Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو ارشد دفتر سیاسی طالبان در قطر با تاکید بر این که با ایران مشترکات زیادی وجود دارد، درباره حضور ترکیه در افغانستان نیز گفت ترکیه را یک کشور اسلامی می‌دانیم اما ادامه حضور آنها اشغال محسوب می‌شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، مولوی «خیرالله خیرخواه» عضو ارشد تیم مذاکره طالبان در قطر، در مصاحبه با پرس تی وی درباره مواضع طالبان در افغانستان و روابط با همسایگان و سیاست‌های این گروه همچنین حکومت آینده افغانستان گفت‌وگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مولوی خیرخواه درباره نگاه طالبان به گروه تروریستی داعش گفت که طالبان از زمان مواجهه با داعش تاکنون، تلفات زیادی داده است. بین داعش و امارت اسلامی تفاوت زیادی وجود دارد. اعتقادات گروه تروریستی داعش منحرف است و شریعت اسلامی به ما مجوز نمی‌دهد که اعمال آنها را انجام دهیم.

وی در پاسخ به «محسن اسلام زاده» مجری این برنامه درباره کمرنگ شدن جنگ طالبان با داعش در شش ماه اخیر در افغانستان گفته که درکجا با داعش بجنگیم؟ مگر داعش مرکزیت دارد که ما با آنها بجنگیم؟ آنها در مهمان‌خانه‌های کابل هستند و مرکز مشخص در ولایات افغانستان ندارند. اگر می‌داشتند طالبان با آنها می‌جنگید. الان داعشی‌ها در جای دیگری نیستند و فقط در کابل هستند و دولت از آنان استفاده اطلاعاتی می‌کند.

حضور ترکیه در افغانستان اشغال پنداشته می‌شود

این عضو ارشد طالبان همچنین با رد ارتباطات گسترده این گروه با عربستان، درباره حضور ترکیه در افغانستان نیز تاکید کرد که ما ترکیه را یک کشور اسلامی می‌دانیم؛ ولی حضور آنان را اشغال می‌دانیم. ما چه آمریکایی‌ها و چه نیروهای دیگر زیر پوشش ناتو را که به دولت کابل کمک کنند، اشغالگر می‌دانیم. این را به روشنی گفته‌ایم که هرکس که به این شکل وارد افغانستان شود، مردم به آنها به عنوان اشغالگر نگاه می‌کند و برخوردی را با آنها می‌کند که با اشغالگران آمریکا و ناتو کرده است.

مولوی خیرخواه در ادامه با اشاره به لزوم خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان، تاکید کرد: بر اساس توافق قطر باید باید تمام نیروهای خارجی از افغانستان خارج شوند و هر نیرویی که تحت پوشش ناتو به افغانستان آمده و از متحدین آنان است نیز باید از افغانستان خارج شود. ما حتی ماندن کسانی را که برای حفاظت از سفارتشان پیشنهاد کرده بودند، رد کردیم؛ برای اینکه اگر ما حکومت افغانستان را در دست بگیریم، حفاظت سفارت و دیپلمات‌ها یا آنها به عهده ما است. جز دیپلمات‌هایشان، همه آمریکایی‌ها باید از افغانستان خارج شوند.  

وی درباره ارتباط با کشورهای همسایه نیز گفت که ما می‌خواهیم با همه روابط خوب داشته باشیم؛ به خصوص با کشورهای همسایه و مسلمان. این طبیعی است که هم ضرورت مااست و هم ضرورت آنها است. اگر روابط دوجانبه حسنه باشد،  به‌جای این که ما منافع خود را از کشورهای دور به دست بیاوریم، این منافع را از ناحیه همسایگان خود به دست می‌آوریم.

با ایران مشترکات زیادی داریم

این مقام طالبان درباره روابط با ایران نیز گفت که ما با جمهوری اسلامی ایران مشترکات زیادی داریم. ما باید روابط دوجانبه خود را تقویت کنیم و پیشرفت بدهیم. به همین جهت ضرورت دارد که روابط بسیار حسنه با هم داشته باشیم تا بتوانیم به ملت‌های خود خدمت کنیم. این حرف را من از صمیم قلب می‌گویم که من اگر پاکستان رفته‌ام و یا به ایران آمده ام و یا به افغانستان رفته‌ام، برای این است که می‌خواهیم که آثار زندگی و آسایش و رفاه را در افغانستان مشاهده کنیم.

 اسلام زاده در این مصاحبه از مولوی خیرخواه درباره رودخانه هیرمند نیز پرسید، و او پاسخ داد که اینگونه مسائل وجود دارد و من مطمئن هستم که چنین مسائلی حل می شود. اگر خدای ناکرده مشکلی ایجاد شود، هم قراردادهایی از قبل وجود دارد و هم قوانین بین المللی وجود دارد. اگر ما و شما نیت خیر داشته باشیم، چنانچه مشکلی وجود داشته باشد، می‌توانیم آن را به‌صورت خوب حل کنیم که برای هر دو طرف سبب خیر و برکت باشد. من فکر نمی‌کنم که چنین مواردی سبب اختلاف بین ما شود. در زمان امارت (حکومت قبلی طالبان) من در هرات بودم و در این مورد بحث می‌شد. یک هیئت از جمهوری اسلامی ایران آمد که به ولایت ارزگان رفتند و سطح آب را در رودخانه‌های مختلف دیدند و برایشان مشخص شد که سطح آب سد پایین است و به همین دلیل آب به جمهوری اسلامی ایران نمی‌رسد. اینگونه مسائل از راه تفاهم و گفت‌وگوقابل حل و فصل است و نباید اینگونه مسائل خدای‌ناکرده عامل اختلاف بین دو کشور مسلمان و اسلامی شود.

به شهرهای بزرگ حمله نمی‌کنیم

عضو تیم مذاکره طالبان درباره چگونگی عملیات طالبان در شهرهای بزرگ افغانستان نیز تصریح کرد که مردم می‌دانند که حکومت کابل دوام نمی‌آورد؛ به همین خاطر سقوط در جریان است. اینکه ما به شهرهای بزرگ حمله نمی‌کنیم، از جنبه احتیاط است که خدای‌ناکرده سبب تلفات وسیع مردم نشود. در مورد شهرهای بزرگ، ما اول می‌خواهیم با مردم به یک تفاهم سیاسی برسیم و بعداً تصمیم می‌گیریم، تا در شهرها خرابی پیش نیاید.

وی درباره فیلم‌هایی که نشان می‌دهند نظامیان تسلیم شده توسط طالبان به گلوله بسته می‌شوند، گفت که این کار دشمنان شکست خورده ای است که توان مقاومت و رویارویی را از دست داده اند. آنان مواردی را پیدا کرده و می کنند که مربوط به دیگر کشورها است و یا از زمان‌های قبل امارت اسلامی است و آنها را منتشر می‌کنند، در صورتی که ما از نیروهایی که به مجاهدین ما تسلیم می‌شوند، سلاحشان را تحویل می‌گیریم و پول برای خرج راه و کرایه ایاب و ذهاب به آنها می‌دهیم و کارمندان دولتی را مجدداً به کار می‌گیریم و زخمی‌ها را مداوا می‌کنیم و حتی به کسانی که با ما جنگ کرده اند و تسلیم می‌شوند نیز کمک کرده و آزادشان می‌کنیم.

به قوانین و حقوقی که شریعت اسلام برای زنان وضع کرده است، پایبندیم

مولوی خیرخواه همچنین درباره برخی فیلم‌ها و قوانینی که منسوب به طالبان است مبنی بر این که زنان بدون محرم حق خروج از منزل را ندارند، نیز توضیح داد که این قبیل مسائل هم تبلیغات منفی دولت کابل است. تا الان امارت اسلامی سیاست و دیدگاه خود را در مورد چنین مسائلی که در فیلم اعلام می‌شود، بیان نکرده است. امارت اسلامی تاکنون قوانین خاصی را مشخص و اعلان نکرده است. حتی در مورد نفی و اثبات هیچ قانونی نظری نداده است؛ ولی این موضوع را به تمامی مجاهدین اعلان کرده است که آنهایی که در چنین شرایط اضطراری تسلیم می‌شوند، با آنها برخورد خوب داشته باشید. کارمندان را به کارگیری مجدد نمائید و نظامیان را مرخص و خرجی راه به ایشان بدهید و حتی به آنها دستور داده شده است فعلاً در دادگاه‌ها  شکایت‌های شخصی را بررسی نکنید تا حکومت تشکیل شود. در آینده قوانینی که وضع می شود، منطبق با اصول  اسلامی و فرهنگ و رسوم مردم خواهد بود.

وی ادامه داد که به تمام قوانین و حقوقی که شریعت اسلام برای زنان وضع کرده است، پایبندیم. این وظیفه علما است که با هم می نشینند و دراین مورد تصمیم می‌گیرند و قوانین را درباره زنان وضع می‌کنند. تحت هر شرایطی، قوانین سختگیرانه برای زنان وضع نخواهد شد؛ به همین خاطر من می‌گویم که برای آنها مشکلی ایجاد نمی‌شود. افغانستان یک کشور است و برای اداره کشور به وجود زنان نیاز است.

عضو ارشد طالبان درباره سخت‌گیری‌ها نسبت به مردان نیز  خاطرنشان کرد: تصور من این است که تمام مشکلات مردم مدنظر گرفته می‌شود و انشاءالله مردم با مشکل و مزاحمت روبه‌رو  نخواهند شد. مردم در سایه حاکمیت ما از آزادی های اجتماعی کامل برخوردار خواهند شدما دخالتی در مسائل شخصی افراد نمی‌کنیم.

پشتو و دری زبانهای رسمی افغانستان هستند

مولوی خیرخواه درباره زبان‌های رسمی افغانستان نیز گفت که پشتو و فارسی دری دو زبان رسمی افغانستان است و ما قائل به اختلافات درون مذهبی و زبانی نیستیم، اینکه  برخی تقسیم بندی می‌کنند و می‌گویند این فارسی است! این پشتون است! این ازبک است! این تاجیک است و این هزاره است، کاملا بی معنی است و باید بگویم ما همه افغان هستیم.  اگر کسی از من سوال کند شماکیستی؟ می گویم من افغان هستم.

وی نگاه تبعیض آمیز به اقوام افغانستان را رد کرد و خاطرنشان کرد که همه فرماندهان و بزرگان ما هم از یک قوم و قبیله نیستند؛ مثلا مرحوم ملاعمر از قبیله بسیار مشهوری از قندهار بود. اگر مسئله ما  بحث قبیله‌ای و قومی بود، باید پسر او امیر امارت اسلامی می شد  و همینطور ملا منصورشهید از یک قوم دیگر بود و همچنان امیر فعلی،  جناب مولوی هیبت الله از یک قبیله دیگر است. مسئله قومی، مذهبی و زبانی برای ما مطرح نیست. برای ما دو چیز مهم است: یکی اجرای شریعت اسلام که ملت مسلمان ما برای تطبیق همین شریعت اسلام در مقابل روس ها و آمریکایی ها جهاد کردند.

دشمنان از مسئله شیعه و سنی سوء استفاده می‌کنند

اسلام زاده درباره شیعیان افغانستان، پخش شدن اذان آنها همچنین اداره مناطق شیه نشین نیز از عضو تیم مذاکره طالبان پرسید، و این مقام طالبان گفت که پیش از امارت اسلامی هم ما به مساجد شیعیان می رفتیم و صحبت می‌کردیم و روابط بسیار دوستانه و اسلامی با هم داشتیم. دشمنان ما از مسئله شیعه و سنی سوءاستفاده کرده‌اند؛ ولی مشکلی در این زمینه ها وجودندارد. آنها هم جزو افغانستان هستند و من با قاطعیت اعلام می‌کنم که مسئله منطقه ای، مذهبی، قومی و زبانی برای ما مطرح نیست.

اگر ما دولتی مرکزی داشته باشیم، اداره مناطق را به کسانی که مردم منطقه تشخیص دهند و تائید کنند می سپریم تا مورد تایید و پذیرش مردم باشند. آنها که عملکرد مثبتی دارند، آنجا باقی بمانند ولی به کسانی که کارهای تخریبی کنند، اجازه فعالیت داده نمی‌شود.

مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود به شکل انتخابات یا شورای حل وعقد نیز در سخنان خیرالله خیرخواه مورد توجه قرار گرفت: ما کوشش می‌کنیم مواردی مطرح شود که طریق مناسب برای انتخاب حکومت از طریق مردم باشد. موضوع چه به شکل شورایی و اهل حل و عقد باشد و یا به شکل دیگر، الان روی میز مذاکره قرار دارد و ما در مورد آنها به عنوان راه حل های سیاسی گفت‌وگو می‌کنیم. ما باید مواردی را انتخاب کنیم که به نفع مردم افغانستان باشد. ما در مذاکرات شرکت می‌کنیم که همه با رضایت به این حاکمیت برسند و یک حکومت همگانی به وجود آید. اگر به این مسئله اهمیت نمی دادیم، در مذاکرات شرکت نمی‌کردیم.

این عضو تیم مذاکره طالبان درباره برگزاری انتخابات در افغانستان نیز ابراز کرد که این نوع سیستم غربی به درد نمی‌خورد. شما دیده‌اید که در یک روز در یک کشور دو رئیس جمهور، برنامه سوگند برگزار می‌کنند. ما با این نوع انتخابات مخالف هستیم. این را می‌گویند دموکراسی؛ ولی باید بگویم که این نوع دموکراسی به درد افغانستان نمی‌خورد. هر موردی که توافق شود، اجرا می شود؛ چه شورای حل و عقد  باشد و چه روش دیگر، به شرط اینکه مورد قبول و تائید مردم افغانستان باشد. در این شکی نیست که ما باید پارلمان داشته باشیم و از کسانی که در اقوام و کشور خود داریم در امور اداره دولت و حکومت استفاده کنیم. در انتخاب افراد به هر شکلی که باشد، از نظر شریعت اسلام مشکلی نمی‌بینیم و در انتخاب کسانی که از شرایط مناسب بهره مند باشند، مانعی وجود ندارد و این مسائل راه حل دارد.

مولوی خیرالله خیرخواه در پاسخ به کشتار شیعیان مزارشریف نیز توضیح داد که همینطور که الان ما و شما می‌شنویم جریان قیام مردمی را اعلام می‌کنند، این مسائل را جهت دامن زدن به اختلافات تبلیغ می‌کنند و ما باید بدین نوع تبلیغات دشمنان توجه نکنیم. اتفاقاتی هم اگر به وجود آمده است، به جهت همین تبلیغات دروغ دشمن بوده است و متاسفانه واقعه مزارشریف در اثنای جنگ به وجود آمده بود. این نوع فتنه ها  را به وجود می‌آورند. مردم باید این نوع شایعات را باور نکنند و از آن‌ها دوری کنند. مجاهدین امارت اسلامی به مناطق شیعه وارد نشدند برای اینکه سوءتفاهمی به وجود نیاید. تا زمانی که بین امارت اسلامی و شیعیان گفت‌وگو جریان داشته باشد، به عقیده من دامن زدن به چنین اختلافاتی و تحریک احساسات مردم صحیح نیست و مردم نباید به تحریک دیگران توجه کنند. حوادثی که رخ داده بر اثر این تحریکات بوده است.  مردم  باید بنشینند و با گفت‌وگو این مسائل را حل و فصل کنند. تا زمانی که به رای به صلح با امارت اسلامی توجه کنند، چنین حوادثی اتفاق نمی افتد. تمام مناطقی که در قندهار و مناطق پشتون ها بوده، سقوط کرده و  تصرف شده‌اند؛ ولی ما در مناطق شیعیان ورود نکرده ایم. انتظار ما برای ایجاد تفاهم از راه گفت‌وگو است. ما به مناطق هزاره‌جات پیشروی نکرده ایم؛ برای اینکه هنوز با آنها تفاهم صورت نگرفته است. ما می خواهیم مسائل از راه تفاهم حل شود.

قانون اساسی کنونی با فشار غربی‌ها درست شد

وی درباره قانون اساسی افغانستان نیز گفت که قانون اساسی فعلی به فشار غربی‌ها درست شده است و ما می‌خواهیم در تدوین قانون اساسی، تمام افغان ها از هر مسلکی که باشند، شرکت داشته باشند و فشار از خارج هم روی آن‌ها نباشد و قانون اساسی را برای کشور خودشان درست کنند. برای اینکه حکومت بر پایه همین قانون اساسی به وجود می‌آید؛ لذا افرادی که باید قانون اساسی را تدوین کنند هم باید عالم باشند و هم متخصص باشند و هم سیاسی باشند. به این صورت یک کمیسیون از افراد عالم، متخصص و سیاسی جمع می شوند و قانون اساسی را تدوین می کنند.

 اسلام زاده در پایان از مولوی خیرالله خیرخواه عضو دفتر سیاسی طالبان در قطر پرسید که برخی می‌گویند که طالبان با ایران به صورت تاکتیکی کار می‌کنند، نظر شما چیست؟ در مورد جمهوری اسلامی ایران باید بگویم که کسانی که خیرخواه مردم افغانستان نیستند؛ نمی خواهند کار و برنامه به خوبی پیش برود. روابط با جمهوری اسلامی ایران به خاطر کمک و همکاری ما با یکدیگر است؛ زیرا ما برای رفع مشکل مردم خود باید روابط متقابل را روز به روز تقویت کنیم. این کار به نفع هر دو کشور اسلامی و دو ملت مسلمان ایران و افغانستان است.

طالبان: ترکیه به جای حضور نظامی در افغانستان متخصص اعزام کندافغانستان: نشانه‌ای از تعهد طالبان برای رسیدن به توافق سیاسی دیده نمی‌شودروسیه پیشروی‌های طالبان در شمال افغانستان را مثبت ارزیابی کردطالبان: هیچ توافقی در دوحه برای آتش‌بس نشده است

انتهای پیام/.

  

منبع: تسنیم

کلیدواژه: طالبان اخبار افغانستان طالبان اخبار افغانستان حضور ترکیه در افغانستان جمهوری اسلامی ایران تیم مذاکره طالبان طالبان درباره افغانستان نیز امارت اسلامی قانون اساسی شهرهای بزرگ شریعت اسلام داشته باشیم اسلام زاده نیز گفت زنان وضع عضو ارشد یک کشور گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۲۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اظهارنظر مجاهد درباره سفرهای مقامات متعدد سیاسی به کابل

سخنگوی طالبان با اشاره به ترافیک شدید مقامات کشورهای مختلف در روزهای اخیر در کابل تصریح کرد تعاملات نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن هیئت حاکمه افغانستان است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی حکومت طالبان با اشاره به سفرهای متعدد هیئت‌های بلندپایه سیاسی به کابل اظهار داشت این سفرها و تعاملات نشان‌دهنده آن است که هیئت حاکمه افغانستان به سطح گسترده پذیرفته شده است.

مجاهد اظهار داشت: ‏در این اواخر پایتخت کشور شاهد سفر شمار زیادی از نمایندگان دیپلماتیک و هیئت های خارجی است؛ در این میان، دید و بازدید معاون سازمان همکاری‌های اسلامی و هیئت همراهش و دیپلمات‌های کشورهای روسیه، مالزی، قزاقستان، ترکمنستان و اتحادیه اروپا با مقامات امارت اسلامی قابل توجه است.

وی افزود: ‏به همین ترتیب اشتراک هیئت افغانستان تحت ریاست «حمیدالله آخندزاده» وزیر ترانسپورت در یک نشست مهم در شهر ترمذ ازبکستان، نمایانگر آن است که امارت اسلامی به سطح گسترده پذیرفته شده، مناسبات با آن تأمین بوده و رفت‌وآمدها وجود دارد.

سخنگوی طالبان ادامه داد: ‏روابط متذکره با گذشت هر روز در حال گسترش است و بر موثریت آن افزوده می‌شود. این تلاش‌ها بر فعالیت دستگاه دیپلماسی و در عموم به تأمین مناسبات همه جانبه امارت اسلامی دلالت می‌کند.

ایجاد مسیر ریلی جدید؛ محور دیدار مقامات افغانستان و قزاقستانمالزی: روابط با حکومت افغانستان را گسترش می‌دهیمسفر هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابلروسیه: نشست درباره افغانستان باید در هماهنگی با کابل باشد

‏وی همچنین اظهار داشت: تحولات نشان می‌دهد برداشت برخی مبنی بر اینکه افغانستان منزوی شده، اقتصاد آن در حال تضعیف است و با دیگر کشورها مناسبت ندارد، نادرست است. اکنون معلوم گردید که افغانستان هم از نگاه سیاسی و هم از منظر اقتصادی گام‌های صعودی بر‌می‌دارد و این تلاش‌ها بیشتر گردیده و تسریع خواهد شد.

انتهای پیام/.

 

دیگر خبرها

  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل
  • اظهارنظر مجاهد درباره سفرهای مقامات متعدد سیاسی به کابل
  • دشمنان به دنبال افغانستان ضعیف و چندپارچه هستند
  • از مبارزه حق طلبانه فلسطین حمایت می کنیم
  • علم الهدی: دشمنان اسلام از مسائل سیاسی عبور کرده و چشم به ولایت معصوم دارند
  • نظری: دشمنان به دنبال تضعیف و تجزیه افغانستان هستند
  • اردوغان: نتانیاهو مانند هیتلر است
  • انجام مقدمات اعزام قطار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • خیز بلند چین در افغانستان؛ چالش‌ها و چشم‌انداز
  • مقدمات اعزام قطار ترانزیتی افغانستان به ترکیه انجام شد