Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@02:38:20 GMT

بارقه‌های امید در شهرک صنعتی قروه

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۰۵۹۸۱

بارقه‌های امید در شهرک صنعتی قروه

به گزارش ایرنا، آونگان یکی از قدیمی‌ترین شهرک‌های صنعتی در کردستان است که در هفت کیلومتری شهرقروه واقع شده و متولی ایجاد و تامین زیرساخت‌های آن از زمان تاسیس یعنی اواخر دهه ۶۰ تا سال ۱۳۸۲  اداره تعاون بوده و از این سال به  شرکت شهرک‌های صنعتی استان واگذار شده است.

شاید وقتی از قدمت این شهرک سخن به میان می‌آید همه فکرها به این سو کشیده می شود که حال جای سوزن انداختن در این شهرک صنعتی نیست و همه اراضی آن قطعه بندی و واگذار شده و کم و بیش هم چرخه تولید در آن در حال چرخش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این تصور راهی شهرک صنعتی آونگان قروه شدیم ولی آنچه مشاهده کردیم از تصور ما تا واقعیت فرسنگ‌ها فاصله داشت اراضی زیادی که وسعت و ظرفیت موجود در این منطقه را نشان می داد، هنوز دست نخورده باقی مانده بود.

کارگران در ورودی شهرک مشغول بکار بودند که فعالیت بخشی از آنها مربوط به پروژه انتقال آب این شهرک و تعدادی هم در ارتباط با طرح راه آهن  همدان- سنندج بود، چراکه قسمتی از ریل قطار از این ناحیه می‌گذرد.

تعداد واحدهای ایجاد شده در این شهرک که به صنایع معدنی و شیمیایی اختصاص دارد در یک نگاه قابل شمارش بود و در این بین چند واحدی هم وجود داشت که تنها از آنها ساختمان فرسوده و مخروبه‌ای باقی مانده بود.

رونق این شهرک به یکی دو واحد از جمله کارخانه تولید کنسانتره که طی هفته اخیر هم به طور رسمی افتتاح شد، برمی‌گشت واحدی که در زمینی به مساحت ۹ هکتار احداث شده و از معدود واحدهایی بود که از دور فضای سبز ایجاد شده در محوطه آن بیانگر اهمیت و توجه ویژه به محیط زیست و اجرای دستورالعملی بود که واحدهای صنعتی را ملزم به ایجاد فضای سبز می کند.

کمبود اعتبارات عامل تاخیر در ایجاد زیرساخت های شهرک صنعتی آونگان

علی‌رغم قدیمی بودن این شهرک هنوز هم معابر آن آسفالت و جدول گذاری نشده بود که معاون فنی شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان دلیل این مسئله را کمبود اعتبارات اعلام کرد و گفت: هم اکنون در مرحله آسفالت معابر شهرک هستیم و برای آسفالت و جدول گذاری آن به ۷۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم و قرارداد این پروژه با پیمانکار منعقد شده است.

مهمترین مشکل پیش‌روی شهرک صنعتی آونگان قروه هم چون دیگر شهرک‌ها و نواحی صنعتی موجود در کشور و به تبع کردستان به مسئله آب آن برمی‌گردد که طی ۶ ماه اخیر این مسئله ۲ مرتبه در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان مطرح شده است.

مهمترین مشکل پیش‌روی شهرک صنعتی آونگان قروه هم چون دیگر شهرک‌ها و نواحی صنعتی موجود در کشور و به تبع کردستان به مسئله آب آن برمی‌گردد که طی ۶ ماه اخیر این مسئله ۲ مرتبه در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان مطرح شده است.

در یکصد و شصت و پنجمین جلسه این کارگروه مقرر شد شرکت توزیع نیروی برق استان بدون در نظرگرفتن تمدید پروانه بهره‌برداری چاه این شهرک اقدام به ایجاد ترانس برق کند و شرکت آب منطقه ای هم متعهد شد ظرف مدت یک روز پروانه بهره برداری آنرا  تمدید کند.

 از آنجا که مهمترین مبحث مطرح شده در ارتباط با این شهرک به وضعیت چاه اصلی آن برمی گردد لذا علاوه بر بازدید از این شهرک پیگیر اجرایی شدن مصوبات مذکور و همچنین دلایل مشکلات پیش آمده برای آب آن از گذشته تا حال شدیم.

اشتباهی که ۳۰ سال شهرک صنعتی آونگان را از آب محروم کرد

معاون فنی شرکت شهرک های صنعتی کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مهمترین مشکل حوزه زیرساخت شهرک آونگان قروه را مربوط به تامین آب آن دانست و اظهار داشت: سال ۶۹ براساس مکان یابی که توسط اداره تعاون متولی وقت این شهرک انجام شد چاه آبی در اراضی یکی از کشاورزان این محدوده حفر شد.

تفاهم نامه ای بین این کشاورز و اداره تعاون در آن دوره شکل گرفت که آکاشه احمدی در پاسخ به اینکه چه امتیازی برای این کشاورز در این رابطه در نظر گرفته شد اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: اداره تعاون در جریان مفاد تفاهم نامه حفر چاه در زمین این کشاورز قرار دارد.

معاون تعاون اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان هم در این رابطه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هیچ گونه مالکیتی برروی شهرک صنعتی آونگان و چاه حفر شده آن نداریم.

علی اصغر عباسی اضافه کرد: تا جایی که اطلاع دارم هیچ گونه سابقه سازمانی هم در خصوص این توافق نامه هم در اختیار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان نیست.

مشکلات ناشی از اشتباهی که ۳۰ سال پیش در حفر چاه آب شهرک صنعتی آونگان رخ داد تا به امروز گریبانگیر این شهرک بوده است، پروانه بهره برداری این چاه با ظرفیت سالانه ۳۷۸ هزار مترمکعب برای تامین آب واحدهای صنعتی صادر شده و سال‌ها بجای صنعت به اراضی کشاورزی مالک زمینی که در آن این چاه حفر شده؛ اختصاص پیدا کرده بود.

مشکلات ناشی از اشتباهی که ۳۰ سال پیش در حفر چاه آب شهرک صنعتی آونگان رخ داد تا به امروز گریبانگیر این شهرک بوده است، پروانه بهره برداری این چاه با ظرفیت سالانه ۳۷۸ هزار مترمکعب برای تامین آب واحدهای صنعتی صادر شده و سال‌ها بجای صنعت به اراضی کشاورزی مالک زمینی که در آن این چاه حفر شده؛ اختصاص پیدا کرده بود.

اختصاص آب به سه هکتار از اراضی کشاورزی از مفاد توافقنامه اداره تعاون و کشاورز آونگانی

امیر شیرزادی فرزند محمد شیرزادی کشاورزی که اداره تعاون ۳۰ سال پیش با او توافقی مبنی بر احداث چاه آب شهرک صنعتی آونگان در اراضی کشاورزی او کرده بود، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به جزییات این توافقنامه و آنچه در این سال ها پیش آمده اشاره کرد و گفت: سال ۶۹ اداره تعاون در توافقنامه ای که هنوز هم موجود است متعهد می شود که در ازای حفر چاه شهرک صنعتی در اراضی ما به سه هکتار از مزارع و باغات ما آب اختصاص دهد.

وی با اشاره به اینکه در آن دوره سه، چهار واحد صنعتی در آونگان ایجاد شده بود، افزود: به دلیل کمبود امکانات و تجهیزات وجود شیب زیاد اداره تعاون موفق به انتقال آب از چاه به بالادست نشد.

شیرزادی اضافه کرد:  سال ۱۳۶۹ تا ۱۳۸۲ چاه را مسدود کردند و اجازه استفاده به ما هم ندادند و آن سال شکایت کردیم و دادگاه اداره تعاون را به پرداخت ۴۶ میلیون تومان جریمه کرد.

وی با بیان اینکه مبلغ جریمه را از اداره تعاون دریافت نکردند، یادآور شد: با حکم دادگاه سال ۸۲ چاه رفع انسداد شد و دوباره سال ۱۳۹۸ با شکایت امور آب چاه پلمب شد.

شیرزادی با اشاره به اینکه  وسعت اراضی آنها در محدوده شهرک صنعتی آونگان ۱۰ هکتار است و از این میزان سه هکتار آن فقط آبی است، اظهار داشت: تنها خواسته ما اختصاص آب مورد نیاز برای این سه هکتار است.

وی  یادآور شد: محصول امسال اراضی آبی ما به دلیل قطع آب خشک شده و درختان آن هم اگر آب به آنها نرسد بزودی از بین می روند.

آب در کوزه و تشنه لبان می گشتند

بدلیل این تصمیم اشتباه علاوه بر ضرر و آسیبی  که به کشاورز وارد شده سال ها واحدهای تولیدی مستقر در این شهرک و حتی واحدهای دیگری که در صورت وجود آب ایجاد می شدند از وجود این چاه آب بی نصیب بودند و همین می توانست یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در روند فعالسازی و توسعه این شهرک باشد.بدلیل این تصمیم اشتباه علاوه بر ضرر و آسیبی  که به کشاورز وارد شده سال ها واحدهای تولیدی مستقر در این شهرک و حتی واحدهای دیگری که در صورت وجود آب ایجاد می شدند از وجود این چاه آب بی نصیب بودند و همین می توانست یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در روند فعالسازی و توسعه این شهرک باشد.

مدیرواحد تولید انواع بلوک صنعتی مستقر در شهرک صنعتی آونگان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیست سال سابقه فعالیت در عرصه تولید به ویژه تولید بلوک را دارم و از ابتدای امسال در این شهرک صنعتی کار خود را آغاز کردم.

امید الهیاری با اشاره به اینکه واحد او به ۲ هزار مترمکعب آب در سال نیاز دارد، اضافه کرد: در حال حاضر میزان آبی که در اختیار ما قرار می گیرد جوابگو نیست و وعده داده شده به زودی چاه اصلی وارد مدار می شود و مشکل آب واحدهای این شهرک هم برطرف می شود.

وی افزود:  شهرک صنعتی آونگان سال ها وضعیت متروکه ای داشت وحال حدود ۲ سالی است که فعالیت هایی در راستای احیای آن آغاز شده و بی شک اگر طی این سال‌ها آب چاه اصلی به واحدهای تولیدی اختصاص می یافت هم اکنون شاهد استقرار واحدهای بیشتری در این شهرک بودیم.

این تولیدکننده کردستانی یادآور شد: امسال واحدهای تولیدی هم با مشکل آب و هم برق مواجه شدند و علاوه براین تامین مواد اولیه هم برای بسیاری از واحدها بسیار سخت شده است.

فک پلمب چاه آب با امضای تعهدنامه حفاظت

به گفته معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کردستان سال ۹۴-۹۵ این شرکت بعد از اطلاع از تغییرکاربری غیرمجاز چاه آب شهرک صنعتی آونگان اقدام به معرفی آن به دادگاه می کند.

عرفان مومن‌پور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: این کشاورزهم در دادگاه مدعی می شود که واحدهای صنعتی در این شهرک خود اقدام به حفر چاه غیرمجاز کردند که با دستور قاضی این مورد پیگیری  و بعد از شناسایی دستور انسداد آنها هم صادر شد.

وی با اشاره به اینکه طی این سال ها به منظور حمایت از تولید و صنعت با حفر چاه جدید در محوطه شهرک تا تعیین تکلیف چاه اول موافقت شد، افزود: میزان آبدهی چاه دوم یک دهم چاه اول بود که جوابگوی نیاز واحدهای این شهرک را نداشت.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کردستان گفت: بتازگی شرکت شهرک های صنعتی استان میزان آب مورد نیاز برای واحدهای شهرک صنعتی آونگان را یک میلیون مترمکعب اعلام کرده که قابل تامین نیست.

مومن پور با اعلام اینکه چاه اول با حکم مراجع قضایی خلع ید و پلمب شده است، یادآور شد: برای  فک پلمب و تحویل چاه به متولی اصلی آن یعنی شرکت شهرک های صنعتی و سپس تمدید پروانه بهره برداری آن؛درخواست امضای تعهدنامه ای از این شرکت به منظور محافظت از این چاه کرده‌ایم که این مهم تاکنون محقق نشده است.

مسوولان شرکت آب منطقه ای کردستان علت تاخیر در اجرای مصوبه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در تمدید پروانه بهره برداری را تعلل در امضای تعهدنامه حفظ و حراست از چاه اصلی شهرک صنعتی آونگان اعلام کردند و وعده دادند در صورت موافقت با این مسئله یک روزه فک پلمب چاه انجام می شود.

برقدار کردن چاه اصلی شهرک صنعتی آونگان به بیش از یک میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد

چاه اصلی شهرک صنعتی آونگان در گذشته با موتور دیزل کار می کرد که با توجه به هزینه بالای نگهداری و به منظور صرفه جویی در مصرف سوخت برقدار کردن آن در دستور کار شرکت شهرک‌های صنعتی استان قرار گرفته است هر چند اداره برق شهرستان قروه هزینه لازم برای برقدار کردن این چاه را یک میلیارد و ۶۸۸ میلیون ریال عنوان کرده ولی شرکت شهرک های صنعتی کردستان اعلام کرد یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال را به حساب شرکت توزیع نیروی برق استان واریز کردند .

رییس شبکه توزیع برق شهرستان قروه هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه قرارداد برقدار کردن چاه آب شهرک صنعتی آونگان صادر شده است، گفت: چاله کنی و حفاری ایجاد ترانس برق برای چاه آب این شهرک به اتمام رسیده است.

فرهاد میمنت آبادی اضافه کرد: برقدارکردن چاه آب منوط به ارائه و تمدید پروانه بهره‌برداری آن است که با مصوبه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان شرکت توزیع نیروی برق بدون ارائه این مهم از سوی شرکت شهرک‌های صنعتی اقدام به برقدارکردن این چاه کرده است.

وی اعلام کرد: اعتبار مورد نیاز برای برقردار کردن این چاه آب یک میلیارد و ۶۸۸ میلیون ریال است که شرکت شهرک‌های صنعتی استان باید آنرا پرداخت کند.

مشکلات آب آونگان رفع شد

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از رفع  مشکلات شهرک آونگان قروه خبرداد و اعلام کرد: یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال بابت هزینه مربوط به ترانس برق چاه اصلی آب شهرک آونگان در مورخ ۲۱ تیرماه سال جاری به حساب شرکت توزیع نیروی برق استان واریز شده است.

احمد خسروی با بیان اینکه تعهدنامه مورد تقاضای شرکت آب منطقه ای استان هم مبنی بر حفاظت شرکت شهرک‌های صنعتی از چاه آب که فقط مورد استفاده واحدهای صنعتی قرار گیرد هم امضا شده است،افزود: براساس حکم دادگاه اجازه تخصیص آب از چاه اصلی به بخش کشاورزی را نداریم و آب آن تنها مصرف صنعتی دارد.

وی با اشاره به اینکه شهرک صنعتی آونگان ۱۴۶ هکتار است، افزود: هم اکنون در فاز نخست این شهرک ۳۵ واحد که بیشتر آنها سنگبری و پالایش روغن هستند استقرار دارد و در فاز توسعه‌ای هم ۱۸ واحد صنعتی در حال اجرا هستند.

مهمترین مشکل زیرساختی شهرک آونگان یعنی مسئله مربوط به کمبود آب آن برطرف شده و اینگونه حرکت بر ریل  پیشرفت صنعت و معدن  در این شهرک باردیگر آغاز شده است و این مهم نوید بخش تولید و اشتغال بیشتر در شهرستان قروه است.مهمترین مشکل زیرساختی شهرک آونگان یعنی مسئله مربوط به کمبود آب آن برطرف شده و اینگونه حرکت بر ریل  پیشرفت صنعت و معدن  در این شهرک باردیگر آغاز شده است و این مهم نوید بخش تولید و اشتغال بیشتر در شهرستان قروه است.

سرانه  زمین صنعتی در کشور ۱۷ مترمربع و در استان کردستان ۹.۱ مترمربع و در شهرستان قروه ۲۰ مترمربع است و این شاخص ظرفیت بالای این شهرستان را در توسعه صنعتی نشان می‌دهد که با همت و پشتکار سرمایه‌گذاران و حمایت ویژه مسوولان می توان به آینده درخشان بخش صنعت در منطقه امیدوار بود.

برچسب‌ها کردستان شهرک صنعتی سنندج قروه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان شهرک صنعتی سنندج کردستان شهرک صنعتی سنندج قروه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید گفت و گو با خبرنگار ایرنا شرکت شهرک های صنعتی کردستان شرکت شهرک های صنعتی استان تمدید پروانه بهره برداری شرکت توزیع نیروی برق شرکت آب منطقه ای واحدهای تولیدی اداره تعاون اراضی کشاورزی واحدهای صنعتی شهرستان قروه مهمترین مشکل یک میلیارد شهرک آونگان میلیون ریال برقدار کردن آونگان قروه یادآور شد سه هکتار چاه اصلی حفر چاه صادر شد ۳۰ سال حفر شد سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۵۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرک صنفی بازیافت ضایعات در همدان ایجاد می‌شود

فرماندار همدان از ایجاد شهرک صنفی بازیافت ضایعات در همدان خبر داد و گفت: امسال ۳۰۰ هکتار به پهنه صنعتی شهرستان همدان افزوده می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، مسلم مخفی بعد از ظهر امروز در جلسه کارگروه امور زیربنایی شهرستان با بیان اینکه راستی آزمایی اشتغال همدان با 97 درصد مورد تایید قرار گرفته است اظهار داشت: سال گذشته شهرستان همدان در حوزه اشتغال عملکرد قابل قبولی داشته است.

مخفی به صدور 17000 مجوز کسب و کار در سطح شهرستان اشاره و بیان کرد: در حوزه ایجاد مشاغل خانگی و مشاغل خرد اقدامات خوبی در حال شکل‌گیری است که تحقق شعار سال را عملی می‌کند.

فرماندار همدان با قدردانی از عملکرد مثبت شرکت شهرک‌های صنعتی عنوان کرد: امسال 300 هکتار به پهنه صنعتی شهرستان همدان افزوده می‌شود که این اقدام شهرک‌های صنعتی بسیار مثبت و قابل تقدیر است.

وی ضمن قدردانی از توجه ویژه استاندار به شهرستان همدان گفت: دستگاه‌های اجرایی کارهای مقدماتی ساخت شهرک صنفی بازیافت ضایعات را تسریع کنند چرا که این اقدام هم ایجاد اشتغال مناسبی به دنبال دارد و علاوه بر آن به ساماندهی افراد فعال در این حوزه کمک می‌کند.

مخفی بیان کرد: سال گذشته و با راه‌اندازی سلسله نشست‌های تخصصی مشاغل خانگی در مناطق مختلف شهر همدان، شاهد صدور 13 هزار مجوز و رشد 60 درصدی مجوزهای کسب و کار و مشاغل خانگی در شهر همدان بودیم.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • حمایت از تولید از اولویت دولت سیزدهم است
  • شهرک صنفی بازیافت ضایعات در همدان ایجاد می‌شود
  • صدور سند ۴۵ هکتار از زمین‌های شهرک صنعتی فجر قشم
  • صدور سند زمین های شهرک صنعتی فجر قشم
  • صدور سند ۴۵ هکتار از زمین های شهرک صنعتی فجر قشم
  • صدور سند مالکیت شهرک‌های صنعتی هرمزگان
  • واگذاری ۴۵۶۶ سند شهرک‌های صنعتی هرمزگان
  • شهرک‌های صنعتی دانش‌بنیان در هرمزگان راه‌اندازی شود
  • به مناسبت روز جهانی کار و کارگر
  • تکمیل زیرساخت‌های شهرک دارویی بیضا شتاب می‌گیرد