Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@09:07:06 GMT

تشدید و تمدید محدودیت‌های کرونایی در یزد

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۰۶۴۵۳

تشدید و تمدید محدودیت‌های کرونایی در یزد

ایسنا/یزد ستاد پیشیگیری و مقابله با کرونا استان یزد محدودیت‌های صنوف و ترددها در شهرهای این استان را با توجه به بحرانی‌تر شدن وضعیت کرونا، تشدید و تمدید کرد.

ستاد استانی مقابله با کرونا در یزد براساس اطلاعیه شماره‌ی ۱۲۰ خود اعلام کرده است: «متاسفانه موج پنجم بیماری کرونا بی‌رحمانه و تهاجمی‌تر از قبل جای‌جای استان را در بر گرفته و تاب‌آوری کادر بهداشت و درمان و زیرساخت‌های درمانی استان را با وجود همه فداکاری‌ها و امکانات گسترده، دستخوش تلاطم و ناپایداری ساخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

در ادامه آمده است؛ «شیوع ویروس دلتا در موج پنجم که هم قدرت سرایت بالاتری دارد و هم قدرت تخریب و ابتلای بیشتر، آنچنان نگران کننده است که هم اکنون استان یزد بیشترین میزان ابتلا و بستری را نسبت به موج‌های قبلی، تجربه و علاوه بر اشغال ۱۰۰۰ تخت بیمارستانی، جمعیتی به همین نسبت در خانه‌ها بستری و به صورت سرپایی درمان می‌شوند.»

این ستاد خاطرنشان کرده است؛ «تجربه ماه‌های اخیر نشان می‌دهد که هیچ محدودیتی کارسازتر از خود مراقبتی و احساس مسئولیت در مقابل سلامت همگانی نیست ولی هم‌اکنون استان یزد که از استان‌های پیشرو در رعایت پروتکل‌ها و استفاده از ماسک و فاصله گذاری بود، روزهای پر درد بی‌توجهی به پروتکل‌ها و عادی انگاری وضعیت را سپری می‌کند.

محفل‌های دوستانه و خانوادگی، سفرهای جمعی، رعایت نکردن قرنطینه از سوی مبتلایان و آنان که دارای علائم مشکوک به کرونا هستند، خانه‌ها را به کانون‌های شیوع بیماری تبدیل و زنجیره ابتلاء در الگوهای خانوادگی در میان بستریان مشهود و بارز است.

بیایید یک بار دیگر در راستای مسئولیت خطیر خود و برای حفظ جان خود، خانواده، دوستان و همشهریان خود در این اپیدمی نفس‌گیر و طاقت‌فرسا، مردانه وارد عرصه شده و نظارت همگانی و رعایت پروتکل ها را از خود شروع کنیم.»

ستاد استانی مقابله با کرونا در همین راستا و با توجه به وضعیت قرمز و به شدت بحرانی در همه شهرهای استان و به منظور پرهیز از تجمعات پرخطر، محدودیت‌هایی را نیز اعمال کرده است؛ «فعالیت کلیه اصناف به استثنای سوپر لبنیاتی‌ها و نانوایی‌ها به شرط رعایت پروتکل‌ها، ازدحام نشدن و جلوگیری از ورود مشتریان بدون ماسک و الزام به استفاده از ماسک از سوی صاحبان صنوف، تا ساعت ۲۰:۳۰ شب مجاز است، همچنین تالارهای پذیرایی به مدت یک هفته دیگر تعطیل و فقط در فضای باز امکان پذیرش مشتری با رعایت فاصله چهار متری میزها و حداکثر ۵۰ نفر مشتری دارند. پذیرش مشتری در کلیه رستوران‌ها، کافی شاپ و فست فودهای سربسته ممنوع و به صورت بیرون بر تا ساعت ۲۳ مجاز به فعالیت هستند. پذیرش مشتری در اماکنی که دارای فضای باز مناسب باشند با رعایت فاصله چهار متری برای هر میز و نبود ازدحام و رعایت پروتکل‌ها و حضور حداقل مشتری بلامانع است.»

این ستاد اضافه کرده است؛ «رستوران‌ها و قهوه خانه‌ها در فضای بسته به استثنای فعالیت‌های بیرون‌بر، تالارهای پذیرایی در فضای بسته، سالن‌های سینما و تئاتر، استخرهای سرپوشیده، باشگاه های بدنسازی، شهربازی ها و نمایشگاه عمومی و تخصصی به مدت یک هفته دیگر تعطیل است.»

همچنین در خصوص محدودیت‌های سفر عالام شده است؛ «سفر از استان یزد به کلیه شهرهای دارای وضعیت قرمز کرونایی سراسر کشور مطلقاً ممنوع است و سفر از استان‌های کشور به کلیه شهرهای با وضعیت قرمز استان مطلقاً ممنوع و مشمول جریمه یک میلیون تومانی است. البته فرمانداری ها و سایر ادارات ذیربط حق صدور مجوز تردد برای هیچ خودرویی را ندارند و مردم نیز از مراجعه به فرمانداری ها خودداری کنند.»

به گزارش ایسنا و بنا بر اعلام ستاد پیشیگیری و مقابله با کرونا استان یزد، در پایان نیز همچنان بر استفاده از ماسک، حفظ فاصله و پرهیز از سفر و تجمع و دورهمی خانوادگی به عنوان تنها راه جلوگیری از انتقال بیماری تاکید و همگان را به رعایت پروتکل های بهداشتی تاکید شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس استانداری یزد ستاد استانی کرونا يزد مقابله با کرونا رعایت پروتکل ها استان یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۶۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟

به گزارش هلث دی نیوز، محققان گزارش می دهند که به نظر می رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

«آلن هادرل»، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول بریتانیا، گفت: «ما می‌دانستیم که کروناویروس مانند دیگر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد، است.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس های موجود در هوا را افزایش دهد.

به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای ۴۰۰ ppm دی اکسیدکربن است.

بر اساس نتایج منتشر شده، افزایش غلظت CO۲ به تنها ۸۰۰ ppm، بقای ویروس های معلق در هوا را افزایش می دهد.

محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO۲ ۳۰۰۰ ppm می رسد- مشابه غلظت یک اتاق شلوغ- حدود ۱۰ برابر بیشتر ویروس بعد از ۴۰ دقیقه مسری تر باقی بماند.

هادرل گفت: «ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می دهند. اما CO۲ هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوای بیشتری زندگی کنند.»

هادرل گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO۲ دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود.»

هادرل افزود: «نتایج همچنین نشان می دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO۲ در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علوم هواشناسی اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO۲ در جو تا پایان قرن به بیش از ۷۰۰ ppm برسد.

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO۲ در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آن ها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • وضعیت حقوق بشر در ایران برای اولین بار به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • وضعیت جاده‌ها / محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در جاده های شمالی کشور
  • تمدید مهلت ارسال آثار به دبیرخانه دومین جایزه ملی جوانی
  • ممبینی خبر داد: افزایش پاداش تیم‌های ملی با یکسری پروتکل‌ها
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت