Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اول رییس جمهور خوزستان را استانی مهم، استراتژیک و تعیین کننده توصیف و با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری که از این استان به عنوان قلب تپنده ایران یاد کردند، گفت: چشم ایران به خوزستان است و هیچ مسوولی در سطح ملی نمی‌تواند نسبت به مسایل این استان بی تفاوت باشد.

به گزارش خبرنگار برنا از اهواز، اسحاق جهانگیری شامگاه جمعه(یکم مرداد ماه جاری) در نشست رسیدگی به مشکلات استان خوزستان که با حضور سران عشایر و نخبگان عرب و بختیاری در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: بسیار خرسندم که خداوند توفیق داد در روزهای پایانی دولت بار دیگر خدمت مردم عزیز و بزرگوار استان خوزستان قهرمان برسم و در جلسه ای شرکت کنم که بزرگان عشایر عرب و بختیاری و نخبگان استان، علمای ارجمند و نمایندگان ارزشمند مردم در مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی حضور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ضمن تاکید بر حق انتقاد مردم، خطاب به جوانان این استان، گفت: ایران کشور شماست و شما جوانان صاحب این کشور هستید. بزرگان خوزستان به عنوان صاحب نظران و یاوران بزرگ دولت اجازه ندهند که دشمنان از مسایل و مطالبه های به حق شما سوء استفاده کنند.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به تجارب دوران مدیریتی خود و مواجهه با مشکلات و مسایل مختلف افزود: در جلسه های مختلف شنوای دغدغه ها و سخنان کسانی بوده ام که از سر علاقمندی به کشور، نظام و مردم انتقادهای خود را مطرح کردند. لذا مردمی که به مهمان نوازی و دوست داشتن مهمان در کشور شهره هستند اگر صدای خود را نیز در این جلسه بلند کنند نشان گر آن است که درد زیاد و سوز دل و مطالب بسیاری دارند که بنده با نهایت علاقه و عشق دغدغه ها و خواسته های آنان را شنیدم.

معاون اول دولت تدبیر و امید بیان کرد: یکی دیگر از دلایلی که من به استان خوزستان علاقمند هستم به دلایل عاطفی و شخصی است. دو برادر من در این دشت خفته اند. در روزهای نخستین اشغال سوسنگرد و زمانی که شهید عزیز"چمران" برای دفاع مبارزه می کرد یکی از برادران من در رکاب او به مقام شامخ شهادت نایل شد و بعد از 400 روز تعدادی استخوان برای ما آوردند که گفتند جنازه برادرمان است و برادر دوم من نیز در عملیات بدر و جزیره مجنون به شهادت رسید که هنوز آثاری از او به ما داده نشده و لذا من نیز مانند هر انسان دیگری از این منظر به خوزستان علاقمندم.

جهانگیری با اشاره به سفرهای خود در دوران تصدی معاون اول رییس جمهوری به استان خوزستان. توضیح داد: فاصله سفر قبلی تا این سفر به دلیل جایگزین کردن استاندار جدید بیش از 6 ماه نبوده و در بین ده سفری که به این استان داشته ام سه سفر مهم و راهبردی بود. یکی از آنها در سال 95 و در اوج بحران ریزگردها و قطعی برق و آب انجام شد. در آن زمان هر انسانی شرایط خوزستان را از نزدیک می دید متوجه می شد که در آن گرمای آنچنانی و قطعی برق و آب چه فشار و سختی هایی به مردم تحمیل شد و به چه معناست.

او ادامه داد: در آن سفر دو شبانه روز در ماهشهر جلسه هایی برگزار کردیم که یکی از این جلسه ها تا نیمه های شب به طول کشید که به استاندار در پایان جلسه اعلام کردم از لحاظ جسمی قادر به ادامه جلسه نیستم اما همه متوجه شدند که تصمیم های آن جلسه تا چه اندازه برای جنگل کاری و شناسایی کانون ریزگردها، حفر کانال ها و رساندن آب به تالاب ها اهمیت اساسی دارد.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به مصوبه مهم اوایل سال 96 برای حل مشکل های استان خوزستان، اضافه کرد: از نخبگان استانی درخواست می کنم که مصوبه سال 96 را به عنوان مطالبه قانونی خود در نظر داشته باشند چرا که در آن مصوبه تعهدهای دولت نسبت به مردم این استان پیش بینی شده است.

جهانگیری تاکید کرد: تمامی دولت ها در جمهوری اسلامی متعهد هستند که تعهدات دولت قبل را به عنوان تعهدات نظام اجرایی کنند.

معاون اول دولت دوازدهم با بیان اینکه سفر دوم و مهم من به خوزستان در زمان سیلاب 98 به این استان انجام شد. افزود: از زمان وقوع سیلاب، به استان های گلستان، مازندران و سپس به لرستان سفر کردم که در فرودگاه خرم آباد به دلیل باران شدید هواپیما زمین گیر شد اما با وسیله نقلیه به خوزستان سفر کردم و از سد کرخه و دز بازدید و تا اهواز زمینی سفر کرده و با مردم از نزدیک گفت و گو کردم.

او بیان کرد: در حادثه سیل 98 نیز تصمیم هایی اتخاذ شد که مقام معظم رهبری در فردای سفرها به استان های آسیب دیده جلسه ای برگزار کردند که گزارش های بسیار خوبی در خصوص نتایج این سفر داده شد.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه در سال 98 دغدغه دولت این بود که آب در سد کرخه نگهداری شود و در پایین دست رهاسازی نشود، توضیح داد: می دانستیم که خوزستان تحمل این حجم از آب را ندارد و وزیر نیرو در آن سفر اعلام کرد که سیل در بالا دست با سرعت هفت هزار متر مکعب در ثانیه به سمت کرخه در حال حرکت است. باید لحظه ای را تصور کرد که اگر سدها نبود و قرار بود سیل حتی با سرعت پنج هزار متر مکعب بر ثانیه به مناطق مسکونی برسد چه آسیب و خسارات هایی متوجه این استان می شد که البته تصمیم گرفته شد با سرعت دو هزار متر مکعب در ثانیه آب کرخه رها سازی شود که همه کارشناسان اعلام می کردند این استان تحمل بیش از این حجم را ندارد و تمام مزارع و خانه ها زیر آب خواهد رفت.

جهانگیری همچنین به نامه وزیر کشور خطاب به هیات دولت در خصوص حل مشکل های خشکسالی و کم آبی استان خوزستان اشاره و تصریح کرد: بلافاصله پس از آن دولت مصوبه ای در جلسه هیات دولت آماده و به تصویب رساند.

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه خوزستان مهد ولایت و تشیع و دروازه ورود تشیع به ایران است، تصریح کرد: مردم خوزستان به ما درس وابستگی به ولایت را آموزش دادند.

رییس ستاد اقتصاد مقاومتی کشور همچنین با اشاره به دغدغه برخی از حاضرین در این جلسه که چرا خوزستان با وجود منابع نفتی و گازی بهره آنچنان که شایسته است از این منابع ندارد، اظهار کرد: آیا کسی در این جلسه از من پرسید در جنگ اقتصادی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران چقدر نفت صادر کردید و تا چه مقدار از پول این نفت به دست دولت رسید؟ اما دولت با همین پول اندک فروش نفت در شرایط تحریم توانست با خرید گندم و کالاهای اساسی نیازهای مردم و کشور را برطرف کند.

معاون اول دولت تدبیر و امید با اشاره به اینکه ما می دانیم که مردم از چه مسایلی رنج می برند، گفت: باید هوشیار باشیم تا در خوزستان و سیستان اتفاقی نیفتد که آمریکایی ها جشن بگیرند.

جهانگیری تصریح کرد: باید در نظر داشته باشیم که دولت از تمام ظرفیت استفاده کرد تا نیازهای ابتدایی مردم برطرف شود و گرنه در شرایط عادی ایران کشوری ثروتمند است که روی گنج قرار دارد و حق ایران است که کشوری توسعه یافته، بزرگ و مردمی با بیشترین امکان های رفاهی داشته باشد اما دشمنان اجازه نمی دهند که مردم ایران به حق خود برسند.

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه در دوران دفاع مقدس توانستیم با همدلی در کشور و کمک به مردم خوزستان به پیروزی برسیم و بر مشکلات کشور غلبه کنیم، ادامه داد: با توجه به ظرفیتی که از ایران می شناسم و ارادتی که خدمت رییس جمهور منتخب دارم، امیدوارم که دولت آینده بر مشکل ها غلبه کند و انشاالله می تواند مشکل های کشور را برطرف کند. من در همین مقطع و در روزی که در دولت به دنبال تصویب مصوبه ای برای حل خشکسالی و بحران کم آبی در استان خوزستان بود با حجت الاسلام و المسلمین رییسی تماس گرفتم که مطالبه های دولت آینده نیز در این مصوبه دولت بیاید تا با سرعت بیشتری مشکلات مرتفع شود.

او همچنین در ادامه به مشکل کم آبی و ذخیره سازی آب های پشت سدهای این استان اشاره و افزود: دغدغه مسوولان استان و مرکز این بود که آنچه امروز در سد کارون، کرخه، دز و مارون ذخیره سازی شده است برای پاییز سال جاری که خشکسالی ادامه دارد و بارندگی اندک است در آن زمان رها شود. باید بزرگان و نخبگان استان در نظر داشته باشند تا در پاییز خسارتی به کشاورزی این استان وارد نشود و گرنه این آب پشت سد متعلق به مردم خوزستان است.

جهانگیری ادامه داد: من به این منظور به استان خوزستان سفر کردم تا خواسته های مردم این استان در زمینه آب محقق شود و کاری کنیم که در خوزستان از زراعت بهترین بهره برداری انجام شود.

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه کسی نمی تواند دستورهای رهبر معظم انقلاب را اجرایی نکند چرا که دستور ایشان برای همه در حکم قانون است، افزود: در سال 75 مقام معظم رهبری دستور دادند تا در تقسیم اراضی دشت خوزستان به زمین های زراعی تسریع به عمل آید و کانال کشی های آب اجرایی شود که این دستور رهبری مربوط به اواخر دولت مرحوم آیت الله رفسنجانی بود که تا سال 92 تنها 75 هزار هکتار از این اراضی عملیاتی شد اما در اویل دولت و اولین سفر استانی رییس جمهور به خوزستان و اختصاص 1.5 میلیارد دلار تا کنون 300 هزار هکتار زمین از طرح و دستور مقام معظم رهبری تمام شده است که برای 250 هزار هکتار زمین باقیمانده کار مطالعاتی فاز اول و دوم نهایی شده و بودجه آن در سال 1400 اختصاص یافته است.

معاون اول دولت تدبیر و امید بیان کرد: این دستور رهبری بود و باید تلاش های دولت تدبیر و امید در این زمینه نسبت به دولت های قبلی ارزیابی شود و باید انصاف را در زمان قضاوت در نظر بگیریم و مطمئنم بنایی در این دولت گذاشته شد که دولت های بعدی نیز تکمیل می کنند.

جهانگیری همچنین با اشاره به دغدغه یکی از نخبگان بختیاری مبنی بر اینکه زمین های بالایی طرح 550 هزار هکتاری دشت خوزستان کمتر عملیاتی شده است، ادامه داد: برادران در سپاه پاسداران به من اعلام کردند که مین های زیادی از جنگ ایران و عراق در این زمین های زراعی وجود دارد که در حال مین روبی است.

معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: با اقدام های این دولت برداشت از کشت برخی از کشاورزان چهار برابر شده و دولت همواره به دنبال این بود کشاورزی استان خوزستان اقتصادی باشد و با دستور معاون اول، وزیر و دولت امکان ندارد که مردم طبق نظر آنان زمین های خود را زیر کشت ببرند چرا که کشاورزان به دنبال این هستند که محصولی کشت کنند که درآمد بیشتری داشته باشد، که این امری عقلانی است.

او تاکید کرد: اگر مسوولان دولت و استان در خصوص کشت نوع خاصی از محصول مطالبی ارایه می کنند بر این مبنا بوده که به دلیل کم آبی محصولی با نیاز به آب کمتر کاشته شود و باید در نظر داشته باشیم که 80 هزار متر مربع شلتوک کاری برای چه جمعیتی از خوزستان در نظر گرفته می شود و نباید مابقی استان نادیده گرفته شوند اما به خوبی می دانیم که با دستور هیچ مدیری نمی توان جلوی کشت مردم را گرفت.

جهانگیری ادامه داد: از وزرای نیرو و کشاورزی خواستم تا دغدغه کشاورزانی خرده پا که تنها چند هکتار زمین دارند، برطرف شود.

معاون اول رییس جمهور تاکید کرد: از شما سران عشایر و نخبگان خوزستان درخواست می کنم به مسیله آب مورد نیاز این استان در مهر ماه و آبان توجه ویژه داشته باشید و در آن زمان نگویید که چرا فصل کشت است اما آب نداریم، لذا نخبگان در این زمینه به دولت کمک نمایند تا آنچه مصلحت است اتفاق بیفتد.

معاون اول دولت تدبیر و امید همچنین به دغدغه برخی روستاییان و عدم پرداخت مطالبه های سال های 97 و 98 آنان اشاره و تصریح کرد: از استاندار پیگیری کردم و طبق دستور رییس جمهور پرداختی به روستاییان انجام می شود و همچنین به دنبال آن هستیم تا طبق مصوبه دولت 230 میلیارد تومان خسارت سال 98 در همین دولت پرداخت شود و نخبگان این استان این مهم را در این دولت و دولت آینده پیگیری کنند.

او با اشاره به اینکه در قبل از پیروزی انقلاب طبق مطالعه ها تصمیم گرفته شده بود که یک شرکت اروپایی برای جلوگیری از بالا آمدن آب دریا به بهمن شیر و کارون و آسیب زدن به نخیلات آبادان و خرمشهر اقدام به سدسازی نماید، ادامه داد: چه کسی جز دولت تدبیر و امید سد مارون و شبیره را اجرایی کرد که در این دولت 400 میلیون تومان اختصاص داده شد تا این سدها تکمیل شود. نخل های این منطقه خشک شده اند که باید به حال آنها خون گریه کرد اما باید با همکاری سران عشایر خوزستان اقدام هایی متناسب انجام دهیم تا آثار مخرب یک تصمیم در بخش های دیگر ظاهر نشود.

جهانگیری با بیان اینکه دولت در برقراری ارتباط با مجلس و همچنین برخی سیاست گذاری ها اشکال هایی داشته، ادامه داد: به عنوان کسی که عمر خود را در توسعه سپری کرده ام باید عوارض برخی از مباحث توسعه ای در کشور را در نظر می گرفتیم و باید توسعه با رضایت مردم باشد و وقتی مردم نفع می برند که تبعیض، بی عدالتی و نابرابری از آن توسعه را متوجه نشوند.

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه در سفر به ماهشهر اعلام کردم که این شهر مهمترین کانون سرمایه گذاری صنعتی کشور است، افزود: اما در سال 98 مشکل هایی داشتیم و به این نتیجه رسیدم که آنچه مردم را رنج می دهد تبعیض است که در مسیر توسعه عده ای منتفع و برخی مانده اند که باید همه کمک کنیم تا مشکل های کشور حل شود.

او در خصوص طرح های انتقال آب از بالا دست استان خوزستان به سایر نقاط کشور تصریح کرد: این دغدغه رییس جمهور و دولت از سال 92 بود و امروز که 11 روز از پایان کار دولت مانده است، دولت یک قدم خلاف آن سیاست حرکت نکرد و هیچ انتقال آبی انجام نشد.

جهانگیری تصریح کرد: طبق سیاست و مصوبه شورای عالی آب، انتقال آب بین حوزه های آبی تنها برای شرب انجام شده و دولت تدبیر و امید به سمتی حرکت کرد که انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به کرمان، یزد و به زودی به اصفهان انجام شود.

استاندار خوزستان  در این جلسه پیش از سخنان معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه بخش بزرگی از مطالبه های کشاورزان از سیل 98 پرداخت شده، اظهار کرد: طبق دستور معاون اول 50 درصد مابقی نیز به حساب استانداری واریز شده و با پرداخت مابقی تمامی مشکل های کشاورزان استان حل خواهد شد.

سلیمانی دشتکی تدوین سند حل مشکل های چهار گانه فاضلاب، روان آب ها، آب های سطحی و سیلاب این استان را اقدام مهمی دانست که می تواند بخش بزرگی از مشکل های استان را مرتفع نماید.

در این جلسه سران عشایر عرب و بختیاری و نخبگان استان به طرح دغدغه ها، مشکل و مسایل خود پرداختند و از مسئولان اجرایی درخواست کردند که مشکل های این استان که از دولت های قبلی به جا مانده است هر چه سریع تر برطرف شود.

همچنین در این جلسه سران عشایر استان خوزستان با تاکید بر پایبندی به آرمان های امام خمینی(ره) و نظام جمهوری اسلامی ایران اعلام کردند که اقدام های اغتشاشگران قطعاً از مردم استان خوزستان نیست.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خشکسالی سیستان و بلوچستان قانون رهبری دولت تدبیر و امید استانداری خوزستان انتقال آب آمریکایی ها معاون اول رییس جمهور برنا خوزستان سد دز کرخه و کارون تنش آبی خوزستان عشایر عرب خوزستان عشایر بختیاری خوزستان معاون اول رییس جمهور با تاکید معاون اول دولت تدبیر و امید مقام معظم رهبری استان خوزستان مردم خوزستان نخبگان استان نظر داشته هزار هکتار سران عشایر انتقال آب هزار متر مشکل ها دولت ها کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۱۰۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میادین نفت و گاز غرب کارون

در دولت قبل اکثر توسعه‌ها به دست شرکت‌های خارجی انجام می‌شد و بعضا نیمه‌کاره رها کردند و رفتند. در دولت سیزدهم تمام میادین مشترک غرب کارون که در مرحله توسعه هستند توسط شرکت‌های داخلی در حال انجام و این یک افتخار است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، عبدالله عذاری اهوازی مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان در نشست اختصاصی با تسنیم اهواز اظهار داشت: شرکت اروندان ماهیت تولیدی و توسعه ای در بحث  نفت و گاز دارد که حدود جغرافیایی آن از شهرستان های بستان، هویزه،  سوسنگرد، دارخوین،  خرمشهر ، مینو شهر و اروندکنار است. در حقیقت این شرکت نفتی محدوده کل غرب کارون را احاطه کرده است.

وی افزود: از لحاظ میادین نفتی، 86درصد میادین مشترک نفتی کشور در غرب کارون قرار دارد.

عذاری اهوازی گفت: بزرگترین میدان مشترک ایران، میدان آزادگان در این منطقه قرار دارد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان بیان داشت: در حال حاضر ما از این میادین مشترک که به توسعه رسیده اند از قبیل میدان آزادگان، یاران ، یادآوران و سهراب را داریم. 

میادانی که غیر مشترک هستند مانند سپهر، جفیر و میدان دارخوین است که این میادین به بهره بردای رسیده اند و در حال توسعه فازهای بعدی هستند.

وی گفت: در کنار این میادین توسعه یافته، میادینی داریم که هنوز به توسعه نرسیده اند از قبیل میادین سوسنگرد، بندکرخه، میدان خرمشهر و مینو و اروند. برای توسعه و بهره برداری این میادین در حال حاضر شرکت ملی نفت برنامه ریزی دارد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با اشاره به اقدامات مهم دولت سیزدهم در توسعه میادین نفتی گفت: حرکتهای مهمی در دولت سیزدهم انجام شده است،‌ یکی از راهبردهای مهم در این دولت اعتماد و اطمینان به نیروهای بومی و ایرانی بود و با اتکا به نیروهای بومی، توسعه میادین را به دست شرکت های ایرانی واگذار کرده است.

عذازی اهوازی گفت: در دولت قبل اکثر توسعه ها به دست شرکت های خارجی انجام می شد و بعضا نیمه‌کاره کار را رها کردند و رفتند در حالی  که در دولت سیزدهم تمام میادین  مشترک غرب کارون که در حال حاضر در مرحله توسعه هستند توسط  شرکت های داخلی در حال انجام هستند و این یک افتخار است.

وی گفت:  اعتماد به جوانان ایرانی، در میدان سپهر, جفیر در سال 1402 بود که توسعه یافت و با استخراج 40 هزار بشکه  در روز به بهره برداری رسید.

این مقام مسئول با اشاره به موضوع تولید گفت: بحث تولید و نگهداشت آن وظیفه شرکت نفت و گاز اروندان منهای توسعه است. ما در درجه اول باید همان میزان نفتی که در ابتدا به تولید رسیده است بتوانیم آن را نگهداری کنیم. 

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با اشاره به اینکه در حال حاضر برنامه های توسعه در موضوع چاه های جدید را دارد گفت: در دارخوین برنامه بسیار وسیعی برای توسعه میدان دارد و شروع به حفر چاه های جدید شده و  قراردادهای این توسعه نوشته شده است.

عذرای اهوازی گفت: در حال حاضر آخرین اقدامی که  شده در غرب کارون با ظرفیت 450 هزار بشکه نفت در روز تولید داریم.

وی با اشاره به توسعه میدان آزادگان که بزرگترین میدان نفتی ایران است، گفت: در دولت قبل ظرفیت ما تولید 84 هزار بشکه نفت در روز بود که ما اکنون با اقدامات خوب شرکت ملی نفت ایران در دولت سیزدهم  30 درصد بالاتر از این رقم را در حال تولید هستیم. 

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان همچنین بیان داشت: در دولت سیزدهم 60 چاه را حفر کردیم و 40 چاه دیگر را برای سال جاری برنامه ریزی کردیم که به بهره‌برداری برسانیم. با این 60 چاه حفاری در میدان آزادگان در حال حاضر ظرفیت تولید ما حدود 200 هزار بشکه نفت است. 

وی با اشاره به توجه و برنامه ریزی کاربردی دولت سیزدهم در توسعه میادین گفت: این میدان در دولت قبل در طی هشت سال کمتر از همین مقدار بود ولی ما در دولت سیزدهم در طی دو سال بیش از چندین سال قبل را با برنامه های شرکت ملی نفت ایران انجام دادیم و به تولید سرعت داده ایم.

عذاری اهوازی بیان داشت: شرکت نفت و گاز اروندان تمام برنامه های شرکت ملی نفت برای تولید نفت را در سال 1402  به سرانجام رساند و محقق کرد و یکی از شرکت های موفق در این زمینه بوده که قطعا این موفقیت ها ثمره تلاش و جهاد بی وقفه همه پرسنل و کارکنان است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با اشاره به گازهای همراه نفت گفت: سیاست ما در توسعه میادین توسعه منطقه و حفظ محیط زیست به عنوان یک سرمایه عمومی و ماندگار است و برای همین منظور کارخانه NGL 3200  با سرمایه گذاری هلدینگ خلیج فارس  در سال1402 راه اندازی شد.

وی گفت: فاز اول این کارخانه با ظرفیت 250 میلیون فوت مکعب گاز شروع به فعالیت کرده است. گازهای همراه میدان آزادگان شمالی و یادآوران در حدود110 میلیون فوت مکعب در حال حاضر این گازها به این کارخانه برای فرآورش و استفاده به عنوان گاز شهری و فرآورده های پتروشیمی‌ها و خوراک آنها ارسال می شود. 

عذاری اهوازی درباره محصولات تولیدی از این گازهای همراه گفت: این اقدامات انجام شده باعث شده گاز متان تولید بشود. گاز متان عملا مصرف گاز خانگی است و برای جبران ناترازی گاز کشور استفاده و به خط سراسری ششم ارسال می شود. 

وی بیان داشت: در آزادگان شمالی قبلا روزانه حدود 28 میلیون فوت مکعب گاز ارسال می کردیم که از طریق تعمیر، اصلاح و راه اندازی یک کمپرسور با استفاده از نیروهای توانمند داخلی و کارکنان این شرکت، که از زمان ساخت کارخانه آزادگان شمالی توسط شرکت های چینی بلا استفاده بوده، توانستیم یک حجم بالای گاز را فرآورش کنیم و از سوزاندن آن که موجب آلودگی هوا هم می‌شد از هدر رفت سرمایه ملی جلوگیری کنیم.

وی درباره جزییات این حرکت ماندگار گفت: این تعمیر کمپرسور از سوی نیروهای ما در شرکت نفت و گاز اروندان  با 750 نفر روز انجام شده است که توانستیم حدود پنج میلیون فوت دیگر اضافه کنیم و به 32 میلیون فوت مکعب گاز برسانیم.

عذاری اهوازی گفت: ما با افتخار اعلام می کنیم تا یکماه دیگر در میادین آزادگان شمالی، فلری برای سوزندان گاز نداشته باشیم و همه گازهایی که روزانه سوزانده می‌شد، تبدیل به فرآورده شود و این همان‌ اجرای زنجیره ارزش نفت و گاز است که از گازهایی که سالها سوزانده می‌شد اکنون تبدیل به یک‌ محصول استراتژیک و خوراک اولیه پتروشیمی ها کرده ایم و از هدر رفت میلیونها دلار سرمایه ملی جلوگیری کردیم. 

وی در پایان بیان داشت: یک قرارداد دیگر با هلدینگ خلیج فارس به ارزش 73 میلیون دلار در راستای ارسال گازهای مشعل منطقه دارخوین و کارخانه غرب کارون در جفیر که حدود 150 میلیون فوت مکعب است، منعقد شد و عملا شرکت نفت اروندان تا پایان سال 1404 با انجام این قرارداد دیگر گازی برای سوزاندن نخواهد داشت.
انتهای پیام/341

دیگر خبرها

  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میادین نفت و گاز غرب کارون
  • رفتار پلیس ایالات متحده با اساتید و دانشجویان ماهیت دروغین دموکراسی غرب را افشا کرد
  • اعزام  زائر از هرمزگان به حج عمره
  • اعزام ۲۵۵ زائر از هرمزگان به حج عمره
  • بیش از ۵۰ مربی و معلم خوزستانی با رهبری دیدار می‌کنند
  • ماجرای دریافت انگشتر مقام معظم رهبری توسط یک کارگر
  • درخواست رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برای تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر
  • برگزاری همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای
  • سفر مقام معظم رهبری موجب عبور کردستان از حوزه امنیتی به حوزه فرهنگی شد/ علمای مناطق شرقی با روشنگری بسترساز امنیت پایدار شوند
  • اعتقاد عملی به اقتصاد مقاومتی لازمه تحقق حماسه اقتصادی است