Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استانها-با توجه به خشک‌سالی‌هایی که در سال‌های اخیر گریبان‌گیراستان ایلام شده است، اجرای طرح‌های نوین آبیاری تحت‌فشار یکی از مناسب‌ترین برنامه‌ها جهت صرفه‌جویی در مصرف آب و توسعه کشاورزی در استان به شمار می‌رود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، درگذشته روش‌های آبیاری سطحی به دلیل پایین بودن سرمایه‌گذاری اولیه، هزینه کم تعمیر، نگهداری و نیاز به انرژی کمتر یکی از متداول‌ترین روش‌های آبیاری درزمینهٔ ای کشاورزی به شمار می‌رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با توجه به مشکلات و مسائلی که در استفاده از نهرهای خاکی برای آب‌رسانی به مزارع وجود دارد و از سوی دیگر کمبود آب در سنوات اخیر، سیستم آبیاری تحت‌فشار (نوین) باهدف حفظ منابع طبیعی، جلوگیری از هدر رفتن آب و... جایگزین آبیاری سنتی شد و در همین راستا استان ایلام نیز با توجه به ظرفیت بالا کشاورزی ازجمله استان‌های پیشرو درزمینهٔ دسترسی به سیستم آبیاری نوین است.

اجرای طرح آبیاری نوین در اراضی نخلستان استان بوشهر در چه مرحله‌ای است؟بزرگترین طرح آبیاری نوین باغات کشور در قالب طرح نخلستان در استان بوشهر اجرا شدتوسعه سیستم‌های آبیاری نوین در استان خراسان جنوبی رونق تولید را به دنبال دارد

تاثیرآبیاری تحت‌فشار در کاهش مصرف آب

یزدان خدا رحمی کارشناس علوم آب در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: به‌طورکلی آبیاری‌های نوین به شکل تحت‌فشار و به دو شکل کلی آبیاری قطره‌ای و بارانی انجام می‌شوند که تأثیر بسزایی در کاهش مصرف آب و نیروی کارگری دارند.

وی افزود: با توجه به کمبود بارش‌ها و خشک‌سالی در سال‌های اخیر سیستم آبیاری نوین به علت اینکه راندمان آبیاری را نسبت به آبیاری سطحی افزایش می‌دهد مزایای زیادی را برای توسعه کشاورزی در استان به دنبال دارد، لذا با استفاده از دستگاه‌های آبیاری تحت‌فشار می‌توان از تلفات آب جلوگیری کرد تا به رشد اقتصادی و به دنبال آن به توسعه پایدار در همه زمینه‌ها دست‌یافت.

اما سیستم آبیاری تحت‌فشار معایبی نیز دارد از قبیل هزینه بالای سرمایه‌گذاری اولیه، هزینه بالا در تعمیر و نگهداری، محدودیت در به‌کارگیری سیستم در بعضی از زمین‌های کشاورزی و محدودیت استفاده در شرایط آب و هوایی خاص که همواره مشکلاتی را برای کشاورزان به وجود آورده است.

افزایش راندمان آبیاری

اقبال گراوند در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: به دلیل اینکه اخیراً بحران کم‌آبی شدت یافته است، استفاده از دستگاه‌های نوین آبیاری که به دو صورت قطره‌ای و بارانی قابل‌اجرا هستند، در استان افزایش‌یافته است.

سرپرست مدیریت آب‌وخاک سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: آبیاری بارانی برای زراعت و آبیاری قطره‌ای برای باغات مورداستفاده است و در آبیاری بارانی 70 درصد و در آبیاری قطره‌ای تا 90 درصد راندمان آبیاری افزایش پیدا می‌کند.

هزینه بالای سیستم آبیاری تحت‌فشار

این مسئول تصریح کرد: تنها مشکلی که آبیاری تحت‌فشار دارد، بالا بودن هزینه اولیه آن است که سازمان جهاد کشاورزی با رایگان کردن 85 درصد از فرآیند اجرایی کردن سیستم آبیاری نوین درزمینهٔ ای کشاورزی که به منابع آبی دسترسی دارند، این معضل را تا حد توان مرتفع ساخته است.

گراوند بابیان اینکه سیستم آبیاری تحت‌فشار در طرح‌های ملی کاملاً رایگان است، گفت: سیستم آبیاری نوین در استان ایلام در دهه 90 به اوج رسیده است و تاکنون حدود 34 هزار و 400 هکتار آبیاری تحت‌فشار در زمین‌های شخصی کشاورزان اجراشده است که 27 هزار هکتار آبیاری بارانی و 7 هزار و 400 هکتار شامل آبیاری قطره‌ای است.

اجرا سازی سه طرح ملی سیستم آبیاری نوین در استان

محمد اقدسی نیز در این راستا اظهار داشت: در استان ایلام در دهه‌ گذشته سه طرح آبیاری ملی به نام‌های طرح احیا اراضی، سامانه گرمسیری و مهار آب‌های مرزی انجام‌شده که درمجموع می‌توان گفت 70 هزار هکتار آبیاری تحت‌فشار اجراشده است.

مدیر سازمان جهاد کشاورزی افزود: طرح احیای اراضی ایلام و خوزستان شامل 2 فاز است که بخش اول این طرح بااعتباری بالغ‌بر 10 هزار میلیارد ریال در سطح 47 هزار هکتار به بهره‌برداری رسیده است و فاز دوم این طرح نیز در سطح 9 هزار هکتار با برآورد 4 هزار و 500 میلیارد ریال در ابتدای سال آینده شروع خواهد شد.

این مسئول بابیان اینکه در قالب دو طرح سامانه گرمسیری و مهار آب‌های مرزی، احداث شبکه‌های فرعی آبیاری نوین برای مناطق غرب و شمال غرب استان ایلام انجام می‌گیرد، تصریح کرد: ایلام تنها استان کشور محسوب می‌شود که هم‌زمان سه طرح ملی در نقاط مختلف آن در حال اجرا است.

انتهای پیام/180/ش

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیستم آبیاری تحت فشار سیستم آبیاری نوین آبیاری نوین آبیاری قطره ای استان ایلام هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۶۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد مدیریت بحران استان از نبود تخصیص اعتبار بحران به استان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: مدیریت بحران کشور، اعتبارات در زمینه فرونشست زمین، کنترل بیماری سالک و بازسازی مدارس آسیب دیده ناشی از فرونشست زمین را مصوب کرده، اما بعد از گذشت یک سال این اعتبارات به استان تخصیص داده نشده است.
منصور شیشه فروش افزود: درخواست مشخص مدیریت بحران این است که سازمان برنامه و بودجه نسبت به اجرای این مصوبات که ستاد بحران کشور به استان تخصیص داده، اقدام کند، چون زمان اجرای این طرح‌ها محدود است.

دیگر خبرها

  • هوای ایلام از عصر امروز بارانی می‌شود
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • انتقاد مدیریت بحران استان از نبود تخصیص اعتبار بحران به استان
  • خاموشی موتورپمپ‌های کشاورزی رفسنجان از ۹ اردیبهشت
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • صرفه جویی ۸۰۰ هزار متر مکعب آب با انجام اقدامات حفاظتی در بافق و بهاباد 
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • تلفیق هنرنمایی طبیعت با فناوری نوین، نجات کشاورزی کم بازده دیم
  • صرفه جویی آب در شهرستان بافق و بهاباد
  • پایتخت گل در انتظار فناوری نوین/مکان‌یابی غلط به مشکلات دامن زد