافه کرد: ‌در شرایط حاضر که به نسبت زمان مشابه در سال گذشته، نرخ ارز روند ثابت یا نزولی نیز دارد، افزایش نرخ بلیت هواپیما خارج از انصاف است ضمن آنکه همانگونه که گفته شد بر اساس قانون هرگونه افزایش نرخ بدون مصوبه شورای عالی هواپیمایی گران‌فروشی تلقی می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بلیت هواپیما هواپیما انجمن شرکت های هواپیمایی سازمان هواپیمایی کشوری شورای عالی هواپیمایی هواپیمایی کشوری نرخ بلیت هواپیما تعیین نرخ بلیت بر اساس بند افزایش نرخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۱۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرودگاه بین المللی شیراز موفق به اخذ گواهینامه فرودگاهی از سازمان هواپیمایی کشوری شد

مدیرکل فرودگاه‌های استان فارس گفت: فرودگاه شهید دستغیب شیراز به عنوان نخستین فرودگاه دارای نظامنامه جامع فرودگاهی منطبق با پارت ADR و مقررات اجرایی آن، گواهینامه فرودگاهی دریافت کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، فخرالدین کشاورز، امروز_ چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ در آئین اعطای گواهینامه فرودگاهی به فرودگاه بین‌المللی شیراز، اظهار کرد: در یک‌وسال ونیم اخیر، برنامه‌های پرشماری از جمله مستندسازی، برگزاری جلسات و کمیته‌های ویژه، ممیزی‌های داخلی، آموزش، ممیزی سازمان هواپیمایی کشوری و رفع یافته‌ها در مسیر اخذ گواهینامه فرودگاهی انجام شد.

وی افزود: یکی از عمیق‌ترین و سخت‌گیرانه‌ترین ممیزی‌های سازمان هواپیمایی کشوری در موضوع گواهینامه فرودگاهی در خصوص فرودگاه شیراز انجام شد که با افتخار از آن استقبال کردیم.

مدیرکل فرودگاه‌های استان فارس تصریح کرد: از ابتدا می‌دانستیم برای اخذ گواهینامه و ایجاد استانداردهای لازم باید پذیرای ممیزی‌های سخت‌گیرانه باشیم و از همین رو با ایجاد بستر لازم برای آموزش و برنامه‌ریزی منظم، فرودگاه شیراز را برای این مهم آماده شد.

کشاورز ادامه داد: این گواهینامه، امروز توسط رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی و جمعی از مقامات استانی و فعالان حوزه هوانوردی در محل فرودگاه شهید آیت‌الله دستغیب شیراز اعطا شد.

وی خاطرنشان کرد: فرودگاه شیراز، پس از طی فرایندهای مختلف تدوین نظام‌نامه، دستورالعمل‌های عملیاتی، برگزاری کلاس‌های آموزشی، انجام ممیزهای متعدد، رفع یافته‌های غیراستاندارد موفق به اخذ گواهینامه فرودگاهی از سازمان هواپیمایی کشوری شده است.

وی اضافه کرد: این فرایند با همکاری کامل و سازنده دفتر مقررات فرودگاهی، پست مدیریت بحران و پدافند غیرعامل و مدیریت ایمنی شرکت و دفتر نظارت بر عملیات هوانوردی سازمان با موفقیت انجام شده است.

به گزارش ایمنا، اخذ گواهینامه فرودگاهی که در زمره شاخص‌های توسعه خدمات و ارتقای ایمنی هوانوردی از منظر سازمان جهانی هواپیمایی کشور (ایکائو) است، یکی از الزامات ملی و بین‌المللی است که شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران باید نسبت به اخذ آن در درجه اول برای فرودگاه‌های بین‌المللی اقدام کند.

کد خبر 747456

دیگر خبرها

  • تامین سوخت سه هزار و ۴۴۰ هواپیما از آبادان
  • در صورت مساوی بودن امتیاز، تفاضل گل تعیین‌کننده است
  • واکنش تند بیروت به فرود یک هواپیما با عبارت حک‌شده «تل‌آویو»
  • لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • فرود اضطراری بوئینگ ۷۳۷ در آفریقای جنوبی
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران
  • ◄ تـامـلی بر موضوع آزاد سـازی نرخ بلیت هواپیما باتوجه به تـجربه دیگر کشـورها
  • محدودیت وزن وسایل در پرواز
  • فرودگاه بین المللی شیراز موفق به اخذ گواهینامه فرودگاهی از سازمان هواپیمایی کشوری شد
  • ارائه لایحه اصلاح قانون کار به مجلس دوازدهم در اولین فرصت