Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، حجت‌الاسلام‌ و المسلمین حمید مقامی با بیان اینکه مجموعه بهار نکو وابسته به نهاد رهبری در اسفند سال ۱۳۸۹ به طور رسمی در شیراز فعالیت خود را آغاز کرد، گفت: در ادامه با توجه به لزوم افزایش سطح آگاهی و دقت در انتخاب همسر، با تأکید بر ازدواج آسان و پایدار، با هدف اصلی آموزش و فرهنگسازی در حوزه‌ ازدواج و انتخاب همسر به سبک اسلامی _ ایرانی و ایجاد آمادگی های لازم برای ورود به زندگی مشترک، «مرکز هاتف» از گروه موسسات دانش بنیان بهارنکو راه اندازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 او با بیان اینکه جوانان به مجموعه های مورد اعتماد برای کسب مهارت انتخاب همسر و معرفی اصولی و متناسب نیاز دارند، ادامه داد: مرکز «هاتف» برای رسیدن به اهداف، کمک و هدایت برای انتخاب مناسب، افزایش مسوولیت پذیری در ازدواج، تنظیم صحیح رفتار و روابط در مراحل مختلف خواستگاری تا ازدواج با فرد، آشنایی خانواده ها، افزایش باورهای منطقی در مورد ازدواج (تصحیح ملاک های اشتباه برای ازدواج)، بازبینی ملاک های انتخاب همسر و در صورت لزوم اصلاح آن در چهارچوب های صحیح، شناخت بهتر افراد نسبت به خود قبل از ازدواج، شناخت ویژگی های همسر مطلوب، آشنایی ویژگی های یک خانواده ایرانی اسلامی مشغول به فعالیت است.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین مقامی با اشاره به اینکه آموزش های مربوط به مهارت افزایی، وساطت گری، معرفی و همسان گزینی در مرکز «هاتف»، با همکاری دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری، معاونت بهداشت و معاونت فرهنگی دانشجویی در دانشگاه ها برای دانشجویان، در مراکز و شبکه های بهداشت برای دیگر گروه های جامعه صورت می گیرد، افزود: مراحل کار به ترتیب شامل تشکیل بانک اطلاعاتی، مشاوره فردی، تهیه تست شخصیتی، همسان گزینی، معرفی به خانواده های طرفین و پیگیری پس از معرفی است.

مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر سختی و مشکلات خاص مربوط به شرایط ازدواج و انتخاب درست ادامه داد: کلاس های پیش از ازدواج «موسسه آموزش و مشاوره تکمیلی بهار نکو» با هدف افزایش مهارت‌ های لازم در زندگی، آگاهی دختران و پسران آماده ازدواج برای استحکام پیوند زناشویی، ارتقای سطح بهداشت روان زوجین و آگاهی‌ های مربوط به امور جنسی، با رویکرد اسلامی ایجاد شده است همچنین آشنایی با حقوق زوجین و احکام ازدواج، تفاوت‌های زن و مرد و آموزش برخورد مناسب با چالش های زندگی را می توان از دیگر اهداف این دوره های آموزشی برشمرد.

برگزاری دوره‌های آموزشی بهار نکو در دوران کرونا به شیوه مجازی

مقامی با اشاره به شیوع بیماری کووید۱۹ که مشکلات زیادی بر تمام شاخص های جامعه از جمله سلامت مردم تحمیل کرد، افزود: این بیماری باعث شد آموزش مجازی در کشور وارد یک فاز جدیدی شود که از این رو، موسسه آموزش و مشاوره بهارنکو نیز با هدف برگزاری هر چه بهتر کلاس‌های آموزشی و همگام با اهداف طرح بهارنکو، اقدام به برگزاری کلاس‌های مجازی کرده ‌است.

او با بیان اینکه همه زوجین زیر ۶۰ سال، افرادی که مجدد ازدواج می کنند و تمامی زوجین برای فرآیند ثبت ازدواج و دریافت جواب آزمایش ملزم به شرکت در این دوره آموزشی هستند، اضافه کرد: زوجین پس از انجام آزمایش ها و شرکت در کلاس های پیش از ازدواج گواهی های پایان دوره دریافت می کنند. در حال حاضر سه آزمایشگاه مختص انجام آزمایش های ازدواج در شیراز و ۲۷ نمایندگی مرکز بهارنکو در شهرستان های استان فارس مشغول به فعالیت هستند.

تداوم آموزش ها برای زوجین جوان در ۵ سال نخست زندگی مشترک

مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر وجود برخی چالش ها در سال های ابتدایی زندگی مشترک و همچنین محدودیت و کوتاه بودن زمان آموزش های الزامی پیش از عقد، بیان کرد: ادامه آموزش ها برای زوجین جوان در پنج سال نخست زندگی مشترک در قالب همایش، کارگاه ها و وبینارهای آموزشی از سوی «مؤسسه فرهنگی _ آموزشی تابان» و با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و مرکز خانواده بهارنکو برنامه ‌ریزی شده است.

مقامی با توجه به لزوم متناسب سازی فضای کار دانشگاهی از لحاظ علمی و تخصصی بودن، با مدل های ارائه خدمات ازدواج در این فضا بیان کرد: مرکز تابان کار گاه ها، همایش ها، لایو و وبینارهای آموزشی با موضوعات «مهارت های زندگی» شامل بسته بیمه عشق (۱۲ مهارت اصلی)؛ یک بام و دو هوا( مهارت های دوران عقد)؛ آنچه پیش از مامان شدن باید بدانم؛ سواد عاشقی؛ رازهایی برای زندگی عاشقانه و «فرزندپروری» با دو بسته دنیای کودک من ویژه کودکان زیر ۶ سال و ۶ تا ۱۲ سال شامل مهارت های زندگی کودکان، تربیت جنسی، تربیت هوش اقتصادی کودکان و نوجوانان، تربیت دینی و بلوغ برگزار می کند.

او با معرفی دیگر دوره های آموزشی «مؤسسه فرهنگی _ آموزشی تابان» گفت: دوره های «سبک زندگی» شامل زوج فنی (مهارت های فنی و مهندسی نگهداری وسایل خونه، اتومبیل و موارد مشابه)؛ آشپزباشی (شیرینی پزی، سفره آرایی، آشپزی ملل و موارد مشابه)؛ دوره های سلامت و زندگی سالم در طب ایرانی و سنتی (تدابیر سلامت جنسی، تدابیر و توصیه های ویژه ماه مبارک رمضان، تدابیر قبل و حین بارداری از منظر طب سنتی) و «الفبای اقتصاد زندگی» که شامل زندگی روی نبض دخل و خرج، کسب درآمد در بورس، کارآفرینی و مواردی از این قبیل را می توان دیگر دوره های این موسسه فرهنگی آموزشی دانست.

راه‌های ارتباطی با گروه موسسات دانش‌بنیان بهار نکو

مقامی با اعلام راه های ارتباطی با «گروه موسسات دانش بنیان بهارنکو»، توضیح داد: مرکز مشاوره بهار نکو واقع در خیابان ملاصدرا، کوچه ۱۰، با شماره پشتیبانی ۰۹۱۷۸۲۰۸۳۶۸ و شماره   ۰۹۳۷۲۴۲۱۱۸۵ برای مشاوره و دریافت نوبت، پذیرای مراجعان است، همچنین علاقه مندان می توانند برای آشنایی بیشتر با مرکز تابان، با شماره تلفن ۰۹۱۷۵۰۰۳۱۹۰ تماس بگیرند.

او با اعلام راه های ارتباطی با مرکز «هاتف»، شماره های تماس ۰۹۳۶۲۳۷۱۵۹۳ و ۰۹۳۹۷۷۲۵۰۸۸ را معرفی کرده و افزود: شعبه نخست این مرکز واقع در خیابان ملاصدرا، انتهای کوچه ۱۰ و شعبه دوم نیز واقع در سه راه دارالرحمه، جنب دانشگاه شهید باهنر است همچنین آزمایشگاه های مختص انجام آزمایش های ازدواجی «موسسه آموزش و مشاوره تکمیلی بهارنکو» در شیراز شامل مرکز بهداشت شهدای والفجر واقع در پل حر، خیابان فرمانداری، جنب فرمانداری؛ آزمایشگاه دکتر منوچهر صدیق، واقع در خیابان قصرالدشت، نبش قم آباد و مرکز خدمات جامع سلامت قمربنی هاشم(ع) واقع در بولوار میرزای شیرازی، کوچه ۳۶ جنب پلیس+۱۰ است.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: ازدواج بهار نکو آموزشها زندگی مشترک انتخاب همسر بهار نکو آموزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۱۲۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو

مهربانو های منتظر و مهربان های مضطرب! مهربانو ها چشم به راه روز مبارک وصال؛ و به فاصله یک شهر شلوغ، مهربان ها مردد بین شسکتن از سختی جدایی یا شکستن زیر بار سنگین زندگی مشترک! دانشجو رنج هجران می‌کشد و دانشگاه ایستاده است و تماشا می‌کند!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- فاطمه افتخاری‌پور*: فاصلۀ خانه دانشجویی تا خانه دانشجویی متأهلان را فاصلۀ بین تصویب تا اجرای قانون باید پر کند.
دانشگاه‌ها مؤظف‌اند متناسب با برآورد نیاز دانشجویان متأهل برای تأمین خوابگاه متأهلی اقدام کنند. اما در حال حاضر جز تعداد انگشت شماری از دانشگاه ها، سایر دانشگاه‌ها به وظیفه خود عمل نکردند... (۱)
همچنین تا به امروز، دانشگاه علامه طباطبایی (ره) هم جز وعدۀ تأمین صد واحد خانه دانشجویی متأهلی حرفی برای گفتن ندارد. هرچند حتی اگر آن ۱۰۰ واحد برای مهر سال ۱۴۰۳ تأمین شود اصلا پاسخگوی ۱۵۰۰ دانشجوی متأهل دانشگاه نخواهد بود. البته این را هم باید در نظر گرفت که تأمین خانه دانشجویی متأهلی نه صرفا برای متأهلین، بلکه برای دانشجویانی که با آگاهی از تأمین مسکن توسط دانشگاه برای ازدواج اقدام می‌کنند هم باید در نظر گرفته شود.

پای درد و دل دانشجویان متأهل که نشستیم، تازه فهمیدیم چقدر تحت فشار هستند. در همین راستا مصاحبه‌ای انجام شده که در ادامه می‌خوانید:
حانیه امین آقائی هستم، دانشجوی رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی که در سال ۱۴۰۲ وارد دانشگاه شدم. کمتر از دو ماه است که ازدواج کردم. همسرم هم فارغ‌التحصیل ارشد هستند.
فاطمه سادات رفیعی هستم، رشته علوم تربیتی، سال ۱۴۰۲ بود که موفق به ورود به دانشگاه شدم. سه‌سال است که ازدواج کردم.
سیدمحمدامین حسینی هستم، حدود دو سال از ازدواجم می‌گذرد و خودم در مقطع دکتری حقوق خصوصی مشغولم و همسرم دانشجوی پزشکی هستند.
مهران خالقی متولد سال ۱۳۸۱ هستم، در شهر زنجان متولد شدم. بنده و همسرم در مقطع کارشناسی ازدواج کردیم. در حال حاضر دانشجوی ترم هشت حقوق هستم.


شروع شرح جدایی...
در حال حاضر کجا سکونت دارید؟ در صورت امکان ترجیح شما استفاده از خوابگاه متأهلی است یا خیر؟
خانم رفیعی در پاسخ به این سؤال گفتند: هر دو خوابگاهی هستیم. بله حتما خوابگاه متأهلی را انتخاب می‌کنیم. با توجه به اینکه اهل شهرستان هستیم و شرایط اجاره کردن خانه سخت است.
آقای خالقی گفتند: بنده در خوابگاه ساکن هستم و همسرم و فرزندم در زنجان زندگی می‌کنند. مجبورم هر هفته یا هردوهفته یکبار در رفت و آمد باشم. قطعاً ترجیح می‌دهم از خوابگاه متأهلی در چنین شرایطی استفاده کنم.

ازدواج همراه با تحصیل، سخت! اما شدنی
به نظر شما تحصیل در کنار ازدواج چقدر می‌تواند محقق شود؟
خانم امین آقائی در پاسخ به این سؤال گفتند: به‌نظرم تحصیل در کنار ازدواج می‌تواند محقق شود، اما ممکن است در شرایطی مثل دوران بارداری دشوار یا کند شود.
آقای خالقی در ادامه گفتند: پاسخ به این سوال با توجه به شرایط، روحیات، آشنایی با مهارت‌های زندگی، توانایی مدیریت هم‌زمان کار و تحصیل و زندگی برای هر فرد می‌تواند متفاوت باشد.
آقای حسینی نیز به این سؤال پاسخ دادند و گفتند: ازدواج عامل کمک کننده به تحصیل است چرا که آرامش ذهنی و روحی ارزشمندی به واسطه ازدواج به وجود می‌آید که امکان طی کردن مراحل مختلف تحصیلی را فراهم می‌کند. در نتیجه ازدواج و تحصیل نه تنها باهم تعارضی ندارند، بلکه ازدواج به تحصیل کمک می‌کند.

زندگی مشترک از نگاه جوان امروز، شروع یک زندگی ساده هم سخت شده
به نظر شما اولویت‌های جوانان امروزی برای ازدواج چه تفاوتی با گذشته دارد؟
خانم امین آقائی در پاسخ به این پرسش گفتند: دغدغۀ اقتصاد و داشتن خانه مناسب بیش از پیش در ذهن جوانان است و مشکلات اقتصادی و میل به داشتن زندگی مالی خوب، باعث شده برخی معیار‌های مالی داشته باشند که در جامعه کنونی خیلی‌ها از داشتنش محروم هستند.
خانم رفیعی گفتند: در شرایط فعلی دغدغه‌های مالی اولویت‌ها را خیلی تغییر داده و با توجه به فضای مجازی اولویت‌ها از اخلاق و ظرفیت‌های فکری، به ویژگی‌های جسمانی و مالی تغییر رویه داده‌اند.


آقای حسینی در ادامه به این شکل پاسخ داده‌اند: امروزه خیلی‌ها می‌گویند جوانان امروزی توقعات زیادی دارند، اما در واقع اینطور نیست و جوانان امروزی زیادی پیدا می‌شوند که حاضر به شروع یک زندگی ساده هستند. متأسفانه به خاطر مشکلات اقتصادی و تورم همین زندگی ساده نیز هزینه‌های زیادی دارد و جوانان از فراهم کردن مقدمات اولیه زندگی ساده نیز ناتوان شدند که گران‌ترین بخش شروع زندگی، مسکن است.

مسکن؛ پاشنۀ آشیل تشکیل خانواده و رشد جمعیت!
نداشتن مسکن تا چه اندازه باعث به تأخیر انداختن ازدواج جوانان و دانشجویان شده؟ خوابگاه متأهلی به چه میزان توانایی رفع این مشکل را دارد؟
خانم امین آقائی به این سوال چنین پاسخ دادند: قطعاً مسکن یکی از دغدغه‌های مهم هر جوانی است که قصد ازدواج دارد و موجب به تأخیر انداختن ازدواج و تشکیل خانواده می‌شود. خوابگاه متأهلی گزینه بسیار مناسبی برای زمان دانشجویی است و تا پیدا کردن خانه مناسب، موجب استقلال دو طرف می‌شود.
آقای حسینی گفتند: به‌نظرم از میان دلایل اقتصادی، نداشتن مسکن مناسب مهم‌ترین دلیل تأخیر ازدواج جوانان است. طبیعتاً خوابگاه متأهلی، می‌تواند در حل این مشکل به زوج‌های دانشجو کمک شایانی بکند.

مسکن، مسکن، و بازهم مسکن... باید به داد جوان‌ها رسید!
به نظر شما وجود خوابگاه متأهلی، چه محاسنی دارد که باعث ترغیب مجرد‌ها به ازدواج شود؟
خانم رفیعی گفتند: در واقع برای دانشجو یک خیال آسوده به وجود می‌آورد که حداقل تا چند سال با خیال راحت‌تری به تحصیل بپردازد.
آقای خالقی، در پاسخ به این سوال چنین مطرح کردند: قطعاً باعث ترغیب جوان‌ها به ازدواج خواهد شد. زیرا؛ بزرگترین مانع پیش روی جوانان همین مسکن است و حتی اگر برای مدت کوتاهی این مانع از سر راه جوانان برداشته شود جوان‌ان در این مدتی که در خوابگاه متأهلی هستند سعی می‌کنند پس انداز‌های خود را بیشتر کنند تا بعد از فارغ‌التحصیل شدن بتوانند منزل خودشان را تهیه کنند.

دانشگاه خانواده محور، ضامن فردای ایران زمین
آیا قصد دارید فرزند هم داشته باشید؟ با توجه به روند کاهش جمعیت، به نظر شما فرزندآوری چقدر اهمیت دارد؟
خانم رفیعی: بله. برای جامعه از هر لحاظ از اهمیت بالایی برخوردار است، ولی باید دید با شرایط فعلی زندگی چقدر امکان فرزندآوری وجود دارد.
آقای خالقی گفتند: ما الحمدلله صاحب یک دختر ۸ماهه هستیم. ایرانِ امروز ما به شدت در سرازیری کاهش جمعیت قرار گرفته و این برای یک کشور خطرناک است. اگر انسان حداقل چند کتاب تربیتی مطالعه کرده باشد متوجه می‌شود که امکان تربیت صحیح و سالم فرزندی که برادر و خواهری نداشته باشد وجود ندارد. پدر و مادر اگر تربیت صحیح فرزندخودشان برایشان دغدغه است، نباید به یک یا دو فرزند بسنده کنند چه برسد به اینکه آینده کشور نیز برایشان مهم باشد. حالا همین بچه‌ای که به تنهایی بزرگ شده یا دست کم فقط یک برادر یا خواهر داشته، تقریبا بعد از هجده سالگی به یکباره می‌خواهد وارد فضای جامعه شود. خب این فرزند اصلا درکی از زندگی جمعی، کار گروهی، گذشت کردن، تقسیم کار و... ندارد و این برای کشور مشکل‌زا است.


این مصاحبه در پایان با تشکر از مصاحبه‌کننده‌ها به پایان رسید. اما برای دانشجوی جوان و مجرد مسئلۀ مسکن، زوج‌های متأهل را به سختی انداخته و جوانان آمادۀ ازدواج را از تشکیل خانواده می‌ترساند! (۲) به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، بالا بودن هزینه‌های زندگی، هزینه بالای مسکن، بیکاری و پیدا نکردن گزینه مناسب برای ازدواج در صدر علل عدم ازدواج بهنگام جوانان هستند که مطمئناً می‌توان در دانشگاه برای هر کدام از این علت‌ها چاره‌جویی کرد.

امیدواریم تلاش ما برای پیگیری مسئلۀ تأمین خانه دانشجویی متأهلی برای دانشجویان دانشگاه مؤثر واقع شود و قدم برداشتن برای این اتفاق مبارک، عمل خیر مقبولی در پیشگاه خداوند متعال باشد.
والذین یقولون ربنا هب لنا من ازواجنا وذریاتنا قرة اعین واجعلنا للمتقین اماما
اولئک یجزون الغرفة بما صبروا ویلقون فی‌ها تحیة وسلاما
خالدین فی‌ها حسنت مستقرا ومقاما (۳)

 

۱- قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، مصوب ۱۴۰۰/۷/۲۴

۲-عوامل تأثیر گذار بر افزایش سن ازدواج جوانان، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، تاریخ انتشار ۱۴۰۱/۳/۱۰

۳-آیات ۷۴ الی ۷۶ سوره مبارکه فرقان

 

فاطمه افتخاری‌پور، عضو فعال دانشکده روانشناسی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبائی(ره)

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

دیگر خبرها

  • دوره آموزشی چرم دوزی در مهدیشهر
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در فارس
  • افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج
  • نظام آموزشی کارآمد بسیاری از مشکلات و چالش‌های کشور را حل می‌کند
  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • بهترین دوره آموزشی تعمیرات موبایل برای خانم‌ها 
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش، فردا در ۱۱ شهر فارس
  • «وعده صادق» معادلات پوچ صهیونیست‌ها را به‌هم زد
  • آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش در ۱۱ نقطه فارس برگزار می‌شود
  • پایتخت زیست‌محیطی آسیا مرهون تلاش پاکبانان است