Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@09:59:39 GMT

همه چیز درباره تقابل والیبال ایران و لهستان

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۱۰۶۱۲

همه چیز درباره تقابل والیبال ایران و لهستان

تیم ملی والیبال ایران در آغاز ماجراجویی خود در المپیک توکیو از ساعت ۱۵:۱۰ شنبه دوم مرداد به مصاف لهستان، قهرمان دو دوره اخیر مسابقات قهرمانی جهان می‌رود.

به گزارش مشرق، لهستان قهرمان جهان در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸، ناکام‌ترین تیم المپیک در قرن بیست‌ویکم است که علیرغم کسب مدال‌ها و عناوین مختلف جهانی همواره در چهاره دوره گذشته المپیک با قبول شکست در مرحله یک‌چهارم از صعود به نیمه‌نهایی بازمانده و به عنوان مشترک پنجمی بسنده کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لهستانی‌ها این بار به سرمربیگری ویتال هینین بلژیکی به کسب مدال می‌اندیشند و برخی نیز رنگ مدالشان را طلا پیش‌بینی کرده‌اند! مثل خبرگزاری آسوشیتدپرس که چند روز پیش از آغاز بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو، در گزارشی شانس‌های کسب مدال در رشته‌های مختلف این مسابقات را پیش‌بینی کرد و لهستان را هم شانس اصلی کسب مدال طلای والیبال مردان نامید.

ایران و لهستان تاکنون ۲۳بار در رویدادهای جهانی به مصاف یکدیگر رفته‌اند که ۸ دیدار با پیروزی ایران پایان پذیرفته است. در مصاف‌های مرتبط با المپیک نیز ایران در مسابقات انتخابی المپیک ریو ۲۰۱۶ موفق شد مقابل لهستان با نتیجه ۳ – ۱ به پیروزی برسد و همین پیروزی ایران را به رویای ۵۲ ساله‌اش یعنی صعود به المپیک رساند. دو تیم در ریو همگروه شدند و لهستان آن بازی را برد، ولی اخلاق را هرگز!

یکی از خاطرات خوب والیبال ایران در مصاف با لهستان به جام جهانی ۲۰۱۱ برمی‌گردد. جایی که ایران با خولیو ولاسکو در آغاز راه برای تبدیل‌شدن به یک قدرت جهانی بود و لهستان در کنار صربستان و آرژانتین نخستین تیم‌های بزرگی بودند که طعم شکست مقابل ایران را تجربه کردند. یکی از نکات جالب درباره آن مسابقه ایران و لهستان این بود که ست سوم بازی با برتری ۲۵ بر ۸ لهستانی‌ها به پایان رسید ولی در نهایت ایران با برگشت به بازی، با نتیجه ۳ – ۲ پیروز میدان شد.

تیم ملی والیبال لهستان در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ قهرمان جهان شد اما این کشور سال‌هاست که در حسرت مدال المپیک به سر می‌برد. لهستانی‌ها فقط یک بار در المپیک ۱۹۷۶ مونترال به مدال طلا رسیده‌اند و در هشت حضور دیگر خود از رسیدن به روی سکو ناکام مانده‌اند. به‌ویژه در چهار دوره گذشته که در یکقدمی نیمه‌نهایی با بازی‌ها وداع کرده‌اند. آن‌ها اما این‌بار با به خدمت گرفتن ابرستاره کوبایی والیبال دنیا، ویلفردو لئون، که تابعیت لهستانی گرفته چشم امید به کسب مدال دارند.

لهستان به عنوان یکی از پرمهره‌ترین تیم‌های حال حاضر جهان، در رده‌بندی فدراسیون بین‌المللی والیبال، پس از برزیل با ۳۹۰ امتیاز در رده دوم قرار دارد و ایران با ۲۴۶ امتیاز در این رده‌بندی دوازدهم است. البته دوازدهمی ایران در این رده‌بندی، نتیجه تدارکاتی‌دیدن و نتیجه‌نخواستن از لیگ ملت‌ها در سال جاری است که ولادیمیر آلکنو، سرمربی ایران، با مجوز فدراسیون با هدف آماده‌سازی کامل تیم برای المپیک و رسیدن به ترکیب المپیکی ایران، از این رقابت‌ها به عنوان فرصتی برای میدان‌دادن به جوان‌ها و استفاده از ترکیب‌های مختلف استفاده کرد.

ایران با بازیکنان بزرگی همچون سعید معروف، سیدمحمد موسوی، امیر غفور و میلاد عبادی‌پور در کنار دیگر بازیکنان شایسته خود؛ مهدی مرندی، میثم صالحی، آرمان صالحی، صابر کاظمی، مسعود غلامی، علی‌اصغر مجرد، مرتضی شریفی و جواد کریمی به سرمربیگری ولادیمیر آلکنو روز شنبه دوم مرداد از ساعت ۱۵:۱۰ در نخستین بازی خود در توکیو ۲۰۲۰ مقابل لهستان صف‌آرایی می‌کند.

دیداری که بی‌گمان گل بازی‌های روز اول والیبال المپیک است و مورد توجه و ریزبینی خاص و عام. دیداری که تجربه ثابت کرده لهستان برای پیروزی در آن افزون بر تاکتیک، به انواع شگردهای جنگ روانی و گاه توام با بی‌اخلاقی دست می‌زند. ویتال هینین سرمربی لهستانی‌ها با حرافی و مخاطب قرار دادن داور و برخی بازیکنان حریف، تمرکز آنان را به هم می‌زند و بازیکنانی نظیر میخال کوبیاک و بارتوش کورک هم که در تولید حاشیه معرف حضور همگان هستند.

دیدارهای رسمی ایران با لهستان از آغاز تاکنون


۱۹۹۸ (قهرمانی جهان): ایران (۰) – لهستان (۳)
۲۰۰۹ (جام قهرمانان بزرگ جهان): ایران (۱) – لهستان (۳)
۲۰۱۱ (جام جهانی): ایران (۳) – لهستان (۲)
۲۰۱۴ (لیگ جهانی): ایران (۳) – لهستان (۱)
۲۰۱۴ (لیگ جهانی): ایران (۳) – لهستان (۰)
۲۰۱۴ (لیگ جهانی): ایران (۰) – لهستان (۳)
۲۰۱۴ (لیگ جهانی): ایران (۱) – لهستان (۳)
۲۰۱۴ (قهرمانی جهان): ایران (۲) – لهستان (۳)
۲۰۱۵ (لیگ جهانی): ایران (۱) – لهستان (۳)
۲۰۱۵ (لیگ جهانی): ایران (۲) – لهستان (۳)
۲۰۱۵ (لیگ جهانی): ایران (۳) – لهستان (۲)
۲۰۱۵ (لیگ جهانی): ایران (۱) – لهستان (۳)
۲۰۱۵ (جام جهانی): ایران (۲) – لهستان (۳)
۲۰۱۶ (انتخابی المپیک): ایران (۳) – لهستان (۱)
۲۰۱۶ (المپیک): ایران (۲) – لهستان (۳)
۲۰۱۷ (لیگ جهانی): ایران (۳) – لهستان (۱)
۲۰۱۷ (لیگ جهانی): ایران (۰) – لهستان (۳)
۲۰۱۸ (لیگ ملت‌ها): ایران (۳) – لهستان (۰)
۲۰۱۸ (قهرمانی جهان): ایران (۰) – لهستان (۳)
۲۰۱۹ (لیگ ملت‌ها): ایران (۳) – لهستان (۲)
۲۰۱۹ (لیگ ملت‌ها): ایران (۱) – لهستان (۳)
۲۰۱۹ (جام جهانی): ایران (۰) – لهستان (۳)
۲۰۲۱ (لیگ ملت‌ها): ایران (۰) – لهستان (۳)

منبع: ایلنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان المپیک توکیو المپیک والیبال تیم ملی والیبال ایران تیم ملی والیبال لهستان تیم ملی ایران ایران لهستان المپیک 2020 ژاپن قهرمانی جهان لهستانی ها لیگ ملت ها جام جهانی لیگ جهانی کسب مدال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۱۰۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

والیبال ایران چگونه المپیکی می‌شود؟

مرحله مقدماتی لیگ ملت‌های سال ۲۰۲۴ در گروه مردان از ۱۶ خرداد تا سوم تیرماه سال جاری پیگیری می‌شود و با معرفی تیم‌های صعود کننده به مرحله نهایی به پایان خواهد رسید. در پایان این مرحله رنکینگ فدراسیون جهانی به روز می‌شود و چهار تیم برتر از این طریق سهمیه المپیک را به دست می‌آورند.

به این ترتیب لیگ ملت‌های ۲۰۲۴ تنهاترین و آخرین راه صعود والیبال ایران به المپیک است، اما فدراسیون والیبال معتقد است باید برای حتی یک درصد شانس باقی مانده هم تلاش کرد.

در حال حاضر تیم‌های فرانسه به عنوان میزبان المپیک، لهستان، آمریکا، ژاپن، برزیل، آلمان و کانادا سهمیه مستقیم بازی‌های پاریس را به دست آورده‌اند که تنها پنج سهمیه باقی می‌ماند. از این تعداد هم یک سهمیه به قاره آفریقا تعلق می‌گیرد چرا که تمامی قاره‌ها باید در المپیک نماینده داشته باشند. در حال حاضر مصر به دلیل امتیاز بالاتر در رنکینگ جهانی بین سایر تیم‌های آفریقایی این سهمیه را دارد. به این ترتیب چهار سهمیه باقی می‌ماند.

برای چهار سهمیه باقی مانده چند تیم شرایط بهتر و شانس بیشتری دارند و می‌توانند در لیگ ملت‌ها با برنامه‌ای درست کار را تمام کنند و المپیکی شوند. ایتالیا، آرژانتین و اسلوونی فاصله امتیازی مطمئنی دارند و صربستان هم چهارمین تیمی است که با توجه به رنکینگ و امتیازش شانس بالاتری برای المپیکی شدن دارد، اما نمی‌توان کار را تمام شده فرض کرد.

کوبا، هلند، ترکیه و ایران هم هر چند شانس کمی دارند، اما نمی‌خواهند دست از تلاش برای المپیکی شدن بردارند و با امید ارائه بهترین نمایش و لغزش رقبا به لیگ ملت‌ها وارد می‌شوند تا شاید تلاش‌هایشان به پاریس ختم شود و خود را به بزرگترین رویداد ورزشی جهان برسانند.

در زیر، رده‌بندی جهانی و امتیاز‌های تیم‌های مدعی که هنوز سهمیه نگرفته‌اند را بررسی می‌کنیم:

(تن‌ها ۴ تیم برتر از فهرست زیر المپیکی می‌شوند.)

ایتالیا با ۳۴۲.۴۳ امتیاز، رتبه سوم

آرژانتین با ۳۱۴.۳۵ امتیاز، رتبه ششم

اسلوونی با ۳۰۷.۱۲ امتیاز، رتبه هفتم

صربستان با ۲۵۳.۲۲ امتیاز، رتبه نهم

کوبا با ۲۳۶.۹۶ امتیاز، رتبه یازدهم

هلند با ۲۱۴.۵۸ امتیاز، رتبه سیزدهم

ترکیه با ۲۱۰.۷۳ امتیاز، رتبه چهاردهم

ایران با ۲۰۷.۸۲ امتیاز، رتبه پانزدهم

بر این اساس ایران از نظر امتیازی فاصله زیادی با ایتالیا، آرژانتین و اسلوونی دارد و شاید رقابت اصلی برای المپیکی شدن با صربستان باشد. البته این به معنی این نیست که تنها باید صربستان را ببریم، بلکه باید در حداقل ۹ مسابقه برنده از زمین خارج شویم و امید داشته باشیم که رقبایمان هم عملکرد خوبی از خود نشان ندهند.

نکته مهم دیگر این است که هر بردی نمی‌تواند امتیاز بالایی را برای ما داشته باشد. طبیعتا برد مقابل تیم‌هایی که در رنکینگ جایگاه بالاتری دارند، امتیاز بیشتری هم دارد و می‌تواند رنکینگ ایران را ارتقاء دهد. ایران در هفته اول با تیم‌های صربستان (نهم جهان)، ایتالیا (سوم جهان)، کوبا (یازدهم جهان) و آرژانتین (ششم جهان) مسابقه دارد و در صورت برد می‌تواند امتیازات خوبی به دست بیاورد.

برنامه مسابقات تیم ملی در لیگ ملت‌ها به شرح زیر است:

هفته نخست

پنجشنبه، سوم خرداد

ایران – صربستان، ساعت ۳:۳۰

شنبه، پنجم خرداد

ایران – ایتالیا، ساعت صفر بامداد

یکشنبه، ششم خرداد

ایران – کوبا، ساعت ۳:۳۰

دوشنبه، هفتم خرداد

ایران – آرژانتین، ساعت صفر بامداد

هفته دوم

سه‌شنبه، ۱۵ خرداد

ایران – ژاپن، ساعت ۱۳:۵۰

پنجشنبه، ۱۷ خرداد

ایران – برزیل، ساعت ۶:۳۰

جمعه، ۱۸ خرداد

ایران – بلغارستان، ساعت ۶:۳۰

شنبه، ۱۹ خرداد

ایران – ترکیه، ساعت ۶:۳۰

هفته سوم

چهارشنبه، ۳۰ خرداد

ایران – آمریکا، ساعت ۱۴:۳۰

پنجشنبه، ۳۱ خرداد

ایران – هلند، ساعت ۱۰:۳۰

جمعه، یکم تیر

ایران – فرانسه، ساعت ۶:۳۰

یکشنبه، سوم تیر

ایران - آلمان، ساعت ۶:۳۰

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان ورزشی توپ و تور

دیگر خبرها

  • قهرمانی ایران در رقابت های جهانی والیبال دانش آموزی
  • تمرین تیم ملی والیبال و یک تماشاگر ویژه: آقای رئیس!
  • «پائز»: می‌خواهیم بهترین اتفاق را برای والیبال ایران رقم بزنیم
  • پیروزی تیم والیبال دانش‌آموزی مقابل چین تایپه/ تقابل با آلمان در فینال جهان
  • راهیابی تیم والیبال دانش‌آموزی به فینال مسابقات جهانی
  • صعود ایران با حضور ۴ گلستانی به فینال والیبال دانش آموزان جهان
  • قهرمان دوومیدانی جهان امباپه را به چالش دوی ۱۰۰ متردعوت کرد
  • نشست خبری سرمربی تیم ملی والیبال ایران؛ فردا
  • نسل جدید با مربی گمنام به دنبال شگفتی/ والیبال به المپیک می‌رسد؟
  • والیبال ایران چگونه المپیکی می‌شود؟