Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@09:31:54 GMT

داروی جدیدی برای نابودی سرطان پستان

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۱۰۴۴۰

داروی جدیدی برای نابودی سرطان پستان

یک داروی جدید با موفقیت توانست سلول‌های سرطان پستان را در موش ها از بین ببرد و سیستم تولید مثل آنها را بدون آسیب باقی بگذارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، بر اساس یک مطالعه جدید منتشر شده در مجله Science Translational Medicine، یک روش جدید برای درمان سرطان پستان می‌تواند ۹۵ تا ۱۰۰ درصد از سلول‌های سرطانی را در موش‌ها، همراه با پیشروی یا متاستاز آنها در مغز، ریه‌ها، کبد و استخوان‌ها از بین ببرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این داروی جدید "ارسو"(ErSO) نام دارد و قادر است به سرعت حتی تومورهای بزرگ را تا اندازه‌های غیرقابل تشخیص کوچک کند.

این مطالعه تحت نظر دانشمندان دانشگاه "ایلینوی" انجام شد. پروفسور "دیوید شاپیرو" استاد بیوشیمی و نویسنده اصلی این مطالعه گفت: حتی وقتی چند سلول سرطانی پستان زنده بمانند و تومورها را قادر به رشد مجدد بیش از چندین ماه کنند، تومورهایی که دوباره رشد می‌کنند کاملاً با "ErSO" قابل درمان مجدد هستند.

وی افزود: جالب توجه است که "ErSO" باعث از بین رفتن سریع اغلب متاستازهای ریه، استخوان و کبد و جمع شدن چشمگیر متاستازهای مغزی شده است، زیرا تومورهایی که به سایر نقاط بدن گسترش یافته‌اند بیشتر مسئول مرگ‌های ناشی از سرطان پستان هستند.

رفتار این دارو منوط به پروتئین گیرنده استروژن است که در اکثر تومورهای پستان وجود دارد. این دارو هنگامی که به گیرنده استروژن متصل می‌شود، راه را برای ورود سلول‌های سرطانی به مرحله رشد سریع باز می‌کند، در عین حال آنها را از استرس اضافی محافظت می‌کند. به این مسیر، "پاسخ پیش‌بینی نشده پروتئین بازشونده"(a-UPR) گفته می‌شود که تولید پروتئین‌هایی را که سلول را از آسیب محافظت می‌کنند، تسریع می‌کند.

"شاپیرو" توضیح داد: "a-UPR" از قبل فعال است، اما در بسیاری از سلول‌های سرطانی پستان در سطح پایین فعال است. مشخص شد که این مسیر، سلول‌های سرطانی را در مقابل کشته شدن توسط داروهای ضد سرطان محافظت می‌کند.

به گفته محققان، این داروی جدید به زودی وارد آزمایشات انسانی می‌شود.

مسیر "a-UPR" در ابتدا در سال ۲۰۱۴ توسط "شاپیرو" و "نیل آندروسکا" دانشمند دانشگاه علوم پزشکی "ایلینوی" کشف شد. در آن زمان، این زوج توسعه خود را از ترکیبی اعلام کردند که قادر به هدایت مسیر "a-UPR" به سمت فعالیت بیش از حد است که می‌تواند سلول‌های سرطان پستان را که حاوی گیرنده‌های استروژن هستند، از بین ببرد.

"دارجان دوراکی" یکی دیگر از نویسندگان این مطالعه گفت: از آنجا که این مسیر در سلول‌های سرطانی در حال حاضر فعال است، ما می‌توانیم آن را بیش‌فعال کنیم و سلول‌های سرطانی پستان را به سمت مرگ هدایت کنیم.

"متیو بودرو" یکی دیگر از محققان این مطالعه گفت: از آنجا که حدود ۷۵ درصد از سرطان‌های پستان گیرنده‌های استروژن دارند، داروی "ErSO" در برابر شایع‌ترین شکل سرطان پستان پتانسیل دارد. مقدار گیرنده‌های استروژن مورد نیاز "ErSO" برای هدف قرار دادن سرطان پستان بسیار کم است، بنابراین این دارو ممکن است در برابر برخی از سرطان‌های پستان که به طور سنتی بدون گیرنده‌های استروژن تلقی می‌شوند، موفق عمل کند.

به طور قابل توجهی قرار گرفتن موش‌ها در معرض میزان زیادی از این دارو هیچ گونه اثر سوء بر سیستم تولیدمثل آنها نشان نداد، همچنین این ترکیب در موش‌های صحرایی و سگ‌ها در دوزهای بسیار بالاتر از حد لازم برای درمان موثر، عملکرد خوبی داشت. این نشان دهنده پیشرفت قابل توجه در مبارزه با از بین بردن سرطان پستان با کارایی بالا و حداقل عوارض جانبی است.

"شاپیرو" گفت: بسیاری از سرطان‌های پستان با این دارو فقط در عرض سه روز بیش از ۹۹ درصد کاهش می‌یابند. "ErSO" سریع عمل می‌کند و تأثیرات آن بر روی سرطان‌های پستان در موش‌ها چشمگیر است. آزمایشات بالینی انسانی با اخذ مجوزها پیش خواهد رفت و به دنبال بررسی اثربخشی "ErSO" در برابر طیف وسیع‌تری از سرطان‌هایی هستیم که حامل گیرنده‌های استروژن هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سرطان پستان گیرنده های استروژن سرطان های پستان سلول های سرطانی سلول های سرطان سرطان پستان داروی جدید موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۱۰۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی

ایسنا/سمنان مدیرکل دامپزشکی استان سمنان از رتبه نخست این استان در کشور به لحاط تنوع در تولید اقلام دارویی در حوزه دام و طیور در سطح کشور خبر داد.

دکتر حمید حسینی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از نظر تنوع در تولید، کارخانه‌های داروسازی این استان ۸۵ درصد از اقلام دارویی کشور را به لحاظ تنوع ، تولید و عرضه می‌کنند.

وی از تولید ۴۵۹ قلم انواع داروی دام و طیور در کارخانه‌های این استان خبر داد و افزود: پانزده کارخانه فعال تولید داروی دامی در سطح استان سمنان فعالیت دارند که اداره کل دامپزشکی استان بر روند تولید آنها نظارت دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اشاره به اینکه این استان از مهمترین قطب‌های تولید داروی دامی در کشور است ادامه داد: استان سمنان نه تنها رتبه اول کشور در تنوع داروی تولیدی در حوزه دامی را دارد بلکه این استان رتبه دوم کشور را نیز به لحاظ حجم تولید داروی دامی نیز دارد.

دکتر حسینی با اذعان به اینکه بخش عمده نیاز کشور به واکسن، مکمل‌های معدنی و انواع داروی دام و طیور در کارخانه‌های این استان تامین می‌شود، اضافه کرد: بخش خصوصی استان در این بخش سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی کرده و این صنعت، اشتغال خوبی در استان ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه دامپزشکی هم بر فرآیند تولید اقلام دارویی نظارت دارد و هم بعد از تولید به بررسی و پایش باقیمانده احتمالی برخی از داروها در گوشت و مواد پروتئینی استحصالی می‌پردازد، گفت: در واقع اداره کل دامپزشکی در کشتارگاه های دام و طیور و دیگر مراکز مرتبط با نمونه‌برداری‌های مستمر و فصلی به رصد و پایش باقیمانده‌های دارویی، آنتی‌بیوتیک، فلزات سنگین، انواع سموم، کپک و مایکوتوکسین  و...در مواد تولیدی از جمله گوشت استحصالی سفید و قرمز، شیر، عسل، تخم‌مرغ و...می‌پردازد.
وی با اشاره به اینکه همه این آزمایشات در آزمایشگاه‌های دامپزشکی انجام می‌شود، افزود: خوشبختانه در بررسی‌ها و آزمایش‌های یک سال گذشته به هیچ مورد جدی از آلودگی مواد پروتئینی تولیدی به این باقیمانده های دارویی نرسیدیم و همه شهروندان می‌توانند با خیال راحت از تولیدات استان استفاده کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اشاره به خطرات ناشی از این باقیمانده های دارویی ادامه داد: برخی بیماری‌ها نظیر ناباروری، مشکلات گوارشی و متابولیکی و...می‌تواند ناشی از همین باقیمانده‌های دارویی باشد، لذا با توجه به اهمیت موضوع سازمان دامپزشکی در این بخش با حساسیت بالا بر روند تولید و عرضه نظارت جدی دارد.
وی از این دستگاه دولتی به عنوان دستگاه پیشرو در برون‌سپاری‌ها نام برد و تصریح کرد: در همین راستا بین ۵۰ تا ۷۰ درصد از عملیات واکسیناسیون دام و طیور در استان به همکاران فعال در بخش خصوصی واگذار شده است.

حسینی با بیان اینکه خدمات واکسیناسیون به صورت کاملا رایگان ارائه می‌شود، اظهار کرد: واکسن توسط اداره کل دامپزشکی استان، تهیه و به صورت رایگان در اختیار فعالان بخش خصوصی حوزه دامپزشکی قرار می‌گیرد و آنها نیز این خدمات را به صورت رایگان در اقصی‌نقاط استان ارائه می‌دهند. البته حق‌الزحمه این همکاران از سوی سازمان دامپزشکی پرداخت می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با بیان اینکه تا دهه ۷۰ و حتی اوایل دهه ۸۰ این همه این خدمات از سوی اداره کل دامپزشکی و مجموعه دولتی انجام می‌شد، افزود: در واقع با برون‌سپاری بخش زیادی از خدمات، به شکل‌گیری بخش خصوصی در این بخش کمک شد و امروزه تنها در این بخش بیش از ۲۷۰ اشتغال مستقیم در استان ایجاد شده است که این همکاران در قالب نظام دامپزشکی به هم‌استانی‌ها از نردین، کالپوش و فرومد در دورترین نقطه شرقی تا ایوانکی در غربی‌ترین نقطه استان به ارائه خدمت می‌پردازند. خوشبختانه امروزه همکاران ما در همه شهرها، روستاها و دهستان‌ها حضور یافته و به ارائه خدمت در این بخش مهم و استراتژیک می‌پردازند.

وی از دامپزشکی به عنوان یک دستگاه حاکمیتی مهم نام برد و گفت: دامپزشکی یک دستگاه سلامت‌محور است که هم به صیانت از تولید در بخش جهادکشاورزی می‌پردازد و هم در حوزه وزارت بهداشت به صیانت از سلامت در بحث بیماری‌های مشترک بین انسان و دام که تضمین‌کننده زنجیره امنیت غذایی و اشتغال پایه در صنعت دامپروری‌ست، می‌پردازد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • داروی خانگی برطرف کردن کم خونی و کبد چرب (فیلم)
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • کشف ۴ میلیارد تومان داروی غیرمجاز و تاریخ گذشته در پردیس
  • سامانه بارشی جدیدی در راه کشور | رگبار بهاری در این استان ها | چه زمانی هوا گرم تر می شود؟
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی