Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز، در چند روز گذشته شاهد اعتراضات مردم شهرهای مختلف خوزستان بودیم. این اعتراضات به دلایلی مانند قطعی آب شرب، کمبود آب برای آبیاری زمین‌های کشاورزی و دامداری و نبود مدیریت آب در این استان بود.

رضا نظری در گفت‌وگو با ایسکانیوز درباره مشکلات کم آبی در خوزستان عنوان کرد: مافیای انتقال آب از سرشاخه‌های دز، کارون و کرخه در خوزستان به سایر استان‌ها و نبود فعالیت‌های عمرانی مانند سدسازی برای استفاده از آب‌های جاری، باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای روستاهای خوزستان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: انتقال آب به سایر استان‌ها باعث شده تا پشت سدهای کرخه و دز دیگر آبی جمع نشود. در نتیجه حجم آب کمتری از سدها در بالادست به پایین دست جاری شود. همچنین زمانیکه آب کم باشد، آب شور جنوب استان نیز بر آب شیرین غلبه کرده و مزارع و نخلستان‌ها را از بین برده است.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران عنوان کرد: مشکلات آب خوزستان مربوط به یک دولت، استاندار یا فرد و جریان خاص نیست بلکه به مدیریت و نبود برنامه عمرانی در چند سال گذشته مرتبط است. 

اعتراضات مردم خوزستان به نبود مدیریت آبی

وی با بیان اینکه سال‌هاست مدیریت آبی مناسبی در خوزستان انجام نمی‌شود، گفت: بیشترین منابع آبی کشور در استان خوزستان قرار دارد؛ اما به دلیل نبود مدیریت مردم با مشکل کم آبی مواجه هستند. 

نظری با اشاره به اعتراضات مردمی در خوزستان بیان کرد: مردم در روزهای نخستین این اعتراضات به قطعی و نبود آب شرب اعتراض داشتند که این مشکل با فعالیت‌های جهادی سپاه، بسیج و دانشجویان و توزیع  آب با تانکر و مخزن آب حل شد. 

این دانشجوی دانشگاه شهید چمران ادامه داد: در حال حاضر برخی از روستاهای ایذه آب شهری ندارد ولی دانشجویان بسیجی برای آنها آب تهیه و به روستاها می‌برند.

وی اظهار کرد: در حال حاضر اعترضات مردم به قطعی آب شهری نیست بلکه به کمبود آب برای کشاورزی و نبود مدیریت منابع آبی است.

نظری با ذکر مثالی مطرح کرد: مردم شهرستان «هور» به دلیل نبود آب بیشتر دام‌های خود را که منبع درآمدشان بود  از دست داده‌اند. همچنین محصولات کشاورزی‌ آنها نیز به علت خشکی زمین و نبود آب از بین رفته است.

کشته‌سازی خلق عرب از اعتراضات مردم خوزستان

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اعتراضات در خوزستان را داری پیچیدگی خاص و امنیتی دانست و گفت: اعتراضات مردم در شهرهای شوشتر یا ایذه نسبت به نبود آب با اعتراضات شهرهای عرب نشین متفاوت است. 

وی با بیان اینکه گروهک خلق عرب در ایجاد هرج و مرج در خوزستان فعالیت دارد، گفت: متاسفانه برخی از گروهک‌های تجزیه طلب در مناطق حاشیه‌ای استان نفوذ کرده و از اعتراضات به حق مردم سوء استفاده می‌کنند.

نظری درباره انتشار فیلم‌ و عکس‌هایی از درگیری مسلحانه بین معترضان و نیروهای امنیتی در خوزستان اظهار کرد: در تمامی اعتراضات مردمی، نیروهای انتظامی با مردم کوچکترین درگیری نداشتند؛ اما این درگیری‌های مسلحانه از سوی نیروهای تجزیه طلبی بوده که بین مردم معترض خود را قرار داده‌ بودند.

این فعال دانشجویی ادامه داد: افرادی که در چند روز گذشته در جریان اعتراضات کشته شدند، در بخش‌هایی بودند که مردم قرار داشتند و نیروهای انتظامی نبودند. این افراد توسط گروهک خلق عربی یا الاحوازیه کشته شدند تا این موضوع را به نیروهای امنیتی یا انتظامی نسبت دهند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بسیج، جریان دانشجویی و افراد انقلابی و حزب الهی در استان نیز به مدیرت نادرست منابع آبی در خوزستان معترض هستند و به غیر از درگیری‌های هدایت شده، اعتراضات مردم به حق است.

انتهای پیام/ 

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1104026 برچسب‌ها استان خوزستان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: استان خوزستان اعتراضات مردم نبود مدیریت خلق عرب نبود آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۸۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵ سال کشته‌سازی؛ «ترانه»‌ای که به «نیکا» ختم شد

شبکه بی‌بی‌سی در گزارش اخیر خود مدعی شد که طبق اسناد محرمانه مأموران امنیتی، نیکا شاکرمی را دستگیر کرده بودند و بعد از تعرض جنسی، او را به قتل رسانده و جسدش را در بزرگراه یادگار امام رها کردند. البته بی‌بی‌سی در همین گزارش اعتراف کرد که این اسناد تقلبی است و گفت: «سندی که تحقیقات ما روی آن تمرکز دارد، حاوی چند تناقض است. به‌عنوان‌مثال، نیروی انتظامی، با عنوان «ناجا» ذکر شده؛ درحالی‌که در آن زمان «فراجا» نام داشت.» 

بی‌بی‌سی درباره ادعای تجاوز و قتل نیکا تاکید کرد: «ما هرگز نمی‌توانیم به‌طور ۱۰۰ درصد از این مطمئن باشیم.»

سناریوی «دستگیری، تجاوز و قتل دختران»، محدود به امروز و سال ۱۴۰۱ نیست. بلکه این سناریو از سوی رسانه‌ها و جریان‌های برانداز، دو دهه است که تکرار می‌شود.

۱. داستان ترانه

تابستان سال ۸۸ بود که خبری وحشتناک در فضای رسانه‌ای منتشر گردید. خبر از این قرار بود: دختری به نام ترانه موسوی در حوالی مسجد قبا توسط نیرو‌های لباس شخصی ربوده شد. مأموران امنیتی بعد از تجاوز جنسی، او را به قتل رساندند و جسدش را سوزاندند. این روایت توسط بی‌بی‌سی مورد استقبال قرار گرفت.

چهره‌های اصلاح‌طلب و سران فتنه ۸۸ همچون کروبی، این خبر را تکرار می‌کردند.

اما بعد از گذشت مدتی کوتاه، مشخص شد که دختر ادعایی براندازان، اصلا در ایران نیست و به گفته خانواده او، مدت‌هاست در ونکوور کانادا زندگی می‌کند.

۲. داستان سعیده

در سناریوی بعدی، نقش دختری که «دستگیر شده و بعد از تجاوز جنسی به قتل رسیده است»، به نام سعیده پورآقایی افتاد. سناریویی که برای سعیده پورآقایی نوشته شده بود، دقیقا همان سناریوی کشته‌سازی از ترانه موسوی بود؛ دست‌گیری، تجاوز و درنهایت قتل. رسانه‌های برانداز حتی اعلامیه پورآقایی را منتشر کردند و میرحسین موسوی در مراسم ترحیم او حضور یافت!

اما با گذشت اندکی زمان مشخص شد که سعیده پورآقایی زنده است و بدون هیچ‌گونه دست‌گیری و تجاوز در منزل پدری خود حضور دارد. در بازه زمانی‌ای که سناریو قتل او مطرح می‌شد، سعیده پورآقایی از خانه فرار کرده بود و به دلیل قفل بودن درب منزل، مجبور شد از بالکن خانه به بیرن بپرد و بعد از بازگشت، دروغ بودن این سناریو برملا شد.

۳. داستان عاطفه

سناریوی دستگیری، تجاوز و قتل، حتی برای فرزند یکی از اصلاح‌طلبان هم نوشته شد. عاطفه امام، فرزند جواد امام، چهره سیاسی اصلاح‌طلب و رئیس ستاد انتخاباتی موسوی که اکنون سخنگوی جبهه اصلاحات است، بازیگر بعدی این سناریو بود. مادر عاطفه امام مدعی شده بود که دخترش دستگیر شده و تحت فشار شکنجه قرار دارد تا به داشتن روابط جنسی نامشروع با زندانیان سیاسی اعتراف کند. بازداشت عاطفه امام مانند سناریو‌های پیشین، از سوی بی‌بی‌سی مورد استقبال قرار گرفت.

سناریوی دستگیری و شکنجه عاطفه امام به‌قدری مضحک و ساختگی بود که مادرش اعتراف کرد: «خبر دستگیری عاطفه امام کذب است و این سناریو نتیجه ماجراجویی دخترش بود.» مادر عاطفه امام گفت: «دختر بنده در اقدامی ماجراجویانه و با توجه به شرایط خاص روحی و روانی ناشی از دستگیری پدرش که موجب نگرانی خانواده و بنده شده بود، چنین اقدامی را کرد.»

۴. داستان نیکا

سناریوی نیکا هم فرقی با سناریوی ترانه، عاطفه و سعیده ندارد. اما ماجرای اصلی نیکا چه بود؟

نیکا شاکرمی دختری بود که در جریان اغتشاشات ۱۴۰۱، از سوی جریان برانداز به عنوان کشته اعتراضات معرفی می‌شد. شبکه CNN در آن زمان مدعی بود که نیکا حوالی ساعت ۸:۳۰ شب توسط نیرو‌های امنیتی دستگیر شده است. اما هیچ فیلم یا مدرکی برای این ادعا ارائه نداد. از طرفی دیگر، فیلم دوربین‌های مداربسته از ورود نیکا به یک ساختمان نیمه‌کاره حوالی ساعت ۱۲ شب خبر می‌داد. همچنین پیام‌های ارسالی بین نیکا و مادرش در این ساعت‌ها نشان‌دهنده عدم دستگیری اوست. جسد نیکا نیز بعد از خودکشی به‌وسیله سقوط از ارتفاع، در حیاط ساختمان مجاور پیدا شد.

البته همه ماجرا این نیست. نیکا شاکرمی از مشکلات شدید خانوادگی رنج می‌برد و همراه با مادر خود زندگی نمی‌کرد. به‌گونه‌ای که خانواده او ۱۰ روز پس از خودکشی متوجه عدم حضور نیکا در بین خود شدند! دعوا‌های خانوادگی شاکرمی‌ها که چندی پیش علنی شد، گواه این موضوع است.

خاله نیکا، آتش شاکرمی، از جمله کسانی بود که سناریوی کشته‌سازی او را پیش می‌برد. آیدا شاکرمی، خواهر نیکا خطاب به خاله‌اش گفت: «هر چه قدر از نیکا چه موقع زندگی و چه موقع مرگ تا جایی که توانستی سو استفاه کردی. دیگه کافیه. حالا قراره همه تو را بشناسند.» 

خاله و خواهر نیکا علاوه بر افشاگری علیه یک دیگر، به فحاشی پرداختند و هم دیگر را با الفاظی همچون پست‌فطرت، پفیوز، ذلیل، دوزاری و بی‌شرف، در فضای عمومی خطاب کردند. آتش شاکرمی اعتراف کرده است که خانواده نیکا، او را دور انداخته بودند و در این مورد خطاب به خواهر نیکا نوشت: «وقتی کسی رو دور می‌ندازید، نمی‌تونید صاحب مرده‌اش باشید.

خاله نیکا همچنین در اظهارات خود گفته که مستندات زندگی نیکا را ثبت کرده است و بخشی از این مستندات، شامل «پرونده مدرسه، مشاوره و پرونده پزشکی نیکا» است. این موضوع نشان می‌دهد که نیکا قبل از خودکشی، از مشکلات متعددی رنج می‌برد و منشا آن را باید در خانواده او جست‌وجو کرد.

براساس آنچه گفته شد، سناریوساز اصلی برای کشته‌سازی در دهه ۸۰، جریان اصلاحات بود. با وجود آنکه دروغ بودن این سناریو‌ها برملا شده است، اما بازهم برخی از سران اصلاح‌طلب به سناروی نیکا شاکرمی دامن زدند.

آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات نوشته بود: «خبری تلخ و تکان دهنده و جانسوز از مرگ فاجعه بار نیکا شاکرمی در رسانه‌ها منتشر شده است.

چرا مقام‌های حکومت ساکتند؟ چرا توضیح نمی‌دهند؟ 

محض رضای خدا کاری کنید که باور کنیم این گزارش نادرست است.»

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • نشست رسالت صندوق بازنشستگی کشوری در تحقق شعار سال برگزار شد
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • ۱۵ سال کشته‌سازی؛ «ترانه»‌ای که به «نیکا» ختم شد
  • تصادف در سه راهی گتوند یک کشته و ۵ مصدوم بر جای گذاشت
  • تاثیر مردمی‌سازی صندوق‌های بازنشستگی بر سفره بازنشستگان
  • الگوهای نظارت همگانی و مردمی سازی در مجالس قانونگذاری دنیا
  • اهتمام مجالس آسیا به‌ تقویت ابعاد نظارت همگانی
  • ۶ روش برای مردمی‌سازی تولید
  • امضای ۹ تفاهم نامه با حلقه‌های میانی و گروه‌های مردمی با هدف مردمی سازی سلامت
  • رشد ویلایی‌سازی با استفاده از مشارکت‌های مردمی در ایوانکی