Web Analytics Made Easy - Statcounter

روسا و نمایندگان شرکت های دانش بنیان ایرانی در نشست هم اندیشی با کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه و مهدی قلعه نوی رئیس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری، سوالات و دغدغه های خود را مطرح کردند و در این نشست پیشنهاد تاسیس هولدینیگی از شرکت های دانش بنیان ایرانی در روسیه ارائه شد.

به گزارش برنا،  این نشست با رعایت پروتکل های بهداشتی کرونا در محوطه اقامتگاه سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو برگزار شد و سران و مدیران ارشد ۳۵ شرکت دانش بنیان ایرانی به همراه مهدی قلعه نوی رئیس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری ریاست جمهوری در آن شرکت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این جلسه مدیران شرکت های دانش بنیان، دیدگاه های خود را در مورد موضوعات مختلف و مسائل مربوط به نحوه حضور در بازار روسیه مطرح کردند و موضوعات مربوط به ثبت محصولات و تولیدات دانش بنیان ایرانی در روسیه، ثبت محصولات دارویی، بازاریابی، مشارکت در نمایشگاه، بهره مندی از ظرفیت اتحادیه اقتصادی اوراسیا، جدب سرمایه گذاری و تولیدات مشترک با شرکت های روسی، همکاری در قالب کمیسیون مشترک اقتصادی، توسعه همکاری ها از طریق کارگروه همکاری های فناورانه و توسعه همکاری در زمینه گردشگری سلامت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

  «محمد حزار» رئیس میربیزنس‌بانک مسکو در این نشست خاطرنشان کرد که میربیزنس بانک در واقع حلقه واسط سیستم بانکی ایران و روسیه است و چه پیش از برجام و پس از امضای آن این حلقه برقرار بود و ارتباطات بانکی ایران و روسیه هرگز قطع نشده است.  

وی تصریح کرد که شرکت های ایرانی و روسی و نیز شرکت های غیربومی روسیه می توانند از خدمات میربیزنس بانک استفاده کرده و در آن حساب باز کنند.

نماینده یک شرکت دانش بنیان ایرانی در این نشست با اشاره به اینکه شرکت وی ماهانه حدود ۲۰ میلیارد تومان درآمد دارد گفت که باید به فکر گشودن دروازه های صادراتی و تولیدی ایران به روسیه بود.  

وی در این زمینه به اهمیت فعالیت اتاق تجارت ایران در روسیه اشاره کرد که می تواند در شکل گیری و گسترش همکاریهای تجاری بین ایران و روسیه نقش مهمی را ایفا کند.

مدیر یک شرکت دانش بنیان با بیان اینکه شرکت وی در حوزه شیمی فعالیت می کند از سفیر ایران خواست که توصیه هایی در مورد ورود به بازار وسیع روسیه بدهد به گونه ای که ریسک فعالیت در این کشور برای شرکت های ایرانی به حداقل برسد.   

یکی دیگر از حاضران گفت که شرکت وی در طول ۸ سال توانسته است در عرصه گردشگری فعالیت های خوبی داشته باشد و ازجمله از روسیه گردشگرانی را جذب کند و مشکل اصلی در کار این شرکت عدم شناخت کافی از ایران در روسیه است و برای رفع این مشکل باید به زبان روسی کارهای بیشتری صورت گرفته و تولید محتوا برای شناخت بیشتر ایران صورت بگیرد.

رئیس یک شرکت دانش بنیان هم موضوع ایجاد صندوق سرمایه گذاری در عرصه های دانش بنیان برای حمایت از این شرکت ها را مطرح کرد.

وی با بیان اینکه حمایت سیاسی از شرکت های دانش بنیان وجود دارد بر ضرورت مذاکره با بانک مرکزی ایران درباره حمایت های از مجموعه این شرکت ها برای حضور فعالتر در بازارهای خارجی به ویژه در روسیه تاکید کرد.

مدیر یک شرکت دانش بنیاد دست اندر کار امور تحقیقات دارویی نیز گلایه داشت که باوجود اینکه ایران در حوزه سلامت یا دارو یا مکمل ها یا تجهیزات پزشکی به دستاوردهای خوبی دست یافته است، اما در صورت ورود به بازار روسیه، شرکت های ایرانی باید از نقطه صفر شروع کنند.

وی افزود: ما عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیستیم و در صورت حضور در روسیه، کار ما بسیار سخت است.

سفیر ایران در روسیه در این نشست خاطرنشان کرد که روابط ما با روسیه در عرصه های سیاسی، امنیتی و نظامی است اما در دو حوزه مهم کارهای بیشتری باید صورت گیرد که شامل عرصه های فرهنگی و اقتصادی می شود.

به گفته سفیر ایران، نوعی بی تصویری از ایران در روسیه وجود دارد که نیازمند تلاش بیشتر برای شناخت کشورمان به روسها و ایجاد شرایط برای فراهم آوردن چنین شرایطی وجود دارد.

وی همچنین از وجود نگاه منفی به روسیه در برخی از ایرانیان انتقاد کرد و خاطرنشان کرد که برخی سعی دارند آن را به دیگران تزریق کنند.

وی در ادامه بحث ایجاد شناخت بهتر از ایران در روسیه گفت: ما در عرصه انتشار کتاب و جزوه و ایجاد محتوا در فضای مجازی برای معرفی بهتر کشور خود ضعف داریم و امیدواریم در آینده نزدیک شبکه ایرانی به زبان روسی راه اندازی شود.  

جلالی در ادامه گفت: عرصه دوم در روابط ایران و روسیه بخش اقتصادی است که باید توسعه  یابد و تلاش کنیم بی تصویری از ایران در روسیه از بین برود. فرصت های خوبی برای گسترش حضور در روسیه داریم که باید با امیدواری امور را پیش ببریم.

حاتمی کارشناس اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی نیز در این نشست به شرکت های دانش بنیان برای رفع بسیاری از مشکلات و متمرکز شدن فعالیت های اقتصادی پیشنهاد تشکیل هولدینگ داد.  

سفیر ایران در ادامه سخنانش گفت که پیشنهادات مختلف در مورد فعالیت و مشکلات شرکت های دانش بنیان در روسیه را به مجموعه وزارت امور خارجه و وزارت بهداشت منتقل می کند و پیگیر این مسائل خواهد بود.

وی افزود: ما در حوزه تجارت و همکاریهای اقتصادی واقعا جدی هستیم و توسعه این همکاریها در اولویت قرار دارد.  

جلالی سپس به انتقال نخستین محموله ها در کوریدور حمل و نقل بین المللی شمال- جنوب بین فنلاند و هند اشاره کرد که از ایران می گذرد و خاطرنشان کرد که در چارچوب این طرح بین المللی، راه اندازی هر چه سریعتر خط اهن رشت- آستارا در ایران در دستور کار قرار دارد.  

وی سپس به راه اندازی اتاق نوآوری ایران در مسکو به عنوان رویداد مهم اشاره کرد که در هفته جاری اتفاق افتاد و گفت که شرکت های دانش بنیان ایرانی می توانند با استفاده از امکانات این مرکز، حضور خود را در روسیه گسترش دهند.

سفیر ایران در بخش دیگری از سخنان خود به روسای شرکت های دانش بنیان پیشنهاد کرد که باتوجه به محدودیت صدور روادید برای ایرانیان برای سفر به روسیه، در صورت علاقه مندی برای همکاری با شرکت های روسی، مدیران آنها را به سفارت ایران معرفی کنند تا روادید برای سفر آنها به ایران صادر شود.

وی گفت: با توجه به همه گیری کرونا محدودیت هایی برای سفر ایرانیان به روسیه وجود دارد و سفارت ایران دائما در تماس با مقامهای روس برای رفع این محدودیت ها است و در زمان حاضر فقط افراد دارای بیماریهای ویژه که می توانند در روسیه مداوا شوند با تلاش سفارت از این کشور روادید دریافت می کنند.

سفیر ایران سپس پیشنهاد کرد که برای کارایی بیشتر فعالیت شرکت های دانش بنیان ایرانی در روسیه، هولدینگی از این شرکت ها تاسیس شودو خاطرنشان کرد: شرکت های دانش بنیان می توانند با ایجاد هولدینگ، در بازار روسیه حضور موثر داشته باشند.  .  

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تمدید توافقنامه همکاریهای ایران و روسیه برای پنج سال دیگر اشاره و تصریح کرد که به پیشنهاد مقام معظم رهبری و با توافق ایشان و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، قرار شده است این توافقنامه به روز شود و به همین منظور سفارت ایران در روسیه پیش نویسی را در این مورد به تهران ارسال کرده است.

مهدی قلعه نوی رئیس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری ریاست جمهوری نیز در این نشست در مواردی به سوالات توضیحاتی داد.

وی ازجمله به ضرورت فعالتر شدن کارگروه سلامت در کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه اشاره کرد و گفت: اگر از فعالیت این کارگروه حمایت شود، عملکرد بهتری خواهد داشت.  

در نشست پرسش و پاسخی شرکت های دانش بنیان با سفیر ایران در مسکو به همه سوالات پاسخ داده شد و قرار شد برخی موضوعات ازجمله مسائل بانکی پیگیری و تصمیماتی در این مورد گرفته شود و نمایندگان بخش های اقتصادی و بازرگانی سفارت ایران در مسکو شماره تلفن های خود را برای ارتباط مستمر با مدیران این شرکت ها اعلام کردند.

هیات متشکل از سران ۳۵ شرکت دانش بنیان از سه روز پیش در مسکو بسر می برد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران مسکو علم و فناوری روسیه سرمایه گذاری سلامت ایران ایران و روسیه درآمد تجارت شیمی گردشگری سرمایه بانک مرکزی دارو تجهیزات پزشکی فضای مجازی جمهوری اسلامی مشکلات وزارت امور خارجه وزارت بهداشت حمل و نقل مقام معظم رهبری ولادیمیر پوتین ریاست جمهوری شماره تلفن ایران مسکو شرکت های دانش بنیان شرکت های دانش بنیان ایرانی ایران در روسیه شرکت دانش بنیان ایران در مسکو سفیر ایران ایران و روسیه یک شرکت دانش سفارت ایران شرکت ها بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۲۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود

آیین رونمایی از سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور با عنوان «پتروآفرین» همزمان با بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور فعالان این حوزه برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، این رویداد به همت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و شرکت ملی صنایع پتروشیمی با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و با حضور صنعتگران پتروشیمی، محققان و شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار خواهد شد.

بنا به نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، ضرورت حمایت از فناوران و شرکت‌های دانش‌بنیان با هدف تقویت و رشد تولید کشور بر پایه علوم و فناوری‌های نوظهور دوچندان شده است. صنعت پتروشیمی از جمله مهم‌ترین صنایع پیشران کشور است که نقش بسزایی در توسعه اقتصاد و ارزآوری برای کشور ایفا می‌کند. به دلیل کامل نبودن زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی در کشور، بسیاری از خوراک‌های پتروشیمی از خارج از کشور وارد شده و این امر منجر به خام‌فروشی یا حداقل نیمه‌خام‌فروشی محصولات پتروشیمی در ایران شده است. 

مرکز توسعه‌ فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری همراه با ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته در نظر دارد تا با تمرکز بر این صنعت راهبردی، ضمن بررسی و شناسایی چالش‌های موجود، به شبکه‌سازی میان دانش‌بنیان‌های کشور و صاحبان صنایع پتروشیمی کمک کند.

این امر به وسیله ابزارهای حمایتی کشور که در اختیار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان قرار دارد، اعم از اعتبارات در نظر گرفته شده در قانون جهش تولید دانش‌بنیان، ساخت بار اول، اعطای تسهیلات و تضامین با عاملیت صندوق نوآوری و شکوفایی و ... انجام خواهد شد.

در پتروآفرین با نگاه دقیق به نیازهای اساسی و مشترک مجتمع‌های صنعتی پتروشیمی کشور و نیازهای بازار حال و آینده‌ پایین دستی زنجیره‌ ارزش پتروشیمی و با بکارگیری توان دانشمندان متخصص صنعت پتروشیمی و شرکت‌های دانش‌بنیان، گام‌هایی اساسی در مسیر توسعه‌ فناوری‌های راهبردی، ساخت تجهیزات و دانش طراحی در این صنعت برداشته می‌شود. 

همچنین، شرکت ملی پتروشیمی ایران با شبکه‌سازی میان مجتمع‌های پتروشیمی خصوصی و دولتی توسط معاونت پژوهش و فناوری و خودکفایی و شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، هدایت علمی و اجرایی این طرح را به عهده خواهد داشت.  

مراسم افتتاحیه سکوی پتروآفرین در اولین روز از بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با حضور مسئولان و بازیگران صنعت پتروشیمی کشور و شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه برگزار خواهد شد. در این مراسم نمایندگانی از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی و ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته حضور خواهند داشت و به تبادل نظر در این زمینه خواهند پرداخت.

از اهداف پتروآفرین می‌توان به مواردی همچون بومی‌سازی زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی، رفع چالش‌ها و نیازهای اساسی صنعت پتروشیمی در حوزه تجهیزات، استفاده از سازوکار اعتبار مالیاتی ذیل قانون جهش تولید دانش‌بنیان، اعطای تسهیلات و حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی و بهره‌گیری از ارتباطات بین‌المللی معاونت علمی در راستای تقویت همکاری‌های فناورانه بین‌المللی اشاره کرد.

همچنین همراه با این رویداد، قرارداد ساخت بار اول یکی از تجهیزات موردنیاز در صنعت پتروشیمی میان یک شرکت دانش‌بنیان و یک مجتمع پتروشیمی منعقد خواهد شد و از فراخوان جدید ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با عنوان «جمع‌آوری کربن» رونمایی خواهد شد. 

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، این رویداد(رونمایی از پتروآفرین)، ۱۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳، از ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۶:۳۰ در سالن کنفرانس شماره یک در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • توافق‌نامه‌ای برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • دستاورد مجموعه‌های دانش‌بنیان‌ ایرانی قابل تقدیر است
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • تحقق شعار سال در دومین نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان اصفهان
  • باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی استفاده شود
  • خرید محصول، بهترین کمک به دانش‌بنیان‌ها است
  • عزم جدی مدیریت شهری اصفهان برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان
  • شهرداری اصفهان باید فصل وصل سرمایه‌گذاری مخاطره‌پذیر با شرکت‌های دانش‌بنیان باشد